Haszprus

Gép a fal túloldalára?

©   Haszprus   |   hwsw life történelem
Meg lesz oldva, hogy ne a szobámban legyen a számítógépem háza, hanem a fal túloldalán [a túloldalon nem várható konstans emberi tartózkodás]. A fal túloldalán a gép egy állványon fog elhelyezkedni, olyan magasságban, mint amilyen magasságban az asztalom lesz a fal ezen oldalán. A falon egy lyuk lesz, valami műanyag hengerrel szépen megoldva. A projekt célja, hogy a gépből áradó zajokat eltávolítsa tőlem. A gépezés kényelemfaktorát ugye jelentősen csökkenti egy olyan gép, mely nincs az embertől karnyújtásnyi távolságban, főleg hogy még csak nem is egy légtérben lesz vele [lsd. CD meghajtó és reset/power gomb elérhetetlensége]. Ezt kompenzálandó, a falra lesz szerelve egy kapcsoló mely olyan elven működik majd mint a kapucsengő, azaz addig van hatása, amíg nyomják. Ez lesz a power gomb. A power gomb úgy működik ugyebár, hogy két drótot érint össze, ezek pillanatnyi érintkezésétől indul be, vagy áll le a gép. Modern gépek esetén általában 5 mp-nyi érintkezés szükséges, de ez asszem állítható BIOS-ból, amúgy meg tökmindegy.

A falon átáramló kábelek a következők, ha sikerült jól összegeznem őket:

  1. hangkártya -> hifi
  2. usb -> egér
  3. usb -> billentyűzet
  4. usb -> nyomtató
  5. usb -> szkenner
  6. usb -> fényképezőgép
  7. vga -> monitor
  8. hangkártya -> mikrofon (update 2004.03.27.)
Valamint:
  1. power gomb kapcsolója, falra rögzítetten
A későbbiekben az első listához esetleg hozzá jöhet egy külső CD meghajtó, vagy egy belső CD meghajtó külső házban. Azt hiszem létezik ilyen. Valaki erősítsen meg, vagy cáfoljon kommentben plz. Elképzelhető egy tv kimenet is, ezt még nem tudom, egyelőre nincs tv-out a videokártyámon és nem tudom hogy majd lesz-e rá igényem, csak számba vettem mint lehetőség.

Ja és majd az ADSL dobozról is dönteni kell hogy hol is legyen.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 9 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Belső CD-drive egy dobozban-->nyilván létezik, ha csinálsz neki egy dobozt.
Asszem, ATA kábel 1m lehet max.

Így van, bár megjegyzem hogy nemcsak ATA kábel kell neki hanem tápkábel is. Viszont itt a SATA szabvány amihez nem vastag kábel kell hanem vékony, ebből adódóan flexibilisebb is, de nem sokat tudok róla, pl. van-e SATA felületű CD meghajtó?

Különben pokoli ritkán használok CD-t, tulajdonképpen csak rendszerújratelepítéskor, de még akkor se mindig, úgyhogy nem volna az se különösebb gáz ha a CD is a fal túloldalára kerülne.

Csak egyszer kelljen cserélgetned egy telepítés során, vagy gyorsan kiírnod vmit CDre, már megérte.

That's a fact, de ez egész egyszerűen nem szokott előfordulni, utoljára a Visual Studio feltelepítésénél kellett több mint egy cd-hez hozzáférjek egymás után, az meg fél éve volt...

ezt alá tudom támasztani, nekem pl a notebookomban alapban nincs CD-ROM, csak külső CD van hozzá, de már azt sem tudom, hol van, olyan régen használtam. a CD-k ideje is lejárt már

Van amolyan külső meghajtóház 5.25-ös meghajtókhoz, mind 3.5-ösökhöz is.
Ez USB csatalakozik a gépre és menet közben ki be kapcsolgatható

( és cserélhető a merevlemez )

Z.

SATA felületű cd íróról nem tudok, de még DVD íróról sem, viszont van konvertálás PATA-ra. Tehát a kábel (+a táp) sata jellegű, de a cucc old-scool...

Mindkét dolog jól hangzik. Feltételezem hogy a külső meghajtóház létezik USB 2.0-s kiszerelésben is, hogy a sebessége se legyen full gáz .

Nos, 7 hónapja van a CD meghajtó a fal túloldalán, az egész géppel együtt. Igaz, néha átviszem a monitort, billentyűzetet és egeret a szerverterembe, de az idő nagyrészében ez nem így volt. A CD és a power gomb távolisága egyáltalán nem gáz (nem lett megoldva a falra rögzített power gomb).
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...