Haszprus

2005 évösszegzés

©   Haszprus   |   barátok bme fáradtság fotózás life történelem túra

Mik történtek 2005-ben? Hála a lényegesebb bejegyzések kategóriának az idei 575 bejegyzésből elég 75-öt megtekintsek, hogy nagyjából képbe kerüljek.


Január
Harmadik félév, vizsgaidőszak. A 2004 évvégi hagyományokat folytatva ismét eltávolítottam a számítógépet a szobámból tanulmányaim megtámogatása végett. Ez nem azt jelenti, hogy sokat tanultam, hanem azt, hogy csak így tudtam tanulni egyáltalán bármennyit is. A félév legkeményebb tárgya egyértelműen a PT volt, amibe majd belehülyültem itthon, végül azt a konklúziót vontam le, hogy nem feltétlen lett volna szükséges, az elején kb. ugyanolyan eredménnyel oldogattam meg a feladatokat, mint a végén :Á Januárban megejtettük a karácsonypótló bevásárlásokat többnyire féláron. Életemben kb. először megéreztem a mozgáshiányt, és just for fun utat szerveztem az éjszakába. A tárgyfelvétel során először 38 kredittel játszottam, ami elég soknak tűnt, aztán viccből még 43-mal, 48-cal is. A blogon bejegyzéslimitáció működött.
Február
Bármennyire is őrültségnek tűnt, 48 kredit mellett döntöttem, arra gondolva, hogy így az ötödik félévben majd 20 kreditet veszek fel, és megcsinálom a 3 szigorlatot. Aztán inkább afelé terelődtek a gondolataim, hogy nem a 48 kredit elvégzésére koncentrálok, hanem a 4,0-s átlagra. (A két dolog gyökeresen eltérő stratégiát igényel*.) A 48 alaptantárgyi kredit fárasztó dolog, ahogy olvasgatom, első napokban már totál kész voltam tőle, és valóban, emlékszem, egész félév során végestelen végig marha fáradt voltam és elég sokat tanultam is, amire szükség is volt.
Március
Depi.
Április
Állítólag nem lehet kontakt lencsém, így végül egy keret nélküli szemüveg mellett döntöttem. A bme-s idegeskedéstől pedig már napokon keresztül tartó szemrángásom volt. További bejegyzéslimitáció mindenféle semirandom feltételekkel. Belekóstoltam az XML/XSLT-be.
Május
Újra kivittem a gépet a szobámból. SW EP3 díszbemutató, atom volt. A negyedik szorgalmi időszakot meglehetősen jó eredményekkel zártam, bár egy valszám gyakiv befigyelt. A blogon megnyitottam a regisztrálatlan júzerek előtt a kommentelést, amiről azóta se tudom hogy jó-e nékem.
Június
Lecseréltettük az ablakaimat -> jobb hő- és hangszigetelés -> atom. Tableless blog layout, minden eddiginél tudatosabb css-használat. Nyári tervek szövögetése, amiből vajmi kevés valósult meg. Felkértek vir főszerkesztőnek, amit elutasítottam időhiány okából.
Július
4,30-as ösztöndíjindex alaptantervi tárgyakból, 38 megszerzett kredit, +1 algel aláírás, +1 teljesen elbukott valszám. Analízisből eljutottam az anyag egy részéből egy olyan szintre, hogy egy korrepet is bevállaltam, igaz, csak egyszer, mert fárasztónak találtam. Kaptam egy szekrényt, ami azóta is a legfrissebb és feltehetően az utolsó bútor a szobámban, a nyomtató és hifi végre felköltözhetett a földről. Újra kölcsönkormányt ragadtam, valamint vettem egy új fényképezőt, elsősorban alacsony zajszint alapján választva. Letettem a rutinvizsgát, aztán újra a kreszvizsgát, és mindenfelé fotózgattam. Felelevenítettem néhány kapcsolatot, megszerveztem egy túrát a Velencei-tóra, és elkezdtem egy schönherzes kondizást is.
Augusztus
További fotózgatások mindenfelé, polárszűrő beszerzése, Csobánka-túra megszervezése. Új vezetésoktató (életem legjobb fogyasztói döntése), aki mellett überatomul megtanultam kormányt tekerni.
Szeptember
Olyannyira jól, hogy a forgalmi vizsgán nemcsak átcsúsztam, de meglehetősen elégedett is voltam magammal, ami ritkaságszámba megy. Összeállítottam ismét egy 48 kredites órarendet, de időbeosztást illetően elég szar lett. Viszont másképp nem tudtam ennyit felvenni. Lenyomtam még egy eü vizsgát, egy analízis szigorlatot, és elkezdtem eszperantóul tanulni, ám ez utóbbit illetően hamar alábbhagyott a lelkesedésem. Megszerveztem viszont egy osztálylevlistát, és felavattam a jogsit.
Október
Depi. Cipősszekrény. Szerveztem egy Nagymaros-Zebegény túrát, csináltam osztályfórumot. Pizza-pazza.
November
Ismét gépelvonó projektbe kezdtem, kisebb-nagyobb sikerekkel.
December
Megint elbuktam a valszám gyakiv-t. Azt gondolom, hogy ha nem ilyen tippmix szarság lenne a számonkérés módja, akkor tanulnék rá, de így, hogy bármikor bejöhet, ez a prioritás-listában a legutolsó tantárgyam. Hiszen míg a többiből kizárólag tanulással lehet átmenni, addig itt az ember megpróbálkozhat a szerencsében bízni. Azonban ez nem bizonyult jó stratégiának. Most már bánom, mert végülis a valszám és az algel a félév két legfontosabb tárgya lett volna (szakirányosodás miatt), ez van -> depi. A vizsgaidőszakban egyszerűen nem bírom rávenni magam a tanulásra, akárcsak a félév során egész végig. Nemcsak valszámból. Nemtom mi lesz így, kb. január végéig meglátjuk.

Na szóval ezek voltak idén, legalábbis a blogon ezeket említettem.

Most már csak a szilvesztert kell túlélni (átnetezni, áttanulni, átaludni - egy 21 éves embernek ez a legfőbb vágya ugye).

* ha nem átlagra, hanem a 48 kreditre megyek, akkor értelemszerűen a valszámot megcsináltam volna már a negyedik félévben, mert nem bízom a véletlenre, és nem tanulok helyette mást.

Végül mit mondhatnék még. Annyit, hogy amiért én itt összetöröm magam, azaz hogy ne kelljen költségtérítést fizetnem, az jobb helyeken néhány havi fizu, vagy más családban egy kocsi ára, az emberek mégse próbálnak fejvesztve megszabadulni az autóiktól. Ez van, ez egy ilyen év. Ezek ilyen évek. Majd egyszer elmesélhetem a kisunokáimnak, hogy merre kattintottam, vagy miket tanultam. Mindezek után köszönetet mondok istennek, az életnek, a barátaimnak, és nagyszerű szüleimnek.

És akinek esetleg véleménye lenne, észt akarna osztani, vagy túl akarna tenni pár dolgon, az gondoljon arra, hogy vannak részletek, amelyek a blogból nem derülnek ki. (A kommentekből sem fognak, privmsg-ből sem, és irl sem, thx.)

Búék mindenkinek.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 11 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!



Némely kommenteknél magam sem tudom, mi a megfelelő értelmezés.

Big up! Legalább a névsorban előttem vagy, erre gondolj.




Hallod-e
azert amit atlag teren produkalsz, az az en idomben nagyon durva lett volna am!

Nem ismerek statisztikákat, de asszem most már nem olyan durva, persze még mindig jónak számít. Mondjuk azt nem publikálják hogy vajon ezek az átlagok közismeretikből vagy mikből születnek…

Amit tudok, az ez:

ösztöndíjtáblák 2005/2006 ősz
Informatikus alapképzés
Összlétszám1459 fő
A hallgatók alsó 50%-ának legmagasabb átlaga (innentől lehet ösztöndíjban részesülni)2,6
A felső 5% legalacsonyabb átlaga (töréspont)5
A felső 50% létszáma729 fő
A felső 5% létszáma80 fő
Minimum kifizetett összeg5000 Ft
A töréspontnál lévő hallgatóknak kifizetett összeg25000 Ft

Ami ebből az érdekes -> a felső 5% 5,0-nál kezdődik, a felső 50% pedig 2,6-nál, és nyilván ezt egy rakás júzer mindenféle közismeretikkel éri el (mint ahogy azt ebben a félévben én sem mertem másként bevállalni). (Vegyük észre hogy a hallgatók 50%-a biza 2,6 alatti átlagot produkál)

Na hát ez jó. Én alapképzéses éveimben kétféle átlagot csináltam: 0.3 alattit, meg 3.0 körülit... az utóbbi volt a ritkább

Nekem ösztöndíjátlagom elég ratyi (<1.0), de a tanulmányim minden félévben legalább 3.0.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...