Haszprus

Passzív félév meg ilyesmik

©   Haszprus   |   barátok bme
Tegnap egy óra késéssel mentem volna be analízisre, de az I épület előtt találkoztam (privacy power)-rel, aki most elsős itt a bme-viken. Mivel úgy alakult ez a féléve, hogy eléggé ellazáskodta meg mittu domain, a lényeg hogy szarul, ezért kicsit öntöttem belé lelket (persze nem alaptalanul, amiket elmondtam, azok csakis a színtiszta igazat tartalmazzák ).

Õ passzív félévet tervez, szerintem az nem megoldás. Felhívtam figyelmét, hogy van két ismerősöm, akik elmentek passzívra, hogy majd visszatérnek egy vagy két félév kihagyással, de egyiknél se történt ilyen, szóval szerintem a passzív félév veszélyes dolog. Még ha nem is sikerülne egyetlen tárgya sem, szerintem akkor is meg lehet kockáztatni bevállalni 30 kredit teljesítését egy félévre (a kockázat ugye az hogy ha nem sikerül akkor szépen kirúgják az embert), de azt mondja, hogy 7 kreditje valszeg lesz. No hát szerintem a 23 meg már nem akkora vállalás egy félév alatt kereszten, inkább totál sima ügy, ha az ember tudja hogy muszáj teljesítenie, mert nem kis dolgok múlnak rajta.
(A TVSZ szerint első évben minimum 30 kreditet kell teljesítenie a hallgatónak, ellenkező esetben megszűnik hallgatói jogviszonya.)

Ha nem tévedek, még vizsgaidőszak előtt passzívvá lehet tetetni egy félévet, úgyhogy ez a másik, amit végül egy utánaküldött sms-ben javasoltam neki, hogy érdeklődje meg. Persze lehet hogy ebben teljesen tévedek, de mintha láttam volna valahol valami ilyesmit.

A srác azt is gondolta, hogy passzív félévnek köszönhetően inkább majd tiszta lappal indít a következő évfolyamban, és nem szórakozik keresztfélévekkel, dehát így is kereszten lenne azért egy-két tárgyból, legalábbis a többiekhez képest, mégpedig előkereszten. Másfelől elmondtam neki, hogy előbb-utóbb úgyis százan behullanak minden egyes tárgyból keresztre, így megy ez, szóval nem kell félni

Update 14:18: az utolsó bekezdést megtartom magamnak.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 4 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Voltam passzív féléven. Übergáz volt visszaállni arra, hogy reggel kelés van, tanulni, zéhá, ilyenek. És nem sokon múlt, hogy nem hülyültem bele a fél évig tartó "semmittevésbe". (Ugye nem?! )

Én ugyan nem voltam hivatalosan passzív féléven, de mielőtt átjöttem a bme-re, a nyárral együtt simán kihagytam fél évet. Nem volt nehéz időszak, nekem momentán tetszett, bár nem ringatom magam abban, hogy nem hülyültem bele

passzív félév baromira nem megolás sztem. amúgy tök ugyanez történt velem is, csak az utolsó utáni pllanatban, teljesen véletlenül lett a hét kreditből 12. szóval meg lehet csinálni, ha az ember nem adja fel teljesen

Még reménytelenebb helyzetből is meg lehet csinálni
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...