bme - 2004 november - 27 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Felkelni nem tudás

©   Haszprus   |   bme
Képes leszek bukni tárgyakat pusztán azért mert heti két-két órájukból az összes az első óra az adott napon? Ld. PT hétfő-kedd első óra, Digit csütörtök-péntek első óra. Ezeknek talán 20%-án voltam benn (mert nem bírok felkelni). Talán PT-ből még kevesebben. A mai napot pedig megint kihagytam úgy ahogy van, mint mostanság elég sok napot. Kurvára nem jó ez így. Pedig 00.37-kor feküdtem. Egyébként tegnap egy csomót tanultam, akárcsak szombaton. Tökjó. Felmerült, hogy esetleg hosszabb távon itthagyjam a gépem ebben a szobában, mert így hasznosabb az itthon töltött időm.
Haszprus

Kezdek tanulni…

©   Haszprus   |   bme hwsw life
A blogot minden scriptnél jobban be lehet szabályozni a más elfoglaltság találása című módszerrel. Jelen esetben ez a más elfoglaltság a tanulás. Egyelőre még baromira ellenkezik minden porcikám, és egész nap átjárok ide a szerverterembe egy kis gépezésért, de azért egész jól megy a dolog. Legalábbis tegnap nagyon jól ment, ma visszaestem kicsit, de próbálom tartani az ütemtervet. Ja, illetve azt nem sikerül, de azért mégiscsak tanulok sokat és jól Igaz, eddig csak két hétvégi nap van mögöttem, lehet, hogy hétközben nem lesz ennyire ideális a helyzet, és nem lesz kedvem semmi erőlködéshez.

A minap egyébként az infosite-on rábukkantam a korábbi MaLo eredményekre, és hát, öö, hömm, höhö Ezek után kérdéses hogy vajon érdemes-e tanulnom rá. Már csak azért is mert kevés az időm, és lehet hogy más tárgynak kéne allokálni belőle.
Az éjjeli digit tanulás nem jött be, ofkorsz nem volt elég.

A helyzet tűrhetetlen, ezért készítettem újabb project plant a hátralevő 2 hét átvészelésére. Mármint tanulmányi szempontból.

Tegnap (pénteken) máris nem tudtam tartani az ütemtervet, mert a betervezett 5 tárgy helyett mindössze másfélre szakítottam időt, ugyanis 16-kor már olyan álmos voltam hogy le is dőltem, még gép előtt sem tudtam megmaradni.

Jelen pillanatban Javaval foglalkozom, ami nem is olyan egyszerű, mint az ember hinné.

Más: Sikerült belőnöm itthonra azt a rühes bme intranetet. Rosszul van ledokumentálva a hszk honlapján hogy hogy is kell.

Más: mainframe jóvoltából hamarosan lesz pár új szavazás a blogon.

Más: A héten feltűnően sok egyedi látogatóm volt a megelőző időszakokhoz képest. Kiváncsi vagyok, miért. Aki sejti, írja le, thx. (Habár van egy tippem.)


(powered by webstats, thx 2 Pál Kornél)

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
áthoztam a gépemet a szerverterembe (gardrobe) mert kurvára zavart, egész nap előtte ültem. az elkövetkezendő 2 hétben azt akarom hogy a gépem itt maradjon. így engem se zavar, és anyám is tud rajta bármikor dolgozni. radikálisan le akarom csökkenteni a gépezési időmet mert [censored]
Természetesen BME-s tanulmányaim érdekében cselekedtem így.
Gondolatok gyötörnek suliba menet, fürdés közben, elalvás előtt, és gyakran suliban is. Lehet hogy a november-december most már minden évben depi lesz? Talán az évszak miatt. Talán a rámnehezedő követelmények miatt (2 nagyházi és 7 ZH a következő 15 napban, meg utána még 1 héten további 2, ellenben másfél hete nem tanulok már egy betűt sem). Talán bizonyos dolgok hiánya miatt. Talán a pozitív élmények év vége felé való megritkulása miatt több idő jut a negatív emlékeken morfondírozni. A probléma, hogy ez az időszak még legalább másfél-két hónapig tart, úgy saccolom. Tavaly évvégén volt egy pontosan ugyanilyen időszakom.
Pénteken digit zh, és még nem készültem rá semmit, nemtom mi legyen. Ma lesz MaLo meg BSZ, ezekre be kéne menni feltétlen.

Imént amúgy a nappaliban ébredtem teljesen kicsavart nyakkal. Ez is amiatt van, hogy kénytelen voltam (na jó ez nem igaz) elhagyni a szobám amíg itten egyesek gépeznek.
Tegnap egy óra késéssel mentem volna be analízisre, de az I épület előtt találkoztam (privacy power)-rel, aki most elsős itt a bme-viken. Mivel úgy alakult ez a féléve, hogy eléggé ellazáskodta meg mittu domain, a lényeg hogy szarul, ezért kicsit öntöttem belé lelket (persze nem alaptalanul, amiket elmondtam, azok csakis a színtiszta igazat tartalmazzák ).

Õ passzív félévet tervez, szerintem az nem megoldás. Felhívtam figyelmét, hogy van két ismerősöm, akik elmentek passzívra, hogy majd visszatérnek egy vagy két félév kihagyással, de egyiknél se történt ilyen, szóval szerintem a passzív félév veszélyes dolog. Még ha nem is sikerülne egyetlen tárgya sem, szerintem akkor is meg lehet kockáztatni bevállalni 30 kredit teljesítését egy félévre (a kockázat ugye az hogy ha nem sikerül akkor szépen kirúgják az embert), de azt mondja, hogy 7 kreditje valszeg lesz. No hát szerintem a 23 meg már nem akkora vállalás egy félév alatt kereszten, inkább totál sima ügy, ha az ember tudja hogy muszáj teljesítenie, mert nem kis dolgok múlnak rajta.
(A TVSZ szerint első évben minimum 30 kreditet kell teljesítenie a hallgatónak, ellenkező esetben megszűnik hallgatói jogviszonya.)

Ha nem tévedek, még vizsgaidőszak előtt passzívvá lehet tetetni egy félévet, úgyhogy ez a másik, amit végül egy utánaküldött sms-ben javasoltam neki, hogy érdeklődje meg. Persze lehet hogy ebben teljesen tévedek, de mintha láttam volna valahol valami ilyesmit.

A srác azt is gondolta, hogy passzív félévnek köszönhetően inkább majd tiszta lappal indít a következő évfolyamban, és nem szórakozik keresztfélévekkel, dehát így is kereszten lenne azért egy-két tárgyból, legalábbis a többiekhez képest, mégpedig előkereszten. Másfelől elmondtam neki, hogy előbb-utóbb úgyis százan behullanak minden egyes tárgyból keresztre, így megy ez, szóval nem kell félni

Update 14:18: az utolsó bekezdést megtartom magamnak.
Haszprus

KDO

©   Haszprus   |   bme
A rohadt kibaszott kurva isten bassza meg. Megint lemaradtam a kdo-osztásról. Elvileg emailt is kellett volna küldjenek, állítólag küldtek is, nekem ugyan nem jött…

Utolsó belépő osztás!!!!!!!
November 23-án (kedden) 17:00-19:00-ig lesz az utolsó belépő osztás az Igazgatói irodában.
Aki még nem vette át a belépőjét, az most utoljára átveheti. Aki nem veszi át a belépőjét, annak következő félévben csak fizetőset tudunk biztosítani, akár igényeltek neki, akár nem.
Nóra | 88 megjelenés 2004-11-18 00:40:52 óta.
Kurvajó bazmeg.
Haszprus

Anal 2 ZH eredmények jegelve

©   Haszprus   |   bme
Tegnap úgy vártam az Anal 2 ZH eredményeit… De Andai nem jelent meg, legalábbis negyed órás várakozásunk során nem, utána meg leléptünk. Mondjuk megmondtam volna valakinek, hogy hívjon fel, ha netán mégis bejön, de nem maradt ott senki a közelibb ismerősök közül. Na mindegy, ma 10-től Analízis by Fritzné, merem remélni hogy az ő eredményeit legalább megtudjuk (ez erősen biztosnak tekinthető), és frankó lenne ha hozna Andai féle adatokat is, de ezt kizártnak tartom, mint ahogy a ZH1-nél sem tettek így. A probléma csak az, hogy az ő általa javított ZH-részből még egyáltalán nem fog kiderülni, hogy végülis hány pontom lett, mert nála nem sok, max 57%, ami ugye az egész ZH-nak csak 20%-a, szóval nem sok minden múlik rajta (óó, dehogynem).
Haszprus

Digit bejárás

©   Haszprus   |   bme
Nemtom kihagyjam-e a mai digitet. Egész nap nincs más óra. A digit unalmas. Korán is van (8.30-tól 10.00-ig). Ugyanakkor roppant hasznos mert helyben megérthető minden. (Jegyezzük meg itt hogy ebben a félévben kevesebb mint 50%-án voltam benn a digit óráknak, ami talán helytelen dolog mert ránézvén az infosite-on található zh-kra, bizony megijedtem.) Hm asszem itthon maradok, nem volna erőm 3,5 óra alvás után felkelni.
Eljött az anal2 zh2 napja, és most már azért izgulok jól. Hirtelen úgy tűnik, nem tudom megoldani a feladatokat. No ez majd 12 és 14 között elválik. Este pedig megnézem a Harcosok klubjának második felét. Elgondolkodtató, hogy vajon érdemes-e bejárni fizikára.

Update 02:55:


A szorgalmi időszak hátralévő dolgai


Update 04:05: esti harcosok klubja megin ugrott, vazz
Haszprus

System overload

©   Haszprus   |   bme
elkövetkezendő 31 napban 12 zh-m lesz vazger
holnap anal2. nem izgulok különösebben, noha nem vagyok biztos a dolgomban (sőt).
Haszprus

Szglab3 sux

©   Haszprus   |   bme
Neem. Olyan szinten unalmasak az szglab3 előadások hogy azt leírni nem lehet. De mivel arra lusta vagyok hogy itthon nézzem át a nyomtatott anyagot, meg ez így relatíve kényelmes (ráadásul ib028 rulez), így marad a bejárás.
Haszprus

De mégsem túl későn

©   Haszprus   |   bme
Hát, ha nem utálnék fasságokról regélni, meg nem lenne ekkora ratyi program ez a veriwell (nomeg nem neteznék feladatmegoldás helyett és nem aludtam volna be tegnap este), akkor asszem 'kicsit' előbb is végezhettem volna, de lényeg hogy megvan a digit házi. A kapcsolási rajzot kézzel csináltam, olyan is lett, viszont ez csak kismértékben nyugtalanít

Jöhet újra az anal tanulás ezerrel. De nem most, mert most elmegyek alvadni.
Ha június óta működött volna a kreditrendszer, akkor feltehetően június-október 5 hónapos időszakban 513 helyett nagyjából 429 bejegyzést írtam volna. Ezen becslésemet arra alapozom, hogy megnéztem, naponta hány bejegyzésem van 4-en felül, összegeztem, és levontam a bejegyzések számából.

A tegnapi napot részben tanulással (analízis 2 zh2 jövő szerdán), részben blogolvasgatással töltöttem. A kreditrendszer aktívból passzív júzerré varázsolt. Ez nem előny, de hogy tanulni is tudok, az igen. Még megpróbálok ezen a téren nagyobb erőfeszítéseket is tenni, mert szükség lesz rá.

A bejegyzéscímek bevezetésének meg rohadtul örülök, a Friss témák menü sokkal átláthatóbb így!

Még azon gondolkodom, hogy esetleg kéne egy olyan funkció, hogy manuálisan letilthassam x órára az admin felületet magam elől, vagy pl. aznapra. Hasznos tudna lenni zh előtti napokon, amiből a következő 1,5 hónapban elég sok lesz, utána meg vizsgaidőszak.
Haszprus

BME-félelmek

©   Haszprus   |   bme
Félelmeim vannak tanulmányi ügyekben. A héten lesz egy fizika c2 zh1, ami a körülményektől fog függni, és ugyanazon napig másnapra pedig el kell készüljek egy digit2 hf1-gyel, amiről nem sokat tudok, mert alig jártam be. Momentán nem tudom, hogy kéne megvalósítani a házit. Jövő szerdán pedig egy rettenetes anal2 # zh2 vár rám, aminek az anyagába belenéztem tegnap éjjel, és elment az életkedvem is. Sík ideg vagyok.

Ráadásul mindezek mellett hihetetlen mértékben rákattantam a gépes időelba##ásra.
Haszprus

Én vagyok a római pápa

©   Haszprus   |   bme
Pár hete tanultuk matematikai logikából (malo), hogy hamis állításból bármi levezethető.

- De professzor úr, akkor vegyük azt, hogy 2*2=5, és vezesse le nekem ebből a hamis állításból, hogy én vagyok a római pápa!

- Rendben van. 2*2 = 5, azaz 5 = 4. Vonjunk le belőle hármat, azaz 2 = 1, tehát a kettő az ugyanaz mint az egy.

Tehát a római pápa és maga két személy, VAGYIS EGY SZEMÉLY!

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mennyire kemény a BME műszaki informatika szaka.

Válaszként annyit tudok mondani, hogy BSZ2 keresztféléven most húzták meg az összes hallgató 96%-át.

Engem is. 24 pontom lett egyébként, és ezzel még egész jó vagyok (32 ponttól lehet átmenni). A legjobb ZH birtokosa (privacy power), akinek 46 pontja lett, rajta kívül még egy valaki ment át a mi csoportunkból. A ZH ugye 80 pontos.