Haszprus

Életem leghosszabb bekonnektálási kísérlete

©   Haszprus   |   barátok bme haszprus hwsw idézet
Tegnap 22 óta próbálunk ketten-hárman SzaMa cvs szerverére bekonnektálni. Most saccolok, 3 órán át a konnektálással próbálkoztunk tegnap meg ma, különféle hibaüzenetek, firewall kutatás, beállítás, tesztelgetés, I/O error, cannot connect to host, több programmal való kapcsolódási kísérlet, satöbbi hibaüzenetek után így végződött a sztori:

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
wrong password, na egyre jobb
Haszprus
AHHHHHHHHHHH
Haszprus
JESSZ
Haszprus
látom a fájlokat
Haszprus
és a tűzfalam is jól be van lőve
Baba akkor mar nyert ugyed van
Haszprus
pezsgőt bontok
Haszprus
ez volt életem leghosszabb bekonnektálási kísérlete
Baba mi volt a trükk?
Haszprus
szerintem az hogy átírtam Marcell ip-jére a geek.com-ot
SzaMa
[censored_for_blog].is-a-geek.com
SzaMa
pedig ez rám mutat
Haszprus
aha hát akkor a kötőjel helyett pontot írtam
SzaMa
lehet, hogy elcacheelte valamelyik geci program
Haszprus
sőt most nemtom te írtad-e el de eddig Geri meg én is ponttal próbáltuk
SzaMa
Geri hogy áll
SzaMa
BAZMEG!
SzaMa
én írtam el
SzaMa
1000 bocs
Haszprus
király
SzaMa
faszom, hogy 0 a hamming távolság
Gergo__ hmmm...

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 7 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

sourceforge.net cvs - frissebb, lágyabb, jobb...

Nem ismerjük, mi a rák ez? Első ránézésre valami opensource izé, mi nem akarjuk publikálni az általunk készített kódot. Szintén első ránézésre mintha pénzbe is kerülne oda a regisztráció.

A nem ismerjük úgy értendő hogy nem tudjuk a működési elvét, ofkorsz bizonyára mindannyian töltöttünk már le onnan dolgokat stb.

nem kerül pénzbe. ismertem olyat, aki ezzel fejlesztette az szglab4 háziját, és nem verték meg érte. nem kell release-t csinálni, és akkor nem lesz semmi letölthető belőle a SourceForge-on.
hármas kommentre nincs gyógyír, egyszer venni kell a fáradságot, hogy megismerj egy verziókezelő rendszert, ha komoly többszemélyes fejlesztésben akarsz részt venni. én eléggé sajnálom, hogy a verziókezelő rendszerek egyáltalán nincsenek a tananyagban a BME-n (és most nem feltétlenül a CVS-re gondolok, hanem egyáltalán _bármilyen_ verziókezelőre).

Mi sf.net-tel toljuk labor4-et, ingyenes és folyamatosan rendelkezésre áll. Nem kell kiadni a cuccot sem. Még saját sf.net-es levlistánk is van [MailMan-es]

A 3-as kommenthez meg annyit, hogy gyakorlatilag minden ilyesmi "nem ismerjük" típusú marad egészen addig, amíg nem vesszük a fáradtságot a megismerésére, szval...

Igen, de egy dolog amikor az ember szeretne megismerni valamit just for fun, és egy másik dolog amikor van egy határidős feladata aminél választhat:
- megoldja az ismert régi úton
- elkezd próbálkozni valami újjal amit lehet hogy nem tud megoldani határidőre, és az is lehet hogy úgy egyáltalán késéssel sem alkalmas a célra
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...