hwsw - 2005 március - 7 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

Életem leghosszabb bekonnektálási kísérlete

©   Haszprus   |   barátok bme hwsw idézet
Tegnap 22 óta próbálunk ketten-hárman SzaMa cvs szerverére bekonnektálni. Most saccolok, 3 órán át a konnektálással próbálkoztunk tegnap meg ma, különféle hibaüzenetek, firewall kutatás, beállítás, tesztelgetés, I/O error, cannot connect to host, több programmal való kapcsolódási kísérlet, satöbbi hibaüzenetek után így végződött a sztori:

IRCQuote fight! In the ring:

Haszprus
wrong password, na egyre jobb
Haszprus
AHHHHHHHHHHH
Haszprus
JESSZ
Haszprus
látom a fájlokat
Haszprus
és a tűzfalam is jól be van lőve
Baba akkor mar nyert ugyed van
Haszprus
pezsgőt bontok
Haszprus
ez volt életem leghosszabb bekonnektálási kísérlete
Baba mi volt a trükk?
Haszprus
szerintem az hogy átírtam Marcell ip-jére a geek.com-ot
SzaMa
[censored_for_blog].is-a-geek.com
SzaMa
pedig ez rám mutat
Haszprus
aha hát akkor a kötőjel helyett pontot írtam
SzaMa
lehet, hogy elcacheelte valamelyik geci program
Haszprus
sőt most nemtom te írtad-e el de eddig Geri meg én is ponttal próbáltuk
SzaMa
Geri hogy áll
SzaMa
BAZMEG!
SzaMa
én írtam el
SzaMa
1000 bocs
Haszprus
király
SzaMa
faszom, hogy 0 a hamming távolság
Gergo__ hmmm...
Haszprus

Mailbox.hu howto

©   Haszprus   |   howto hwsw
Ne használjatok mailboxot, egy rakás szar. De komolyan. Nulla rendelkezésreállás.

Howto (step by step for lamz0rz)

  1. döntsetek valami más mailszolgáltató mellett, pl. gmail
  2. mailbox webfelületén állítsátok be h az összes levelet oda forwardolja
  3. ne feledjétek visszaigazolni hogy a cím ahova mennek a levelek, valóban a te tulajdonodban áll
  4. a mailboxos címeteket feledjétek el örökre
Haszprus

Linux

©   Haszprus   |   hwsw
Linux suxx. A projectlabor kapcsán négyen dolgozunk együtt. Egyikünk linuxot használ. Hadd ne mondjam el mennyi szoftverproblémát okozott ez eddig nekünk, kezdve azzal hogy nem tudunk egységes fejlesztőkörnyezetben megállapodni… Azzal nekem ne jöjjön senki lehetőleg hogy dehogynem, használjunk valami ingyenes LÓSZART (ld. netbeans), mert ez nem megoldás a problémára, ez a problémának a része.

Itt van egy levelem:
Közben leszedtem az argot és nem rossz, elég egyszerűnek tűnik...

Aztán jött a fekete leves. Látom hogy az eszköztárban egy csomó minden elérhetetlen: nem lehet szekvencia diagrammot készíteni és még sok mást.

Megnéztem hogy mit ír erről a manual: először is elborzasztott hogy a fejezetek legtöbbje után az szerepel a tartalomjegyzékben hogy "to be written", és valóban, nincsenek megírva ezek a témakörök. És most a legdurvább:

"Note
Sequence diagrams does not work in ArgoUML version 0.14."

Nálam 0.16 van de ebben se megy. És már eleve ez a verziószám... 0.16...

Higgyétek el nem rossz dolog az ha egy rendszert amit nem ismerünk és döntünk a használata mellett, legalább helyettünk mások már jóideje használnak...
Update 23:00: Azt hiszem ide kívánkozik még hogy nem akarok erről a témáról vitázgatni.
Haszprus

Telefonok

©   Haszprus   |   hwsw történelem
Volt egy idő, amikor olyan telefonok jelentek meg, hogy azt mondtam: „wow”.

Manapság undorodva figyelem a nokia.com-ot, vagy a néha szemem elé kerülő újsághirdetésekben feltűnő telefonokat, kerüljenek ki bármely cég kínálatából. Egyszerűen rondák. Nagyok. A billentyűzetük használhatatlan. A billentyűk között nincs elválasztó tér. Ez szerintem roppant idegesítő. A színes kijelző tökéletesen fölösleges, a legtöbb esetben nincs szükség rá. Nagyon gyerekcipőben jár még ez a dolog. Majd ha nagyobb felbontás lesz.

Persze én magam is belátom, hogy nem lehet egyből nagyfelbontású cumókat árulni, mert akkor ki fizetné meg a fejlesztési költségeket? Ígyhát először eladjuk az alacsony felbontású szarokat, majd pár év múlva a nagyfelbontásúakat, addig is biztosítva érezzük a következő néhány év fejlesztési vonalait. Nyilván már most is lehetne nagyobb a felbontás, hiszen sok digitális fényképező keresőjébe, ami mindössze 1 négyzetcenti méretű, képesek többszázezer pixeles kijelzőket építeni, a méret tehát azt gondolom nem volna akadály.

A jelenlegi felbontásuk mellett ezek a telefonok nem használhatóak másra, mint anyagi státuszunk szimbolizálására, esetleg saját szórakoztatásunkra melyet pusztán az előidéz, hogy szeretjük a technológiai játékszereket. A jelenlegi színes kijelzők használati értéke azonban közel nulla.

A jelenlegi helyzetben olyan szolgáltatásokat látok, mint háttérkép, megválasztható telefontéma… Ez utóbbira külön felhívta valaki a figyelmem, hogy vigyázat, nem színt választhatok, hanem témát! És ettől boruljak térdre. Faszság.

Mindeközben valószínűleg akik elélveznek a 0,5 - 1 megapixeles übergáz minőségű telefon-fényképezőtől, ugyanaz a réteg fikázza szét a négy megapixel alatti hagyományos fényképezőket.

A konzumer-idiotizmus elérte azt a szintet, ahol már fizikai fájdalmat okoz nekem.

Azt hiszem, holnaptól szakadt cuccokban járok és leülök a földre. És te hová ülsz?

Haszprus

Négy megapixel a minimum

©   Haszprus   |   hwsw
Ma amint az I-ben a fotókat készítettem, mögöttem egy-két nagyon elit magasságokban járó ember szükségesnek tartotta egymás között, de kellő hangossággal kitárgyalni, hogy manapság, hát már a négy megapixel ugye a minimum, ami alatt kibaszott gáz egy fényképező, és hát ugye a digitális zoom sem ér szart se.

El is szégyeltem magam amiért nem tartok lépést a korral, bár közben olyanokra gondoltam hogy vajon nem jobb-e egy 3 megapixeles szétkonfigurálható gép mint egy 4 megapixeles fullautomata, és ebből következően nem feltétlen biztos hogy egy hozzáértő ember a megapixelek alapján mondja meg egy fényképezőről hogy az most jó-e vagy sem, de ezt most részletkérdésnek tekinthetjük nyilvánvalóan.

Költsetek fényképezőre 1-2 évente minimum 2-300e Ft-ot hogy ne kerüljetek ilyen rém kínos szituációba. Persze lehet hogy cserébe kőgazdagnak lesztek titulálva, dehát Magyarországon az embereknek három csoportja létezik:

  1. a csórók ugye, hát ez full gáz réteg
  2. a kőgazdagok ugye, ők kapják be, nem igaz?
  3. és azok akiknek pont olyan cuccaik vannak mint magunknak, na ők a királycsávók, ők tudják mik a tuti cuccok, igaz tesó? nekem is ilyen van, ez nagyon tuti cucc. persze ha majd váltok és te nem, akkor átkerülsz a csóró kategóriába és röhögni fogok rajtad.
Ma biztos front van.
Haszprus

Sch-ergonómia

©   Haszprus   |   hwsw life
Az ilyen dolgok felbasszák az agyamat. Kezdődött ott hogy már saját feledékenységem miatt sem voltam éppen higgadt, de igazából ami szerintem gáz, hogy ott van 3 léptetőkapu a sch belsejében, plusz egy portás által manuálisan nyitott, de igazából semelyikre semmi nincs felcímkézve. Ja de igen. A portáséra az, hogy a portás nyitja, kisbetűkkel, de azért nem gáz. A többi háromra viszont nincs ráírva semmi. Kijárat, bejárat, ilyesmi? Nem szokott az ember ilyen feliratokkal találkozni közhasználatú létesítményeknél? A f#szt nem! Ott kéne legyen. Persze 1 mp gondolkodás után az ember rájön, hogy ott van a kapu felé eső oldalán is egy kártyacsekkoló (de azt is csak ránézésre azonosíthatja be, mert ráírva ofkorsz nincs, nyíl nem mutat rá, stb).

Hol van itt az ergonómia?

És akkor jön a legtutibb. Rányomom a tirisemet az egyik kapura, villog a led zölden meg pirosan, felváltva, és pittyeg egyet. Na ebből dekódoljam hogy mi a fasz van. Megpróbálom újra (windowson nevelkedtem), ugyanaz. Megpróbálom másik kapunál, ugyanaz. Oké megyek a portáshoz, kienged, end of story.

Most pedig elmélkedhetek hogy mi lehetett a piros-zöld felváltott pittyegés. De úgy konkrétabban annál, hogy 'hiba'… Ugye valszeg az van hogy nem aktiválták még a tiris kártyámat a rendszerben, de mit lehet tudni, lehet hogy elvileg már rég aktiválva kéne legyen, az is lehet hogy átvételkor realtime aktiválódnia kéne, stb, de az is lehet hogy csak elbaszták az adminisztráción. Nem lehet tudni. Csak azt tudom hogy piros és zöld felváltott pittyegéssel kellett szembesüljek. Informatív.

Update 18:51: amikor berakták az első új lifteket és valamikor bementem tavaly (akkor még nem voltak belső léptetők asszem), akkor is hasonló volt. Ezek a liftek nem teljesen szokványos használatúak. Lehet hogy rábaszol és lehet hogy megszopatsz másokat. És nincs kiírva semmi b+, mintha alap lenne hogy mindenki mindennap a sch-ben jár és mindenki olvassa a liftes topicot a KIR-en. Ami amúgy már nincs, merhogy KIR sincs.

SZAR-on pedig megint elaludtam úgyhogy amint felébredtem el is jöttem, óra felénél járás ide vagy oda, ennek így semmi értelme.