Haszprus

Kommentdoboz last touch... & labels

©   Haszprus   |   barátok blog buli css design fejlesztés google instant

Egy kis finomítás a kommentdobozon.


Közben fixáltam ezt-azt, smoothabb lett az instant login lehetőség pl.

Erre a bejegyzésre felkerült az instant szó miatt az instant címke, ami egy bulihely, ezért a buli is, emiatt a barátok is. Ez az automata címkézés elég pöpec, csak kicist túltolja, és egyelőre nem fejlesztettem le, hogy le tudjam vakarni a nemkívánatos automata címkéket. [1]

Egyébként kicsit bizonytalan vagyok ezzel a címke témával hogy hogy is kéne jól csinálni. Ha megnézek egy őscímkét, logikus talán hogy látni akarom az összes gyerekét is, right? Az a baj, hogy a google-nek ez duplicate content felé hajaz. Különösképp ha mondjuk két címke nagyon együtt jár, pl. a fejlesztést meg a blogot mostanság minden bejegyzésemre rárakom, gyakorlatilag keletkezik egy rakat archívum url, aminek ugyanaz a kontentje.

Erre ugye egy lehetséges megoldás, hogy a gyerekcímkéket pl nem linkelem bejelentkezetlen usereknek. Ebben az esetben viszont a google nem tud ajánlani nagyon specifikus címkéjű archív oldalakat, ami nem jó szvsz.

[1] talán csinálhatnék egy külön táblát az ajánlott címkéknek, ami valami algoritmus mentén folyton populálódna, nekem meg meg kéne mondani h az adott címkét felrakom-e belőle egy bejegyzésre, v sem. Azért gondolok külön táblára, és nem egy mezőre a bejegyzés2címke táblában (nem konkrétan ez a tábla neve de mind1), mert már a tököm kivan hogy minden query gigantikusra duzzad, amiért meg kell állapítani mindenről, hogy az valóban megjeleníthető-e, v sem. (ld: trusted-e a post, trusted-e a user, neadjisten hypertrusted-e a post, meg van-e invitálva bele a user, stb stb - ez mind oké ha épp a köv facebookot írod, de ez egy kurva blog )

u.i. b+ ralog a curse tapintos felulete a lajk gombra es mar kilottem a gepet (kilovodott).

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Ugyanitt most mar tenyleg kurva reszponziv profiloldal es linkbekuldo Sikerult kialtalanositani ezeket a grides dolgokat, a csicsa designt, stb. Nem mintha a legporgetettebb oldalai lennenek a blognak A lajkolas is egesz fasza lett. Gyorsan lajkolom is magamat.
válasz 1 like
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...