Haszprus

A negatív reklám is reklám? Goldenblog 2

©   Haszprus   |   hwsw
Kicsit körbenéztem a neten és az egyik fele azt susogja hogy goldenblog rulez (őket vagy barátaikat beválasztották), a másik fele pedig olyan észrevételeket tesz, amiket én is:
  • egyrészt kik jutottak be? (minőségileg)
  • másrészt kik jutottak be? (nem is blogok)
És belefutottam még egy harmadik jellegűbe is amivel szimpatizálok. Van a listán pár nagy név amiknek a minősége erősen megkérdőjelezhető és fene se érti hogy miért oly' népszerűek. Bár én is olvasom őket. De minden egyes új postjukon csóválom a fejem. Néha beszólok, néha nem. Van, hogy heteken át mérgelődöm egy írásukon.

Meg lehetne kérdezni hogy miért olvasom akkor őket, de igazából nem tudnám jól megindokolni.

A címre pillantva látom hogy eredetileg nem erről akartam volna írni. Hanem hogy a hvg-ről most sokaknak megvan egy negatív véleménye. Egy olyan kategóriában rendeztek versenyt, ami iszonyatosan szubjektív (ki ír jól és ki nem, de beleszól az is hogy mikről ír), és ez merész vállalkozás volt tőlük. Persze egy szépségverseny is szubjektív, de az igazság az, hogy ott a jelöltek fele után mindenkinek csurog a nyála. Itt más a helyzet. A szépségversenyben mi magunk nem veszünk részt, és ismerőseink is csak igen ritkán. Nincs sértődés, nem rágunk be, ha nem mi nyerjük.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 11 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

welcome to hungary... mit vártál mégis?

Én azokat az embereket nem értem, akik negativ véleménnyel vannak a HVG Goldenblog versenyéről. Az ötlet újszerű. Eddig kevés újság foglalkozott az internetes társadalom eme egyre népszerűbb megnyilvánulási formájáról. Az értékelési szempontok és a zsűri összetétele kellő körültekintést mutat.
A program túlmutat a hagyományos versenyen kertein is, mivel az értékelés egyfajta térképet rajzolhat a hazai(magyar nyelvű) blogokról.

mivel nem vagy blogger - tudtommal - ezért te ezt egy egész más szemen keresztül nézed

viszont Zoli, mondd el nekem, mit keres egy analízis előadás tematikáját (!) tartalmazó oldal (igen, erről szól!) a top100 blogban?

azt is mondd el, mit keres ott egy 2005 június 14-én indított blog... lehet hogy a srác/lány már holnap abbahagyja (azért nemtom h s/l, mert nemtom melyik blog az, csak olvastam h van egy ilyen dátummal indított...)

ez volna a szakértői válogatás?

egyébként az értékelési szempontok lolololol, frankó hogy fel lettek sorolva, csak rohadtul nem lettek betartva. a kontinuitás mint értékelési szempont hogyan játszhat a jún14-i blog esetén? vagy az illető egy hét alatt akkora isteni remekművet tett le vajon az asztalra hogy maga mögé utasított többezer egyéb blogot?

szimpla portálok miért szerepelnek blogként feltűntetve? (weblabor, szánalmas.hu, de a weblabor mindenképpen... én nem néztem át annyira a listát de több helyen azt olvastam hogy a 100-ból jó ha 80 egyáltalán blog...)

tomcat polóblogja miért nincs a listában? ne mondja már senki hogy a top100-ban nem jutott neki hely...

az emberek akik a zsűrit képezik... mind mögött ott van hogy blogger. nekem a neveik nem mondanak semmit kivéve mr.a & nyírő, de én még sehol se találkoztam ilyen megállapítással hogy eeez igen, ez jó zsűri lista.

de itt ráadásul még szerepe se volt a zsűrinek mert a hvg teljesen névtelen - értsd: nem néven nevezett - szerkesztői állították össze ezt a 100-as listát.

> a zsűri összetétele kellő körültekintést mutat.

Egyébként ezt mi alapján írod, te ismered a felsorakoztatott neveket? (El tom képzelni hiszen valami ilyesmi a szakmád )

Na megtaláltam azt a bizonyos pár napja indult blogot. A bekerülés pillanatában 4 azaz 4 darab pár soros írás volt benne. Most 5 van. Ez milyen indokkal van a top100 blog közt?

Nem lehet ScoobyZoli hogy meg se nézted miféle versenyről van szó, csak elmondod hogy szerinted körültekintő satöbbi MERT újságírók csinálták és ők a királyok?

A Goldenbloggal mint ötlettel igen keveseknek volt baja, de a megvalósítás botrányos.

> A program túlmutat a hagyományos versenyen kertein is, mivel az értékelés
> egyfajta térképet rajzolhat a hazai(magyar nyelvű) blogokról.

egyébként felcsaptál marketingesnek (eléggé pr szöveg ez ) vagy gondolsz valamire blogtérkép alatt? milyen blogtérképet rajzolhat vajon ez a verseny?

Hmmm... Valami sanda gyanú azt súgja nekem, hogy Haszprust nem válogatták be. Amin -hozzáteszem, mint ÜberUser- tök jogosan van kiakadva. :|


ez Neked a sok-ficsörös blog, vazze?
ÉS HOL A RATING SYSTEEEEEEEEM?!

Haszprus azon a blogon mára már van vagy 10-15 bejegyzés is. Igaz, a legfrissebb is van vagy 1 éves. Gratulálunk, Goldenblog!

Egyébként így elolvastam, jókat ír a fazon, csak hát lehet hogy 20 sornyi jó írást még sokan össze tudnának hozni…
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...