Haszprus

Milyen tűzfalat?

©   Haszprus   |   howto hwsw

Régebben használtam McAfee-t, aztán Sygate Personal Firewall Pro-t, asszem annak megszűnt a fejlesztése, így került képbe a Norton megoldása ami egy rakás szar volt mert állandóan tolta az ablakait a képembe és nem lehetett leállítani, úgyhogy lecseréltem Zone Alarm Pro-ra, ami szintén elég szar mert a frissítése eléggé manuális és ez is nógat egy csomó programindításkor, de már jóideje ezzel tolom, és elviselhető. Érdekelne viszont, hogy van-e jobb, ami még kevesebb kérdést rak fel használat közben. Minél csendesebb, minél minimálabb, annál jobb. De azért a feladatát lássa el jól és akár konfigurálni is lehessen, ha kell valamit. Van valami ajánlatotok? XP-re lesz.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 40 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Agnitum Outpostot használok, elég kényelmesen bekonfigolva (pár szabály, azon kívül kérdés nélkül engedi ki az új programokat), de jól végzi a dolgát. Amúgy rengeteg mindent be lehet állítani benne.
A reklámblokkoló plug-inja borzalmas (pl. adott méret esetén mindenképpen [AD] feliratra cseréli a képet), az AdBlock Plus nyilván kiváltja.
Van már 4-es verzió is pár újdonsággal, egyszer feltettem és elment az internet (3.0 vissztelepítése megoldotta), úgyhogy nem erőltetem, a jenlegi is tökéletesen megfelel.
PS.: ZAP-ot a rengeteg kérdés miatt, Keriot a komoly gépigény miatt nem használom, amúgy ezek is jók (biztonságilag).

keepcop, thx, screenshotról is szimpatikus volt, megkezdtem a tesztelését

3) steindani (nem regisztrált)
Én az F-secure Internet Security-t használtam XP alatt, sűrűn frissít, 2 nagyobb gépparkkal rendelkező építmény is azt használja…

steindani,
2 nagyobb gépparkkal rendelkező építmény is azt használja…
éspedig melyikek? Mert ez nem valami sok, kivéve ha mondjuk valami mamutcégről van szó (hp stb)

Norton 360 (igaz az nem csak tűzfal). Még nem tolt elém ablakot, lehet hogy csak beállítás kérdése, vagy nemtom.


7) busho (nem regisztrált)
Comodo Firewall. Vita csak azon megy, hogy melyik a jobb, az Agnitum vagy ez.

busho köszi! Screenshotok alapján ez is királyosnak tűnik, sőt a programokra rákérdező panelje szimpatikusabb is, de az agnitum már fent van, úgyhogy váltás legfeljebb akkor lesz ha az nem jön be valamiért beraktam egyébként az agnitumot önkonfiguráló módba úgyhogy egy hétig elvileg most nem nagyon fog kérdezgetni, és nekem ez a lényeg

Windows tűzfal, hackerek, jöhettek.


Haszprus lol! Kishazánk, v hol van ez?


+1 az Agnitumra. Jelenleg megvagyok egy router mögött napi 3 imádkozással és jelentős mértékű naivitással, de ha használnék, Agnitumot tennék fel. (Régebben fent is volt…)

Agnitum Outpost rulez. Én nagyon sokáig ZonaAlarm párti voltam (frissít az automatikusan is, és tényleg zaklat, de ha egyszer beállítod, onnantól jó), pusztán az erős gépigénye miatt cseréltem le, meg mert lejárt a licenszem.

Szerintem Zone Alarm aránytalanul sok cput eszik meg és nem is annyira hatékony, továbbá sok az ilyen általad is említett kalibrálási gond vele. Agnitum szerintem is jó de én már jó ideje Sygate - Nod32 - Windows Defender kombót használok. Nekem ez simán beválik, nod vírust még nem jelzett illetve soha, semmilyen ad nem jelenik meg pl netezés közben.

Pas power router elhárítás nálam is… Sőt win fwall ki is van lőve. Outpost fent volt valaha, azóta mint certificated zombi gép üzemelek

adamo, certificated zombi gép LOL


Outpost-ot én is használtam elég sokáig, aztán áttértem a Kaspersky Internet Security -re, és azóta is ezzel vagyok a legjobban megelégedve. Mindent tud, mindent be lehet állítani, mi kell még?

Nem lehet valahogy kikapcsolni az Agnitum Outpostnak ezt a rohadt idegesítő hírlevél cuccát? Kb. naponta megjelenik egy ablak hogy hírek érkeztek…

Haszprus, Viktor nem emlegetett ilyet, tehát vagy a telepítésnél rontottad el, vagy simán ki lehet iktatni Ha meg nem, akkor még mindig javaslom a KIS-t

dankoi, valóban, elfelejtettem regisztrálni a trial verziót

Haszprus, naugye!
Most, hogy megvetted (ahogy Viktor is), már nem dobál idióta ablakokat

dankoi, hát nekem bizony most jött egy agnitum news ablak megint…

Haszprus, lehet még nem ért oda a csekk, vagy az átutalás csúszik

Ha érdekel meg tudom mondani, honnan szedhetsz le KIS-ből egy próbaverziót

Outpost Agnitum egyik legújabb verziójának javított hibái közt olvasom:
Folders could not be deleted because of SmartScan cache files presence
Hát banyek!
Éppen száz gigákat mozgattam, meg scandiskeltem össze-vissza, mert azt hittem, megkorrumpálódott a vinyóm a néhány nappal ezelőtti többszörös áramszünetekben, de ezek szerint csak vicces szoftvert használok. Kurva vicces volt, mit ne mondjak.


Haszprus, Windows XP SP2 tűzfallal mik a főbb problémáid?

maat, az, hogy az a default, ebből fakadóan minden hiányossága ismert lehet. egyébként sztem egyetlen szakcikk sem javasolja jószívvel a windows beépített tűzfalait védelemre.

Nálam az alábbi a felállás:

router mögött + Vista beépített tűzfal + nod32 + spybot s&d

Nem láttam vírust már n+1 éve. Leszámítva azokat, amiket az elfelejtett termékkulcs megmondó programokhoz szoktak csatolni, de azokat a nod32 minden különösebb hajcihő nélkül irtja. (Persze már akkor, amikor kicsomagolom a rar fájlból. )

Haszprus óta update volt, mivel kaptam nod32-től levelet, hogy lejár a Regisztráció | NOD32 antivírus - Gyors, megbízható vírusirtó program licencszem. Közben azonban szlovák ESETes testvéreink megszülték az ESET smart security-t, ami a vírusírtás mellett tűzfalként is üzemel.

Nosza két légy egycsapásra! Balage
router=0
effekt tényleg bejött:
Dec 26 óta 48 gyanús TCP csomagot kapcsolt le. Főleg a torrent által használt portomon elég sűrű a TCP Desynchronization attack.

adamo, az gyanús, ami nem gyanús.

Haszprus, Aki lúdas, nem lúdas, ki meg nem lúdas… Hogy is van ez? (Lúdas Matyi rajzfilm)

Anett

Haszprus,
default, ebből fakadóan minden hiányossága ismert lehet
ez érv? Használjunk minixot, mert azt senki más nem?

maat, ha nagyon biztonságban akarsz lenni, akkor igen, más kérdés, hogy akkor nem sok mindenre fogod használni a gépet Nyilván van értelmes kompromisszum a biztonság és a használhatóság között, de az Haszprus szerint úgy tűnik, nem a WinXP SP2 tűzfalánál van.

maat, Jó, hát akkor kellemes Windows XP SP2 firewall-használatot, itt van egy kimerítő leak-test

Csak átemelem belőle a tesztelt tűzfalak (43) listájának első ill utolsó helyezettjeit:

Helyezés Product Score Level of Anti-leak Protection
1. Online Armor Personal Firewall 2.1 9625 Excellent - 100%
2. Outpost Firewall Pro 2008 6.0 9625 Excellent - 100%
43. (utolsó) Windows Firewall XP SP2 0 None

Jut eszembe: ajánlom a windows xp tűzfalat mindazoknak, akik
- painttel szerkesztenek képet
- notepaddel szerkesztenek szöveget
- ie6-tal böngésznek

Persze ez csak piszkálódás.

Haszprus, A Painttel és a jegyzettömbbel mi a baj?! :o
- Notepad++ a király.
- A Paint egyenesen A Mindenes és Legjobb Házi Szerkesztő Program A Világon Minden Tárgyból!

Viszont IE-t csak a bátrak használnak…

Anett

Haszprus, De most komolyan?! Akinek kicsit több esze van az alapból sejtheti, hogy a windowsba épített tűzfalnak nevezett alkalmazás túrót sem ér Nem is értem, hogy lehetett ezt javasolni…

Ha nem router mögött lennék, akkor én is raknék fel valami normális tűzfalat.
A fennlévőt is azért szedtem le, mert a router mögé kerülés után gyakorlatilag szinte már semmit nem jelzett. Gondoltam, ha már nem csinál semmit, akkor minek hagyjam fenn a gépen…
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...