Haszprus

Éjszakai túra?

©   Haszprus   |   12e barátok éjszakai túra túra

Nyitottam egy topicot az osztályfórumon még rögtön a sörözés után hova kéne menni? címmel, mindenféle szervezési javaslatoknak, elsősorban 2006 nyárra, illetve a tavaszi félévre. És felvetődött az éjszakai túra, mint olyan Óriási ötlet! Tökre rápörögtem a témára, egyszer 2004-ben éjjel mentünk valami búzamezőre, az überpara volt, erdőben meg még durvább lesz. Ha más nem, akkor én feltétlen megszervezem!


Elindultunk a nagy semmi közepébe, de kezdett parássá válni, amikor tőlünk nem is oly' messze felcsillant egy szempár... Ideglelés

Voltál már éjszakai túrán? Mi a véleményed?

Update 2005. nov. 13. 00:20: 2006 február 4-12 között mindenképpen megszervezem (BME reghét) KIRÍLYSÍG (feltéve h nem lesz hó)

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 11 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Inkább az aluljárót próbáld ki. Na az lesz az űberpara

Voltam ejszaka turazni, nem is egyszer. Tarsasagban nem annyira felelmetes, azt kell mondjam. Persze ugy is tud izgi lenni, ha pl. horrorfilmekrol tarsalogtok. Am egyszer erdemes kiprobalni tok egyedul ejszaka menni az erdoben, mondjuk egy 4-5 km-es tavon. Persze olyan helyen, amit nappal jol ismersz, tehat nincs belole eltevedes. Ne vigyel magaddal se elemlampat, se mobiltelefont, se cd-lejatszot. Tok csendben vegigmesz a vaksotet erdoben (picit azert hozzaszokik a szem a sotethez, tehat valamennyit mindig latsz a csillagok es a hold fenyenel, kiveve ha nagyon suru az erdo), es figyeled hogy elkezd verni a szived. Igazabol nyugtatod magad, hogy sehol nincs senki, aki radtamadjon, nincsenek verfarkasok se, es az a felvillano szempar is, amit a fak lombja mogott lattal, csak a kepzeleted szulemenye. De az adrenalinszinted az egekbe szokell megis.
Allatira tanulsagos egyebkent -> kevesebb horrorfilmet neztel volna tuti nem szarsz be ennyire Mindenesetre elerni lakott teruletre / ismerosokkel teli helyre kesz megvaltas ilyenkor. Szoval jo dolog az ejszakai tura!

Attól függ milyen a társaság. Ha azzal paráztatnak hogy ott van a bokorban valami vérfarkas akkor parább mint társaság nélkül

Egyedül nem hiszem hogy nekivágnék ilyesminek, nem látok benne fantáziát Egyedül az aluljáró tényleg több izgalmat kínál

Mi Visegrad-Szentendre utvonalon voltunk ejszakai turazni, de erre nem mondanam, hogy ajanlhato utvonal, mert megettek minket a szunyogok, mellesleg esos idoben csupa sar minden a patakpart kozeleben, ahol a turistaut vezet.
Igazabol szerintem egy harmashatarhegyi kirandulas sokkal kellemesebb igy az ejszaka, vagy Dobogokotol indulva turistaterkepen megnezve egy kort csinalni. Esetleg Huvosvolgy -> Fekete-fej (hegy) -> Huvosvolgy kortura megint csak kellemes kis seta, erdon is emelkedon is keresztulmegy, de nem kulonosebben nehez terep. Kimondottan ejszakai turara nincsenek kirandulo helyek, annyibol jobbak a meredekebb szakaszok, hogy altalaban az esoviz lefolyik es nincsenek pocsolyak, sarak. Mert abba a sotetben eleg kenyelmetlen beletrafalni es azott, saros labbal tovabbmenni.

Jol mukodo elemlampat pedig tessek vinni! Egyreszt hogy lassatok is valamit, masreszt meg a tajekozodashoz - a fakon levo turistaut jelek felfedezesehez valamint a terkep hasznalatahoz - elengedhetetlen.

Csak akkor vagjatok neki, ha legalabb 4-5 napja nem esett eso, kulonben nem lesz egy tul jo elmeny. Ja, es asszem azt mondanom sem kell, hogy a tura kozben se essen az eso, mert nincs rosszabb egy ejszakai hidegben valo elazasnal, foleg ha meg faradt es almos is vagy

Thx NeoXon!

Vajon hóban éjszakai túrázni szopás? Szerintem az, de ellenvéleményekre találtam

Hát azért februárban húzós egy éjszakai túra, főleg hogy simán előfordúlhat -10-20 fok éjszaka

-20 azért elég meredek lenne szerintem
De alaposan fel kell öltözni, az tény. Pont ez lesz benne az érdekes Már öten vagyunk rá Legfeljebb otthagyjuk a fogunkat

Nyáron egy ismerős lánykával mentünk gombászni a Börzsönyben.
Nem volt gomba.
Jó messze elkódorogtunk a kocsinktól ("ááá úgyis van iránytű is meg térkép is, lehetetlen eltévednünk").
Hát de. Lehetséges volt. Leszállt az éj, közben csak mentünk, kerestünk egy utat, ami hazavisz. Közben átmentünk többszázméter csalánon, meg akadtunk ilyen villanykerítésbe is, amin izgi volt az átmenet.
A zseblámpa izzója egyszercsak kiégett, mobil fél óra múlva kimerült, hideg volt és sötét de nemsokára célba értünk és hazamentünk, jól!

Utólag rekonstruáltuk térképről, hogy egy úgy 10 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát sikerült csinálni gombászás helyett.

9) endre (nem regisztrált)
GPS-etek legyen, én már a wc-re is csak azzal merek menni ha sötét van.

A vadon nem vicc, pláne nem éjszaka. Ncs története is tanulságos, velem meg még gimiben fordult elő, hogy éjszakai bátroságpróbán (ami azért elég irányított) sikerült eltévednünk. Mondjuk egy halom hülye libával osztottak össze, és náluk volt zseblámpa, meg minden hasznosság. Hiba volt, ma már tudom. Amikor már két órája b@sztuk a rezet, és záróakkordként a zseblámpát is elejtették (összetört), akkor én nagyot sóhajtva meguntam, és a távoli zene felé indultam, és egy erdőszéli diszkónál kötöttünk ki, onnan meg 15 perc alatt hazataláltunk. Szóval én csak nyáron vállalkoznék éjszakai túrára, akkor is csak úgy, hogy le van érdekelve, mikor érek haza. Mert akkor még egy erdőbenalvás sem olyan gáz.

Láttam a túraútvonalat. Végig egy autóút 1,5 km-es szomszédságában megyünk. Ha ennek ellenére odaveszünk, hát, gratulálok magunknak
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...