RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 19 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

en ezzel valahogy ugy vagyok, mint a monitorrol olvasassal
jobban szeretem papiron.

En sosem lattam ertelmet az effele idotoltesnek. Akkor mar inkabb keresztrejtvenyt fejtek, az legalabb fejleszti a szokincset - jo esetben, bar mostanaban egy semara epul szinte az osszes. Ez a Sudoku viszont maximum a szemet rongalja, meg azt, hogy konnyen eszrevedd, ha hianyzik egy jegy az indexbol 1 3 5 5 4 3 - na milyet nem kaptam ToKibol?

2 6 7 8 9, de a 3 és az 5 kétszer szerepel

Sudoku rulez, de shamalthoz csatlakozom.

Én kb. 2 hete láttam először ezt a Sudokui cuccot, statisztika gyakorlaton, aztán infónk volt, ahol épp Excel makrót tanultunk írni, ami elég uncsi volt szal elkezdtem Sudoku-megfejtő cuccot írni Excel makróként Utána mondta a gyakvez mikor látta h micsinálok, h elfogadja tőlem ezt második negyedéves házinak. Azóta a köv. gykon is ezt ítam, és hétfőn is ezt fogom, valszleg be is fejezem. Haszprus, ha esetleg a statisztikád javítására gyúrsz, átnyomom szívesen, kb. ezzel is annyira gondolkodtató a játék, mint ahogy én papíron tapasztaltam. Az első játékom során full algoritmikusnak tűnt a gondolkodásom, egyáltalában nem intuitív, és fullra nem kapcsolt ki. De végső soron irigylem azokat, akiknek ez jó időtöltés...

Kb. már egy hete nem toltam vele menetet mert meguntam Most már nem sok esély van a helyezésem javítására se

A nem intuitív dolgot azzal cáfolnám, hogy az ember mint ahogy elég sok más területen is, egyszerűsíti a dolgokat, eldönti hogy melyik cellákkal foglalkozzon, stb, de ugyanakkor nem mérlegel mindent minden egyes lépésben, és nem is képes fejben tartani a lehetséges lépéseket, vagy az eddig felismert adatokat. Ennek ellenére mégis képes jobb döntéseket hozni mint szimplán egy olyan algoritmus amiből kihagysz pár sort

7) Brutus (nem regisztrált)
Felvettem az oldalt a sudoku.lap.hu fórumok, blogok dobozába.
üdv. Brutus

Jut eszembe nem akarlak nagyon kiábrándítani, de szerintem ez a görbe túl egyenletes. Tényleges statisztikáról készített görbe nem lenne ilyen sima, hanem mindenféle randomos ugrabugra is lenne rajta, ami csak egészen irtózatosan hatalmas számnál (milliárd játék nagyságrend) tűnne el.

Egyébként így a fizika topicod olvasása után most meg az jutott eszembe, hogy ez majdnem pont olyan, hogy a termikus egyensúlyi energiaeloszlás, és - képzeld - ez nem is véletlen hogy miért nem, az megtudható onnan, hogy megnézzük, hogy a termikus energiaeloszlást hogyan számolták ki planckék annak idején. :-)

Hát ha valóban nem alapból ilyen, akkor én nem tartom kizártnak hogy a kis szöszöket direkt leszedték róla. Én is csináltam már olyan diagramot ami hülyén nézett volna ki girbegurbán, inkább kiátlagoltam az egymás melletti értékeket, hogy emészthetőbb legyen az emberi szemnek...

Másfelől jöhetne valami guru aki megmondja hogy vajon tényleg hihetetlen-e egy ilyen szép grafikon Szerintem nem az.

Szerintem figyelembe véve, hogy a sudoku mekkora divat, meg hogy a websudoku milyen common név, meg hogy feltehetőleg hányan lehetnek, akik naphosszat ott ülnek, meg hogy ha jól sejtem, a szerverük inkább csak statisztikákat tárol és randomseed alapján generál játékot, azért nem tűnik nagyon lehetetlennek a milliárdos nagyságrend, de azért szokatlan.


12) Jennna (nem regisztrált)
Helló! A sudoku tök jó! Én már rég ismerem! Eddid kb 100at-150et csináltam meg
egyszerűbbet, nehezebbet, betűset, számosat, kicsit nagyot.............
és mindet nagy imádom! jó agy torna!!!
én héten kinyomtatok 10-12 darabot és mikor az időm engedi: Sudokuzok!!
Mindenkinek ajánlom!!
Cső: Jenifer


vigyázz az ilyen egymondatos kommentolással, mert Haszprus az ilyeneket törölni szokta. Pedig az enyém nagyon f@szán ott volt a helyén, és sztem még indokolt is volt. Ha nem érted, amit most elmondtam, look at Üzenőfal.

A mobilodra letöltötted már a javás változatát? Ott ajánlja az oldalon, szerintem pöpec.

Java-mentes telóval nyomulok

nézzetek el a conceptispuzzles.com-ra, ott olyan frankó különleges Sudoku-k vannak, hogy még...!

18) Sakura (nem regisztrált)
Hellósztok! Ha van itt olyan igazi nagy sudoku-májer, az megmagyarázhatná nekem, hogy mi az a SAMURAI-SUDOKU. Mert az alapjátékot én is nagyon szeretem, de ennek a változatnak a szabályait sehol se találom... Köszi!

Adj valami linket, hogy megnézzem a játékot, és elmondom, ha rájöttem.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...