Haszprus

Yo a kedvem, mert... Úgy döntöttem ma reggel…

©   Haszprus   |   bme élelmezés life történelem
Yo a kedvem, mert...

Úgy döntöttem ma reggel, hogy végülis egyértelműen bemegyek BSZ (bevezetés a számításelméletbe) ZH-ra. Mit veszthetek, max 3 órányi utazást és készülődést. Eredménye tulajdonképpen nem sok lett, csak annyi, hogy megtudtam, hogy nagyjából mikből kell majd készüljek a pótzh-ra A termet fél órával a beadási időpont előtt elhagytam és ellátogattam a BME környékén levő Burger Kingbe, ahol úgy döntöttem, hogy ezúttal a dupla sajtburger örömeit próbálom ki. Nos, a dupla sajtburger egészen fincsi, bár a cucc sajátosan száraz, ahogy azt a BK-ban szokták. A McDonald's kajái valahogy szaftosabbak és sokkal puhábbak. Egyéni preferencia kérdése, hogy ki szerint melyik a jobb, nekem a meki jobban bejön, ellenben a BK sokkal különlegesebb hisz oda nem szoktam járni. A változatosság gyönyörködtet.

BK után visszamentem BME-re, ahol egy BSZ előadás izgalmai vártak rám. Sajnos az új témakört semmivel sem vési lassabban a táblára Simonyi, mint az eddigieket, úgyhogy a tempó továbbra is észveszejtő, óra közben bármi megértése teljesen kizárt. Mondjuk lehet, hogy másként lenne, ha tanulnék az előadások közötti napokon.

BSZ után Fizika, ahova gondolkodtam hogy bemenjek-e, de végülis bementem. Imónak megígértem hogy jegyzetelni fogok, ez tulajdonképpen erősen hasznomra vált, mivel hosszú idő óta ez most az első fizika óra, ahol nem alukáltam, hanem figyeltem. Egyébként a fizika második felében bejött az a tanár, aki mindenféle kisérleteket szokott nyomatni az F229-ben időnként, és ezúttal sem okozott csalódást, tökjó dolgokat láthattunk, közben volt sok röhögés. Tényleg baromi érdekes [meglepő és mulatságos] dolgokat tud a fizika mutatni. Noha olyan tárgy, amit rühellek mióta világ a világ.

Fizika után elvontattam magam az F épület III lépcsőház felső emeletére, ahol többedmagammal betekintést nyertünk a múlt hét csütörtökön írt fizika ZH-kra. Erről azt érdemes tudni, hogy fél ponttal lemaradtam arról, hogy átmenjek, így most feltétlen meg akartam nézni a dogát, nincs-e valami amire kaphatnék pontokat. És volt. Hál' az égnek. Innentől aztán igazán happy day volt. Kaptam fél pontot egy részszámolásra, és kaptam egy pontot egy olyan feladatra, amit egyszerűen átugrott a javító tanár szeme. Rulz. Zsír. Emeletes csúcskirály.

Az ezt követő órát azzal töltöttem, hogy ábrándoztam arról, hogy a BME környékén lakhassak és ne kelljen tömegközlekednem. Naponta 2 órát igazán értelmesebben is el lehetne tölteni, nem? Az heti szinten 14 óra. Ha teszemazt heti 14 órát tanulnék, mekkora zsírkirály lennék má..? Minden esetre ma megúsztam a tömegközlekedés nyomorát azáltal hogy apám hazatranszportált személygépjárművével.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez Rajtad a világ szeme

Szólj hozzá Te is!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...