life - 2003 november - 37 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

08:42-es ugyebár az utolsó bejegyzésem. Hozzáv…

©   Haszprus   |   barátok hwsw life történelem
08:42-es ugyebár az utolsó bejegyzésem. Hozzávetőlegesen 09:00-kor elhagytam a HSZK-t és elindultam egy sétára a BME környékén, amolyan felfedező túrára, hogy hogy is néz ki a környék, meg ilyenek. Vannak egészen kellemes és kevésbé kellemes részek. Amúgy láttátok már pl. este a Bartók Béla utat? Én tegnap láttam. Az is szép, kivilágítva legalábbis. Minden esetre ma kicsit túltúráztam magam, mert 09:50 körül már fájt a hátam meg a lábam. 10:05 környékére beértem a BME I épületébe, ami előtt véletlenségből összefutottam R-rel, tudjátok, akinek 5.03 az átlaga, és régi osztálytársam volt R jó arc, még mindig. Először, mikor összefutottam vele a BME első tanulmányi hetében (2003. szeptember 15-ével kezdődő héten), azt hittem kevésbé jóarc már, de aztán megszoktam a változásait, pedig azóta olyan egetverően sokat nem találkoztam vele, bár összefutottunk párszor.

Találkoztam Egonnal is. Õ is jó arc, mert szorgalmasa olvassa a blogomat, igaz Egon?

10:15-től 12:00-ig Digitális technika volt, azaz lett volna, ám�

11:45-re az EMKE székházba mentem, megörökítem itt egy blog-bejegyzésben is, hogy mit is írtam ott az üzenőfalra:

Haszprus ® Ma 11:34
Haszprus blogolna az EMKE szekhazbol, ha megtehetne, de nem teheti meg, mert a blogba kulonfele vedelmi scripteket irt, amelyek egyike megtiltja ezt neki igy nem tud az admin felulethez hozzaferni Tok fura ez a Macintosh, egy gombos eger meg ilyenek... A billentyuzet is fura Majd otthon beszamolok...

Haszprus ® Ma 11:37
Termeszetesen itt sem ment problema nelkul a nevem leirasa, de azt hiszem ezt mar megszoktam Egyebkent nem muxik a Visitor Statistic innen, de nem tudom miert, ugye nem nagyon van fogalmam arrol hogy ez most valami firewall miatt van, vagz a macintosh miatt...

De mit kerestem én ott? Történt, hogy netes haver, D, megemlítette, hogy van valami Microsoft biznic, ahol kevés munkával jól lehet keresni. Asszem ez elég tipikus kamu szöveg, úgyhogy én első nap el se mentem erre a dologra, meg D sem. Viszont WiZARD igen, merthogy neki szóltam, hogy van egy ilyen, sőt beajánlottam őt. Eddig őt se érdekelte � ő már régebb óta tudott róla amúgy �, de most felkeltettük az érdeklődését. Szóval részt vett egy ilyenen, majd szólt nekem, hogy úgy tűnik, nem kamu a dolog, bár eddig még őt sem "fizették ki". Aztán beajánlott engem � ehhh �, s ezért kap még kreditpontokat az akcióban � ehh.

Egyelőre nem mondom el, hogy pontosan mit kellett csinálni, majd később beszámolok róla. Egyelőre annyit, hogy az EMKE irodaház egy tök modern épület kívülről, belülről pedig egyenesen gyönyörű, mondhatni. Belső "udvara" van, mely udvarban lent étkezők vannak, hasonló módon, mint a Westendben. Szépen meg van designolva az az épület.

Ha minden jól megy, akkor hétfőn még megyek erre a biznicre, és aztán majd kapok valamit. Hogy mit, azt majd később részletezem Amíg nincs a kezemben a cucc, addig igazából még simán lehet átverés a dolog

Ja és még megemlítendő esetleg, hogy 13:30-kor magával WiZARD-dal is találkoztam. Jujj és itt még durva dolgok jutnak eszembe, de ezt majd a következő blog-bejegyzésben, most a lényeg annyi, hogy WiZARD-tól vettem egy EN-EL1 típusú utángyártott akksit a fényképezőmhöz. Remélem yó lesz, mert ellenkező esetben WiZARD-ra kénytelen leszek ráküldeni a kigyúrt kopasz fizetett "barátaimat".

"Ne szóljatok be, mert 20 pitbullt küldök rátok.
Ujjam a ravaszon, szóval veszélyes vagyok.
Ellenszenves emberekbe késhegyet rakok,
aztán nyomulok a kocsiba, de nem hagyok nyomot,
a szirénazajtól meg már kicsit se szarok."

Belga - Hello

Haszprus

Durva dolog ez, de pokoli unalmas ám itt ülni a…

©   Haszprus   |   life
Durva dolog ez, de pokoli unalmas ám itt ülni a gép előtt már 34 perce, azt kell mondjam. Komolyan végigolvastam minden lehetséges dolgot, nem jutnak eszembe további weblapok egész egyszerűen, pedig még a hwsw fórumokat is felkerestem, holott nem szoktam sosem. Hiába, az irc, icq nagy úr, ott megy jól az idő. Asszem megyek sétálgatni egyet a BME környékén, vagy nemtom mi lesz.
Haszprus

Egy jó informatikus tele van mindenféle…

©   Haszprus   |   life történelem
Egy jó informatikus tele van mindenféle informatikai céges szuvenírrel. Most pl. ez került elő az egyik polcról

Fogalmam sincs, hogy ez vajon megromlott-e az idő során, igazából nem kívánom elpusztítani a tartalmát. Ha olvas CovySoftos bennfentes [tudom hogy olvas , akkor megválaszolhatná a dolgot esetleg az üzenőfalon vagy valami...

Haszprus

XTR-rel eldumálgattam arról, hogy a régebbi -…

©   Haszprus   |   barátok life
XTR-rel eldumálgattam arról, hogy a régebbi - családi - képek tiszta suxx0rok, mert szar technikával készültek, és a nagy magyar csóróságot tükrözték, meg azt, hogy nem lehetett kapni semmi frankó cuccot. Ráadásul a régebbi képeken az osztálytársaim is tök LOL-ul néznek ki

De mosmá tényleg elmegyek hajat tisztítani.
Haszprus

Ma frankó nap volt, mert: Reggel fel bírtam…

©   Haszprus   |   bme life
Ma frankó nap volt, mert:
  1. Reggel fel bírtam kelni, igaz, három órával később a kelleténél, de ez lényegtelen.
  2. Kényelmesen elindultam suliba, bár a buszon nem jutott ülőhely, de ez a minimum
  3. Újra láttam a haverokat.
  4. 12-től 14-ig Programozás alapjait hallgattam, közben egy háromnegyed órás alvás beiktatásával.
  5. 15.15-től 16.45-ig Közgazdaságtan volt, ahol jót dumálgattam.
  6. Hazafelé volt egy jó kis séta.
  7. Meg még a fodrászhoz is beugrottam, és belőtték a sérómat
  8. Haza pedig úgy érkeztem hogy egész nap nem ettem semmit, és iszonyat fincsi vacsora készült nékem (Ugyanaz ami lenni szokott, de valahogy mostanság jobban ízlik
Negatívumok:
  1. Suli szaksz
  2. Fodrásznál időpontot beszéltem meg, de várattak negyed órát, miközben az egyik munkaerő ráadásul szabad volt, csak ő meg várt egy másik megbeszélt időpontra. Ahelyett hogy engem odahívott volna...
Mindjár elmegyek kitisztítani a hajamból a hajamat. Mármint a levágott részét

Ha pedig holnap reggel fel bírok kelni, akkor megin megyek suliba, és ezt így egy darabig még próbálom folytatni
Haszprus

A fogyasztóvédelmi felügyelőségnek volt képe

©   Haszprus   |   life
A fogyasztóvédelmi felügyelőségnek volt képe harmadjára is visszadobni a cipő-reklamációmat, de ez még nem is durva, a durva az, hogy le se reagálták a levelem azon pontját, hogy például a kifogásolt cipőn egyszerűen másképp van a varrás, mint egy normális cipőn. Szerintük a púpok ún. járási öö nemtommik (ráncok? nemtom most hirtelen), míg a tény az, hogy eleve ilyet adtak a bótban, csak ez ott még nem tűnt nekem fel. Fasza. Esküszöm le van ott valaki fizetve, nem igaz bazzeg, hogy nem bírnak agyilag rájönni, hogy ha a szabályostól eltérő módon van varrva a cipő, akkor nyilván amiatt van szar alakja. Ráadásul azt hiszik, hogy a cipőm fél éves, holott nem, mert csak 2-3 hónapos, az első 3 hónapban egy másik cipőt hordtam, amit szintén garival kicseréltettem. Sok szar termék, minden hibás, mindennel baj van, ráadásul van képük a hibásat másik hibásra kicserélni, esküszöm direkt hibásat adtak gariban fél éve.

Ja és megjegyzem a fogyasztóvédelemnél jártam már számtech gari ügyben is. Ott se tettek szart se. Impotens banda.

Haszprus

most komolyan basszus sztem kurva szánalmas h…

©   Haszprus   |   life
most komolyan basszus sztem kurva szánalmas h michael jacksont gyerekmolesztálással vádolják én rohadtul nem vagyok jackson rajongó, nem is hallgatok tőle semmit, de ezt 1xűen nem hiszem el... mármint h gyerekeket molesztálna... miafaszért, amikor 100%-ig tuti lehet benne hogy utána beperelnék mint állat? Felindulásomat az Origo híre gerjesztette, amit idekopizok, mert 10 év múlva szart se fog érni az a link amit esetleg rá tennék
Michael Jackson amerikai popsztár csütörtökön, közép-európai idő szerint az esti órákban feladta magát a rendőrségnek. Jackson Las Vegasból érkezett magánrepülőgépén a Santa Barbara-i repülőtérre, ahol letartóztatták és a megyei rendőrségre szállították.

Az énekes érkezésére újságírók, tévések népes csapata várakozott, de csak akkor sikerült megpillantaniuk őt, amikor hátrabilincselt kézzel bekísérték az ajtón a rendőrség épületébe. A hírek szerint a 45 éves énekestől először ujjlenyomatot vesznek és fényképet készítenek róla, és ha kifizeti a 3 millió dolláros óvadékot, elengedik és szabadlábon védekezhet.

A popsztár szerdán már cáfolta a pedofília vádját, amelynek alapján a kaliforniai hatóságok letartóztatási parancsot adtak ki ellene. Jacksont egy 12 éves kiskorú személy szexuális molesztálásával vádolják.

A hatóságok szerdán felszólították az énekest, hogy önként jelenjen meg előttük, szolgáltassa be útlevelét, és engedelmeskedjen utasításaiknak. A popsztár szóvivője szerdán közleményben botrányosnak és hamisnak nevezte a vádat, mivel Michael Jackson "soha, semmilyen módon nem bántana egy gyereket". Közölte, hogy Jackson be fogja bizonyítani ártatlanságát.

A letartóztatási parancsot annak a kaliforniai törvénynek a megsértése miatt adták ki, amely tiltja a szeméremsértő, buja viselkedést 14 év alatti személyekkel szemben. Jacksont 3 évtől 8 évig terjedő börtönbüntetésre ítélheti a bíróság, ha bűnösnek találja az ellene felhozott vádpontokban. A rendőrség kedden nagy erőkkel 12 órán át elhúzódó házkutatást tartott a popénekes Neverland nevű kaliforniai birtokán. Az énekes Las Vegasban tartózkodott.

Jacksont tíz évvel ezelőtt egy 13 éves fiú szexuális zaklatással vádolta. Az énekes cáfolta a vádakat, de megegyezett a szülőkkel, akiknek több millió dollárt fizetett, hogy elkerülje a pert.
Nevetséges.
Haszprus

Megnyílt a Campona mellett a Tesco

©   Haszprus   |   life
Megnyílt a Campona mellett a Tesco. Kaptunk reklámújságot. A hátlapon ez szerepel apró (tesco gazdaságos méretű) betűkkel:
A termékek az újságban látottaktól színben és méretben eltérhetnek.
Elképzelem magam előtt amint valaki reklamál amiért nem akkora a cucc mint az újságban...
Haszprus

Daily blog. Reggeli dugóban állt a Tétény-busz…

©   Haszprus   |   barátok bme life
Daily blog. Reggeli dugóban állt a Tétény-busz, mikor egy útfelújításról jövő markológép a szembejövő sávban elviharzott tőlünk 5-10 méterre. Nade hogy? Láttatok már gettós filmet, amiben a gettós kocsi orra fel-le pattog? Bizonyára igen, de hogy mindenki tutira képben legyen:Na szóval valami ehhez hasonló módon hasított el mellettünk a markológép, bár szerintem simán rugózott annyira, hogy volt olyan időpont amikor egyik kereke se ért földhöz, hanem a levegőben suhant A látványon jót röhögtem, körbenéztem, és konstatáltam, hogy nem én voltam az egyetlen aki látta a látnivalót, mert páran szintén csodálkozva bambultak, alig hittek a szemüknek

Sajna a buszon állni voltam kénytelen, úgyhogy nem maradt már időm hogy átnézzem még egyszer a C programozási jegyzeteket. Ez azt hiszem hiba volt. És az is hiba volt, hogy a kis-ZH-n nem láttam meg, hogy az A4-es lap legaljára oda van biggyesztve egy harmadik feladat is, mert azt letakartam a karommal. Ehh. Utolsó két percben vettem észre. Gáz. Mindegy.

A tanár valami 20 perccel tovább tartotta az órát, mint ameddig kellett volna, ezért XTR-rel csak néhány percet tudtam dumálni. Tegnap megbeszéltük hogy találkozunk és cserélünk filmeket meg ilyesmi. Megmutogatta hogy milyen überkool PDA-t vételezett. Engem igazából annyira nem nyűgözött le a dolog, mert tudom hogy milyen a PDA, WiZARD-ét már láttam a Microsoft-előadáson.

Húha, XTR el fogja olvasni ezt a bejegyzést, és nemtom mi lesz. Megsértődik és nem adja vissza a compact flash kártyámat amin adtam neki zenéket (saját alkotások ofkorsz). Kell ez nekem?

Analízis után úgy döntöttem, hogy most aztán már elmegyek a BME saját szemészetére (gizda hogy van nekik ez is, nem?). Ott mindig váratják az embert egy jó ideig (igaz csak most voltam másodszor , annak ellenére, hogy nincs bent a rendelőben senki (mármint páciens). Minden esetre két hét gyógykenőcs vár a szememre, mert összeszedtem némi árpát. Szerencsére igazából olyan szinten nem látszik, hogy kb. semennyire se De addig no kontakt lencse.

Hazafelé pedig szerencsére pont akkor jöttem, amikor apám is, így kaptam egy fuvart.

Viszont most itthon vagyok és éhes vagyok ezerrel. Megnézem van-e még a tegnapi pizzából.
Haszprus

Az osztálytalin szóbajött, hogy E most éppen…

©   Haszprus   |   barátok life
Az osztálytalin szóbajött, hogy E most éppen hol lakik, és mondta hogy visszaköltözött a szüleihez mert 3 hónapja meghalt a barátja. Nem tudtunk erre mit mondani, nézegettük tovább a fotókat (én nem, mert nálam nem volt fotó). Megkérdeztem: Zsolt? Õ: Igen. Hallgatás.

Nemtom, ilyen szituban vajon mit lehetett volna csinálni. Nem csak részemről, nyilván.
Haszprus

Honnan ered a sóhivatal fogalma, jelentése…

©   Haszprus   |   life
Honnan ered a sóhivatal fogalma, jelentése, miszerint panaszkodni a sóhivatalban lehet?

Update 17:07 Természetesen a Google mindenre megadja a választ.
The colloquial expression "Salt Administration", or verbatim "Salt Office" (Sóhivatal) in H u n g a r i a n means an office with a venerable title but without any authority or practical use. Such offices were established in the Middle Ages when the mining and distribution of salt were regal monopolies requiring proper administration. However, in modern economy, market, and tax system they became obsolete and useless, but were not abolished until recently.
Haszprus

Kívánságom valóra vált, kicsit sütött a…

©   Haszprus   |   élelmezés life
Kívánságom valóra vált, kicsit sütött a nap, és hordhattam napszemüveget reggel suliba menet, és hazafelé is. Rulez.

Viszont reggel is és ebben a percben is bömbölteti a fölöttünk lakó a zenét. De olyan szinten bazzeg hogy érteni lehet hogy mit mond a rádióban a DJ. Ha nem gondolnék arra hogy nem kéne házon belüli kapcsolatokat rongálni akkor simán felmennék jelezni neki, persze udvariasan, hiszen miért udvariatlankodnék, lehet hogy azt gondolja nem hallatszik át (áh, azt nem gondolhatja...

A mai nap reggeléig hozzávetőlegesen 8 órát aludtam. Így ma friss és üde voltam. Egészen furcsa érzés

Hazafelé elugrottam a Rufusz nevű számtech boltba, ami a BME-hez elég közel helyezkedik el, meg amúgy hozzánk is relatíve az van legközelebb, noha egy órára van Akartam venni egy nyomtatót, és mivel a HP honlapján nem írták hogy a 3550-es nyomtatóhoz milyen patron megy, ezért jól körbekérdezősködtem a témát, és végül az 5150-est vettem volna meg, mire kiderült hogy azt a példányt ami van nekik, azt valamiért csak sulinetben adhatják. Érdekes. Suxx0r.

A Campona melletti McDonald'sban pedig megszűnt a 60 másodperces kedvezmény, a rdevás pduvás trúós rtées métrees kékrees véreers mindenségit, így 500 helyett 799 Ft volt a kaja. Gyengébbek kedvéért: ha x időmennyiség alatt 10e Ft-ot hagyok a mekiben, akkor ez annyit jelent, hogy 500 Ft-os áron 20-szor mehetek x idő alatt a mekibe, míg 799 Ft-os áron csupán 12,5-szer.
Haszprus

Igényesednek a csövesek? Reggel suliba mentem…

©   Haszprus   |   life
Igényesednek a csövesek?

Reggel suliba mentem a buszon és sikerült egy csöves mögé leüljek. Úgy be volt fújva dezodorral hogy a 30 perces buszút alatt hiába szoktam hozzá a szaghoz, újra és újra megcsapott. Már nem jó nekik a belváros, valamiért kivágyódnak ide az isten háta mögé. Pedig itt nem adakozik nekik senki szerintem (igaz nem is láttam itt még kéregető csövest), metró sincs. Lehet hogy egymástól való félelmükben távolodnak a belvárosból?

A hónap témája: szerinted milyen okból kezdenek a csövesek a külvárosba kitelepedni?
Haszprus

Jah, egy durva dolgot elfelejtettem leblogolni…

©   Haszprus   |   life
Jah, egy durva dolgot elfelejtettem leblogolni, de szerencsére felírtam a telefonomba emlékeztető gyanánt... szóval ma hazafelé jöttem a buszon, és leült elém egy tata, akinek 5 centis (!) fekete sűrű szőr kukucskált a füléből (!). Brutális.
Haszprus

Haszprus uratok mai napi kalandjairól…

©   Haszprus   |   bme élelmezés fáradtság life
Haszprus uratok mai napi kalandjairól olvashattok eme blogbejegyzésben.

Uratok éjjeli fekvés után reggel kissé nehezen tért magához, a Tétény buszt így lekéste, de nem volt reggel dugó ezért beért analízisre órakezdés előtt. Analízist félig átaludta a reggeli capuccino ellenére, de a Digitális technikát nem, bár az egyre unalmasabbá válik, és a főelőadó azt hiszem teljesen elvesztette a kezdeti tiszteletünket, erre az órán tapasztalható igen magas zajszintből következtetek. A tanárt már alig hallani néha tőle...

Ez a két órám volt ma. Lett volna még 15.00-kor egy analízis fakultáció, de a franc se marad ott, nekem semmi dolgom 12.00-től 15.00-ig, hacsak nem az hogy megebédelek. Bizony megebédeltem, a Burger Kingre esett a mai választásom, immáron harmadszor. Eltökélt szándékom hogy végigegyem a Burger King étlapját Rendeltem egy New York Burger menüt, 639 Ft-ért, kérdezték hogy akarok-e nagy kólát meg krumplit, mondtam hogy ja, erre kiderült hogy ingyé van ha van diákigazolványom. Rulez.

Vettem aztán egy Parker tollbetétet meg egy másik tollat, mert megtehetem hogy két tollam legyen egy helyett. Eltökélt szándékom hogy veszek mostanság egy tolltartót is, mert egynél [ill. 1 főtoll + 2 backup tollnál] több tollal járok e hét hétfő óta.

Beugrottam a budai Skála mellett nemrég megnyílt felújított vásárcsarnokba, hogy lecsekkoljam milyen. Nos.. Kissé büdös van bent, ahogy az egy piachoz illik, és a legfelső szinten cigányasszonyok kínálják portékájukat miniatűr standokba rendeződve, azok előtt üldögélve, néhol egymással szemben, így aztán köztük átpaszírozni magamat már némileg kellemetlenné is válhat, merthogy helyben szerintem igen erős hiány van. Elég fura egyébként egy lowend, de mégiscsak pláza jellegű épületben ilyen alsó kategóriás eladónépséget találni a máshol megszokott plázacicák helyett. Persze aki inkább a piachoz van szokva annak lehet hogy bejön ez.
Haszprus

Yo a kedvem, mert... Úgy döntöttem ma reggel…

©   Haszprus   |   bme élelmezés life történelem
Yo a kedvem, mert...

Úgy döntöttem ma reggel, hogy végülis egyértelműen bemegyek BSZ (bevezetés a számításelméletbe) ZH-ra. Mit veszthetek, max 3 órányi utazást és készülődést. Eredménye tulajdonképpen nem sok lett, csak annyi, hogy megtudtam, hogy nagyjából mikből kell majd készüljek a pótzh-ra A termet fél órával a beadási időpont előtt elhagytam és ellátogattam a BME környékén levő Burger Kingbe, ahol úgy döntöttem, hogy ezúttal a dupla sajtburger örömeit próbálom ki. Nos, a dupla sajtburger egészen fincsi, bár a cucc sajátosan száraz, ahogy azt a BK-ban szokták. A McDonald's kajái valahogy szaftosabbak és sokkal puhábbak. Egyéni preferencia kérdése, hogy ki szerint melyik a jobb, nekem a meki jobban bejön, ellenben a BK sokkal különlegesebb hisz oda nem szoktam járni. A változatosság gyönyörködtet.

BK után visszamentem BME-re, ahol egy BSZ előadás izgalmai vártak rám. Sajnos az új témakört semmivel sem vési lassabban a táblára Simonyi, mint az eddigieket, úgyhogy a tempó továbbra is észveszejtő, óra közben bármi megértése teljesen kizárt. Mondjuk lehet, hogy másként lenne, ha tanulnék az előadások közötti napokon.

BSZ után Fizika, ahova gondolkodtam hogy bemenjek-e, de végülis bementem. Imónak megígértem hogy jegyzetelni fogok, ez tulajdonképpen erősen hasznomra vált, mivel hosszú idő óta ez most az első fizika óra, ahol nem alukáltam, hanem figyeltem. Egyébként a fizika második felében bejött az a tanár, aki mindenféle kisérleteket szokott nyomatni az F229-ben időnként, és ezúttal sem okozott csalódást, tökjó dolgokat láthattunk, közben volt sok röhögés. Tényleg baromi érdekes [meglepő és mulatságos] dolgokat tud a fizika mutatni. Noha olyan tárgy, amit rühellek mióta világ a világ.

Fizika után elvontattam magam az F épület III lépcsőház felső emeletére, ahol többedmagammal betekintést nyertünk a múlt hét csütörtökön írt fizika ZH-kra. Erről azt érdemes tudni, hogy fél ponttal lemaradtam arról, hogy átmenjek, így most feltétlen meg akartam nézni a dogát, nincs-e valami amire kaphatnék pontokat. És volt. Hál' az égnek. Innentől aztán igazán happy day volt. Kaptam fél pontot egy részszámolásra, és kaptam egy pontot egy olyan feladatra, amit egyszerűen átugrott a javító tanár szeme. Rulz. Zsír. Emeletes csúcskirály.

Az ezt követő órát azzal töltöttem, hogy ábrándoztam arról, hogy a BME környékén lakhassak és ne kelljen tömegközlekednem. Naponta 2 órát igazán értelmesebben is el lehetne tölteni, nem? Az heti szinten 14 óra. Ha teszemazt heti 14 órát tanulnék, mekkora zsírkirály lennék má..? Minden esetre ma megúsztam a tömegközlekedés nyomorát azáltal hogy apám hazatranszportált személygépjárművével.

Haszprus

Kurva gecibe a faszom ki van az egész rohadt…

©   Haszprus   |   bme life történelem
Kurva gecibe a faszom ki van az egész rohadt szaros tanulással meg a tömegközeledéssel. Először is nem akarok holnap ZH-t írni, úgy döntöttem tök fölösleges volna, mert minimum és egyúttal maximum 10 pontot érhetek el, mivel egy feladattípust tudok megoldani, a többiről meg gőzöm nincs. Padtárs kihasználásához nincs elég pofám. Így a minimális pontszám nem megszerezhető. Viszont utána volna még két órám, amire be kéne menni, mert ezekből az egyik bizony BSZ, a másik eh... hát a másik az fizika, az az óra amin rendszerint aludni szoktam mert egyszerűen nem bírom elviselni, olyannyira távol áll tőlem az egész. Ergo most menjek be egyetlen óra miatt? Aaaaaa, bazze, sokkal kevesebbet hezitálnék ha nem itt laknék a halál f#szán.

Kurvára elegem van már a közlekedésből, 10 éve napi 2-4 órát utazok és ez rohadtul ingerlő. Egyszerűen nem bírom.

Nem szólsz
Haszprus

Az alkohol nyomorba dönt

©   Haszprus   |   12e coolpix fotózás life túra
Az alkohol nyomorba dönt, ezért Önök ne vegyenek részt ilyenekben:


[részletek a nyári képarchívumomból]

Update 19:19 Juteszembe... ahogy a táborvezető a tábor előtt mondta: Nem akarok italos üvegeket látni a táborban. Hát... Rátok hagyom, hogy vajon feltűnhetett-e neki az asztalunk 10 méteres környékén felgyülemlő piahalom

Haszprus

Egyébként ma tényleg ragyogó nap volt, csak…

©   Haszprus   |   life
Egyébként ma tényleg ragyogó nap volt, csak elfelejtettem kifejteni a korábbi bejegyzésemben. Szóval sütött a nap, és egy lenge dzseki vagy minekhíjják is elegendő volt. Örömteli lett volna ha nyáron a citromsárga napszemüvegemről nem derül ki hogy hibás és nem kellett volna becseréljem egy másik példányra - ami sajna kék volt -, de így alakult. Ma pedig a sárgát szívesen vettem volna fel, teljesen feldobja az ember hangulatát, a tájat egyszerűen happynek mutatja.

Ide teszek némi marquee-t az ultralamer weblap-feeling kedvéért.

Haszprus

Napi blogolás. Kelés 6.00. Indulás 7.15, nem kó…

©   Haszprus   |   bme élelmezés life
Napi blogolás. Kelés 6.00. Indulás 7.15, nem késve. Ebből következően Tétény-busz elérése, ami általában nem szokott sikerülni. Analízisre (8.15) időben beérés. Bevezetés a számításelméletbe, 8 feladatból 1-et meg tudok csinálni, többihez nem sok közöm van. Csütörtök reggel ZH belőle. Programozás alapjai. Ílommanó. 13:53 Programozás alapjainak idő előtti befejezése (tanár által), Boráros térre átmenetel, McRoyal szendvics rendelése, McRoyal szendvics eszetlen tempóban elkészítése, üvöltözés hátra a pénztáros által, hogy "siess már, siess már!!", 59. másodpercben az óra leállítása, McRoyal a 61. mp körül a tálcámra kerül, McRoyal árának közlése, fizetés, további fél perc szarakodás ebből kifolyólag, másodperc-számláló nem pörgés. Haszprus az egészen mosolygás, magában a pénztáros elismerése, ez igen, így kell csinálni. Egyetemre visszamenés, régi osztálytárs hölggyel találkozás, megtudás hogy ő is a BME-re jár, csodálkozás, örülés, röpke beszélgetés. Rohanás F épületbe, múlt csütörtöki fizika ZH eredményének megtekintése, mormogás, fél ponttal az elégségesről lecsúszás. Rohanás F épület másik lépcsőházába, kiizzadás, Közgazdaságtan ZH-írás, eredményt még nem tudás, de reménykedés. Hazaindulás alternatív útvonalon, közben megéhezés, közvetlen hazamenés előtt McDonald'sba betérés, újabb McRoyal evés, ajándék kapás. Hazaérkezés, blogolás.
Haszprus

Faszom, múlt héten aszonták a katonaságnál…

©   Haszprus   |   life
Faszom, múlt héten aszonták a katonaságnál hogy ezen a héten is mehetek sorozásra. Ma meg azt mondják hogy csak múlt héten volt sorozás és hogy baszhatom [=bírság]. Még jó hogy szerintem már több mint egy hónapja beküldtem az iskolalátogatási igazolásomat, azok meg visszadobták valami ilyen üzenettel, hogy a címzett elköltözött...
Kapjátok be a f#szomat és sz#pjátok!

Belga - Kalauz
Haszprus

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ma reggel első…

©   Haszprus   |   bme life
Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ma reggel elsőre sikerült betenni a kontakt lencsét. Igaz ez már előfordult a múlt héten is párszor Mindegy úgy tűnik kellett pár alkalom mire rájöttem a helyes technikára

Ugyanakkor 8.30-kor kezdődik a Számítógép laborom, szóval.. most 7.58 van.. asszem inkább elmegyek az optikushoz és veszek még kontakt lencsét. Csak előtte felülbíráltatom a dokival hogy vajon -0,75 tuti elég-e. Pedig ma van a nagyházi-specifikációnak a napja. Mindegy.
Haszprus

Egy, az utóbbi időben hanyagolt ismerősöm…

©   Haszprus   |   barátok bme life
Egy, az utóbbi időben hanyagolt ismerősöm kedvéért egy idézet Kerékgyártó György Mikroökonómia mérnököknek és műszaki menedzsereknek című könyvéből:
A költséghatékonyság azt jelenti, hogy adott nagyságú outputot a lehető legkisebb költségráfordítással állítsuk elő. Vagy ami ugyanazt jelenti, hogy adott költségráfordítással a lehető legnagyobb outputot állítsuk elő.