The GuNN

Elhunyt Heath Ledger

©   The GuNN   |   film life

28 éves korában elhunyt Heath Ledger. Korai, gyengébb filmjeitől eltekintve egy jó színészt vesztettünk el. Heath, we will miss you.

Heath Ledger és Jake Gyllenhaal a Túl a barátságon c. filmben

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 12 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Bírtam a figurát. Haszprus kritikája ellenére megnéztem a 10 things I hate about you-t, és abszolút bejött. A Lovagregényt is ő és Paul Bettany vitte el a hátán (na jó, a verekedős figura is jó volt). A Monster's Ball-ban is király volt (amíg benne volt). A Patriot-ban meg egyenesen csúcs, mondjuk azt a filmet sokmindenért csípem. Az új Batman-filmre is kíváncsi leszek, abban ő lesz Joker (ilyen vigyorral ami neki van, ez szerintem kötelező szerep). Azóta olvastam hogy Jack Nicholson ki volt akadva hogy nem ő kapta a szerepet. Hát lol, 70 évesen lehet hogy már nem tudná olyan meggyőzően eljátszani, nem? (Nem a képességeivel van a gond hanem a korával. Joker nem egy öregember, hanem egy fiatal valaki. Mondjuk HL meg kicsit sztem fiatal ehhez, de még mindig jobb.)
A Brokeback Mountaint még mindig sikerült elkerülnöm. Nem vagyok homofób, de azt a filemt kösz, nem.
Szóval sajnálom. Pláne hogy 28 évesen. Még teljesen a pályája elején volt, kb. ott, ahol Leonardo DiCaprio az Egy Kosaras Naplója idején. Még akármilyen magasra ívelhetett volna a pályája, szerintem. Nagyon nagy kár érte.
És még csak nem is vagyok az a nagy rajongó-típus, ezek csak a tények.

mainframe, a brokeback az angol szlengben egy ideje a lányos vagy buzis szó szinonimája már ( lásd itt)

Teljesen megdöbbentett a hír. Nyilvánvaló, hogy nem akart véget vetni az életének. Tipikus sztár-depresszióval küzdött, de ahogy a jelek is mutatják egyszerűen nem bírta a szervezete a sok nyugtatót. Nyilvánvalóan élete egyik nagy alakítása a Batman filmben lesz, a tesztvetítésekről kijövő és az első 6 perces IMAX-ot látó kritikusok legalábbis ezt szellőztették meg.

Sajnálom. Kár érte…

Asszem mikor még nem minimalblog volt, akkor olvastam haszprus kommentjét (ami azóta nem olvasható, legalábbis nekem) és nagy vonalakban egyetértettem vele.

sylverdevil, lehet hogy visszarakom azt a kommentet?

Amúgy eléggé megdöbbentem, amikor azt a kommentet írtam, még egyedül itt láttam ezt a hírt, aztán index főoldal, meg mindenfelé belebotlottam hogy meghótt szegény. Ez most vagy azt jelenti hogy én vagyok tájékozatlan és a csávónak tényleg akkora impaktja volt a filmiparra mondjuk mint arnold schwarzeneggernek (nem hiszem), vaaagy van erre egy jó szó: hype. Sőt még egy: trend. Trendi lett gyászolni heath ledgert. (talán (sőt nyilvánvalóan) épp az überblog indította el.)

Haszprus, Egyáltalán nem hype… Egyszerűen egy ígéretes tehetségnek tartották, aki merész szerepeket vállalt fiatalon és a nagy robbanása szélén állt… Olvastam a kommented és egyáltalán nem értettem egyet. Te sem ismerhetsz mindenkit

Haszprus Heath Ledgerrel kapcsolatban az a tragédia, hogy sosem bontakozhatott ki igazán, pedig a jelekből ítélve nem kis név lehetett volna. Nézd meg Schwarzenegger mit tett le az asztalra 28 éves koráig. Conan. Kb ennyi. Abban is milyen már… (Őt igazából nem a színészi játékáért szeretjük, hanem inkább a hiányáért, ld. Terminátor. Jó, vannak jól eljátszott filmjei, mint a Két tűz között, és a Total Recall, de az a ritkább, és jóval később jött meg nála ez a vonal.)
Szerintem gyászolni valakit sosem hype, a Krokodilvadászt azért gyászolták sokan, mert sokan szerették, vagy ha nem is, de egyetértettek a munkájával, egyedi karakter volt, és most hirtelen nincs. Heath Ledgerrel is kb. ez a helyzet.

mainframe, oké de sajnáltuk-e volna arnoldot színészként 28 évesen?

De nem vitatkozom, ha ennyi blogon/helyen ekkora visszhangja van, akkor nyilván egyszerűen csak elkerülte a figyelmem a figura.

Szierintem egyszerűen amiatt lehetett, mert nem Te vagy a célcsoportja a filmjeinek. Az eddigiek nagy része tipikus amcsi tömegfilm, ami jó, de van belőle száz másik. De hát huszonévesen melyik színész válogathat szerepeket, ugye…
Arnoldot nem (legalábbis nem annyira), ezért is ő volt a példa. Ez a srác fiatal kora ellenére nyújtott eleget ahhoz hogy őt igen.

Teljesen kiborultam, mikor megtudtam, hogy igaz. Lanyos nyavajgasnak tunhet, de kedvenc szineszem volt, nem csak alakitasai miatt, hanem gyongyoru, ferfias es szexi mivolta miatt is
Negligalom halalanak tenyet, es tovabbra is kedvenc szineszem. Nem volt. Van.

Haszprus, Szerintem ez részben izlés kérdése. Véleményem szerint tehetséges, jó színész volt és úgy tűnik sokan gondolják így. Arról nem is beszélve, hogy szerintem most kezdett belejönni a színészetbe, vagyis meglehet, hogy a továbbiakban igen meghatározó filmeket csinált volna. A tehetsége mindenesetre megvolt hozzá.

Hedge, Én is ígéretes tehetség vagyok, csak meg kell várni az első szülésemet, amikor megduplázódik a mellméretem!

Többiek: szőrös szívűnek tűnhetek, de szerintem csak az a tragédia, hogy meghalt, és nem az, hogy az elkövetkezendő időkben emiatt pár nyálas amcsi filmmel kevesebb lesz. :o Haszprus, úgy látom, megint ketten toljuk a szélmalomharcot a fiatalság ellen.

Amúgy Arnie a király! Nézzetek Terminatort eredeti nyelven… Amikor megszólal: Uzi, nine (nein"!) millimeter", fergeteges! Ő ez etalon! Hogy mihez, nem tudom, de roppant jókat derülök rajta.

Ennek a kisfiúnak a nevét holnapra elfelejtitek, de Schwarzen Mircit unokáink is emlegetni fogják!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...