Haszprus

2,50 - 4,00+

©   Haszprus   |   bme történelem

Megjött az email a mai szghálók eredményről. Hármas. Ami azért jó, mert a levlistán totál beparáztattak hogy megcsinálhatatlan meg mittomén. És itthon rájöttem hogy a 75 pontos vizsga első 20 pontos feladatát úgy ahogy van tök másról írtam, mint amit kérdeztek Így azon ment a para, hogy egyáltalán meglesz-e. Erősen kételkedtem. És hármas. Szóval örök pesszimizmus.

Mit jelent ez számunkra. Azt, hogy 2,50 a pillanatnyi ösztöndíjindexem. Jövő héten van 5 (ha úgy tetszik 4) vizsgám. Utána van még egy hét a vizsgaidőszakból, amin egy házileadás kivételével valamennyi még hátralevő vizsgát meg tudom ismételni ha jövő héten valami nem a terv szerint alakulna. Akárhogy is számolom az átlagomat, úgy néz ki, sétagalopp lesz a 4,0. Csak nehogy pont ezen bukjak el, egyszer már sikerült elbízni magam.

A következő forgatókönyvvel számolok, minimálisan.

hátralevő tárgyremélt minimáljegy
netpol5
webprog5
mi3
korszop1
jelek1
minimális ösztöndíjindex a fentiek alapján4,17

Szóval nagy veszély nem fenyeget, mert korszopból amúgy se hiszem hogy karót kapnék, bár nem sok kedvem van őszintén szólva 1000 angol oldal elolvasgatásához, lehet hogy ha már így alakult az átlagom akkor a korszopot dobni kéne, és jelekre ráfeküdni, még ha netán nem is jön össze.
Igazából ha tökéletesen biztos lehetnék abban, hogy a fenti három tárgyból meglesz az 5+5+3, akkor tökegyértelműen dobnám akár egy sikertelen jelekért is a korszopot.

Eljő egy szebb világ, hol a betonházak között nő majd virág.

Update 18:45: osztottam szoroztam és kibaszott idegesítő de nem merem eldobni a korszerű oprendszereket mert hátha beüt a ménkű és nem lesz meg az MI… Na ezen még filóznom kell, basszus. Korszop helyett mondjuk tanulhatnék MI-t pl és akkor MI meglenne… És ha mégse lesz meg? Faszkivan. Na ez a kurvanagy szopás ebben a 4,0-s minimumban, hogy az ember 20 évet öregszik mert akkora a stressz hogy mi van ha nem lesz meg… Nem ajánlom senkinek.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 37 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Gratula az szghalokhoz! Azert 3-ast osszeszedni abbol az elso feladat nelkul eleg szep teljesitmeny! Csak igy tovabb, MI-ig meg tarts ki, es akkor nem lesz gond.

Thx. Egyébként szghálókra 15,7 órát gyúrtam. Ez arra volt elég hogy a 2003-mas jegyzetet (általad javasoltan ) 2x elolvassam, a hivatkozott kékkönyv oldalakat 1x, és megnéztem még a kidolgozott 20 pontosokat is, bár nem túl alaposan, tekintve hogy elég lutri dolog hogy olyasvalamit adnak-e fel ami egyszer már volt, meg aztán hallgatói kidolgozás fenntartásokkal kezelendő … Ja és a wikit is nagyongyorsan átfutottam (inkább csak a rövidítéseket, mert az elég volt ahhoz hogy átgondoljam hogy miről mit tudok ). Anno pótZH-ról 16 pontot hoztam, úgyhogy itt elég volt 39-et gyűjteni. Azért örülök neki elég jól. Főleg a következmények tükrében. Szerintem nem halál az szghálók. Igaz, hozzám valamelyest közeli a téma. Egyébként élveztem a jegyzetet, meg a könyvet, simán lett volna kedvem még egy hétig ezt olvasgatni…

Gratu a hálókhoz

MI‐nél meg az a 32 oldalas zip az (nekem legalábbis) baromi nagy segítség, a kereséseket pedig tanuld meg kívül‐belül‐előre‐hátra és akkor jó lesz.

Hajrá

Thx. Igen, arra a 32 oldalasra építem a hármasomat úgyhogy rádküldöm az ukrán maffiát ha nem válik be

Az ukrán maffiával bensőséges viszonyt ápolok, szólj, ha a segítségedre lehetünk. ;]


2 bukóval 4-es átlag??
Ugye azokat 0 súllyal számolod bele, mert nem 1*kredit, hanem 0*kredit értékűek a bukott tárgyak.

Romáj: ösztöndíjindex = szorzatösszeg(kreditek, érdemjegyek)/30. Magyarul: ösztöndíjindexet a BME-n úgy számolnak, hogy a megszerzett tantárgyak érdemjegyének és kreditjeinek szorzatösszegét harminccal osztják, függetlenül a teljesített kreditszámtól.

Bazeg így nem is olyan magas az a 4.00, csodálkoztam is, hogy még Haszpnak is megy

Romáj, hidd el, azért nem olyan könnyű így sem az a 4,0...

Hát 49 kreditet vagy mennyit vett fel, nem? minden tárgya 3-as, akkor beülteti a 4.0 fölött és ez azért nem teljesíthetetlen kérés szerintem.

Na ja, de 49 kredit azért elég sok, nem gondolod? Jó 60%-kal több, mint az egy félévre előírt kreditszám.

De, nem is ezt mondtam. De ha figyel, akkor 49 kredittel könnyebben behúzható, mint mondjuk 28-cal.Vagy fölvesz 24 db 5-kredites tárgyat* és nem vizsgázik semmiből -> hivatalból elégtelen. --> 120 / 30 = 4.00

* tudom hogy nincs ennyi

Ha nem vizsgázik semmiből, és elégtelent kap, akkor nullás szorzóval veszik figyelembe ;] A kettest el kell érni mindegyikből, tehát elég 12 darab ötkredites tárgy, de azokat kettesre kell teljesíteni, és akkor 12*5*2/30=4 ;]

(48 kredit amúgy)
Szóval ennyi kreditnek már pusztán a felvétele azzal jár, hogy az ember bent rohad reggel 8-tól este 6-7-ig a bme-n, utána még tanulni is kéne, de a töke kivan az egésszel. És közben gyomorgörcs kerülgeti, hogy meglesz-e a 4,0… Ez utóbbi a legszarabb része az egésznek, mert meggátolja az embert abban hogy bármit is csináljon. Nem megyek sehova, nem csinálok semmit, mert ha igen, akkor tuti nem tanulok, márpedig a tanulásra meg kell adni a lehetőséget. Nem mintha sokat tanulnék, de maga a gyomorgörcs megterhelő.
Nem egyszerű ügy.

Magam körül szétnézek, vannak emberek, akik színötösök, nem fekszi meg a gyomrukat az egyetem, és vannak azok, akik még ott tartanak, hogy bsz2 meg ilyenek (második féléves tantárgyak a hatodik félévben), vagy pl. ~15 kreditenként araszolnak félévente, stb.

Tipikusan rengetegen felvesznek 40-50 körüli kreditszámot, aztán a harmadát teljesítik. Annyira nem lehet könnyű ezek alapján.

A szakirányra még nem bekerült ~1500 hallgató ösztöndíjindexe a hallgatók ötven százalékánál 2,5-nél alacsonyabb!

Eggyel alattunk levő évfolyam levlistáján most küldött fel valaki a legutóbbi fony vizsgáról egy statisztikát a netre kirakott 260 eredmény alapján: 67% karó, 18% kettes, 10% hármas, 5% négyes, és nem volt ötös. Hasonló eredmények szglab3-ból. Hétfőn voltam algel eredményhirdetésen, szemrevételezéssel láttam a kinyomtatott listát: 50% karó, 50% kettes, volt még 1-2 db hármas, aztán ennyi. A január 9-i jelek vizsgán 90%-ot vágtak meg. A tavalyi opre vizsgán ahol végül négyest kaptam, nem volt ötös, ellenben 3 db 4-es volt, a többi meg gyérebb. Satöbbi.

Én kb. háromnegyed évet jártam a gdf-re és halál lazán nyomtam egy 4 fölötti átlagot, nem foglalkoztam semmiféle tanulási stratégiával vagy hasonlóval, viszont az egyik padtársam némely zh-ját félig helyette írtam meg miután befejeztem a sajátomat . Nagyon nem mindegy hogy melyik suliról van szó. (Itt most ne menjünk bele abba hogy konkrétan a gdf milyen, mert nem ez a lényeg, hanem hogy minden suli más és más követelményeket támaszt. Amikor a gdf-re jártam, akkor azt éreztem nehéznek (mármint ötöst szerezni ), de akkor még fogalmam sem volt, hogy mi az hogy nehéz… vagy hogy mi az, hogy tanulni… és amikor itt analízis 2 tanulása közben előszedtem a gdf-es anal zh-t hogy majd abból kinézek valami okosságot, meglepve tapasztaltam hogy ami nálunk egy félsoros mellékszámítás a 10 oldalas vizsgában, az ott az 5 kitűzött feladatnak az egyike…)

Meglátjuk mi lesz az első államis félévben. Nem véletlenül beszélek úgy a dologról, mint way to heaven, és hasonlók. Egy lelki megnyugvás lesz, részben a költségtérítéshez, de főképp a 2*4,0-s őrülethez képest.

Romsy: az ösztöndíjátlag a teljesített tárgyak kredittel súlyozott összege, osztva a félévre előírt kreditmennyiséggel, tehát harminccal. 120 kreditnyi karó nem fog 4‐esre való ösztöndíjat adni.

Ralesk: én eleve írtam, hogy a bukó az 0-val jön, erre elkezdett Balázs olyanról süketelni, amiről nekem teljesen az jött le, hogy nem... a második példa ült, akkor 12 db kettes.

De ha adna, akkor se lenne sokkal drágább végig kipengetni az 5 évet, mint felvenni 2*120 kreditet

Javaslom a gdf téma elkerülését. A gdf helyett higgyétek el, nagyon sok helyet be lehet írni. Kérdezzetek a témáról rajtam kívül bárkit aki jár(t) bme-re, és még valahova máshova is. (Én momentán ismerek ilyen embereket, osztják a véleményemet.)

ööö, ezt a 32 oldalas m.i. stuffot hol lehet megtalálni?

http://info.site.hu/r.php?u=targyak/mi/mi_feladatmegoldasok.zip asszem ez aÂ’.

ez a 15 kredittel araszolós fajta például én vagyok... Nem vagyok rá büszke, de sajnos ennyi megy, és ez is hasonló (nyilván nem akkora, de hasonló) szenvedéseket jelent nekem, mint Haszprusnak a waytoheaven project. Nem szeretem ezt az egyetem-bizniszt, de belegondoltam, hogy enélkül a világ nagyrésze lenéz, mert nincs diplomám. Megért ennyit egy presztízskérdés? Másik oldala a dolognak: szerintetek ér valamit a BSC-s diploma? Mit tudtok arról, hogy mi ott a tanterv (konkrét tárgyak, mint pl. a mi előtanulmányi ábránk, biztos mindenki látta már, aki BMEs), és a speckó szabályok (pl. ilyet hallottam, hogy max.15kreditet veszíthetsz, és utána csá...(?) )? Valaki írja meg vagy privmsg-ben, vagy e-mailben, plz, mert erős a gyanúm, hogy a pályafutásom ott fog folytatódni (apropó, mikor lesz lehetőség átjelenkezni?) /kerestem bme.hu-n, de semmi értékelhetőt nem írnak a dologról/...
Haszprus, bocs az offtopicért... Talán annyira mégsem az.

Mainframe:
- szerintem nincs bsc-s olvasóm, így vélhetően ezen a topicon egy olyan user sincs aki válaszolni tudna ezekre a kérdéseidre.
- ha presztízsből csinálod akkor ne 10 év alatt végezd el. az presztízsveszteség ugyanis
- bsc tantervet szerintem biztos megtalálod a www.vik.bme.hu-n ( https://www.vik.bme.hu/kepzes/alapkepzes/info/ itt nézz körül... itt le van írva az is hogy 2000-ben anno hogy oldották meg az áttérést az akkori új (mai) tanulmányi rendre)

Köszi! Azóta láttam, hogy mailt is írtál ezügyben, azt is köszi!
Hnap DP, szurkoljon mindenki! (Balázs is, aki nem szeret )


Azert az a BSC kepzes eleg light-osnak nez ki a maga 4 vizsga/feleves utemtervevel, emellett csomo targy csokkentett kreditszammal indul, csereben vannak ilyen nudli kozgazfelesegek dogivel. Hogy minek, azt nem tudom. Ugy latszik teljesen kozgazt akarnak csinalni ebbol a bm(g)e-bol...

Ja, én is ilyesmiket olvastam, de már elég rég tájékozódtam ebben a témában meg igazából remélem nem fog érinteni Azért a levlistán is az látható, hogy a régi képzést megkezdett emberek megpróbálnak kimaradni a bsc-s témából…

Egyébként nudli vagy nem nudli tárgy, azt gondolom, egy embernek igencsak sokat növel a saját értékén ha ilyen gazdasági dolgokkal is tisztában van. Kevésbé vágják át, könnyebben lehet vezető, satöbbi. Persze én se szívesen tanulnék ilyeneket. Gdf-en anno voltak vállalkozásgazdaságtan meg üzleti jog meg ilyen tárgyak, finoman szólva nem voltam elragadtatva a létüktől.


Akkor légy oly jó, winters kolléga, foglald össze nekem röviden az általános szabályokat (pl. olyanokat mint ez a 15 kredites pletyka)! Az oktatás menetével tisztába jöttem a fenti linket olvasgatva.

Nos, ha 15 kredit nincs meg/felev akkor fizetheted a (felvett-teljesitett)*valamennyi-t (afaik), elso ev vegere ha nincs 30kr akkor hello, masodik vegere 60 hello, elvileg csak 4 vizsgad lehet egy felevben (gyakorlatilag tobb), elmeletileg rovidebb a vizsgaidoszak (jan.3-27) gyakorlatilag majdnem. Szigorlatok nem lesznek, jelek felevkozis lesz, analizisbol egy csomo minden kimarad, stb...

Félévközis jelek????????????????????????? Hogyan?? Csak hf lesz?? Vagy zh is? Mi van azokkal akiknek van aláírásuk jelekből a régi képzésről, és átkerülnek az új jelekre? Hihetetlen!

(A 15, 30, 60 kredit eddig is így volt egyébként.)

Ezt a szegény EVT-t nagyon kicsinálták Ha ennyi marad a jelekből, az azért nem kis változás…


Azért egyik szemem sír a másik nevet a hiperg*ci jelek miatt! Egyrészt kurvajó hogy ezt a paraszt evtszt így meggyalázták, másrészt ha mi át tudtunk menni, akkor a többi infosnak is illene! De abban én is biztos vagyok, hogy megtalálják a módját a mégdurvább szop*tásnak

nantucket: lusta vagyok megnézni, hányadéves vagy, de van egy olyan érzésem, hogy még nem láttál pár későbbi tárgyat

komolyan, így visszatekintve a Jelek és rendszerek egy halál könnyű tárgy volt némelyik másikhoz képest. és nem is éreztem, hogy olyan különösebben szemetek lettek volna akár velem, akár az évfolyamom többi tagjával. nem tudom, hogy a villanyos részlegnél mi a helyzet, de mintha infón egy kicsit "divat" lenne szidni az EVTSz-t, pedig még ha szemetek is, nem az info szak érzi ezt igazán.

ralesk: most harmadéves vagyok, és az 5.félév tárgyaival találkoztam, minddel, de szerintem geciségben egyik sem közelíti meg a jeleket! Mondjuk jelekből sem az anyag volt igazán nehéz, hanem az evtsz hozzáállása baszta fel az ember agyát igazán(sőt közepes nehézségűnek tartom a jelek anyagát). Talán a Gajdos-féle adatb kicsit vetekedett vele, de szerintem Gajdos rohadt rendes alapvetően, azt is hagyta vizsgázni, aki nem is jelentkezett a vizsgájára stb…

Köszi winters, ez nálunk is csont ugyanígy van. És nem tudsz valamit az átjelentkezésről? Ma olyan elkeserítő dolgokat hallottam, hogy újrafelvételizni kell, meg hogy 4.0 felett vesznek csak át simán (Haszprus, itt a lehetőség! )... El is kámpicsorodtam, mert erre építettem a jövőmet...
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...