Haszprus

XSQL laborházi

©   Haszprus   |   bme fejlesztés

XSQL laborházi - XSQL + XSLT + XML + XPath + CSS. 8-ból csak 6 feladatot csináltam meg, ez elvileg már ötös. Valószínűleg vesztemre, mert a beugrómra valamiért hármast kaptam*. Őszintén szólva nem tudom miért, és kicsit ingerültté is tesz. De mindegy, hétfőn zh, úgyhogy erre egyszerűen nem akarok több időt szánni.

Egyébként meg nem tudom miért nem lehet leadni valami anyagot ebből a tárgyból, nem igaz hogy nem lehet két hetente egy előadást tartani vagy valami. Attól senki se lesz előrébb hogy fél óráig szopatja magát valami kérdésnek a megválaszolásával és közben egyhelyben toporog.

* Egyébként nemtom hányan voltunk laboron, teszemazt 15-en, abból 3 embernek lett meg a beugrója, úgy egyáltalán. Lassan írom hogy mindenki megértse: miért nincs ebből a tárgyból valami előadás?

Update 2006. ápr. 09. 00:46: na még egy feladat donez… mér nincs ebből valami előadás? egész apró infómorzsák hiánya miatt annyi időt elfecsérel az ember, hogy hihetetlen…

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 5 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

azért nincs (illetve azért sincs) előadás, mert nincs hely rá a mintatantervben. hasonló baromságok miatt van az is, hogy az szglab4 is olyan kevés kreditet ér a belefektetett munkához képest.

mit jelent az hogy nincs hely rá a mintatantervben?

vegyük pl. az algelt... nemrég olvastam h régen a fakultatív gyakorlatok a tárgy részét képezték defaultból.. oké, eltörölték, de attól még megtartják fakultatívan. tartanak valszám gyakot is fakultatívan. legalábbis tavaly volt. és még ki tudja milyen tárgyból vannak még ilyen plusz órák.

na hát erre itt is lenne lehetőség és biztosan lenne aki élne vele. jobb lenne mint a mostani helyzet...

Én a tárgy hálózatos részén voltam hasonlóan kiakadva.

A pszúdókód amit óperenciás rendszereken az ember a könyvben lát, abszolúte nem elég semmire, a hálók az egy zsír kis elméleti tárgy ergo szintén nem jó mire se a gyakorlathoz, szóval…

Haszprus: nezd, az, hogy a cs tanszek puszibol tart algel gyakokat orarendi keret es mindenfele egyeb nelkul, az rendes toluk, de ez meg nem kotelez semmilyen mas tanszeket arra, hogy ugyanezt tegye a sajat targyaival, meg ha jo lenne, akkor is.
meg aztan tekintsuk ugy, hogy vegre egy olyan targy, ami abbol a szempontbol jol szimulalja az eletet, hogy kapsz egy feladatot, amihez adott esetben netbol, nyomtatott dokumentaciokbol, akarhonnan kell osszevadaszni az infokat, amivel meg tudod oldani

kicsit az érződik, mintha berágtál volna rám amiért üdvözítőnek találnám, ha tartanának előadást. ha ez így van, ugye nem gondolod komolyan? mert én nem beszéltem arról hogy bármi is kötelezne bárkit bármire, viszont nem egyedül vagyok azzal a véleményemmel, hogy azért nem lenne rossz ha tartanának valami előadást… vajon miért vágnak meg a beugrón 15-ből 12 embert? és én megkérdezhetem a levlistán fél óra itthoni szenvedés után hogy hogy lehet url-ből eldönteni hogy egy xslt html-t vagy plaintextet nyomjon a kimenetre, de lehet hogy egyszerűbb lenne ha ezt inkább valaki defaultból elmondaná, mert így nagyon idegesít az a fél óra amit elpazaroltam a semmire, majd este kiderült hogy a megoldás egyszerűbb mint azt legmerészebb álmaimban gondoltam volna.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...