Haszprus

Szglab5 over

©   Haszprus   |   bme

Socket programozás C-ben, UNIX-on, Ural2-n, Picoban, GCC-vel fordítva. És egy újabb átvirrasztott éjszaka. Igen, megcsináltam.

És négyes. És elmondhatatlanul örülök neki.

Ezzel véget ért az Szglab5 nevezetű tárgy, vegyes gondolatokat hagyva bennem. Nos először is, nagyon helyénvalónak érzem az oktatott anyagot, legalábbis az adatb labor részből (oracle, sql, php, xslt, xsql, xml, jdbc + opcionalitások). A háló labor őszintén szólva egyáltalán nem fogott meg, bár a végére belejöttem abba is, de azért meg kellett szenvedjek egyrészt rég elfeledett c-vel, másrészt a picós fejlesztés gyönyöreivel (nem volt kedvem azzal kísérletezni hogy a legvégén vajon a gcc ugyanúgy fordítaná-e a cuccot, mint az itthoni compilerem, úgyhogy inkább puttyn keresztül fejlesztettem az egészet). 23-tól reggel 9-ig fejleszteni a határidő nyomása alatt nem feltétlenül kellemes.

Másodszor viszont borzalmas időbe került, szerény véleményem szerint kb. 60 órát fektettem ebbe a tárgyba (bejárással együtt), bár nem mértem, úgyhogy ez csak amolyan saccperkábé, de ugye a 60-ból mindössze 14 ment el az órákkal, szóval sok, sok idő.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 8 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

A pine egy levelezőkliens. Nem keversz valamit?

A hálók része szerintem abszolúte inkorrekt. Az elvárások és a cserébe befektetendő munka, mindez mindenféle oktatás nélkül; hát eléggé vérforraló.

grat. eloszor azt hittem, hogy a bal oldali kep az elert eredmeny
ezt a pine dolgot en sem ertem.

szerintem a pico-ra gondolt.
egyebkent Haszprus, tudom, hogy keson szolok, de ha felraksz egy Cygwint vagy MinGW-t az otthoni gepedre, akkor azzal ugyanazt a GNU kornyezetet kapod ugyanazzal a gcc forditoval, mint ami az ural2-n van, eltekintve attol, hogy az ural2-n talan Solaris vagy SunOS fut, es igy forditaskor meg kell neki adni, hogy -lsocket -lnsl
Cygwin es MinGW duplapluszjo.

Gratulálok. A második kép pedig buli, olyan fílinges.

na izé ne gratuláljatok, csak 4-es lett, hova fajul a világ, legközelebb már a kettesért is megdicsértek

pine = pico igen köszönöm a javítást

Tamás Tamás, thx
Ralesk Ralesk, hát igen a háló rész sztem is gázos, alig bírtam elindulni vele. Tulajdonképpen maga a megalkotandó progi viszont nem olyan rettenet nagy - legalábbis ha elosztod mittomén 4 hétre -, ez kompenzálja a dolgot némileg.


Haszprus Najó, de ahhoz képest, hogy nemrég még paráztál, hogy meghúznak, szép az a 4-es, nem? (látod, mondtam, hogy meglesz! )

jó de én mindig azon parázok hogy meghúznak egyébként igazad van
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...