Haszprus

Donnie Darko

©   Haszprus   |   film

Donnie Darko - 2001. Izé, szóval asszem ez a második film életemben, amire aszondom hogy nem értettem. Az első a Mulholland Drive volt (by David Lynch), amit már menet közben se értettem. Itt menet közben még vágni véltem a dolgokat, aztán lehet hogy mégse. IMDB top#99-es filmről beszélünk egyébként. Spoilerek (kijelölöd, olvashatod): Volt ez a time travel téma, meg szörnynyúl, de végülis ki volt ez a nyúl és hogy a manóba került a sztoriba egy időutazás? Meg úgy általánosságban se vágom, nem az időutazik, aki benne ül a fémszerkezetben? De Donnie nem ült benne, mint ahogy az egész világ sem, szal I'm pretty confused. Ki volt Frank? Mi idézte elő, hogy az egész világ 28 napot visszazökkenjen az időben? Az időutazás után Donnie miért aludt otthon?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 14 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Rég láttam már a filmet, de arra emlékszem, hogy egyike volt azoknak a filmeknek, amik igazán nagy hatást tettek rám - nem is feltétlenül a történet, hanem a hangulat miatt. A film vége felé lévő Gary Jules-számot pedig utána vagy két órán keresztül hallgattam egyfolytában.
A spoilerekre egyébként reagálnék itt kommentben, de itt nem lehet őket ugyanúgy kitakarni, szóval inkább nem. Viszont a kérdéseidre egy lehetséges választ adhat, ha elolvasod a Wikipediában a filmhez tartozó bejegyzést - bár ez pont azt az élvezetet veszi el, hogy kitartó agymunkával megpróbáld magadban összerakni a filmet.
Mindenesetre maga a film részemről 100%-ig ajánlott azoknak, akik bírják a kicsit elvontabb és nem feltétlenül azonnal vagy egyféleképpen értelmezhető filmeket. Akik csak szórakozni akarnak, azok ne nézzék meg.

Hmm.. régen láttam nagyon.. megkéne nézme újra úgyérzem.. csak nincs már meg.. na majd beszerezem vhonnan..

Orca Nekem megvan 2 CD-n. Ha nem mániád a high quality, megbeszélhetünk egy talit vizsgák után.
update: ...nem, nem, hazudtam az előbb, jogtiszta, legális, kereskedelmi forgalomban beszerzett DVD-n van, a másik DVDn az extrák vannak, és csak véletlenül néztem CD-nek őket...esküszöm így volt, felügyelő úr...itt van valahol a számla is, csak ne üssön...

Mainframe, gyanus vagy te nekem, hogy a jomunkasember cimre palyazol megint

The GuNN Ha segítesz Nekem ilyen szeparáló-bejegyzésekkel, akkor csak könnyebb lesz! Egyébként mióta társszerzek, azóta nem mozgatnak ilyen földi hívságok. Összejön az magától is...

Hat tudod, ezeknek mind, mind meg lesz a maga kovetkezmenye! El leszel tiltva az uberblogtol... Sot! Eltiltalak a zinternettol!

Egyik kedvenc filmem, fura, hogy valaki meg 5 evvel kesobb latja eloszor A zene meg valaki csaszar-kiralysag, Gary Jules rulz!
Haszprus, nezd meg szerintem meg egyszer, elsore en sem ertettem meg teljesen. De ne most rogton, inkabb par het multan. A Mulholland Drive kulonben sokkal erthetetlenebb ennel (nem hiaba, David Lynch egy eszement allat ), ennek szerintem tobb a mondanivaloja.
Amugy ajanlom a The I Inside c. filmet, ha nem lattad meg. Na azt szerintem kevesen ertik meg teljesen elso nezesre. En legalabbis a felenel ugy ossze voltam zavarodva, hogy azt sem tudtam mar ki kicsoda, meg miert van ott. Eleg beteg egy film

SPOILER ALERT:
-------------
Kulonben a vegen utazott vissza az idoben, hogy megolje magat, es meg nem tortentte tegyen mindent. A rendezoi valtozatban van is egy sajnos elegge szanalmasra sikerult jelenet, ahogy a szobajaban fekszik, mellkasa atszurva egy gerendaval, amit a repulogep motorja szakitott le a haztetorol. A film elejen amugy nem aludt otthon, es azert elte tul a balesetet.

Hmm.. Nem a directors cut-ot nézted ezekszerint ugye?
mainframe Köszi szépen, de szerintem elöbb lejön minthogy én bemenjek most Bp-re.. öö.. mármint.. lejön az eredeti DVD.. öö.. postán..

Most mit magyarázkodtok ennyire, nyilván mindketten tagjai vagytok egy dvd-kölcsönző szolgálatnak amelyik havi 3000-ért korlátlan kölcsönzési lehetőséget nyújt.

Egyébként Mo-on filmeket és zenéket letölteni tudtommal pillanatnyilag legális. Noha feltölteni/megosztani nem az.

Én nem a director's cutot néztem. Ha van lehetőségem választani a rövidebb és a hosszabb verzió között, akkor általában a rövidebbet választom. Nem véletlenül rövidebbek azok, a kimaradt jelenetek nyilván a leggyengébb részek. Jó hogy nem a legjobb részeket fogják elvetni mozibakerülés előtt… Volt már 1-2 film amit láttam mindkét verzióban, és alá is támasztották ezt az elméletemet.

Igen ez általában igaz is.. csak találtam egy ilyet.. és eszerint talán nem olyan hülyeség most a directors cut.. bár énis a simát szedem le elöbb.. aztán majd összehasonlítom
This new cut includes additional scenes, some changes to the soundtrack, a much improved sound mix. Also, pages from the Philosophy of Time Travel, previously viewable only as a DVD extra or on the website, have been inserted between scenes. The result is a movie that tells a much more coherent story.

Ki tölt le közületek filmeket?!

Na kezd eldurvulni a thread, javasolnám hogy ez a téma itt most rekedjen be

erről jut eszembe Mulholland Drive .. megkaptam vagy 20 másik filmmel együtt winyón. na, akkor szelektáljunk .. amelyikbe lőttek, kardoztak, volt vér, az alapból ment a csak-jó-lehet mappába, amelyikben volt valami szájens-fiksön, az prioritást élvezett, ami csak szimplán legjobb-film-kategória-gyanús-de-álcázza-magát (pl. Spy Game azaz Kém játszma) azok közé tettem ezt is, mert mindenki mondta, hogy milyen jó. Elkezdtem nézni , és uncsi volt .. tekertem tekertem .. és u. az volt mint 3 perccel előbb, semmi. Puff. végére értem, delete. Hát nem álcázta magát, ennyi

A Donnie Darko meg még itt figyel a winyómon , rendezői változat. Majd . .

14) Tila (nem regisztrált)
sziasztok! szerintem szuper a film, és ha valaki valamit nem értett, akkor javaslom ezeket a linkeket átnézésre:
- Donnie Darko -
Donnie Darko - Moziguru HQ - Kultúra - HARDWIRED Forum
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...