RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 13 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nagy záridő? Photoshop? Burn tool? Mesélj róla!

Én tudom miez, én tudom! Van az a technika (aminek nem jut eszembe a neve), amikor több fotót készítenek egy helyen, és a végén összeteszik. Azt hiszem, csillagokat szoktak így fotózni. Tévedtem?

Nagy záridő (15 sec) és kész, a képen semmiféle utókorrekció nincs egy auto levelsen, valamint a raw fehéregyensúlyának automatára tételén kívül. A felhők elég gyorsan mozogtak.

Mennyire nagy záridő, ha szabad kérdezni?


Wow. Amúgy nekem bejövős, szeretem az ilyen kicsit elvont képeket.

haszprus: és az új obiddal, gondolom...

Mefi: hdr - high dynamic range amire te gondolsz. csillagokat nem hiszem, hogy nagyon fotóznának ilyen technikával, mert ha elmásznak akkor hülyén néznek ki de lehet, hogy tévedek.

Pont azért fotózzák vele, mert ilyen szép körgyűrűket írnak le. Itt egy link: FOTÓZZ!hu

Egyébként azokat a képeket hogy illesztik össze? Mármint biztos valami programmal, vagy nem tom...

Mefi nem a hdr-re gondolt a cikk alapján. Több kép, az odáig oké, egymásra rakva layerenként, és a layereknek lighten típusú átlátszóságot adva. Ennyi a trükk. Egyébként a linkelt cikkben (Mefi) kurvajó képek vannak

A képeket nem kell összeilleszteni mivel egyetlen helyről állvánnyal készültek, tehát csak egymásra teszik a képeket áttetszően és kész.

Oks, így már stimmel, köszi. Ha szerzek egy állványt, lehet kipróbálom milyet tudnék így fotüzni. A cikk nekem is tetszett egyébként. Jah, és nekem csak három másodperc a max. záridő, azzal is tudnék ilyen klafa felhőket?

Amik ennyire mozognak a képen? Sztem három másodperc alatt legfeljebb bemozdult érzés kelthető… Biztos hogy 3 mp a max záridő manuálisan is? Dehogy, nézem az adatlapját, tud az 30 másodpercet is…

Az útmutatóban csak 3 másodperc volt, de meg fogom nézni, hogy manuális mi a max...

ápdét: megnéztem, az oldal csal, az útmutató meg buta: 15 másodperc a max. Ezt ki fogom próbálni, mert nagyon bejön!

Egyébként rövid záridővel illik vakuzni? Mert kísérleteztem, és F3,2-es blendenyílással és 1/400 másodperces záridővel elég kevés fényt kapott, vakuval viszont pont jó.

Meg kell nézned vmi technikai leírásban hogy mekkora záridőhöz képes szinkronizálni a vakuja, afölött a vaku tökéletesen fog működni, alatta pedig nem tudom mi történik (nyilván minimum egy része kárbavész a vaku által kibocsátott fénynek). Nem akarok nagy hülyeséget mondani de azt hiszem a jobbféle tükörreflexes gépek 1/250-hez tudnak szinkronizálni kb, vagy legalábbis nagyságrendileg ilyesmi. Szóval valszeg a te géped se tud 1/400-hoz, persze ettől még elkaphatja a vaku fényének egy részét.

A 30 mp akkor valszeg bulb módban érhető el.

A 3 mp-es maxot meg valszeg arra érti az útmutató, hogy automata módban afölé nem megy. (Ez érthető egyébként, még soknak is tartom.)
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...