Haszprus

Hajnali túra

©   Haszprus   |   350d art fotózás

6:30-kor felkaptam magam és bejártam a Parlament -> I épület városi túraútvonalat.

Ha valaki esetleg úgy vélné, hogy a képeken módosítások történtek a publikálás és az exponálás között, annak igaza van. Kivételt képez ez alól a Szabadság hídról készült kép.


RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 28 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nagyon jók lettek szerintem.
Amúgy mit módosítottál rajtuk?

Csak a színek. Konkrétan levels, saturation, contrast, selective color, a legfelső kép esetén hue, ott a kép tetejét és alját másképp gyógyítottam.

Meg nyilván vágás (16:9-re a legtöbbjét) és élesítés, de ez utóbbit lámaság kihagyni. Az alsó képen extra élesítés mert valahogy nem lett a legfrankóbb (ennek több oka lehet).

A legalso kepet hol fenykepezted es mit abrazol? Tisztara mint egy idegen bolygo felszine Amugy arra tippelek, hogy a Dunaba omlik be valami meleg (legalabbis a kozel 0 fokos Duna vizenel melegebb) viz, es az gozolog, viszont semmilyen ilyesmi kinezetu helyre nem emlekszem a parton, pedig mar vegigjartam parszor mindket oldalat a Dunanak - persze csak Budapesten belul


Harmadik es a negyedik kep ruelz. ;]

Igen, mert azokat én lőttem!

szerintem meg a szabadsághidas kép a legjobb ;]

Szerintem is a Szabadsag hidrol keszult foto lett a legjobb, raadasul az meg utomunka nelkul is megallja a helyet. Szepek a fenyek. Bar egeszen biztos, hogy nincs egy hue sem ezen a kepen? A hid annyira szepen elkulonul az egyeb tereptargyaktol a kepen, hogy csak csodalkozom. Jo!

A Szabadásaghidrol keszult keppel csak az a bajom, hogy a bal fele lelog.

Mert arra alapoz, hogy aki megnézi, az rendelkezik akkora képzelőerővel, hogy a "maradékot" hozzá bírja képzelni.

Én mondjuk leszarom, hogy lelóg, szerintem is az a legjobb. Meg miért kéne rajta lenni az egésznek, ha a földet fényképezed sem kell, hogy rajta legyen az egész Föld
Meg különben is ezek haszprasszionista képek.

Nagyon jó képek! A legelső és az utolsó a legjobb sztem. Az elsőn, várhattál volna, hogy a madarak elszálljanak onnan.

A zseni felébredt álmából és megnyilatkozik:
Az eredeti képek közül a szabadság-hidas a legjobb.
A modifikáltak közül… nehéz döntenem.

Egyébként a Szabadság-híd polárszűrt, ennek köszönhető a NeoXon által említett "kiugrik a híd a környezetéből" effekt. Amennyiben az eget értjük környezet alatt. Ha a túlpartot, akkor az inkább a párának köszönhető

A hidakat kotojel nelkul irjuk, kiveve ha a folyo nev utan szerepel, es nem egy konkret hidat nevez meg. Pl. Duna-hid. Bocs, nem kotozkodes gyanant, inkabb csak azert irom, hogy valami ujat mondjak

Hülye egy szabály… ha azt mondom, hogy Petőfi‐elmélet, akkor kötőjel, de a Petőfi híd az meg nem Olyan ellentmondásos ez az egész.

Szinte meg mernék esküdni, hogy kötőjellel tanultam, baz, de nem baj, megjegyzem ezt is, thx

A híd az utcával, térrel együtt a közterület kategóriába esik, melyben egységesen nincs kötőjel.
A Duna-híd azért kötőjeles, mert a Duna hídja (birtokviszony) és nem egy Duna nevű híd pl. Velencében.
Így talán már logikusabb, hogy akkor a Petőfi-elmélet miért kötőjeles.

Sajtóközlemény: A Haszprus-blog magába olvasztotta a Kék kápit.

És úgy tűnik még PR-osra is futja

és a Haszprus blog kötőjeles vagy sem? merugye egyrészt birtokviszony, másrészt az utóbbi időszak kommentjeit elnézve közterület is.

Ness: de a Petőfi‐elmélet sem feltétlenül Petőfi elmélete, lehet akár Petőfiről szóló elmélet is – ugyanígy lehetne a híd, utca, stb. is kötőjeles, hiszen kb. annyira Petőfié a híd, mint a róla szóló elmélet. De sajnos valaki a múlt (XX.) század elején úgy döntött a közbizbaszok ne legyenek kötőjelesek (mondjuk ez engem főleg a hidaknál zavar).

De a Petőfi-elmélet Petőfivel foglalkozik, Petőfire vonatkozik, míg a híd neve és a híd között nincs ilyen jellegű kapcsolat. Ugyanazt a hidat elnevezhették volna Klapka hídnak, vagy Tarhonya hídnak is, voltaképpen "fantázianeve" van.


Haszprus-blog. Most megnéztem. Ha úgy értelmezzük, hogy Haszprus blogja, akkor jelöletlen összetételnek tekinthető, MHSZ 168. pont. Ha azonban a Haszprus személynév a blog szó minőségjelzője lenne (úgy, mint Teri néni, Haszprus család), akkor nem kellene a kötőjel, de most szerintem nem erről van szó (ez amúgy a 167. pont).

Na most ismét megtanultam valamit.

Nagyon szépek lettek a képek. Esetleg DevArton fenn vagy?

www.fotozz.hu-ra mikor töltöd fel? Látom ott (is) vagy

Köszönöm, devarton nem vagyok, fotózzon igen, de mostanság nem nagyon járok arra, asse tom melyike(ke)t kéne feltöltsem. Ja régen voltam még a photosigen is. Mármint most is, csak nem töltök már fel képeket.

Iszonyat időrabló mások képeit kommentálgatni hogy kreditet szerezzek, ráadásul az időzítésen múlik minden (ha jó időben töltöd fel, sok kommentet kapsz)…

deviantFART nem rossz dolog, bár mondjuk pár éve nagyon berágtam rájuk. És elég gyakran lehal (főleg a my.deviantart.com).

az első 2 képen lévő felhőjelenséget én is megcsodáltam vizsgára menet a HÉVről. Ítkozódtam, hogy nincs nálam digicam egy ilyen jelentőségteljes pillanatban.
DeviantART szerintem király, csak kicsit eltévedni hajlamos benne az ember, ha nem figyel oda.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...