Haszprus

Defektjavítás

©   Haszprus   |   bringa howto történelem

Most már tudok defektet javítani, de amit utána gondoltam, az az volt, hogy soha, soha többet.

Szerintem elég kellemetlen munka, alapvetően írtózom mindenféle fizikai munkától (incl. a saját szgépem szerelése), meg a kosztól is, namost ez mindkettőből ad rendesen, azonban egy dolog kétségtelen, éspedig hogy nem könnyű elfelejteni az itt szerzett tapasztalatokat, azaz legközelebb ha lerobbanok, és van defektjavító készletem akkor semmi sem áll utamba, egy dolgon kívül: a kosz sosem lesz kevesebb. Ha az erdő közepén nem tudsz 5 percenként kezetmosni (sőt még ritkábban sem), akkor lehet hogy olajos lesz a ruhád, ami anyagilag máris nagyobb bukta, mint szerelőre bízni a dolgot, kivéve ha szexinek találod az olajfoltot a fehér pólód közepén.

Vajon ha van nálam defektjavító készlet és mondjuk tudom hogy 5 perc tolással elérhetek egy bringaboltot, nekiállnék-e foltozgatni a kerekemet? Nem tudom, ez nehéz kérdés. A defektjavító készlet viszont nem nehéz, úgyhogy a táskában ott a helye. A pótbelső helyzete már más, mert az sajnos iszonyat sokat nyom, már ahhoz képest, hogy milyen gyakran van rá szükség.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 15 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Arról a másik defekt javító cuccról megtudtál valamit?

Ja nem, ki is ment a fejemből… de mivel a defektjavító készlet fogyóeszköz ezért előbb-utóbb majd bepótolom

...kivéve ha szexinek találod az olajfoltot a fehér pólód közepén.
Aki fehér pólóban megy bringázni...


...és közben az is eszembe jutott, hogy a fekete pólón se jó az olajfolt, hiába kevésbé látszik...

de miért vetted le a külsőt? én úgy tudom, hogy elég csak az egyik oldalon levenni, kivenni a belsőt, megragasztani, a külsőt finoman végigtapogatni, hogy nincs-e benne valami szúrós/éles (ami kilyukasztotta/hatja a gumit), majd visszarakni a belsőt, és visszapattintani a belsőt. szvsz sokkal kevesebb vele a gány, ha nem szeded le a külsőt.

Az én gépemet én sem szeretem bütykölni (annyira nem értek hozzá, meg alapból nem vagyok egy mechanikus beállítottságú).

Olaszországban viszont láttam olyat, hogy a mukinak a hátizsákjában volt pótkerék (de úgy kompletten) és megállt, két parc alatt kicserélte, majd gurult tovább.

Az a sárga műanyaglapnak látszó tárgy külsőleszedő?
Olajfolt kijön sima folyékony súrolószerrel. (Mondjuk az esőkabátnak nem használ.)

mostanában sajnos nekem is kijutott a defektszerelésből, volt hogy 3 nap kettőt is szereztem.
tényleg nem kellemes meló, de szerintem, ha az ember komolyabban teker akkor illendő megtanulni defektetjavítani.
szopatós a külsőt megfelelően visszarakni, hogy a scott logó illeszkedjen a felnin meg a külsőn?

agtalpai viszont nagyobb az esély h bentmaradjon ami a defektet okozta, és kapsz egy újat rögtön
Montana külsőleszedő ja. súrolószert thx. mennyire marad újszerű a ruha? azért vmi károsodáson átmegy, vagy csillog villog mint újkorában? én eddig olajfoltra csak az ecetes ollós megoldásról tudtam.
sylverdevil na ezt a témát meg akartam említeni én is, csak elfelejtettem. szóval ahol vettem a bringát ott röhögtek nagyon hogy a scott logót majd jó nagy szopás lesz jól visszailleszteni, és micsoda fasz a scott, hogy ilyet csinál. ahol az első defektemet javíttattam, ott is jól körberöhögtek hogy ugye nem gondolom hogy oda fogják tenni a logót ahol illeszkedik. itthon kb. egy perc többletmunkát okozott összeilleszteni a logó két felét, beleértve azt az időt hogy előre meg kellett nézni hogy a még laza külsőt hova forgassam.

Látom a többség uri családban nőtt fel
Egy kis kosztól így megriadni.. Sztem egyáltalán nem nagy durranás egy defektjavítás, és egész egyszerűen úgy kell csinálni, hogy csak minimálisan legyél koszos. A defekt készlet mellé akár el is férne sztem egy nyálon-acskóban egy melós kesztyű, az nem olyan nehéz, és még csak nem is drága.

Én már a teleszkópomat is kompletten darabokra szedtem 2-3szor (szakfelügyelet mellett persze), és az se nagy szám.

sylverdevil Egyetértek, ugyanis egyrészt sosem árt, ha tudod mire bízod az életed az utakon, másrészt ha te csinálod, akkor tudod, hogy miket és hogyan használtál fel, és (a Scott logóhoz hasonlóan) sokkal igényesebben tudod szervizelni a géped!

Haszprus: Az eredeti minőséget állítottam vissza.
dankoi: Nekem mindig azt mondták, hogy évi két kiló koszt muszáj megenni. Akkor ez már nem is úri család?! ;-) (Ne nyissunk vitát arról, hogy a koszt miért kilóban mérik.)

Montana A szerelgetésre értettem, nem a táplálkozásra Bár, végülis lehet kombinálni a kettőt, de én maradok a kesztyűnél és a kézmosásnál

Nálatok amúgy a koszt ebédnél adagolják, és mondják, hogy márpedig ezt meg kell enni!! ? (csak vicculok, nálunk sem muszáj megenni, ha nem kérem ott hagyhatom)

dankoi: A mondás akkor került bele a családi köztudatba, amikor a szomszéd ikrek anyja sírva szaladt át: Úristenúristen, a szájukba vették a kutyaszart! Anyám marhára nem értette, hogy ezt neki miért kell tudni, de a szomszéd anyuka tovább zokogott, hogy mi lesz, ha lenyelik?! Ekkor anyám átment hozzájuk, és nemes egyszerűséggel kiszedte a két megszeppent kislány szájából a kutyakakit -ha már az anyjuk túl finnyás volt ehhez a megoldáshoz.

Muszájnak nálunk se muszáj, van rendes kaja is, meg minden. De azért a barack a fa alatt a porban ülve, mostalanul a legjobb! (Falusi gyerek voltam, na.)

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...