IRCQuote fight! In the ring:

VDavid
Btw kérdés: akkor találtam ezt a cikket is amikor arról kerestem infót hogy hogy lehet egy oldalt Google-re optimalizálni. Neked elég jó találatokat szokott adni a Google (gépfüggőség stb), tudsz ajánlani vmi oldalt ahol faxán össze vannak gyűjtve erről infók?
Haszprus
nem, nem mondhatnám hogy én ebben a kérdésben művelődtem volna
1xűen csak zseni vagyok
VDavid
ja jó
Haszprus
alapként elmondható, hogy minél több link mutat egy oldalra, annál feljebb kerül a google-ben. és minél feljebb levő oldalak mutatnak rád, annál többet ér a linkjük is, még feljebb kerülsz. az én blogom belül kibaszottul kurvára tele van linkelve (a belső lapok egymásra, ld. menü) és rendszeresen frissül. feltehetően ez okozza a jó rankinget
VDavid
wow, ötletes De akkor nem értem h a porton miért nem, ott nyilvána látogatószám sokkal magasabb, és kb. minden linkel mindenre
Bár lehet h arányaiban több az oldal mint a látogató
Haszprus
ja igen van még olyan is hogy a ?id=... -s url-eket leszarja, nem indexeli
én ezért anno ?id helyett ?k -t kezdtem használni
aztán azt se szereti ha sok query string van az url-ben, a könyvtárstruktúra nyerőbb. ezért, meg a szépség miatt mostanra már elég kevés query stringes oldal van a blogon, inkább könyvtárszerkezetnek tűnik az egész.
aztán az is nagyon előnyös ha a kívánt keyword benne van a title-ben és az url-ben. az is, ha a link, ami rád mutat, az adott keywordöt tartalmazza.
tehát pl. ha azt akarod h te legyél a top csigás találat a google-ben, akkor ez egy gagyibb link: a csigák bővebben {a href=x"}itt{/a}"
ez egy jobb: a {a href=x"}csigák{/a} bővebben"
Haszprus
a látógatószám érdektelen
azt nem látja a google
Haszprus
azt tapasztalom hogy a blogomon is a havi archívum oldalakat dobja ki ha vmire rákeresek, nem az adott bejegyzést
ez is azért van mert a havi archívumra kibaszottul sok belső link mutat a blogomon, az adott bejegyzésre meg csak elenyésző számú
a portnál nem tudom vannak-e olyan oldalak amikre kibaszott sok link mutat
Haszprus
és a ?id mondom megöli a dolgot, nem indexeli
Haszprus
szerintem a portnál elég nehéz eljutni a belső oldalakra, nem igazán tallózás-jellegű a port.. inkább keresés jellegű, de a google nem fog nekiállni inputokat kitöltögetni filmcímekről meg színészekről
VDavid
Nincs olyan h ?id, csak ?perf_id meg ?channel_id meg ilyesmik
Haszprus
azt nem tudom vajon minek tekinti
Haszprus
meg kell nézni h indexeli-e azokat az oldalakat egyáltalán
VDavid
de, ha megnézed, minden filmoldalon minden személy neve link, szóval rendesen összevissza végig lehet járni
Haszprus
igen de pl. nálam az oldalon kb. akárhova eljutsz maximum (!) 2 kattintással
mert a főoldalról 1 klikk akármelyik havi archívum és onnan még1 klikk akármelyik bejegyzés
a porton meg? kurva mélyre kell ásni ahhoz h tényleg bejárd a site-ot
mert igaz h a egy színész->film->színész->film .. úton keresztül el lehet vergődni akárhova de ez mély
szerintem ez rosszul érinti a rankinget
szerintem
VDavid
És ilyen keywrodös baxakodás meg ilyesmik?
Haszprus
elképzelhető h direkt a google-nek érdemes lenne csinálnotok még néhány tallózó jellegű oldalt
Haszprus
nálam nincs keywords kitöltve, tudtommal az inkább a régi típusú keresőket érdekelte

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 17 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

persze még sokminden számít, rövid összefoglalónak jó kis interjú. a tényeken túl a laggyakoribb tévhitek: Tévhitek a keresõoptimalizálással kapcsolatban


Elveszett a hozzászólásom (pár órája írtam és még módosítgattam is), ekkora hülyeséget írtam volna?

keepcop áthelyeztem a szép url-ek topicba, mivel itt teljesen off volt, oda viszont illik.


persze még sokminden számít
Akinek van még infója, nyomhatja Te is, Kristóf2

Isti b3ck, megkérdezhetem mi az amit itt láttál és arra sarkall hogy újraírd az egész blogodat?

Itt van két jónak kinéző összefoglaló arról, hogy milyen linkelési struktúrák hogyan befolyásolják a PageRank algoritmust:

Pagerank Explained. Google's PageRank and how to make the most of it.
Tiemen Schut » Google PageRank explained

érdekes olvasmányok
vajon mi a helyzet azokkal a belső oldalakkal, amik egyszerű redirectként funkcionálnak a külső site-ok felé? növelik-e a site-om pr-jét, vagy csökkentik?

egyáltalán az is kérdés, hogy a Google úgy tekinti-e a linkelő sémát ebben az esetben, hogy:

normális oldal --> redirectelő oldal --> külső oldal

vagy:

normális oldal --> külső oldal

(tehát elvileg úgy is tekintheti, mintha a redirectelő oldal nem létezne - sőt szerintem ez a logikus, mert különben a te oldaladról a redirectelő oldalon keresztül kívülre menő linkek mindegyike úgy tűnne, mintha belső link lenne, ergo a saját PR értékedet növelné a linkelt oldal helyett)

- azt mondja a doksi, hogy a belső linkek nem növelik a site pr-jét
- a többletoldalak igen (kivéve a duplikátumok, amennyiben a google kiszúrja… de vajon hogy szúrhatná ki? jó mondjuk nem egy túl nehéz dolog, pl. a totalcommander is tud fájlösszehasonlítást, de hol az a számítási kapacitás amelyik kitalálja hogy a site-on belül mely oldalakat kéne összehasonlítani. annyira azért mégsem egyszerű a lapok tartalmának összehasonlítása.)
- a redirectelő oldal többletoldal-e…

szerintem ha http 301 moved permanently, akkor semmiképpen se többletoldal, de ha http 200 ok, akkor… na akkor kérdéses mert ha többletoldalnak számítja akkor halál a redirect lapokat rel='nofollow'-zni.

btw nekem nem teljesen volt világos (igaz csak átfutottam) hogy most akkor a kifelé menő linkjeim mikor rontják és mikor javítják a pr-emet. azon triviális eseten túl, amikor 0-s pr-ű oldalra hivatkozok.

a 301 nem a moved temporarily?
azt tudom, hogy a meta-s redirect a Google számára ekvivalens a moved permanently-vel.

Haszprus Nem csak emiatt írom újra, de pl. az id-s dolgot nem tudtam, hogy így veszi a Google. Nem is tartom egyébként következetesnek, mert mitől más egy ?id, mint egy ?p ? Semmivel.
Valószínűleg ezért nem indexel a Google, míg a Yahooban pl. bennvagyok, és oda még nem is ajánlottam az oldalt. Nem értem, nem értem.
Egy fél hónapig bennvolt a Nucleus miatt a robot.txt fájl is a szerveren, és nem engedte indexelni, de azt már jó ideje eltávolítottam. Lehet megsértődött a Google?
Haszprus, a legfőbb ok egyébként az, hogy a Nucleusban meg egyáltalán bármilyen nemsaját blogmotoron nehéz fejleszteni. Meg kell érteni, stb. stb. Alapjáraton meg nem is tetszik egyik motor sem igazán.
Talán kicsit kusza a válaszom, de nincs időm most fogalmazgatni, mert parázok. Valami jó UML doksi valakinél példákkal magyarul 4 BME?

A Google Webmaster tools -nál lehetőség van sitemap feltöltésére. A Will a Google Sitemap increase my PageRank? cikk szerint közvetlenül ugyan nem érinti a PageRankot, de miután ezeket az oldalakat felveszi a Google és feldolgozza a rajta lévő hivatkozásokat. Közvetve mégis elősegíti, hogy az oldal belső hivatkozásai szerepeljenek a Google rendszerében.

Jól értettem?


16) gtzarray (nem regisztrált)
Hello! Én teljesen kezdő vagyok SEO ban. Nem tudja valaki véletlenül valaki, hogy a Google az felhasználó országában található oldalakat előnyben részesíti-e?
Konkrétan az a problémám, hogy az osztrák google ben kellene minél jobb helyezést elérni.
Az oldalam, ha a magyar google en keresem, akkor az első 4 találat én vagyok, ha az osztrákban, akkor az első egy másik oldal, az utána lévő 4 vagyok én. Viszont, ha rámegyek hogy Seiten aus Deutsch, akkor ismét én vagyok az első 4. Nem tudja valaki, hogy ez mitől van, és hogy hogy működik ez az egész? Most, ha egy osztrák ember alapbeállításokkal rákeres a kulcsszavamra, akkor az első négyben fog látni vagy sem?

Szerintem az osztrák ember esetében is függ a dolog attól, hogy:

a) a google.at-n vagy a google.com-on keresztül keres
B) ha az utóbbi, akkor a böngészőjében elsődleges nyelvnek az osztrák, az angol vagy esetleg a német van beállítva

Tudtommal a dolog úgy megy, hogy ha a Google megfelelő országbeli domainjéről közelíted meg a keresőt (google.at, google.hu, google.de, ilyesmi), akkor az eszerinti nyelvű találatokat részesíti előnyben (egy oldal nyelvét a küldött HTTP fejlécek közül a Content-Language dönti el), ha viszont a google.com-ról mész oda, akkor megnézi a böngésző nyelvi beállításait és aszerint rangsorol. De ezt csak a viselkedés alapján tapasztaltam ki, nem biztos, hogy pont ez az algoritmus mögötte.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...