Tamás

Spammerek

©   Tamás   |   hwsw

Az ilyen köcsögökkel mit lehet csinálni? (Most kaptam emailben):

Tisztelt Címzett,

ezuton szeretném ajánlani adatgyûjtõ, valamint email ellenõrzõ, kiküldõ programjainkat:

Email cím kiküldõ: a program segítségével könnyedén és bárhonnan kiküldheti meglévõ címlistájára leveleit, ajánlatait. A program kólün is használható email címek valódiságának ellenõrzésére, így akár folyamatosan ellenõrízheti címlistáinak aktualitását. Az email cím kiküldésének sebessége: 30.000 email/ óra.

Email cím, telefon-, faxszám, valamint weblapgyujtés: a program segítségével az interneten böngészve órák alatt összeállíthatja az Ön érdeklõ címlistát, legyenek azok vállakozások, vagy más adatok, bármilyen terület szerint. Email címeket nevekkel, de ugyanakkor telefon-, faxszámokat, valamint weblapcímeket is tud keresni. A programot használhatja meghatározott (Önt kiemelten érdeklõ weboldalakon), valamint akár egyszerre több ezer oldalon is tud keresni.

A programok ára: 8.000 HUF/ program, a kettõ együtt pedig 12.000 HUF.

Szállítási költség: 2.000 HUF

Üdvözlettel,

Molnár Zsolt

(E-mailcím a szerkesztőségben, örömmel megadom bárkinek, elvégre ő se kérte el az enyémet. Az IP-cím szlovák, *.91-127-188.t-com.sk, nem tudom, hogy a srác gépe-e vagy csak egy felnyomott zombigép.)

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 6 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Egyszerű, följelented szépen. Megvan a neve, IP-címe, logok, e-mail-cím, a spam pedig - mivel nem egyeztél bele - egyértelműen büntetendő.

Jogi Fórum - hírek (A spammel kapcsolatos jogszabály változásáról)

Az IP-cím lehet, hogy fake (pontosabban feltört zombigépről megy a spam), logjaim nincsenek, csak elfogtam egy levelet á la Kern András. Kétlem, hogy ha feljelenteném, nem menne azonnal /dev/null-ba a feljelentésem, a rendőrségnek elvégre van jobb dolga is, mint pitiáner spammereket hajkurászni... pontosabban ő még csak nem is az, csak írt két programot, amelyekkel mintegy véletlenül megvalósítható a személyes adatokkal való visszaélés tényállása is. De az már elvileg a programhasználó felelőssége, hogy tényleg megvalósítja-e ezt vagy sem. Gondolom én. (sHaMaLt, javíts ki, ha nem vagyok elég jogász).
Ez szerintem valami olyasmi lehet, mint ha pl írsz egy p2p kliensprogramot, azért sem vagy büntetőjogilag felelősségre vonható, mert a p2p hálozatodat felhasználhatnák elvileg legális tartalom továbbítására is (lásd pl Linux CD ISO-k terjesztése Bittorrenten), az más kérdés, hogy 99%-ban nem arra használják.

3) TZ (nem regisztrált)
Egy dolgot nem értek.
Miért véded a spammer adatait, aki aztán még több spammert hoz létre.

Legalább továbbítsd a spam-bejelentes@nhh.hu -címre.

Nemzeti Hírközlési Hatóság

4) TZ (nem regisztrált)
Olyan szolgáltatás nincs, hogy az ilyenek emailcímére tömeges e-mailt küldjön? :-)
Biztos szereti, mi másért küldené? ;-)

TZ: nem védem én, de az egyetlen adat róla, amit megbízhatónak tekinthetek, az egy emailcím, ami egy külföldi free szolgáltatónál van bejegyezve, akik nagy valószínűséggel sz*rnak arra, hogy mit csinálnak arról a címről, vagy ha nem is sz*rnának, biztos nem értenek magyarul . A neve lehet, hogy hamis, az IP-címe meg lehet, hogy egy feltört zombigép IP-je, ahonnan a leveleket kiküldték.
Mindenesetre a levelet továbbítottam, bár érdemi reakciót igazából nem nagyon remélek...

bár érdemi reakciót igazából nem nagyon remélek...
És ezt nagyon helyesen teszed. Ebben az országban sajnos nem történik semmi, amíg vér nem folyik. Virtuális bűnüldözés pedig en bloc nincs. Félévente egyszer lekapcsolnak egy P2P szervert, amin illegalitást bonyolítottak (Bár néha azzal is mellényúlnak, ld. kollégiumi razzia, akkor azért elég komolyat égtek.), és egy hétig azzal vannak tele a lapok, hogy hahá, most meg lett fékezve az internetes bűnözés. A nép ezt többnyire el is hiszi.
T0mc@t régebben írt róla elég sokat, amikor egy ilyen wannabe-hacker script kiddie felnyomta egy haverja céges szerverét, akkor megtalálták a srácot, hívták a rendőrséget, és ki lettek oktatva, hogy ők márpedig nem szállnak ki, mert ez nem bűncselekmény. Magyarázhatta akárhogy, hogy ez anyagi kárt okozott, meg rendelkezésreállósági szerződés, meg ha ez mind nem, akkor is, önmagában illegális az egész, de a diszpécser nem hitt neki.
Ezt mind azért mesélem, hogy nehogy azt higgye bárki, hogy azért, mert vannak erre megfelelő szervek, bármi is történni fog egy ilyen ügyben. Pláne hogy egy _ócska_ kis spammerről van szó. Ez olyan mintha ki akarnád hívni a rendőröket egy cigány utcaiárushoz. Lófülét se csinálnak, nemhogy intézkedni vagy valami.
A spammer egyetlen ellenszere a péklapát. Amivel jól tarkónbaszod, ha egyszer megtudod, hol van. De mivel a csóka valószínűleg külföldi, ez is kiesik. Nincs olyan hosszú nyelű péklapátom...
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...