Haszprus

Neptun lol

©   Haszprus   |   fejlesztés

Rendezem a vizsgán résztvevők névsorát jelentkezési időpont szerint. Hát a 10 órát nem előrébb rakja mint a 2-9 órát? Jaj de fáj ez nekem. Szerintem tutifrankón a neptunfejlesztőknek ez az első 'programming experience'-e vagy ilyesmi. Le se merem írni legszörnyűbb elképzelésemet, miszerint esetleg text típusú mezőben tárolják az időpontokat. Miféle sql szerver rakná előbbre a 10 órát a 2-9 óránál? Vajon komolyan textben vannak az időpontok?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 38 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Vagy csak a nyilacska csal. Láttam már olyet.

mi az hogy a nyilacska csal? nézd meg a többi cucc sorrendjét, az korrekt... 1értelmű hogy arról van szó h az 1 ami a 10 első betűje, előrébb van az abc-ben, mint a 2-9...


jó de igazából nem ez a nagy kérdés, azt szeretném tudni hogy vajon textként tárolják-e a dátumokat a db-ben

mailto: support3r@sdakft.hu, állítólag ez az emailcím, ahol érdeklődni, kérdéseket feltenni lehet. hátha válaszolnak A hibabejelentő portáljuk igen elmés módon usernév-jelszó kombinációval védett.

Hádész. Én már minden Neptun-problémára csak ennyit fogok mondani. Belebonyolódhatnék hosszas fejtegetésekbe ennek a hátteréről, körülményeiről, emeletes káromkodásokkal megszórva, de egyszerűen ez már túlbillent egy szinten nálam, és már szidni sem tudom, annyira szánalmas.
Hádész. Ebben minden benne van. Hogy mire gondolok, hová kívánom a fejlesztőket, és így tovább. Ha lesz tüntetés, lesz ilyen táblám. Ha valaki meghackeli, írja ki rá. Egyéb szabad felhasználások is elképzelhetők.
Hádész.


felraktam

ez az oldal full átláthatatlan, eleve a bugokat meg a feature-requesteket nem egy helyen kéne gyűjteni…

egyúttal van új szavazás a blog főoldalán, nyomassátok

Haszprus Egyértelmű a szavazás végeredménye, azt hiszem mindenki tudja előre. De azért miért ne gyalázzuk őket?

így van, legjobb a földön fekvőbe belerúgni

na jó, szeretném megkérdezni hogy aki szerint nem textben tárolják a dátumokat (mert van ilyen szavazónk ) az mégis mire véli hogy ábécé sorrendbe rendezi őket a neptun. hm? szeretnék hallani alternatív teóriákat…

Jah, ezt láttam már anno, amikor a féléves statisztikáimat rendeztem, minden (a számok IS) varchar vagy text mezőben voltak eltárolva…

Haszprus: van egy zseniális ötletem, először lekérdez mindent egy SELECT-tel, majd már önmagában a programkódban rendezi, ahova az adatbázisszerver szövegként nyomja át a dátumokat

igen, zseniális, gondoltam erre, de select esetén ez egy 'order by x' lenne, ami külön programkódként egész biztosan több ennél… nem is szólva arról hogy így a lapozással kombinált rendezhetőség esetén egy csomó fölösleges adattal is kell dolgoznia… (hiszen az összes oldal rekordját le kell kérnie ahhoz hogy kiderüljön a rendezés szerint melyikek kerülnek pl. a 2. oldalra)
szóval ha lehet ez még cikibb lenne szvsz…

És szerinted Tamás mentegetni akarja a Neptunt?

lehet, hogy köze van hozzá?

Haszprus A józan ésszel való gondolkodás ebben az esetben nem biztos, hogy előnyös.

mainframe Tuti, mert a MIT-et biztos lepénzelte az SDA Studio.

Ez nem is annyira poén, mert a Neptun kapcsán való lepénzelésekről és együttálásokról hosszasan tudnék mesélni, de jönnének a fekete öltönyös emberek, és elvinnének, nekem meg nincs piros kapszulám.
Félre ne értsen senki, nem Tamásra gondolok, az csak poén volt!

valójában én írtam a Neptunt from scratch Pythonban, Linux alatt, csak ráraktam egy .NET emulációs réteget, mert így lehetett eladni a BME-nek.

Még ha gányolnál, akkor is jobb lenne ennél. Igaz lehet, hogy amit én gányolnék, az is. Najó, nem. De pl. most is Server error van. Hádész.

Kérdem én, kinek volt vicces kedve? Az EVT-nek, vagy a fejlesztőknek? Ugyanis a Jelek vizsgák limitje 666 főben van meghatározva. De az is lehet, hogy unlimited-re tették, és azt így reprezentálja a rendszer, nem pl. 999-cel ahogy szokás.

mainframe Már látom is a Népszabadság hírt: Sátánista mérnököket gyárt Magyarország leghíresebb műszaki egyeteme. Részletek a 3. oldalon.

A neptunfejlesztéshez elkerült ez a blogbejegyzés. Heves köcsögözés, faszozás, valamint diplomavesztéssel való fenyegetés mellett (mindez sajnos komoly, részletek zártkörű bejegyzésben) állítólag javították a bugot.

Hádesz megrázta magát és előkerültek a fejlesztői

A kis démonocskák...
(vagy az úgy jó, hogy 'démonkák'?)

milyen jogok kellenek hogy elolvashassam azt a zártkörű bejegyzést?

mainframe: Egyébként én azt hittem, a Tajgetosz az ilyen káromkodás jellegű felhasználásra alkalmatos görög hely

Ralesk Az is lehet, de annak alig van köze Neptunhoz. Hádésznek meg annál inkább.

Hmmmm… most viszont már baromi kíváncsi vagyok

Mármint mire? Hádészról bőven olvashatsz a Görög Regékben.

Tudom, de nem látom miért pont Hádészra esett a választásod

Alvilág (pokol, ha úgy tetszik). Meg a Disney rajzfilm óta ő a gonosz a görög panteonból. Jó, tudom hogy nem az, bár barátnőm szerint egy alvilági isten sem tud igazán népszerű lenni tekintve hogy az emberek nem szeretnek meghalni. Meg ott van Déméter ellen-kultusza, ami tovább rontja a jóhírét, szóval...
No, már tisztább?

Horror bazmeg, nem tudom megnézni reggel 6kor, hogy hová megyek 8ra vizsgázni, mert a neptun be se jön. Olvassa a fejlesztőgárda? Remek.: Menjetek ti a faszba! (Mainframe magánvéleménye)

Igen, éjjelente nem műxik… Fura. Azt gondolnám hogy talán fejlesztik éjjelente és azért, de akkor biztos ki lenne írva a főoldalra hogy éjjelente ne számítsunk neptunra. Nemtom.

palacsint a wiki felügyelői félhivatalos megkeresést kaptak a fejlesztőktől, hogy a NeptunBugok < Altalanos < VIK wiki oldalt igyekeznek figyelemmel kísérni. A wikilap az első megjelenéséhez képest most már talán strúktúráltabb. Use it!

update: WOW: Neptun.net UI javitasok - Userscripts.org

adamo és ez a script műxik is? Mert én próbáltam már régebben, de nekem nem igazán műxött…

Haszprus firefox (build 2.0.0.1) hasítja: három funkcióját csekkoltam (órarend, középsőgombos link, felvett tárgyak)

Na felraktam hát nekem
- a linkesítés hol műxik hol nem (a bal menüben műxik, a jobb oldali tartalmi részben nem)
- a nyomtatás pontosan ugyanúgy nem műxik mint eddig
- a felvett tárgyak redirect téleg műx

Mondjuk ez is több mint a semmi.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...