mainframe

Mindennek van határa

©   mainframe   |   bme life

Hétfőn az alábbi történést sikerült lefotóznom Jelek előadáson:


Ami a képeken látható (mobilos fotó, de szerintem egyértelmű), hogy 3 srác Monopolyzik a laptopon. A táblára kerülő információmennyiség jól mutatja az idő múlását.

A következő dolgok merültek fel bennem:

  • Ez oltári pofátlanság. Pont.
  • Miért nem mennek ki és játszanak ott? Még konnektor is van, meg minden...
  • Egyáltalán mi a rákért jöttek be hétfő reggel 8ra, ha végig játszanak előadás alatt?

Beszélgettünk a dologról később, és arra jutottunk hogy ez még istenes. Majd amikor CSzni fognak, hangszóróval, vagy esetleg VR sisakkal, az lesz a gáz.
(Középső képen a fazon arcát én mostam el, mert ugye privacy power még neki is jár.)

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 29 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Mainframe: a BMF-en az megy, igaz nem hangszóróval, hanem fülessel (se rossz). Egy NIK-es haverom mesélte, hogy egyszer kicsit indiszponált állapotban bekómázott egy hajnali (reggel 8) előadásra. Kb. Negyed óra után előkerültek a laptopok, és indult a wifis CS party… Respekt.

A legroszabb, amit eddig előadáson pofátlanság szinten megéltem, az az, hogy kártyáztak előttem. Ez legalább nem annyira látványosan mutatja az előadónak, hogy lesz@rom, mit tanítasz.

webmotion Az egy fokkal érthetőbb, mert ugye kell hozzá a wifi, ami az egyetemen/főiskolán van, otthon meg valszeg nincs. (Ettől persze nem kisebb pofátlanság…)
Boci Igen, kártyázást is sikerült már látnom itt a BME-n is. És igazad van.
Mi is voltunk már úgy haverokkal hogy kedvünk szottyant valami játékhoz (kártya v laptop), de akkor basszus kimentünk óráról! Ez se a legjobb variáció, de legalább nem ilyen szélsőségesen ordenáré parasztság.

Én azt szoktam nagyon rühelleni, amikor azért nem férek be az IB028-ba, mert a sok tapló gépezni jár be a hátsó két sorba.

Hangosak voltak? Nem. (Ha igen, akkor egyetértek veled és ne is olvass tovább.)
Zavarták az előadót? Nem.
Mást zavartak? Nem tudom, nem merem állítani, hogy nem, az biztos, hogy ha előttem csinálják halkan, akkor engem nem zavart volna.

Velem is volt már, hogy bejöttem órára, elinditottam valami letöltést campusról, felmentem msnre és beszéltem XY-nal. Mindeközben nyilván nem lehet kiválóan figyelni, de ha a kulcsmondatokat elkapod, az is több, mint a semmi és már ezért is megéri bejárni. Szerintem velük is így lehetett.

ha a kulcsmondatokat elkapod, az is több, mint a semmi és már ezért is megéri bejárni.
Isti ha te úgy megérted a jeleket akkor grat

Egyébként igen zavarták a környezetüket hiszen pl. Mf sem tudott a táblára koncentrálni. ha elém beül egy notebookos arc és csinál vmit akkor megvallom őszintén hogy nehezemre esik nem ránézni a monitorán folyó eseményekre időnként, legyen az bármi.

A tanárt pedig azért zavarja, mert ugyan kit ne zavarna az hogy akiknek magyaráz azok rá se hederítenek?

És rontják a morált, később pedig rontják a vizsgaeredményeket, amivel tovább rontják a morált, ami tovább rontja a vizsgaeredményeket. Innentől rekurzió.

Hah, megvan a jelszó.

Haszprus Nem jelekre gondoltam, elég húzós az a tárgy valóban. :|

Egyébként egyetértek veled is, én csak magamról beszéltem, hogy engem nem zavar, ha előttem nyomják a gépet. Persze, olykor-olykor én is ránézek, hogy mit hekkel a gyerek, de ha oda akarok figyelni az órára, akkor oda is tudok.

A tanáros dologgal annyira nem tudok egyetérteni, azért egy jelek előadáson nem nagyon akad 3-4-nél több notebook, és szerintem önmagában ez a szám a másik X*100 emberhez képest elenyésző, ergo a tanár azért látja, hogy a hallgatóság figyel.

Isti Kétségtelenül van abban valami, amit mondasz, hogy simán az én hibám is, ha nem az órára figyelek. De maga a jelenség pofátlan, ami mellett ne menjünk már el. Nem minden dolgot kell a gyakorlatban kifejtett hatása alapján vizsgálni, bár manapság divatos. Vannak olyasmik, amiket az ember nem csinál, mert nem csinál, és kész.

Csak nehogy oda lyukadjunk ki hogy ennek nincs a gyakorlatban kifejtett hatása. attól hogy a te hibád is hogy nem figyelsz, attól még jelen esetben vki másé is. hogy hány %-ban oszlik meg ez a két fél között, arról meg el lehet vitázgatni, de ez sokminden fv-e… (pl. hogy mi megy azon a laptopon, mennyire érdekes az előadás, mennyire van benne a látótérben a laptop stb.)

Egyszer óra közben bejött egy gyerek, leült a bal oldalamra. A jobb oldalamon már ültek. Én egyikőjüket se ismertem. Szépen kezetfogtak az orrom előtt és elkezdtek dumálni egymással rajtam keresztül. No komment.

Szerintem is pofátlanság ilyet csinálni, de azért még mindig jobb, mintha valami olyasmit csináltak volna, ami zavarja az odafigyelőket.


Van, aki több felé is tud figyelni.

Azoknak jó.
Ők nem ilyenek voltak, egy kanyit sem figyeltek oda az előadóra.
Ma egyébként megint tolták. Fő a rendszeresség.

Ne értéstek félre, de lassan kedvet kapok hozzá, hogy beüljek a jelek előadásra. Annyit mondjátok, hogy így nehéz úgy nehéz, hogy kíváncsi lettem!

Az előadáson laptopozásról: egy IB028 jellegű terem, ahol az akkusztika elég jó, megfelelően alacsony alap-zajszint mellett akár egyetlen laptopon játszó ember is zavarhatja az előadót a rendszeres billenytű vagy egérgomb nyomogatással, ami aztán kizökkenti az előadót, ami miatt, aki figyel se fogja érteni az előadás.
Velem MGFEA-ban esett meg már nem tudom milyen előadáson, hogy a hátsó sorok valamelyikében 2-3srác 'normál' hangon vagy hangosabban végig pofázta és vihorászta az órát, a tanár többszöri figyelmeztetése mellett..

A másik oldalról nézve: velem is előfordul többször is, hogy egyszerűen annyira monoton volt az előadás, hogy nem tudtam odafigyelni. Ekkor többynire játszok valamit a telefonomon (pad alatt), közben pedig írtam a táblára felkerülő információkat és figyeltem a szöveget amennyire tudtam.

dankoi Amit Te csinálsz, az tök rendben van, ilyen szintű dolgokat én is szoktam, és nincs is vele semmi baj.

Kezdem magam valami rigolyás vénembernek érezni, hogy minden ilyen kis fasság zavar, mindig én vagyok, aki csendre inti a beszélgetőket, vagy szót emel az ilyen, például a posztban tárgyalt pofátlanságok miatt. Nem igaz, hogy más szemét nem szúrja…
A minap például egy csávó 2-3 sorral mögöttem nyalókát evett, hangosan cuppogva. Bazmeg, azt hittem odamegyek és lebaszok neki két egyformát. De mivel még szólási távolságon sem volt belül, nem tudtam vele mit kezdeni. Ki-bebaszott idegesítő volt. Kapjon az ilyen fogszuvasodást.

16) fgi (nem regisztrált)
Jeleken (es mas nagy letszamu eloadasokon) a megoldas: elso harom sorba kell ulni, ott altalaban azert figyelnek az emberek. Legalabbis nekem ez a taktikam.

fgi ahhoz be kell érni időre
(na kit zavarnak a késők? )

Haszprus Engem zavarnak, amennyiben a sor közepére akarnak ülni. Ha be akar menni, jöjjön időben, basszameg, ne állítson már fel 15 embert (engem meg főleg ne)! Ha meg késik, üljön le a szélén (ha az előrelátó haverjai nem foglaltak neki helyet, mint ahogy én teszem a késő barátaimnak), és kussoljon.

mainframe Hát igen, jelek és rendszerességek. Vagy nem ez a cím?

mainframe Ne érezd magad öregembernek, tökre egyetértek azokkal a dolgokkal, amit mondasz.
( Másik eset: én is rigolyás öregember vagyok )
Alapvetően szerintem ott a különbség, hogy hogy kezeled ezeket a dolgokat. Szerintem nem volt még olyan ember, aki ne késett volna el, ne unta volna el az órát, vagy nem éhezett volna meg. A lényeg abban van, hogy miképpen kezeli ezt az ember. Ha abból indul ki, hogy a tanár azért van, hogy neked tudást adjon át, a többiek meg alapvetően ezt szeretnék maradéktalanul befogadni, akkor biztos, hogy kellő alázattal viseltetik az óra iránt, és nem csinál ilyen dolgokat, mint amiket írtál/írtunk.
Tipikusan nemtörődöm emberek szokták zavarni az órát, szerintem. (Kezdek nagyon eminensen hangzani )

De, ha nem zavarta az előadást, onnantól kezdve nincs vele semmi baj. Max nekik származik belőle hátrányuk, de szerintem még mindig jobb, mint akik egyáltalán nem mennek be és otthon játszanak.

Nem jobb, mert az nem zavar mást (mert igenis zavaró hogy én idegeket megfeszítve figyelek, ők meg havajoznak két sorral előttem). Játsszon otthon, és ha megbukik, megbukik. De ne jöjjön be tenni az agyát.
Ez pont olyan mint a klasszikus poén arról, hogy mindenki belepisil a medencébe, de azért a rajtkőről mégse kéne.


Ez egy nagy fake bejegyzés, az első képen Photoshop clone stamp tool nyomait vélem felfedezni a táblán

Vagy sokkal inkább a béna táblatörlés eredményét…
Illetve: ha Clone Stampelnék, az nem így nézne ki, mert megcsinálnám normálisra.

26) Kosisvarc (nem regisztrált)
Nem értem mért zavarná az előadót a csendes laptopozás… Nem hiszem, hogy meg tudná különböztetni azoktól, akik egyébként is laptopra jegyzetelnek.

Kosisvarc Ha figyelmesen elolvasod mégegyszer, arról volt szó, hogy _minket_, mögötte ülőket zavar, illetve az előadóval szemben _pofátlanság_. Attól hogy nem látja, még ugyanolyan pofátlanság, nemde?

Kosisvarc, azért kevesen röhögnek és figyelik egymást ezerrel jegyzetelés közben

Tényleg Mf-fel azt szoktuk mondani hogy már csak a két hangfal meg a mélynyomó hiányzik egyesek mellől

Kosisvarc, Khm… Én láttam kérlek olyat, hogy gamepadot tolt a notira prog órán a csávó és vadul nyomta a FIFA 08-at. És halkan, de vadul káromkodott nem zavarva, hogy közben valaki figyelne is. És mindezt azért, mert katalógusos az adott óra…

Itt nem arról van szó, hogy a csendes laptopozás zavar, hanem az, hogy egy vadul villogó display zavarja a szemem, úgy még ha nem is arra koncentrálok. Főleg akkor, ha az előadáshoz még sötétít is a tanár, mert mondjuk projektort használ. Kibaszott idegesítő tud lenni, ha mondjuk ott lövöldözik az alattam lévő sorban az ember és csak a strobit nyomja az agyamba.

Fel is húztam magam
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...