ScoobyZoli

Fóti Filmgyár

©   ScoobyZoli   |   film fotózás

Nos, abban a szerencsében volt részem, hogy a gyakorlati óra keretében ellátogattunk Fótra, a filmgyárba. Egy hatalmas területen található a gyár, minden épületet hungarocell és gipsz vagy fa felhasználásával hoztak létre. Ez megmagyarázza a gyors állagromlást, viszont talán a fényképeken is látható, hogy eléggé élethűek az objektumok. Az építményeken kívül kellékraktár, pirotechnikai egység(ahol nem lehetett fényképezni...bazz) ruharaktár és egyéb tárolók találhatóak meg. Számomra rejtély, hogy mit tarthatnak a fundusz raktárban, de a neve nagyon tetszik. Jah, és a 3. kép nem gipszből és hungarocellből van, hanem húsból és vérből:-))


RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 9 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

1) Radáné Sz.Krisztina (nem regisztrált)
Nagyon klassz ahogy irtál a filmgyárról. Egy infó hiányzik számomra. Én pl szeretném tudni hogy esetleg be lehet e menni magánszemélyként. Vagy ha engedély kell honnan lehet szerezni. Persze meg az is érdekelne hogy ez helyileg hogyan közelithető meg.
Érdekelne hogy miért nem lehet több infót szerezni ezekről az izgalmas helyekről. Szivesen benéznék. Előre is köszi. Üdvözlettel Radáné Sz. Krisztina

Tudtommal sajnos magánszemélyként semmi esély a bejutásra, talán szerveznek csoportoknak látogatást, de ezt is erősen kétlem.
Mi is dolgozunk azon, hogy forgatásra bejuthassunk, de még szigorú protekcióval is döcögősen megy. És ez nem csak a fóri filmgyárra igaz, hanem általános jelenség.
Egy sz*r Jóban rosszban című szörnyűséges forgatásra sem tudtunk bejutni, nehogy véletlenül eláruljuk majd a folytatást mielőtt az adásba kerülne.
Fóton most pl. a Robin Hoodot forgatják, de az angolok egy szál idegent sem akarnak látni, féltik a műhelytitkokat meg stb.
Egyébként rengeteg produkciót készítettek itt, a Le a fejjel című magyar filmet, a Sorstalanságot, illetve az utolsó előtti képen látható,,házikóban'' törpeszexfilmet is készítettek már:-)

En egyszer voltam a Familia kft c. szuperprodukcio forgatasan. Masfel orat voltunk ott, ezalatt ketto jelenetet forgattak, az egesz talan egy perc volt. Ugyhogy a folytatasbol maximum annyit arulhattam volna el, hogy a nagypapat fojtogatta valaki egy lo miatt, akit Rendorfonoknek hivnak. Es hogy a XantusBarbara elaludt a szovegkonyvvel a kezeben.
Ja, egyebkent osztalykirandulassal mentem, nem tudom mennyi szervezes elozte meg, es minimalis protekcio volt benne.

A Familia kft-nél az egymást követő részek nem voltak szoros összefüggésben, tehát nem volt egy olyan történet, ami epizódokat követve alakul ki.
Igy különösebb titkot sem lehet elárulni, míg a mostanában, elsősorban kereskedelmi adók sorozataiban a szereplők és az írók és a stáb is elég komoly titoktartási szerződést írnak alá.
Pl. A kutya nem nézné a sorozatot, ha idő előtt kiderül, hogy a Barátok köztben Magdika egy tömeggyilkos és az egész sorozat valójában egy diliházban játszódik.

A kutya nem nézné a sorozatot, ha idő előtt kiderül, hogy a Barátok köztben Magdika egy tömeggyilkos és az egész sorozat valójában egy diliházban játszódik.
Ami igen valószínű.
Igazából hirtelen nem tudok olyasmi tartalomra gondolni, ami ha kiderül, az elmozdítaná a TV elől a lelkes fanokat. Max ilyen derülhet ki, hogy pl. Zsolt meghal. Ekkor mit tesz a fan? Legyint, és elmegy inkább kártyázni a haverokkal? Lófüle. Még aki nem nézte, az is a TV elé fog szegeződni (persze korlátozott számban). Vagy ilyesmi, mint Timi és Attila összejönnek. Erre meg azt tudnám mondani: hűha, ki gondolta volna. (egy olyan sorozatban, ahol már mindenki volt mindenkivel… ) A nevek persze random generálódtak, mert nem nézek sorozatokat. Na jó, nem nézek TVben sorozatokat… najó, magyar sorozatokat…
Lényeg h szerintem a forgatásra simán szarrágásból nem engedik be az embereket, nem profitorientált okokból.

ScoobyZoli: Nezd el nekem, hogy ennyire nem vagyok kepben. De most hogy igy mondod, az tenyleg nem fuggott ossze.
mainframe: Amugy szerintem az ilyen elore tudott fordulatok igenis odaultetik az embert az adott musor ele. Jo, persze, ha sose hallottam egy sorozatrol a cimen kivul mast, akkor nyilvan nem fogom csak azert megnezni, mert a mai reszben derul ki, hogy esett, ugrott vagy loktek. De ha mar par reszt lattam akar nagyobb idokozokkel is, el fogok rajta gondolkodni, hogy megnezzem-e. (Mondom ezt pont en, aki notorius nemtevezo, viszont sorozatfuggo.)

Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy arra van e valami lehetőség hogy ott autogrammot lehessen beszerezni, mert én azokat gyűjtöm. És nagyon megtetszett a Robin Hood, szóval örülnék egy pár aláírásnak.

Sziasztok!
Egy ismerősöm ajánlotta, hogy esetleg innen tudnék szerezni jelmezt, egy augusztus végi fellépéshez. Tud esetleg valaki valamit az üggyel kapcsolatban? Akár a filmgyár elérhetőségét vagy bármit…
Előre is köszönöm!

Lilu

Lilu
Hello!

Sajna innen biztos nem tudsz jelmezt szerezni, ilyennel nem foglalkozunk. Nincsen semmilyen elérhetőségem, de annyi biztos, hogy magánszemélyek is tudnak jelmezt kölcsönözi elég kedvező áron.
Talán segít a google vagy a tudakozó, praktikus keresőkifejezés pl.: MAFILM Fóti Filmgyártó Telep stb.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...