Haszprus

Canon EOS 450D

©   Haszprus   |   fotózás

Úgy látom, megjelent, kapható. A dpreview egyelőre nem tesztelte, de a következő újítások vannak benne a 400D-hez képest, a listában jelezve hogy az adott dolognak én személy szerint örülök, fáj, vagy közömbös számomra:

  1. (jeah) Nagyobb, fényesebb kereső - jeah
  2. (jeah) ISO a keresőben - jessz! végre. bár már teljesen megszoktam a hiányát.
  3. (jó) Live view
  4. (jó) 12 megapixel
  5. (jó) 14 bites A/D konverter
  6. (jó) továbbfejlesztett 9 pontos AF
  7. (jó) my menu - amán jó lesz, most még nemtom mire, de biztos
  8. (mind1) Spot metering
  9. (mind1) Több kép lövése időzített módban
  10. (mind1) 3"-os LCD
  11. (mind1) képverifikációs adatok (annak ellenőrzésére, hogy a képet nem módosítottad)
  12. (mind1) automata fényoptimalizáció (kontraszt és fényesség utólagos optimalizálása a kamerán belül, akár jó is lehet, mert részben emiatt lövök rawba, de más miatt is, úgyhogy nem feltétlen profitálok belőle)
  13. (mind1) highlight tone priority
  14. (mind1) high iso noise reduction (opcionális)
  15. (mind1) nagyobb kapacitású akksi - emellé azért teszek közömbös smileyt, mert a 350d-hez képest úgyis megnövekedett az energiaigénye
  16. (mind1) kicsit átdolgozott UI
  17. (mind1) új kiegészítő markolat - nem érint, úgyse veszek, nehéz, nagy
  18. (banyek) SD / SDHC kártya, dobhatom ki a cf-emet

A lista részletesebben kifejtve a dpreview-n

Persze mozdulhatnék a Canon kétjegyű modelljei felé is, de azok nagyobbak, nehezebbek, arra meg nem vágyom, hiszen én továbbra is vinni akarom a gépet erre-arra.

Ha valaki megvenné a 350D-met (váz), keressen fel. (A dolog nekem teljesen ráérős, az se biztos, hogy váltok 450D-re, tekintve hogy a 350D kb. minden igényemnek megfelel, aminek meg nem, azokat úgyis csak a kategóriákkal feljebbi gépek szolgálnák ki, azok viszont nehezek, nagyok, drágák.)

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 10 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Hát nemtom, a 350D nagyon szimpatikus gépezet, viszont ez a 400-450D széria nekem nagyon nem tetszik. Kicsit ilyen apuci vesz egy tükörreflexes gépet Pistikének fílingje van (nem akarok ezzel senkit megbántani, én nem vennék ilyet, az fix).

Mefi, de szerintem ezt csak az okozza benned, hogy eltűnt a külső státusz lcd, nem? ez nekem is ellenszenves a nagyobb fogyasztás miatt, de ez van. más hátrány szvsz nincs a 350d-hez képest, nem?

Amint kapható lesz itthon, szerintem én beruházok egyre, ugyanis a hír megjelenése óta tetszik a cucc.

Haszprus jaja, például az. Meg mintha kicsit olyan kisebb lenne a gép, nem tudom a méreteit, de nagyon kompaktnak tűnik. Mondjuk most konkrétan a Pentax K10D-t jobb vételnek tartom, többek között az optikai képstabilizátor, és a 100 000 expo jótállás miatt.

Mefi, én nem érzem ezt, de tény, hogy (hozzáértők szerint) a Canonnál sok döntést a fejlesztési osztály helyett a marketingesek hoznak. Nagyobb LCD is valszeg ilyen, de legjellemzőbb példa az új kártyatípus bevezetése, ami egyértelműen azért lehet, mert a kompaktról treflexesre váltók nagy részének SD kártyája van, ami megkönnyíti a váltást… (Azok között, akiknek ez gondot okozhatna, jóval kevesebb potenciális vásárló van, ez tény!)

Mefi, csak pentaxhoz elég korlátozott számban vannak optikák mind az új mind a használt piacon. És a stabilizátora se feltétlen tökéletes. Mármint jó, de sokkal gyengébb mint egy objektivbe épített stabilizátor.
100ezer expora biztos vagy benne hogy jótállás van? Nem inkább csak egy átlagos élettartamot jelöl? (nikon/canon csak élettartamot szokott megadni)

Amúgy 450D nekem is tetszik, de 1D Mark II-t inkább nem cserélem le rá :p

WiZARD, ha mégis, akkor szólj és veszek egy 450D-t aztán cserélhetünk

Haszprus, ok, te leszel az első, akinek szólok

9) Zolika (nem regisztrált)
Mennyibe kerül a 450D?

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...