Haszprus

Fotós állvány wanted

©   Haszprus   |   fotózás

Mióta 350D-vel nyomulok, az állványom nem tudja megtartani a gépet függőleges helyzetben (értsd: állókép készítése közben), konkrétan lehúzza az obi. Egy 10e Ft-os állványról beszélünk egyébként, de most nem ez a lényeg. Kéne nekem valami olyan, ami elbírja a cuccot (350D + Sigma 18-125, ill. Sigma 10-20), és nem túl nagy. Magyarán hordozható. Ugyanis a mostani állványomat kb. 30 centire össze lehet csukni, és egyelőre ahogy neten nézelődtem, tipikusan inkább olyan 60 centiig mennek össze a komolyabb állványok. Ez elég nagy probléma, mert hátizsákba kb. 30 centiig fér, és nekem elsődleges szempont a könnyű hordozhatóság.

Esetleg jöhetnek állványmárkák is, mert különösebben nem vagyok tájékozott a témában.

Na jó mondok még elképzeléseket. Igazából tényleg az elsődleges szempont, hogy 30 centire össze lehessen csukni. Utána jön az, hogy mondjuk 150-ig ki lehessen nyitni, de ez a két dolog nem fog találkozni úgy érzem. A 30 centi az elsődleges prioritás, a nyithatóság kevésbé érdekes - mondjuk 1 méter fölött már oké. Gömbfej. Vízszintmérő nem prioritásos, egyéb extrák szintén nem. Legyen könnyű. Nem dedikált fotós utakra viszem, hanem csak be akarom vágni a táskába egy-egy túrára.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 13 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Ez attól is függ, mennyit akarsz rá költeni. Ezek alapján szerintem lazán megéri neked egy Manfrotto. Például ezt ( Extreme Digital :: Fotó-, videótartozék :: Tripod :: Manfrotto 718SHB állvány ) tudom ajánlani, ~40-~123 centiméterig mozog, két és fél kiló.

Vagy nem tudom, hogy mennyire ismered ezt ( Extreme Digital :: Fotó-, videótartozék :: Tripod :: Joby GorillaPod SLR állvány ), volt szerencsém kipróbálni, és ritka kényelmes, hasznos stb.

Úgy tudom, hogy állvány témában a Manfrotto a király, bár ez az árán is látszik természetesen. Konkrét típust nem tudok ajánlani… Nekem egy Hama van (inkább kamerához használom), ami a 10k-s kategória, de egyértelműen amatőr a minősége (túl könnyű, ezért nem stabil). A Manfrotto-k elég masszívak, néhányat volt szerencsém kipróbálni - viszont a súlyuk sem kispályás emiatt.

Ha az eredeti oldal vmilyen megfontolásból többsoros title-t használ, akkor itt is úgy jelenik meg.

Kristóf egyébiránt 2,5 kg nem olyan sok szerintem, és nagyjából méretekben is megegyezik Haszprus elvárásaival.

Mefi thx, a 718shb nem volt rossz tipp, csak nekem nem 3d fej kell, elmásztam a manfrotto oldalára és próbáltam hasonlót keresni gömbfejjel. meglepve tapasztaltam hogy már lehet rendezni a termékeiket különféle szempontok szerint egy nagyon jó összefoglaló listán. asszem ez anno nem volt. na szóval rendeztem closed height szerint és asszem a 714shb lesz nekem a nyerő. max 121 cm, 1 kg, 35 centi összecsukva, 2,5 kg teherbírás, gömbfej.

Bár még nemtom mer ez se fér bele a hátizsákomba most megnéztem, az előző állványomból ha kiszedem a középoszlopot (csak úgy fér be), 26 centi a magassága… Lehet hogy valami külső rávarrásos felaggatós téma lesz…

Kristóf no igen, a masszívabb manfrottók masszívak ők is gyártanak azért belépő szintű modelleket amikről ez kevésbé mondható el, nekem viszont most nem ez a szempont, távkioldó, időzítés, tükör előfelcsapás rulez.

keepcop ok, most már ezt is lekezeli a blog

Mefi 2,5 kg a teherbírás, az általad ajánlott cucc csak 1,2 kiló.

Haszprus jah, akkor benéztem. Én egy olyan akaszkodós állványt fogok majd beszerezni, sokszor jól jöhet.

Nekem ilyen van, 44 cm osszecsukva, 115 cm kinyitva.

Velbon The tripod inovators CX-200

Eleg stabil, bar meg nem probaltam mas allvanyt.

Gorillapodra még egy szavazat, tehetsz rá gömbfejet is

9) Benjamin (nem regisztrált)
Körülbelül két hónapja beszereztem egy háromlábú állványt (Gorillapod SLR-ZOOM - a kapható méretekből Ő a legnagyobb) és meg szeretném osztani az eddigi tapasztalataimat, véleményemet:
Benjamin.hu » Gorillapod - fotóállvány bárhol, bárhogy

Benjamin köszi hogy felhívtad rá a figyelmem, korrekt írás. Vhogy éreztem hogy nem lehet ez olyan stabil/erős mint amilyennek hirdetik, bár csak monitoron láttam a cuccot egyelőre.

11) Benjamin (nem regisztrált)
Haszprus: ha gondolod szivesen megmutatom, de sztem barmelyik emlitett boltban is a kezedbe nyomjak, persze ott nincs az embernek annyi ideje nezegetni.

Benjamin köszi később megkereslek ha még aktuális lesz

Manfrottó közel se király, Gizto inkább az, csak fizesd meg
Manfrotto amúgy nem rossz.
Slik állványokat is érdemes imho nézni (optiform) - nekem slik pro 700 dx van
vagy feisol, ami karbon (könnyű) és megfizethető emlékeim szerint. FEISOL
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...