Haszprus

Multi Level Marketing, MLM

©   Haszprus   |   barátok life mlm szánalmas

Szoptatok már be MLM előadást? Hogy meghívtak valahova és jött a kurva nagy átbaszás?

júl. 18. 02:52 ajánlott olvasmány: Mainframe #24-es kommentje az MLM-es agymosásról.

júl. 30. 21:34 összejött egy csomó tök értelmes és érdekes komment, komolyan érdemes elolvasni őket.

szep. 04. 10:09 egy kicsit arról, hogy mi történt azon az mlm-es előadáson, amire meghívtak. ez nem a teljes sztori.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 103 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Hívtak már ilyenre sokszor de mivel már az elején tudtam, hogy kurva nagy átbaszás basztam elmenni. Persze mindig megigértem, hogy megyek. MWHAHAHAH! Kicsit jóvagyok? Átbaszom az átbaszókat. Plusz az a kínos, amikor ilyen 5-10 éve nem látott haverod felhív hirtelen (vagy iwiwen elkéri a számod, hogy felhívhasson(!)) és hirtelen a semmiből aszondja, hogy _szerinte_ neki lenne egy jó ötlete, hogy hova fektethetném be a pénzem. Szánalmas kurvák.

The GuNN Az a baj hogy ez egy egyetemi haver, és határozottan azt hittem a telefon alapján hogy egy pár fős kis projektet akar csinálni, valami szoftverfejlesztést. Direkt rá is kérdeztem hogy ugye semmi pénzbefektetés, de mondta hogy neeem-nem semmi.

Majd leírom hogy hogy volt. Szétbaszott az ideg, amikor távoztam, meg persze közben is.

#3 Nem. A srác magánlakása. Jódarabig tartott mire leesett hogy mi a faszba csöppentem bele, de nem volt egyszerű eljönni róla, majd leírom hogy miért. (Így is én voltam az egyetlen, akinek volt képe otthagyni.)

Haszprus Na írjad gyorsan léccike, kiváncsian várom.

#3 netán téged ott vertek át/oda hívtak/ott tartottál előadást?

The GuNN
amikor ilyen 5-10 éve nem látott haverod felhív hirtelen (vagy iwiwen elkéri a számod, hogy felhívhasson(!))
Na, pont így volt nálam is a legutóbbi. Fakk.
Haszprus
Szétbaszott az ideg, amikor távoztam, meg persze közben is.
Ha valaki ilyet csinál velem (ahogy mesélted, egyenesben áthúzta a fejed hogy odacsaljon), azzal kapcsolatban nem égne a pofám felállni és eljönni. Nekem ehhez drága az időm, hogy ilyenekre fecséreljem.

Na, engem is érdekel, hogy hova akartak beszerverni!

Nekem volt kettő, az első arra direkt elmentem, mert mondom hadd lássam. Tamásnak igaza van a Novotelben, de ez a kongresszusi központban volt. HerbaLife vagy mi, ilyen überegészség MLM. Egyébként tök jó, holland ürge talált meg engem ICQ-n és hívott el a bulira. Ami nem volt semmi, az a temérdek mennyiségű ember, aki ott volt a hangversenyteremben. Ja, csávó aki be akart szervezni, úgy cigizett mint a gyárkémény – egészséges életmód

A másik az meg pont egy The GuNN jellegű volt: régi haver, hogy van egy jó ötlete. Aztán a saját lakásán tali, és csak akkor esett le, amikor egy másik gyerek pontokról kezdett mesélni. Utólag a havernak próbáltam ecsetelni a matematikai lehetetlenséget a dologban, de nem értette meg

11) Tommey (nem regisztrált)
Haszprus, kicsit azért megleptél bevallom. Nem te vagy az első, akinek ezt megmutattuk, viszont te vagy az első, aki közben lépett le, ehhez szeretnék gratulálni

Nem mindenki képes felfogni miről van szó, ahogy látom vagytok többen is (én se fogtam fel 1 hétig, hogy mi az üzlet, csak tetszett, amit mutattak). Ezt most nem rossz indulatból mondom, hanem azért, mert engem az zavar, hogy akik itt azt mondjátok, hogy fujj meg szar.. ti nem gondoltok bele, hogy itt miről van szó. Itt a társaság a lényeg, a célok, és az álmok.

Én nem haragszom azért ha valakinek ez az üzlet nem tetszik, de azt elvárom, hogy pár szóban mondja el, hogy miért nem.. eddig 6 embert hívtam, egy belépett (az édesanyám), a többi pedig kultúráltan kifejtette, hogy miért nem tetszik neki, vagy miért nem érdekli most és tudomásul tudjuk venni, tiszteletben tartjuk a döntését.

Ezen felül, amit igazságtalannak érzek, az az, hogy azt mondod, hogy átbaszás az egész. Kérlek szépen: nem az, és ezt számokkal lehet igazolni tényszerűen, illetve az a rengeteg ember is biztosít erről, akik ott vannak a nagyobb találkozókon.

Hogy az egyetemista barátod milyen szöveggel hívott meg, az más dolog, az nem az üzletről szól, az azért van, hogy el gyere. Mert a legtöbb ember meghallja, hogy Amway, akkor menekül, holott rengeteget változott a rendszer. Régen nem volt webáruház, nem volt team21 stratégia, nem volt network21 képzés, nem voltak csapatok, sőt az elején még hálózat sem volt, csak direkt értékesítés, amit még én se csinálnék…

Ne ítéld el azt, amiről - ki merem jelenteni - nem tudsz semmit. Ennyi a lényeg számotokra.

Ralesk kollégát még szeretném megkérni, hogy egyszer ha van 5 perce mutassa már be számomra is a matematikai lehetetlenséget a dologban, mert én valahogy nem találom.

Én nem haragszom azért ha valakinek ez az üzlet nem tetszik, de azt elvárom, hogy pár szóban mondja el, hogy miért nem..
Én meg azt várom el hogy egy haverom ne HAZUGSÁGGAL hívjon oda valahova.

Hogy sülhetne ki ilyenből bármi jó?

És akkor finoman fogalmaztam és nem írtam le most hogy miket gondolok még. Köszönd ezt annak hogy most nincs időm rá.

Mint ahogy tegnap se volt fölöslegesen elkúrható 3 órám és totálisan átszervezett napom emiatt a baromság miatt. Egészen mást hittem hogy más miatt hív oda X (nem írom le hogy ki, majd ha akarja leírja maga, de szerintem ne akarjatok engem vagy minket erről a témáról meggyőzni, mert csak rossz sülhet ki belőle).

És az a szar hogy emberek a saját haverjaikat kúrják át, basszák át. Még ha maga az üzlet TEGYÜK FEL hogy nem átbaszás, akkor is ahogy oda lettem hívva az az volt, és ennyi nekem elég is ahhoz hogy az illetőt leírjam, a szavahihetősége innentől igencsak alacsony.

Hidd el ez egy nagyon visszafogott vélemény. Ne akarj többet.

Fogok még egy hosszú, higgadtabb bejegyzést írni a dologról, pillanatnyilag nem érek rá.

És engem kurvára nem érdekel hogy az MLM vajon egyáltalán működhetne-e, érted? Ugyanis nem ez a kifakadásom tárgya! Ha holnap a BKV tartana nekem 5 órás előadást arról hogy mekkora fasza dolog jegyellenőrnek lenni, akkor se akarnék jegyellenőr lenni, érted? Mert nem érdekel, mások a céljaim. Érted? Vannak dolgok amiket az ember nem akar kipróbálni, például azért, mert az ismerősei között van, aki már kipróbálta, vagy azért, mert olvasott ellenvéleményeket a témában. Ajánlom a wikipedia böngészgetését.

Nagyon kérlek hogy ne írj újból, mert kibaszottul ingerel, amit írsz, felbasztátok tegnap az agyam és sikerült most is. Bár tegnap nem tudtam hogy te is benne vagy, és hidd el jobb lett volna neked ha inkább csendben elhallgatod ezt a rendkívül szomorú tényt.

Embereket basztok át és szemükre hányjátok ha ezzel problémájuk van? Az erkölcs szó mond valamit? Nem hiszem. Rendkívül szomorú.

Még egy dolog hogy megértsed: leszarom az mlm-et hogy működik-e, nem azzal van bajom hogy működik-e vagy sem. Nekem azzal van bajom hogy amíg eljutottam arra az előadásra addig több fázisban lettem átkúrva, és nem ám valami idegen által, hanem egy haverom által, sőt ezek szerint egy másik ismerősöm által is, aki szépen közönségnek álcázta magát (azaz ÁTKÚRT). És ez az, ami rohadtul szar dolog. Szar hogy valaki ilyet csinál.

Még egyszer, mert tegnap X se értette: leszarom hogy az MLM működik-e, mert nem akarok MLM-ben utazni, érted? Pilótának is kurvajó lehet lenni, atomfizikusnak is, de mindez engem nem érdekel, mert én nem akarok pilóta lenni. Fel bírod ezt fogni? Nem akarok MLM-ezni.
Én nem haragszom azért ha valakinek ez az üzlet nem tetszik, de azt elvárom, hogy pár szóban mondja el, hogy miért nem..
Ugyan milyen alapon várod el? Azt se tudtam hogy te is benne vagy. Mert aljas módon közönségnek álcáztad magad. X-szel meg megbeszéltem hogy mi a problémám, elég részletesen.

Arról nem én tehetek hogy gyakorlatilag fogjul ejtettetek egy lakásban. Ez egy kibaszott szemét aljas módszer volt. Ilyet Ember nem csinál.
Micsoda szar dolog hogy nem volt lehetőség kulturáltan távozni? Erről nem én tehetek. Ez az aljas módszereteknek a része. Csak ezért nem lépnek le az emberek. Érdekes hogy az MLM-ben résztvevőkön kívül mindenki szánalmas szar dolognak tartja ezt.

Megjegyzés a többi olvasónak: az X betű nem köthető a személyhez semmilyen módon, sem a valós nevéhez, sem a nickjéhez.

De majd írok hosszan erről a témáról. És aki nem bukkan itt fel szemrehányásokat tenni nekem, az név szerint ki fog maradni belőle. A bejegyzésből te is ki fogsz maradni név szerint, dehát ugye a hozzászólásod itt van, névvel. Nem az én problémám hogy ezt te nyilvánosság előtt felvállalhatónak tartod.

És még valami. Ismerek egy amwayes srácot. Kérdezte érdekel-e. Megmondtam neki hogy nem, beszéltünk róla hogy mér nem, és kész, mindenki happy, semmi bajom vele azóta se. Ti átkúrtatok. Másik dimenzió.

Komolyan megéri az MLM miatt tönkrekúrni a haveri kapcsolatokat? Nektek ezek szerint igen. Ez megint nem az én problémám.

Te nekem ezek után ne tegyél szemrehányást légy szíves, mert nem vagy abban a pozícióban.

Még egy: ha valaki ilyen szavakat használ mint én, annak a blogmotor elnyeli a kommentjét automatikusan, tehát ne tegye, akkor se ha netán engem idéz.

Röviden: 1x én is beszoptam…

eddig 6 embert hívtam, egy belépett (az édesanyám)

Nem rossz arány

Azzal együtt, hogy nekem nincs bajom az MLM-el, lássuk be (a benne lévők is belátják majd, miután otthagyták): a gyönyörű számok, a fél év alatt elérhető havi 500k-s jövedelem természetesen elérhető! Hogyne lenne elérhető, csak épp 100-ból (vagy többől) 1 embernek… Ha nem lenne ilyen rossz az arány, nem is működhetne a dolog, mert a lóvé igen tetemes (talán döntő) hányada a belépek, eladok a rokonságban pár cuccot, aztán konyec tipusú ügyfelektől jön… A számok tehát valósak, csak épp ott a ferdítés, hogy mindenki azt hiszi (mert úgy van beállítva), hogy ez az ÁTLAG.

(Haszprus, amúgy mivel etettek meg, mármint mire számítottál az partin?)

Kristóf
Haszprus, amúgy mivel etettek meg, mármint mire számítottál az partin?
ld. itt: Haszprus, de a lényeg: pár fős kis szoftverfejlesztésre számítottam, ahol a haver lett volna az ötletadó, és ami szoftvert majd jól eladunk valamilyen cégeknek. hát a lófaszt. és még csak nem is a haverom tartotta az előadást, hanem az anyja. omg!

Hát ezért nem tudtam eljönni. Rém kínos volt, ott volt a fél rokonság (a 90 éves nagymama is), és rajtuk keresztül kellett távozni a szoba végéből. A nő meg nem tartott egy fél másodperc szünetet se két mondat között, és a legelején nem is közölték hogy mi a franc lesz.

De majd leírom részletesen egy bejegyzésben. Rém kínos volt, és kurva nagy átbaszás.

Mondom, szánalmas kurvák.

A korrektségnek legapróbb jele sem volt tegnap. Egy kész színház volt. Mindenki kamuzott ezerrel, játszotta a saját kis kamuszerepét. Bemutatkoznak mint akik nem ismerik egymást…

- Az egy projektor?
- Igen, filmeket szoktunk nézni rajta amíg ilyen üresek a falak.


Aha…

Öcsém, Tommey a pofátlanságnak is van határa… Nem csodálom, hogy csak úgy füstölt a monitor miközben olvastalak.

Mi eddig megúsztuk ezeket a szarokat, bár pár AloeVerás termék van itthon + mindentudó porszívó 200k-ért (bár az inkább házalóügynök szőr volt, a maga ajtóba tett lábtechnikájával, de ott is ismerősök adták meg neki a címünket, 5% kedvezményért…)




20) Fabrichs (nem regisztrált)
Hello. Ugy látszik hogy az igazi magunkatmegtapsolós összejövetelen még nem jártatok… Én már sajnos igen. Azzal kezdödött egy nagyobb teremben, hogy még senki a szinpadon, aztán a hangszórókból felhangzott: Most tapsoljuk meg magunkat! Erre mindenki felállt és tapsolt. Na ott szállt el az agyam… Aztán szép lassan felmentek emberek a szinpadra és elmondták, hogy 2 hónapja léptek be és már 3%-osak, és hogy micsoda jövöképet kaptak a cégtöl… Engem egy csinos hölgy invitált be egy randi után… (abbol sem lett kapcsolat). Ja és mindez 10 éve, ugyhogy szerintem mindez semmit nem változott a mai napig sem, csak élnek a mai technikai lehetöségekkel. Egy barátom ezt legális piramisjátéknak nevezte

Fabrichs: Ez nyilvávalóan piramisjáték, és legális…
(abbol sem lett kapcsolat)
lol

22) Tommey (nem regisztrált)
Sajnálom, hogy olyan meghívást kaptál amilyet. Senki se szánta átverésnek, biztos vagyok benne, hogy X sem.

A piramis játékkal előrukkoló bandának felhívnám a figyelmét arra, hogy nézzenek szét a szép nagy világban, nézzenek meg egy céget, ahol esetleg dolgoznak is alkalmazottként, ott nem egy piramis van aminek a tetején a cégtulajdonos van, te meg ott a legalján, mint alkalmazott létezel és a következő 40évben azért küzdesz, hogy odakerülj a cégvezető helyére?
Ha a saját vállalatokat nézzük, akkor ott egyből te lehetsz a cégvezető, és akkor mi lesz a cél? Hogy felépítsd a vállalatod, vegyél fel magad alá embereket, akik megcsinálják a munkát helyetted és a végén legyen egy jól menő üzleted, ami hozza a pénzt és neked ehhez már gyakorlatilag semmit nem kell tenned, mert az igazgatóid és az alkalmazottaid megteszik helyetted. Ez így akkor nem piramis lesz?

Mellesleg én se írtam volna hozzászólást, ha nem irritált volna végtelenül, amit csináltál. Ezen kívül biztosíthatlak, hogy nem voltál ott 3órát, de még 2órát se. A projektort pedig valóban házimozizásra használják X-ék, tehát ez se kamu, ahogy te beállítod vagy gondolod. Illetve én sem álcáztam magam közönségnek, csak nem vártad meg a végét, ahol név szerint bemutatkoztunk, mint a jelenlegi csapat tagjai, a saját céljainkkal, terveinkkel. De most már lényegtelen, nem akarok erről többet beszélni nektek már én se.

Szeretném, ha most már megnyugodnál, nem akart senki se bántani, én se, X se, senki se.
Nem szeretnék haragban sem lenni veled, nincs miért én úgy érzem.

Kívánom, hogy legyél sikeres abban, amit csinálsz és kedvelsz!

Ezen kívül biztosíthatlak, hogy nem voltál ott 3órát, de még 2órát se.
azt mondtam hogy 3 órám ráment és ez így is van. Egy szóval nem mondtam hogy ennyit voltam ott. 2-t amúgy ott voltam, 18-tól 20-ig kb, és nem nulla idő a tömegközlekedés, azon kívül borult miatta a mai napom, de nem kívánom elmagyarázni hogy miért, mert nem tartozik a tárgyhoz, rád meg főleg nem.

Majd ti kitaláljátok hogy mit csináljak 2-3 órán keresztül. Mert hogy egy árva kérdés el nem hangzott hogy érdekel-e engem, ami ott lesz, az száz százalék, sőt miközben ment a rizsa ezerrel, akkor se volt kérdés az előadó részéről hogy figyuzzatok már skacok érdekel-e valakit egyáltalán amiről én itt hadoválok. Noha azt hiszem az ábrázatommal igyekeztem jelezni hogy engem konkrétan nem érdekel, és igencsak mennék már.

Miféle baráti találkozó az, ahol másfél órán keresztül egyvalaki nyomja a rizsát olyan tempóban, hogy félbeszakítani nem lehet, önként meg pláne nem adja meg a lehetőséget bármilyen jellegű interakcióra.

Most lépek.

Ja és további hazudozással hidd el nem fogsz jobb helyre kerülni. Én komolyan javaslom neked hogy ne szólj hozzá itt többet. Ha esetleg lusta lennél elolvasni a többi kommenteket: itt mindenki utálja az mlm bizniszt, és talán azokat is akik csinálják.
Senki se szánta átverésnek, biztos vagyok benne, hogy X sem.
persze és azt se szánták átverésnek hogy a projektor azért van ott, mert filmet szoktak nézni rajta.

Bocs de nem vagytok méltók párbeszédre.

Úgy nem lehet megvitatni valamit hogy az egyik oldalból dől a hazugság.
Ez így akkor nem piramis lesz?
és tedd fel a kibaszott okos kérdést: kinek jön a vállalatnál a nagy pénz, a dolgozóknak vagy a tulajnak? Na ezen törjed a fejed.
Mellesleg én se írtam volna hozzászólást, ha nem irritált volna végtelenül, amit csináltál.
mármint mit, hogy kijöttem? Volt más lehetőségem? Ugye nem azt akarod mondani hogy ti döntitek el hogy mit csináljak a saját időmben, és ha nem azt csinálom akkor besértődtök. Hogy végig kellett volna hallgatnom valami olyasmi kitudja hány órás előadást, akit egy általam nem ismert ember ad elő, engem nem érdeklő témáról. Ezen sértődsz be? EGY ÁRVA SZÓVAL NEM MONDTAM HOGY ÉRDEKEL X ANYJÁNAK AZ ÜZLETI ÖTLETE, érted? Azt se tudtam hogy mit keres ott ő, egyszercsak nekifogott a prezentációnak. Mondom jólvan biztos kihasználja hogy itt összejött pár srác és majd biztos 5 perc alatt abbahagyja. Hát nem ez történt, mert mint kiderült ezért a rohadt szarért csődítettek össze minket. (vagy engem? Mindenki be volt szervezve? Kitudja, leszarom, nem érdekel.)

Ismét javaslom hogy ne szólj hozzá a továbbiakban, mert nincs igazad. Az alaphelyzet az hogy átkúrtatok, és egyáltalán nem vagyok felelősségrevonható azért hogy erre miként reagáltam. Akár korrektül, akár nem. Mellesleg, elképzelhetetlennek tartom hogy nekem ott végig kellett volna ülnöm egy x órás előadást illendőségből. Hát beszarok.

Nagyon nehezemre esik ennél nem jobban inzultálni téged a hozzászólásaimban, de próbálom tűrtőztetni magam.
Illetve én sem álcáztam magam közönségnek, csak nem vártad meg a végét, ahol név szerint bemutatkoztunk, mint a jelenlegi csapat tagjai, a saját céljainkkal, terveinkkel.
ki a fasznak képzelitek magatokat hogy raboljátok az ember idejét faszságokkal? Az lett volna A MINIMUM hogy a prezentáció legelején nagyvonalakban tisztázzuk hogy miről lesz szó, és megkérdezzük a tisztelt hallgatóságot hogy érdekli-e a téma, valamint tisztázzuk hogy mégis mennyi ideig fog tartani.

Érted?

Nem hiszem, mert nektek elég nehéz a felfogásotok. X is vagy 10x elkérdezte hogy de mi volt a bajod? mire kénytelen voltam 10x ugyanazt elmondani. Robotok vagytok. Bár azok lennétek. Sajnos emberek vagytok. Szomorú hogy ilyen emberek vannak.

Jobban jársz ha nem szólsz hozzá a továbbiakban. Helyrehozni nem tudod. Átbasztatok, megtörtént. Rád nem is haragudnék ha nem jöttél volna ide a blogomra oltani hogy mekkora tapló vagyok hogy hogy merészeltem eljönni arról az előadásról, amit egy általam ismeretlen személy tartott egy engem kurvára nem érdeklő témáról, és ahova egy kurvanagy átbaszás révén kerültem. erre is kaptál kiképzést?

Felhívom a figyelmed hogy eddig a 23 kommentből egyedül a te két kommented volt mlm-párti, tehát szerintem ezen a fórumon te konkrétan a széllel szembe húgyozás művészetét gyakorlod. Ja ezen az se segít ha az egész familia idejön most akkor kommentálgatni.

Rendkívül higgadt ember vagyok, engem így még nem baszott fel senki és semmi.

Pá.

Zárjam rövidre?
Exbarátnőm pont az Amway-t tolta. Senki nem vette, oltári nagy bukás volt. Kínomban én vettem tőle egy fehérjeport hogy legyen egyáltalán vevője. Megmutattam a kondiedzőmnek, aki már az ajtóból vágta a doboza alapján hogy mi az, és sikított hogy ilyen szart hogy sikerült beszereznem.
A csaj szerencsétlen ilyen (vagy hasonló) termékbemutatókat és baráti beszélgetéseket volt kénytelen tartani otthon, hogy valami kis forgalom legyen. Persze végül kénytelen-kelletlen belátta hogy ez nem működik, és hagyta a francba. Nem tudom mennyi pénze ment rá, nem mertem rákérdezni a tartós béke érdekében.
Azonban a csaj úgy tűnik pont ez a csapdábacsalható típus, mert most csont ugyanezt csinálja a Brókernet-nél, csak befektetésekkel.
Most ott tartunk, hogy nem tudunk egy értelmeset beszélgetni anélkül hogy elő ne kerülne valami Brókernetes téma. Csak azt a kört 5x kellett lefutnunk, hogy belépek-e (nem), sejthetitek hogy mennyit hallgatom hogy a barati kör milyen hülye hogy nem fektet be, meg hogy az emberek nem tudják hogy hogy működik a gazdaság. Itt már néha rákérdezek, mennyi pénzt keres, de kb semmit itt is. Mindig kiszúrják a szemét valami szar előléptetéssel, meg tréninggel, meg baráti szavakkal a kollégáktól. De ugyanúgy a semmiért dolgozik. Én totál eltávolodtam tőle, nemrég le is tiltottam MSN-en, mert untam azt a tipikus robotszöveget, amit már Haszprus is kifogásolt. Mert tényleg olyan.
Egyszer még a pályája elején kért hogy segítsek, hadd tartson nekem egy próbabeszélgetést, olyat mint az ügyfelekkel, és mondjam el, milyen, hogy megy neki. Fél óra után kénytelen voltam leállítani, olyan tenyérbemászó, gusztustalan stílus volt amivel indított. Ezt nyilván tanították neki a tréningeken, mert előtte közel sem volt ilyen.
Megmondom mire emlékeztet engem ez az egész: a szcientológiára. Egy nyilvánvalóan működésképtelen és semmi alappal nem rendelkező rendszert eladnak annak a rétegnek, aki annyira hiszékeny és/vagy labilis, hogy két szóval meggyőzhető, aztán a rendszer belőlük táplálkozik amíg lehet, és ami a legfontosabb: folyamatosan új áldozatokat keres. Most komolyan, mi a célja az Amway-nek ezzel a folyamatos toborzással? Miért van, hogy mindenki megfelel, és mindenki kell? Te is, akárki is legyél? Nyilvánvalóan az, hogy pénze mindenkinek van, és bármennyi is legyen az, ha belép, a rendszeré lesz (amit komolyan nemtom, hogy egy szűk kör fölöz valahol, vagy tényleg egy önfenntartó monsztát etetnek ezek a szerencsétlenek…).
Mainframe végletesen naiv és hiszékeny, mégsem vette be ezt a hülyeséget egyetlen alkalommal sem (pedig két lövése is volt az MLMnek…Egyszer élesben, egyszer meg amit említettem, amikor szándékosan mentem oda). Ez jellemzi az egészet, hogy mennyire hihető hogy ebből vagyon lesz. Ez nem munka, ez vallás, amiben valaki vagy hisz, vagy nem hisz. Aki benne van, meggyőzhetetlen arról, hogy hülyeséget csinál, ha pedig szidod a vallását, ellenség vagy. Az MLM nem csak pénzügyileg, de morálisan, emberileg is KÁROS. Mindenkit óva kéne inteni tőle. Nekem van egy történetem az életből, láttam az előadást (Ahol a fő-fő akárki is béna öltönyben, gagyi bizsukkal felszerelve állt ki a pódiumra, hát nem motivált, annyi szent. Ha meg nem felvágós, hogy márkába öltözzön, akkor meg szarul adja el magát, mert hol máshol kéne sikeres embernek tűnnie, mint a toborzón? Szóval minden frontról OMG.), ismerem a működést (számba lett rágva by exbarátnő), nem mondhatja senki, hogy a semmiből érvelek.
Mindenki szabadon védheti az MLMet (mondjuk tényleg kérdés, hogy (itt) érdemes-e), de magáról állít ki szegénységi bizonyítványt. Leginkább azt szerettem volna mindig is mondani egy ilyen MLM-hívőnek: Mutasd a rengeteg pénzedet amit összeszedtél. Mutasd a haverodat/ismerősödet, aki szíjjá kereste magát. Mutass eredményt. Ne a grafikonon, hanem a társaságodban.
Valaki tiltsa be, plz. Thx.

mainframe thx Mf, élvezet volt olvasni (asszem ma már nem fogok (nem tudok) aludni )

Fabrichs: A HerbaLife-os pont ilyen volt

Tommey: A baj az, hogy egyrészt a hagyományos cég nem arról szól, hogy van 10 szint és mindenkinek van 6 beosztottja, mert még a Microsoft sem üti ki azt az ominózus hatmilliót, pedig nálik nem kicsi a bürokrácia és az abból eredő gondok (csak hogy a sok szint ártalmát kicsit meglebegtessem innét is). A MLM és egyéb piramisszerű képződményekben pedig az a lényeg, hogy a te leszármazottaid maximális mennyiségűek legyenek (pl. ha van egy limit, hogy hat kollega lehet alád beszervezve, akkor annyi, hiszen az a legnagyobb profitot/bónuszt termelő, ha minél többen vannak és ők is minél többet szerveznek be). Az meg a másik, hogy valamiből a felsőbb rétegek profitját be kell szedni (amit az alsó 80+% megszív, mert ők még nem billentek át a túloldalra), ez pedig az alsó rétegek vásárlási kedve. És ez nem egy saját cég, és nem látom, hogy a piramisban felfele hogy mozdul az ember (hiszen a helyzetedet az határozza meg, hogy ki szervezett be — szóval a legjobb, ha a szent alapító teszi). És a cégekkel ellentétben az aljanép itt kiad és költ, nem kapván érte semmit (talán minimális kedvezményeket, amit persze úgy állítotok be, mintha konkrétan pénzt csinálnék).

Egyébként nekem meg nincs arra többszázezer (márpedig nem csak az initcsomagot kell megvenni, hanem ha jót akarsz magadnak, akkor utána rendszeresen) forintom, se néhánytízezer per hó, hogy valami meglehetősen komor matematikájú dologba öljem.

mainframe: Jaj, befektetőcsávesz is megtalált már engem egyszer. Szép és jó, meg minden, meg meg is ettem egy kérdőívet amin név és cím is kellett de nagyon elolvastam a kisbetűt és hála a jó égnek abban semmi gyanús nem volt, szóval remélhetőleg nem sikerült eladni a lakásomat a fejem fölül… Na ad 1: nekem kurvára nincs pénzem semmibe se befektetni, ha volna akkor magam csinálnám és tudom is hogy mibe és degeszre szedném magamat belőle. Ad 2: a magyar gazdaság már tavaly ősszel is szar volt, szóval ilyenkor befektetni bármibe, hülye aki. Egyébként az ürge nem a BrókerNettől volt, a cég nevére nem emlékszem, de valami „közép európai” vagy valami ilyesmi volt a bank nevében.

Azért ne keverjétek össze az MLM-et a piramisjátékkal, mert kurvára nem ugyanaz! Az MLM-ben valóban van termék, valóban kapsz szolgáltatást (a minőség most lényegtelen), és az alattad lévő emberektől is kapsz jutalékot, akit beszervezel. Ez nem piramisjáték! Itt valóban kapsz egy kanna öblítőt, vagy mittudomén mit. Tehát a pénzügyi része teljesen szabályos. A nemrég csődbement Il Ferro matricázós cég nyomott piramisjátékot. Ott az volt a lényeg, hogy az újonnan belépő csókák regisztrációs díjából (ami nem volt kevés) fedezték a már belépettek havi kifizetését. Tehát valójában egy nagy lufi volt az egész, előre lehetett tudni, hogy bizonyos létszám után szétdurran az egész rendszer. Na EZ a piramisjáték, ahol semmi tényleges szolgáltatás vagy termék nem áll a dolgok mögött, csak pénzátcsoportosítás… Egy ideig.

De végülis akár piramisjáték, akár nem, minden ilyen beszervezős dolognál két dologra érdemes gondolni:

1. Aki téged beszervez, annak ez érdekében áll, hiszen időt, energiát stb öl bele - tehát jobban fog járni, mint te, akármennyire is azt mondja, hogy neked akar jót vele. Olyan viszont nincs, hogy egy rendszerben mindenki jól jár, tehát nagy valószínűséggel a beszervezett szívni fog (és igen, kis valószínűséggel és rengeteg idő ráfordításával nyerhet a dolgon, de ez biztosan nem a nagy átlag).

2. Van egy szaturációs szint, ami felett az MLM egyszerűen nem működik, mert a beszervezett disztribútorok által gerjesztett kínálat túlnövi a termékre mutatkozó keresletet - jó eséllyel már akkor, amikor téged megkeresnek, hogy szállj be (egyszerűen azért, mert ha alapban nem mozogsz ilyen körökben, nem fognak megtalálni). Nincs aki kordában tartsa a kínálatot úgy, hogy az egyensúlyban legyen a kereslettel, és aki már akkor száll be, amikor túlkínálat van, garantáltan szívni fog. Ajánlott olvasmány: What's Wrong With Multi-Level Marketing?, vagy az Ethical Issues Connected with Multi-Level Marketing Schemes c. iromány (Daryl Koehn, Journal of Business Ethics, 29(1-2): 153-160), ez utóbbi asszem csak különféle akadémiai csatornákon keresztül hozzáférhető, nem tölthető le.

Haszprus: nem, csak bizonyos forrásokból tudtam, hogy aznap, amikor ezt te írtad, az általam említett helyen volt valami hasonló gyülekező

29) Fabrichs (nem regisztrált)
Hát felénk már a Brokernet is szedi balga áldozatait. Körülöttem már vagy 6-7 ember belement, most vakarja magát mind, hogy jöjjön ki belöle minusz nélkül. Már beceneve is van: Brokinet (bevetted, tied). Itt a tapsolás helyett meg személykultusz van erösen, az elöado embert istenként, tanitoként, bálványként imádják. Brrrrrrrrrrrrrrrrr.… Vigyázzatok velük.

Hehe, MF tényleg elég jót írt. Lényeg szerintem is az, hogy az egész ilyen stratégia már le lett járatva és mindenkinek egy házaló pimasz és tolakodó kis geci jut eszébe az ilyen MLM szerű dolgokról. Ami sajnos még mindig igaz is rájuk. Tommey is hivatkozik rá, hogy régen ilyen meg olyan szar volt a rendszer de mostmár bezzeg milyen fasza meg igazán lehet vele kaszálni meg nem átbaszás majd két sorral lejjebb írja, hogy sajnálja, hogy Haszprust így átbaszták már a meghívásnál de másképp nem ment volna el. Igen, pont erről van szó. NEM MENT VOLNA EL. Mert leszarja, ahogy erre már többször is óvatosan célzott. Mert jóérzésű és intelligens ember tudja, hogy az ebéd sosincs ingyen, olyan nincs, hogy valamiből csak úgy, hirtelen sok pénzed meg A8 od lesz. Brókernet szerintem ettől függetlenül valóban bejött. Kb. 150 embernek, a többi 1000 meg hugyér szarér dolgozik ott azért, hogy az a 150 tudja tankolni a megnyert Bentleyt, Audit, BMW t. Szerintem aki csinálja az nyúljon nyugodtan magához, kapjon a fejéhez és szálljon ki.

Fabrichs
Itt a tapsolás helyett meg személykultusz van erösen, az elöado embert istenként, tanitoként, bálványként imádják.
Így van, ezt maximálisan megerősítem. Exem össze is jött (Hogy mondjam finoman?…Rövid időre jött össze…) az egyik ilyen mentorával.


33) Balázs_ (nem regisztrált)
Hát én benne vagyok/voltam egy ilyen pénzügyi közvetítős dologban(mpk.hu) de nekem csak pozitív élményeim vannak. 20000-et kellett befizetni oktatásra de az már többszörösen visszajött(az amway-jel ellentétben itt nincs termék, nem kell vennem az égvilágon semmit sem).
Szerintem ez hozzáállás kérdése. Találkoztam régi ismerősökkel akiket már ezer éve nem láttam és tök jókat beszélgettünk, egyik se rágott be rám hogy milyen szart akarok már rásózni. Mondjuk én mindig előre elmondom hogy miről van szó. Találkoztam idegenekkel is és ők is pozitívan fogadtak.
Az hogy hova fektesse az átlagember a pénzét meg ott válik fontossá, amikor a mának él, hónap végén minuszban van, nem bír félre rakni, mert ami van azt el kell költenie, sőt hitelt vesz fel, ami a legnagyonbb hülyeség, és jó esetben csak végső megoldás. Ehelyett spórolhatna, részvényekbe, befektetési alapokba(pioneer, aegon, columbia(több évtizedes múlttal, igazolt jó hozamokkal rendelkező cégek)) tehetné a pénzt, és 30 év mulva milliói lennének, havi párezer forintos spórolással.
Sok olyan ember van akire a fenti igaz. Aki persze tudja kezelni a pénzügyeit, tudja hova tegye a pénzt annak ez felesleges, nekik sok sikert.
Az mpk-nál egyébként lehet de egyáltalán nem kötelező mlm-et építeni, a top eladók között van, aki senkit nem szervezett még be a céghez.
Akinek meg ennek hatására megváltozik a jellme az gyengeség szerintem. Persze van egy eladási mód, amit az ügyfeleknél alkalmazni kell, de az nem behízelgő, hanem érdeklődő.
Amint eljön az ember az ügyféltől, ezt le lehet vetkőzni. Régi ügyfeleknél meg már simán adhatja magát is az ember. Engem legalábbis nem hívtak kevesebbet a barátaim sörözni, amikor pénzügyi közvetítettem…

Ui: a Haszprussal szembeni szemét átverést elítélem, mindenki el tudja dönteni hogy mire van szüksége, főleg ha esélyt ad rá hogy megismerje hogy mi az amiről szó van

34) Balázs_ (nem regisztrált)
Ja és személyi kultuszhoz annyit fűznék hozzá, hogy részemről én tisztelem azt az embert, aki napi 12 órát dolgozik és még szombaton is bemegy az irodába, hogy kitöltsön pár lakáshitel nyomtatványt.
Az ügyfélnek, aki lett volna olyan hülye hogy az otp-nél vesz fel hitelt, holott az a legdrágább bank magyarországon.
Nem bálványozom, nem imádom, de tisztelem.

A hitről: hit mindig kell. Ha másban nem is magunkban hinnünk kell…

Balázs_: engem az ilyen befektetési tanácsadókban első körben az zavar, hogy honnan tudjam, hogy tényleg jó helyre fektetik be a pénzem? Honnan tudjam, hogy nem azt ajánlják, akikkel a színfalak mögött megegyezésük van, hogy oda irányítsák az ügyfeleket? Honnan tudjam, hogy egy magát függetlennek aposztrofáló cég tényleg független-e? Honnan tudjam, nem jártam-e volna jobban, ha saját magam fektetem be a pénzem és nem veszik le a jövedelmemről a maguk hasznát?

(Egyébként asszem ettől az MPK-tól hívogat valaki kitartóan már hónapok óta, valamelyik jóakaróm kiadta nekik a telefonszámomat, és azóta nem szállnak le rólam - hiába mondtam, hogy nem, nem érdekel a dolog és nem fogok elcseszni az életemből egy délutánt azért, hogy ezt személyesen is megmondjam nekik egy elbeszélgetésen).

Ami meg a tiszteletet illeti, én nem tisztelem, hanem kicsit sajnálom azt, aki napi 12 órát dolgozik és még szombaton is bemegy az irodába… Illetve nem feltétlenül őt, hanem ha van családja, akkor őket. Inkább keresek kevesebbet, de a hétvégéimet, a szabadidőmet, a barátaimmal és a szeretteimmel tölhető időmet nem adom el semmilyen cégnek és semmilyen ügyfélnek sem.

36) Balázs_ (nem regisztrált)
Hát mindenki utánanézhet hogy a hazai és külföldi komolyabb pénzpiaci lapok, mit írnak. Ez a szolgáltatás épp attól működik hogy van sok száz, sok ezer termék, amit csak azok látnak át igazán akik ezzel foglalkoznak. Viszont miután megmondtuk hogy az adott helyzetben mit ajánlunk utánanézhet az ügyfél hogy tényleg a legjobb-e, amit ajánlunk. Még senki nem jött úgy vissza hozzám hogy talált jobb befektetési területet azonos kockázati szinten.
Amúgy meg az mpk-nál élethosszig tart a szolgáltatás, bármikor újra meg lehet keresni bármilyen gonddal, ez mindenképp kölcsönös bizalmat feltételez.
Ha egy biztosítón vagy egy bankon keresztül fektetsz be akkor mindenképp vonnak le valamennyi költséget, nekik is élni kell valamiből. Ha az mpk közvetít akkor az neked ugyanannyiba fáj, mert mi kapjuk a jutalékot a biztosító alkalmazottja helyett.
Amúgy tényleg jobban jársz ha te magad fektetsz be. Ha figyeled napi szinten a pénzpiaci mozgásokat, akkor még esélyed is van rá hogy találj jobb megoldást(illetve jobbat nehéz találni azért a szakértőknél…). Ha van ilyenre időd.
Ha hívogatnak, pedig mondtad hogy nem érdekel az vagy belső adminisztrációs vagy kommunikációs hiba. Én úgy tudom max egyszer keresnek mindenkit. Szólj annak, aki beajánlott hogy húzasson ki.
Az utolsó bekezdéssel teljesen egyetértek.. De lehet ezt lazán is tolni, fizetéskiegészítésnek meg nagyon kellemes

Balázs_: „Az hogy hova fektesse az átlagember a pénzét meg ott válik fontossá, amikor a mának él, hónap végén minuszban van, nem bír félre rakni,” – na nem tudok miből félrerakni (ami nem az én vagy a családom pénzkezelési hibája), akkor miből fektessek be? A mai gazdasági és átlag családi helyzetben meg végképp.

Egyébként javarészt osztom Tamás kételyeit a témával kapcsolatban.

38) Balázs_ (nem regisztrált)
Akkor te nyílván nem fektetsz be.
Mint ahogy még én sem.
Viszont ha egyetem után lesz egy állandó fix keresetem akkor én biztos félre fogok tenni, és tudni is fogom hogy hova…

Amúgy vannak akik csak azt hiszik hogy nem tudnak félrerakni, mert amíg az új színes tv hitelét fizetik vissza, simán van havi 10000 arra, de amint lejár a hiteltörlesztés, elmegy az a pénz is mindenfele, pedig ha a hitelt tudja fizetni akkor saját magánakis tudna félrerakni. Amúgy ha valaki nagyon idegenkedik a bankoktól, biztosítóktól annak azt szoktam mondani tegyen félre akkor a kispárnájába, mert nyugdíjunk az nem sok lesz. Sajnos ők még így se fognak félrerakni

Amúgy szüleim se tudnak félrerakni anyagi helyzetük miatt, szóval teljes mértékben megértem az ilyet is. Viszont nagyon sok olyan is van mint, akit fent említettem.

Balázs_:
Viszont, miután megmondtuk hogy az adott helyzetben mit ajánlunk utánanézhet az ügyfél hogy tényleg a legjobb-e, amit ajánlunk.
Akkor ugyanott vagyunk, mint ahol befektetési tanácsadás nélkül lennénk: az ügyfél néz utána a dolgoknak Másrészt nem hiszem, hogy egy olyan komplex területen, mint a pénzügy és a befektetések, van egyértelműen legjobb választás. Még olyan egyszerű esetekben sincs, hogy pl fa vagy műanyag nyílászárót vegyek a lakásomba (ezen tökölök már két hete).
Ha egy biztosítón vagy egy bankon keresztül fektetsz be akkor mindenképp vonnak le valamennyi költséget, nekik is élni kell valamiből. Ha az mpk közvetít akkor az neked ugyanannyiba fáj, mert mi kapjuk a jutalékot a biztosító alkalmazottja helyett.
Biztosítón keresztül nem fektetek be, bankon keresztül is csak úgy, hogy szépen odamegyek a bankfiókba az ügyintézőhöz és megkérem, hogy ezt-meg-ezt a pénzösszeget ilyen-meg-ilyen papírokra kösse le. A bank nyilván levon valamennyit, de gondolom ha tanácsadó cégen keresztül vonok le, akkor is levon a bank, ha más miatt nem, a pénzmozgás miatt, hogy kiveszem az értékpapírszámlámról a pénzt - plusz fizetek a tanácsadó cégnek is. Plusz nyilván oda is, ahova befektetem a pénzem. Szerintem ésszerűbb, ha minél kevesebb láncszem van ebben a hálózatban, ahogy elvileg jobban megérné pl mindent nagykereskedésből venni, ha tehetném, és nem a huszonhatodik szintű disztribútortól.

Félreértések elkerülése végett: van fix, állandó keresetem, félre is teszek (nem kispárnába és nem a tűzhely aljába a tűzifa mögé), tudom is, hogy hova, de ehhez nem kellett tanácsadó cég. Azért nem, mert nem az a célom, hogy a lehető legtöbb lóvét keressem. Az a célom, hogy eleget keressek ahhoz, hogy fenn tudjam tartani az életszínvonalam. Ez pedig szerintem tanácsadás nélkül is elérhető. Nem hiszem, hogy olyan kis összegeknél, amit egy átlagember a fizetéséből félre tud tenni és be tud fektetni (vegyük példának az általad említett havi tízezret), hatalmas különbségek jelentkeznének a hozamban, ha A-hoz viszem a pénzem és nem B-hez. Berakom egy bankszámlába, vagy veszek belőle befektetési jegyet és kész, és nem sírok, ha egy év múlva pár ezressel kevesebb lett a plusz hozam, mint ha mondjuk más befektetési jegyet vettem volna belőle. Nem a minden határon túl való haszonmaximalizálás a cél. Tízmilliós nagyságrendnél már lehet, hogy számít, de tízmilliós félretenni való pénzem nincs, viszont ha lenne is, vennék belőle egy rendes házat és nem egy tanácsadó céget kérdeznék meg, hogy mit csináljak a pénzemmel, mert már nem tudom hova tenni

40) Balázs_ (nem regisztrált)
Van igazság abban, amit mondassz.
Lehet hogy elmész valahova, befektetsz, elmész máshova, hitelt veszel fel, elmész egy harmadik helyre, nyugdíjra teszel félre. Rengeteg idő, fáradtság, és te magad írtad hogy lehet hogy pár ezer (30 év távlatában szerintem már 100ezrekről van inkább szó) forinttal kevesebbed lesz. Ezzel szemben lehetőséged van kialakítani valakivel egy bizalmi viszonyt, amiben mindketten jól jártok. Te rengeteg időt spórolsz és kapsz egy személyreszabott megoldást, ő meg megkapja azt a jutalékot, amit a saját ügyintézőjének adna a bank. Így megy ez.
Amúgy azért jobb biztosítón keresztül befektetni, mert úgy meg lehet kerülni a kamatadót és még a befizetésed 20%-át az adódból is leírhatod. Látod már csak az ilyen naprakész info-k miatt sem árt egy pénzügyi tanácsadó a háznál

Szerintem sem átkoznivaló boszorkányok a befektetési tanácsadók, vagy ügynökök - ahogy sokan szeretik nevezni őket (mert végülis azért valahol tényleg azok). Egy átlagembernél sokkal több infóval rendelkeznek ilyen téren, és ez sok(tíz) év távlatában akár sokmilliós többlet megtakarítást hozhat az ügyfeleknek. Ez a nagykeres elgondolás egyáltalán nem állja meg a helyét, mert pl. a Brokernet termékei egí forinttal nem drágábbak, mintha magad sétálnál be értük, sőt legtöbbször (talán minden esetben) kedvezőbbek is a konstrukciók, mert kvázi saját termékeik vannak.

Ja, nem vagyok Brokernetes, és más sem!

Balázs_: a kamatadóról tudok én is, de amit általában elfelejtenek megemlíteni: a biztosításnak is van költsége, amit fizetnem kellene. Akkor is fizetnem kellene, ha idő előtt kiveszem belőle a pénzem, mert pl megszorulok anyagilag és mégis kellene az a pénz. Sokkal többet fizetnék, mint amit akkor kellene, ha csak benn tartom egy bankszámlán a pénzt, esetleg folyamatos havi lekötéssel. Hosszú távon a biztosítás ilyenolyan költségei kb annyit jelenthetnek, mint a kamatadóé, de legalábbis elég konkrét és precíz számításokkal kellene engem meggyőznie bárkinek az ellenkezőjéről.

Kristóf: akkor nem értem, hogy ha ilyen a séma, akkor hol áll az ügynöknek érdekében, hogy tényleg azért dolgozzon, hogy nekem minél jobb legyen. A jutalékot megkapja a banktól vagy a biztosítótól, akkor is, ha folyamatosan törődik velem és hetente nézi, hogy hogyan lehetne még jobban optimalizálni a portfoliómat, meg akkor is, ha rám se baszik. Lehet mondani, hogy akkor az ember keres másik ügynököt, de le merem fogadni, hogy egyrészt van költsége a befektetési konstrukciók közötti pénzmozgatásnak is, másrészt meg semmi nem garantálja, hogy az új ügynök nem ilyen lesz.

Az ügynökök hozzáértése egyébként kétélű fegyver. Ugyanúgy rábeszélhet valami sík hülyeségre is, amiről ő tudja, hogy _nekem_ nem lesz annyira jó, ellenben _neki_ igen (mert pl magasabb jutalékot kap). Ez nyilván csak abban az esetben lenne kizárható, ha a jutalék egy az egyben a hozam lineáris függvénye, amit újfent kétlek. Mi a garancia arra, hogy nem vágnak át, vagy hogy észreveszem, ha át akarnak vágni? Mi a garancia arra, hogy akkor is fontos maradok, ha a szerződést már megkötöttem, és nem csak az aláírásomat akarják látni?

43) Balázs_ (nem regisztrált)
Ugyanúgy rábeszélhet valami sík hülyeségre is, amiről ő tudja, hogy _nekem_ nem lesz annyira jó, ellenben _neki_ igen (mert pl magasabb jutalékot kap).

Hát az mpk-nál pont ezért van pl etika oktatás is. Azt hogy az ott tanultakat melyik munkatárs mennyire tartja be azt nem tudom, de azt tudom hogy sokan tényleg segíteni is akarnak nem csak pénzt keresni. Aki nem hiszi járjon utána

Na, örülök hogy ez egy ilyen atomjó topic lett!

Ugyanakkor nem hiszem hogy foglalkoznék részletesen végülis a sztori leírásával, mert nem lényeges. Pillanatnyilag így gondolom. Most nem érek rá, és el is évült, meg nem akarom magamat ezzel fölöslegesen idegesíteni.

45) gma (nem regisztrált)
Üdv Mindenkinek,

Egy kedves ismerősöm ajánlotta ezt a blogot egy fórumról, gondoltam jelzem olvasom én is. Mivel ezzel foglalkozom, kutya kötelességem ismerni mindkét oldalt.
Haszprus, ami veled történt az sajnos tipikus. Tudod azt nem értem, hogy ha valaki annyira hisz a fenenagy üzletében, akkor miért nem meri elmondani a cég nevét minimum, amikor elhív valahová? Hihetetlen. Azért ne mérgelődj ezen, hülyék mindig is lesznek, wannabe milliomos hülyék meg hatványozottan vannak, ezért ez a sok disznóság…

Üdv,
Gma

46) mlmfan (nem regisztrált)
6 éve hívtak meg egy ilyen szeánszra..ma 150 milliót keresek az MLM uzletből… Évente
Áldom az eszem, hogy elmentem!

Multi Level Marketing keresésre a magyar oldalak között már ott vagyunk a gugli top10-ben.


49) HB.P. (nem regisztrált)
Szervusztok!

Ritkán olvasom a blogot, vannak értékelhető írások is
Nemrég én is jártam egy MLM-es előadáson, hát az döbbenet volt, részletek, néhány témábavágó link a blogomban.
...~~ HBP blogja ~~... közélet, politika, ego, droidok

Előljáróban annyit: egészséges életmódhoz mágneses termékeket akartak ránksózni, hihetetlen bugyuta érvekkel. Pl ha oda tartasz egy mágneses ruhadarabot a szádhoz, majd a citrom kevésbé lesz savanyú, ami jó jel, mert a ph értéked megfelelő stb.

Nem hittem el, komolyan gondolják ezt…

És van, aki beveszi, mint a politikai ígéreteket
Milyen érdekes, a bemutatóterem (egy lakás) polcán a tucatnyi hogyan tanuljunk mlm-et, karriert, gazdagságot stb között egy Dianetika c. könyvecskét pislantottam meg. (Sci-fi egyház alapfogalma a könyv címe.)

Vigyázni az MLM-mel!

Tisztelettel: HB.P.

50) gma (nem regisztrált)
Hello HBP,

Azért nem kell generál párhuzamot vonni a Hubbard féle egyház és az MLM között. Én sem vagyok szcientológus (be is b***na). Az az ember mindkettőt gyakorolta vagy csak elolvasta Hubbard könyvét, na és? Ebből messzemenő következtetést nem kell levonni.

Üdv,
Gma

Ps: gondolom Neked is elfelejtették mondani meghíváskor, hogy hova/mire hívnak…

Sziasztok!

Véletlenül kerültem erre az oldalra. Megértem azokat, akik átverve érzik magukat. Ennek a vállalkozás típusnak az előnye egyben a hátránya is. Mégpedig az, hogy nem kell hozzá előképzettség. Ebből fakad, hogy vannak emberek akik rontják az MLM (és most nem céget említek, hanem simán MLM-et) cégek hírnevét a kreténségükkel. A legundorítóbb dolog a másik félrevezetése, becsapása, nem valós tények közlése. Az üzlet alapja a bizalom. Ha ez nincs meg b@szhatja a legcsúcsabb kiképzésű üzletkötő is.

Én egy nagy MLM cégnek dolgozok mellékállásban és azt kell mondjam egy átlagember számára, akinek nincs több milliója befektetésre, annak nagyon jó lehetőség a kezdésre. Havi néhány órát foglalkozok vele és órabérbe leosztva igencsak nyugati összeg jön ki. Mindemellett rengeteget tanultam a pénzügyi intelligenciáról, az emberekről és a rendszerünkről, amiben élünk, amit iskolában nem nagyon hallunk.

Ja és még valami! Eddig, akivel kapcsolatba kerültem a vállalkozásommal senki nem érezte magát megbántva, átverve, sőt ami az egyik legpozitívabb, hogy sokan hálásak voltak amiért segítettem rajtuk (ezt a munkahelyünkön nem nagyon kapjuk meg). A termékeink nem pilótajáték leplezésére szolgáló eszközök (bár sok ilyen cég van - de azok el is tünnek pár év alatt), hanem működnek is. A legjobb bizonyítéka a rendszeresen újrarendelő vásárlóim.

Nem kell mindenkinek MLM-el foglalkozia! De, amit abszolút elítélek, ha valakiben annyi nyitotttság sincs, hogy legalább egyszer utánajárjon. Hallgassa meg (ne a szomszéd Józsibácsit, aki már látott olyat, aki hallott róla) és utána döntse el fekszik-e neki vagy nem.

Nekem nagy biztonságot ad és így sokkal jobban érzem magam, mint stresszelés szempontjából, mint életkedv szerint. Ha kirugnak az állásomból akkor se lesz anyagi gondom. Ennyi! Ezt adta nekem az MLM! A szabadságot!

Aki komolyabb vitát akar erről nyitni az járja körül mindkét oldalról. A negatív oldalt mindenhol megtalálod, mert Magyarországon élünk. A pozitív oldalhoz ajánlom Nógrádi Bence: Mikor Leszel Milliomos könyvét

Kellemes rendszerváltást!
Atesz


Montana Jó kis blog. Én elolvastam az eddigieket, és elég jól össze van szedve. Tényleg érdemes belenézni.

54) Blackgamer (nem regisztrált)
Béna faszok vagytok, mert nem használjátok ki az mlm adta lehetőségeket!
Aki nem tudja eladni magát, az csak nyivákoljon itt a fórumokban, de én nekem mondjuk összejött és nem keveset kerestem vele.
És ahogy elnézem a ide csak olyanok írnak akik ezzel már bebuktak és azt mondják, hogy óóó ő már ezt távolról kiszagolta, a nagy szart csak rossz tapasztalatai vannak és nem meri bevallani, hogy bukott a dolgon.

55) Blackgamer (nem regisztrált)
Persze tisztelet a kivételnek, már aki arról ecsetel, hogy neki, hogy sikerült.

Blackgamer ne haragudj, de aki ilyen felütéssel kezd hogy béna faszok vagytok attól hadd ne higgyem el hogy képes eladni magát Ja és itt a hozzászólók nagyrésze még csak egyetemista hallgató, szerintem nem az a lecsúszott megvezethető réteg, aki az utolsó reményét az mlm-ben látja… (tisztelet a kivételnek)

Blackgamer Mint írtam, barátnőm bukott rajta, nem is keveset, én meg bele sem kezdtem, mert láttam hogy ez szar. Szerintem valójában te is buksz vele, csak derrogál bevallani, és most itt menőzöl hogy sikerembernek tűnj. Jelezném: nem megy túl jól.
Menj vissza játszani a többi beutalttal.

Mainframe! Barátnőd valószínűleg kevés volt ehhez! Mit bukott el? Vett egy ólomkatonát 100 rongyért? Mert akkor meg is érdemli! Egy normális MLM cégnél a pénzedért egyenlő értékű terméket kapsz, azaz nem buktál vele. Kivétel, ha olyan terméket vett, amire nem is volt szüksége. Az meg legyen a ti bajotok. Egyébként meg egy egyetemista akarja megmondani, hogy miből kell élni és milyen nehezen. Kollégiumi ingyen szoba, ingyen csöves matrac, 10 rongyos ösztöndíj sörre, anyuci által küldött és pénzelt kaja. Majd ha elhelyezkedett átértékeli, hogy mennyit ér az egyetem és hogy talán mással is meglehet keresni a pénzt kevesebb munkával, stresszmentesen. Ja és én is egyetemen végeztem (BME), tudom miről beszélek és szeretem a szakmámat is, de röhejes, hogy 200 nettó már álomfizetésnek számít. Szarra se elég. Nem azért kínlódtam évekig a padban, hogy 60-al keressek többet, mint egy szőke 18 éves recepcióslány. Jelenleg az MLM-ben látok kiutat. Szólj, ha jobbat találtál, lehet érdekelne!

Zatesz
Barátnőd valószínűleg kevés volt ehhez!
Valószínűleg SOK volt ehhez, nem tudott lealacsonyodni egy olyan pofátlan nyomulós szintre amit előírnak az MLMben.
Vett egy ólomkatonát 100 rongyért? Mert akkor meg is érdemli!
Nem, az a te barátnőd lehetett, csak kevered.
Egy normális MLM cégnél a pénzedért egyenlő értékű terméket kapsz, azaz nem buktál vele.
Csak mint írtam (gondolom nem figyeltél) Amway-es dolgokról volt szó. Nagyszerű az értékarányos termék, csak ha nincs rá szükséged (készletet veszel amit továbbértékesítesz), akkor kiteheted az ablakba. Másrészt: nyilván minden MLM-áldozat boldog és elégedett, hiszen egyenlő értékű terméket kapott…NOT.
Kollégiumi ingyen szoba, ingyen csöves matrac, 10 rongyos ösztöndíj sörre, anyuci által küldött és pénzelt kaja.
Barátom, akkor szólj így hozzánk, ha tudod hogy mit és hogy csinálunk. Addig (legyél bár BME-s is akár) súlyba az arcodat. Ugyanis rávilágítanék: egyikről sincs szó, ellenben dolgozom egyetem mellett, meg ilyesmi. Csak én rendes munkát.
röhejes, hogy 200 nettó már álomfizetésnek számít. Szarra se elég. Nem azért kínlódtam évekig a padban, hogy 60-al keressek többet, mint egy szőke 18 éves recepcióslány
És te barátom még nem is jártál szarul. A barátnőm (aki nem azonos az MLM-essel, az az ex) a három bölcsész vörösdiplomájával, 5 nyelvvizsgájával, két egyetemi tanári szakkal, na ő szívta meg, mert konkrétan kevesebbet keres mint egy recepcióskislány. Ez sajnos az ország gondja, amire én megintcsak nem az MLM-ben látom a megoldást.
Jelenleg az MLM-ben látok kiutat.
Hajrá. Majd gyere vissza minden hónapban és számolj be hogy mekkora vagyonokat kerestél vele. Neked tuti be fog jönni, csak a többi párezer szívta meg, mert kevés volt hozzá. De majd te…!
Szólj, ha jobbat találtál, lehet érdekelne!
Bármilyen normális munka. Opcionálisan külföldön. Fordulj hozzám máskor is bizalommal.

Nem kizárt az hogy valaki az mlm-ből meggazdagodjon. Ezt szerintem nem is vonjuk kétségbe. Nyilvánvalóan azért van mlm, mint olyan, mert ebből valakik tényleg hasznot tudnak húzni. De azok a valakik általában nem te meg én vagyunk meg a többi kiskatona, hanem fent, az összes mlm-ezőhöz viszonyítottan rendkívül kis számú ember. Na ezért nem igazán éri meg mlm-be becsatlakozni, manapság amikor már mindenki tudja úgyis, hogy mlm-ből nem fog megélni. Egyszerűen manapság a nulláról már nem fogsz tudni hálózatot építeni magad alá. Másik kérdés hogy én morális okokból nem is tenném.

Pont úgy vagyunk ezzel is mint pl. a valóságshow-kkal, külföldön volt egy korszaka, 1-2 év, felfutott, begyűrűzött hozzánk, itt is volt egy 1-2 éves korszaka (vmikor tán még a 90-es években), aztán kifújt… volna, ha a sok kihanemén ember nem tolná a vakvilágba még mindig. Totál nincs már hozzá semmi alap, tömegbázis, kereslet, bármi, csak az a pár hülye, aki még mindig beszáll és az indító 4-5 embernek (ennyire saccolok) meghozza azt a stabil kis hasznot, ami még tovább görgeti ezt a folyamatot.
Más. Kis érdekes adalék. Exem felhívott szülinapom alkalmából, és kitalálta hogy befektetési tervezetet kapok ajándékba. Persze náluk, a Brókernetnél. Értitek, az az ajándék, hogy odavihetem a pénzemet. Ki kell fejeznem szavakkal hogy ez mennyire szánalmas?
Megint más. Én rájöttem, hogy pornós MLM még nincs. Én fogom megalapítani. Pornó újságok, videók, segédeszközök, miegymás, exkluzívan a mi cégünktől, ráadásul személyes üzletkötéssel, így még azok is venni fognak, akik lusták/gyávák elmenni egy boltig, ahol ugyanezek az exkluzív termékek beszerezhetők 10%-kal olcsóbban. A jól teljesítő tagokat elvisszük thaiföldre jutalomból, ilyen bordély-körútra, meg mittomén. Jelentkezzen aki be akar lépni, még van 3-4 hely. Aztán már csak a balekok jönnek.

62) Karcsu (nem regisztrált)
Az MLM - ról ti csak gondoljatok, amit akartok. Megvan a jogotok hozzá, hogy bármit is gondoljatok. Én addig is teszem dolgozom a rendszerben, és már régóta nincsenek anyagi gondjaim. Ha okoskodnék a dologról, akkor valószínűleg még mindig bejárnék dolgozni valahová havi 150.ezer forintért. Rájöttem, hogyan lehet ennél sokkal többet keresni, ameddig egyesek okoskodnak. Tegyétek azt! OKOSKODJATOK. És maradtok, a saját korlataitok között.

Karcsu Loál. Piros kapszula nincs hozzá?
Komoly meggyőződésem, hogy ezek az emberek szart se keresnek, csak vetnek annyi hitet a dologba, hogy már előre menőznek a pénzzel, amit beígértek nekik.
Tessék barátom, tiéd a mikrofon. Mit csinálsz, mennyit keresel vele, mióta csinálod, mennyi időt vesz igénybe, milyen bizonyítékokkal tudod ezt alátámasztani? Fotót a házadról, autódról, köteg pénzedről, úgy hogy közben felmutatod a személyidet. Addig ez duma.

Mainframe!
Az én MLM cégemnél nem kell felhalmozni terméket saját raktárra. Sőt nem is kell termékekkel bekopogtatnom ajtókon. A termékforgalmat a cég intézi, én csak a marketing részét végzem. Nem titok, a cég neve: FLP. Az érdeklődő emberek onnantól kezdve maguk veszik a terméket. Ha nagyon jó fej vagyok és közel lakik valaki, akkor neki fel szoktam ajánlani, hogy elhozom helyette havonta egyszer, amikor megyek. Ennyi! Persze előre fizet, vagy a termékátvételkor. Nincs benne bukta. Az új belépőkről annyit, hogy májusban lépett be egy új kollega és 2 hónap alatt 2 szintet ugrott fel. A jutaléka 60-80 ezer havonta. Ebből még nem lesz Ferrárija, de ilyen kezdés után 2-5 évvel az se elképzelhetetlen.

…ja és mivel egyre több a beteg és allergiás ember, előbb utóbb még többen érdeklődnek ilyen termékek után. Nem tudom hallottad-e, hogy az idei évben 21%-kal nőt a forgalom a tavalyihoz képest a cégnél (lehet nem ide írtam, hanem másik hitetlenek klubjában). Szerinted akkor lecsengőben van a dolog vagy nem? Mutass még egy céget, multit akármit, ami ekkora növekedést produkál! És itt nem a vezérigazgató nyalja fel a 600 millát évente a melós meg kap 20.000 bónuszt. Külföldi munkavállalás? Szépen hangzik. Úgy kezelik az embert mint itthon a románokat. Fizetésben meg akkor jó, ha kint is marad örökre. Ritka az, aki meggazdagszik néhány év alatt és hazajön. Mutass nekem egyet adatokkal és akkor én is elhiszem! Hosszú távon biztos működik, de én nem akarok itt hagyni mindent.

Google FLP: Forever Living Products (már a név csúsztatás ). Harmadik találat: FLP vs. Hatóság - Linkek az FLP elleni nyomozással kapcsolatban.

Haszprus, mondjuk az FLP az egyetlen, amiben hiszek. Na nem abban, hogy meg lehet gazdagodni belőle. Csak annyi, hogy néhány termékük bevált, látványosan.

A magyar cikkek csak addig szólnak, amíg valami botrányos történik. A cikk nem ér végett. Ugyanis megnyerte a cég a pert és nem kellett kifizwetnie 60 milliót se. Itt az egész nem félrevezetésről szólt, hanem jogi baszakodásokról, amit a konkurencia indított el egy orvos meghallgatásával titkos kamerával és diktafonnal. A jogszabályok tiltják, hogy táplálékkiegészítőnek gyógyító hatást tulajdonítsanak. Gyógyszerlobbi, egészségügy… Jól ismerjük ezeket. A kedves doktor pedig a tapasztalatát mesélte el és betegségekre ajánlott termékeket, ami jogilag tilos, viszont működik, mert tényleg használ. Ezért valakit meghurcolnak? Igazat állít, de tiltják? Az egész hercehurcának annyi eredménye lett, hogy betiltottak néhány könyvet, ami nagy segítség volt a forgalmazóknak, tele orvosi véleménnyel. Igazán építő döntéshozatal. Van még néhány ilyen okos jogszabály: pl nem lehet Mo-on kapni néhány terméket, mert a hatóanyagtartalma meghaladja a táplálékkiegészítőnek előírt értéket, sőt a gyógyszerben találhatót is. Ezért gyógyszernek kéne minősíteni, node akkor kapni kellene gyógyszertárban is és akkor kisker, vagyis nem lehet hálózatban értékesíteni. Jól kivan ez találva. Pedig sok vásárlómnak szüksége van rá. Az a lényeg, hogy tömjük magunkat gyógyszerrel, abban van a biznisz. Aztán a mllékhatásoktól mégtöbbet lehet rásózni az emberekre. Extraprofit!

Montana ez nem garantálja hogy a piramis alján dolgozó emberünk mlm-ből fog jól keresni, pláne havi 700e-et.

Az előadás amire engem elcsaltak, arról szólt, hogy a cég termékeit egy website-on keresztül kell értékesíteni. Azaz mindenki, aki beszáll, felrak egy website-ot, kicseréli a website tetején az üzemeltető fotóját, és semmi más tennivalója nincs, dől a lé (havi 700e nyereség). Kérdem én: ha minden nyomorult webtárhellyel rendelkező szerencsétlen fel tud rakni egy webshopot magához, akkor honnan a rákból fog jönni az a hatalmas zsé, miért pont nálam fog vásárolni mindenki? Egyáltalán, miért vásárolna nálam bárki is a legszűkebb ismerősi körömön kívül? Nyilván mindenkit megkörnyékez egy rakás mlm-ügynök, szétoszlik hogy ki kinél vásárol…

Úgy érzem, hogy a termékek minősége semennyiben nem támasztja alá azt, hogy az mlm működik-e meggazdagodási / alternatív pénzkereseti megoldásként.

Még egy jó kis történet. Barátnőm 8 éve szed gyógyszereket egy komoly idegrendszeri problémára. Mellékhatásként álmatlanság és depresszió jelentkezett. Kapot ezekre is gyógyszert, amitől kikészült a pajzsmirigye. Természetesen erre is írtak fel gyógyszert. Mostanában állandó hányingerre panaszkodott, amit a gyógyszerek okoztak. A doki azt mondta felír neki gyomorfekélyre gyógyszert. Na itt durrant el az agya. A héten kezdte szedni a termékeket nagy dózisban. 2 hónap múlva megírom az eredményét. Persze az okostojások egyből azzal fognak reagálni, hogy jól lehúztam őt.

Haszprus, Tévedsz! A termék minősége határozza meg CSAK azt hogy lesz-e belőle pénzed vagy nem. Ha működik a termék, akkor a vásárlóid továbbajánlják és megnő a termékforgalom alattad, ami a pénzt hozza. Nem az számít hány ember van alattad, hanem hogy fogy-e a termék. Ebből fizet a cég. Olyan nincs hogy nem csinálsz semmit és pénzt kapsz. Abból kapsz jutalékot, amiből a cégnek is pénze lesz, különben miből fizet?

Zatesz erről a táplálékkiegészítő vs gyógyszer témáról a következő link jut eszembe: Szkeptikus blog - Természetes vagy mesterséges - ez itt a kérdés? - érdemes olvasgatni. van neki egyébként másik témába vágó írása is: Szkeptikus blog - MLM (a tétet…)

Zatesz ez igaz, de egy telített piacon hogyan építesz hálózatot? Ahol az ember bele már kapásból felfordul ha valaki kiejti a száján hogy mlm? Ahol csak úgy hívhatnak meg egy előadásra ha a legnagyobb titoktartásban elhallgatják az mlm-et és valami egyéb kamu ürüggyel hívnak oda? Nézd meg ennek a topicnak az elejét, amíg nem jöttek ide hordában olyan emberek, aki maguk is mlm-eznek… Ott láthatod az átlagember vélekedését a témáról. Ilyen közvélekedés mellett hogyan lehetne mlm-mel terjeszkedni manapság?

Haszprus! Elolvastam a cikket. Nagyon jól megmagyarázza, hogy a mesterséges = természetes. Végülis ugyanolyan atomokból épül fel (a hatóanyag) és ugyanazon bolygón élünk. Csak éppen nem mindegy milyen vegyület formájában kerül a szervezetbe. Az A vitamin pl kész vitaminként kerül a szervezetbe (a patikaira gondolok). Ha répát eszel akkor Beta - Carotinként, amiből a szervezeted A vitamint csinál. A tiszta vitamint nem tudja kezelni a szervezet ezért szükséges hordozóanyagba ágyazni és ezért kell nagyobb dózisbn, mert nem szívódik fel rendesen. A hordozóanyag meghát méreg a szervezetnek. Egy felnőtt ember C vitamin szükséglete 60 mg naponta. Akkor miért lehet 1000 mg-os pezsgőtabit kapni a patikában? Kurvára nem mindegy hogy természetes vagy mesterséges. A bácsinak biztos gyógyszergyára van

…és akkor csak vitaminról beszéltünk. A piac meg nincs telítve. Honnan vetted? És ha már az üzlet nem fekszik valakinek, mert mlm, akkor majd a terméktapasztalat meghozza a kedvét. Nekem az is elég, ha ismerőseinek megemlíti mennyit segített rajta, mire az is rászokik és máris +2000 havonta. 100 ilyen ember havi 200.000. és a 100 embert nem te kerested meg mind.

Az összeg persze csak közelítő átlag az eddigi adataim alapján. Szintlépésnél a jutalék százaléka is nő és akkor már nem 200 hanem 400…
Majd keresek én is linkeket ha több időm lesz, hogy ne csak az én papolásom legyen itt.

Zatesz, mi +2000? 2000 Ft bevételed van egy emberből havonta? Mennyit vásárol nálad az a szerencsétlen? És ilyenből szerzel 100-at? Honnan? Honnan lenne valakinek (=mindenkinek) 100 ismerőse, aki pont nála fog hagyni havi tízezres nagyságrendű összeget? (Bár a válaszodban majd leírod hogy mennyiből 2000 a tiéd.)

Aszondod nem te keresed meg mind a 100-at. Ettől függetlenül ugyanannyit kapsz utána mintha te kerested volna meg? Akkor ezek szerint ahogy haladunk a szinteken lefelé, egyre növekszik a termékek ára?

Zatesz Számok, statisztikák, kimutatások. Minden MLM-es szájából csak úgy dől az ilyesmi. Ezeket hol is hallod? Hát nem pont a saját MLM cégedtől, a kánya csípje meg…? Miért van az, hogy ha ezek ekkora siker cégek, akkoris még mindig eszetlenmód toboroznak, és mindenki megfelel, illetve hogy nincsenek benne a köztudatban. Tudom hogy ha fehérjeport akarok venni, akkor mi a 3 legnagyobb márka, amiben nem csalódhatok, ha pezsgőtablettát akarok, akkor Pharmavit, és így tovább. Azt miért nem tudom hogy ha fasza gyógy-táplálék, akkor FLP? Ez az MLM-es robotszöveg sehol nincs alátámasztva, és jól, összeszedetten hangzik, de így nem ér semmit. Illusztrálom is, figyelj:
Ritka az, aki meggazdagszik néhány év alatt és hazajön. Mutass nekem egyet adatokkal és akkor én is elhiszem!
Egy haverom nemrég kiment Ausztriába dolgozni, és már első héten előléptették, mert látták mennyire tehetséges. A kezdőfizetése volt 250 nettó, egy szál diplomával és egy nyelvismerettel! Aztán valamikor első hónap végén elvitték a jó dolgozókat csapatépítő tréningre Egyiptomba, köztük őt is. Jövő hónapban kinéz neki egy céges autó (a mobil egy percig sem volt kérdés), és újabb emelés, így már 300 körül lesz. De hát nem csoda, a cég, ahol dolgozik, igen jól prosperál, mert csak ők gyártják azt az újgenerációs chipet, ami a magyar piacra csak kb. idén karácsonyra fog betörni. Úgy néz ki még kint marad 4-5 évet, azalatt valamilyen közép-, esetleg felsővezetői szintre lép, és lazán összehoz annyi pénzt, amennyiből lesz annyi megtakarítása, hogy itthon valami örömmelóval és pusztán a befektetéseiből megéljen.
Látod, mennyi szép adatot tudtam mondani? Kár hogy ezt az egészet most találtam ki. De ha akarod kerítek ilyen ismerőst, vagy ismerős ismerősét, mert van ilyen. MLM-esek kedvenc játéka is az, hogy Én még nem, de a Zoli, aki beléptetett, annak egy haverja már kapott Ferrarit.
És itt nem a vezérigazgató nyalja fel a 600 millát évente a melós meg kap 20.000 bónuszt.
És ezt honnan is tudjuk?
Zatesz
A magyar cikkek csak addig szólnak, amíg valami botrányos történik.
Ez speciel igaz.
Gyógyszerlobbi, egészségügy…
Ez kicsit összeesküvés-elmélet-szagú nekem, legutóbb Lenkei dr.-tól hallhattuk, aki azóta (?) mélyen összefonódott a szcientológiával. Akár még lehet is benne valami, de a peren kívül most nem hiszem h bármi jelentősége lenne.
Zatesz
Persze az okostojások egyből azzal fognak reagálni, hogy jól lehúztam őt.
Szó sincs róla. Gondolom ajándékba adtad neki, én legalábbis így tettem volna a helyedben (üzletileg sem rossz fogás az első adaggal). Én is szoktam kísérletezni itthon a családtagokon, majd meglátjuk neki beválik-e az FLP. Vagy lehet hogy a gyógyszer mégiscsak azért van hogy gyógyítson? (Bocsi, mostanában kicsit sok Dr. House-t nézek.)
Zatesz
Olyan nincs hogy nem csinálsz semmit és pénzt kapsz.
Pedig a legtöbb MLM cégnek ez a fő jelszava, és ez az az álom, amivel hatni tud az emberekre. Ha nem így van, akkor valójában egy rendes cégnél is lehetnél értékesítő, üzletkötő, ilyesmi.
Zatesz
Csak éppen nem mindegy milyen vegyület formájában kerül a szervezetbe. Az A vitamin pl (…)
Milyen szakon végeztél? Van egy olyan hülye szokásom, hogy a szakembernek szoktam elhinni a dolgokat, nem egy értékesítőnek, akinek az MLM cége mondta az infót. No offense, csak mondom.
Nekem az is elég, ha ismerőseinek megemlíti mennyit segített rajta, mire az is rászokik és máris +2000 havonta.
Ez már pontosan úgy hangzott mintha egy drogdíler mondta volna. Amellett hogy ködös az egész számolósdi, de ezt már Haszprus is mondta.
Szóval nem lettem meggyőzve.

Haszprus, olvasd el még egyszer, amit írtam. Egy családtagom használt egy flp terméket, komoly javulást eredményezett. (Ettől még a másik ezer termék lehet cukros víz.) A _termékről_ ennyit mondtam, nem többet, nem kevesebbet.

A terjesztésről, az átvágásról, meg az egész mlm-esdiről is megvan a magam kis véleménye. De ha azt ideírom, örökre kimoderálsz az egész Internetől.
ha minden nyomorult webtárhellyel rendelkező szerencsétlen fel tud rakni egy webshopot magához, akkor honnan a rákból fog jönni az a hatalmas zsé, miért pont nálam fog vásárolni mindenki?
Ez pont olyan, mintha mindenkinek egyszerre lenne ötöse a lottón. Ők se nyernék vissza a szelvény árát se.

Olyan nincs hogy nem csinálsz semmit és pénzt kapsz.
ja tényleg ez csak így második körben fogott meg. Szóval ahova engem hívtak ott konkrétan heti 1 óra meló mellett havi 700e Ft-os nyereséget ígértek. Rögtön be is léptem ja izé, nem be, hanem le.

Haszprus, úgy érted, leléptél volna, ha hagyták volna

Montana egy idő után ténylegesen leléptem, ld. Tommey

Számok? A jutalék a köv: euró ár +43% (ezt a cég fizeti nekünk a marketingdíj helyett és ezzel megvan a válasz arra is, hogy miért nem hallottál erről eddig, mert nincs plakát, reklám, újságcikk.) *euró/ft árfolyam *elért szint (5% 8% 13% 18%)

Ez 80 euró esetén, ami kb 20000 Ft termékvásárlás szintenként ezt a jutalékot adja: 1430, 2288, 3718, 5148 Ft
Az mlm rendszerben pedig épp az a zseniális, hogy a hálózat növekedésével már olyan emberek vásárlása után is kapsz jutalékot, akikkel soha nem is találkoztál. No persze van benne annyi csavar, hogy egymás alatt lévő emberek nem mindegyike kap pénzt, csak akik között szintkülönbség van. Tehát a fenti összegek a közvetlen vásárlókból származik. Mélységben egyre kisebb a százalékos részed, de összegben nagyobb is, mert egy csoport kisebb százaléka a nagyobb forgalom miatt Ftban több. Szerintem ne menjünk bele mélyebben.

mainframe! Az összeg amiket kitaláltál tényleg röhejes. Külföldön 300 rongy keresetből nem élsz meg. Angliában egy albérlet kb havi 250 Ft átszámolva

Egy rendes cégnél meg azért nem leszek értékesítő, mert a fizetésemet maximalizálják néhány százezer Ftban és ugyanúgy rabszolga vagy mint más munkahelyen. Stressz, baszogatás, hétvégén is meló…

Egyébként engem is hívtak olyan bemutatóra, hogy éjfél előtt 10 perccel erőszakkal kellett kimennem az ajtón. Azt hittem beverem a kopasz barom arcát.

Haszprus überblog sajtószemle:

MLM Tapasztalatok - Index Fórum
Na itt linkeltek minket még július 30-án (16791-es komment). Meg állítólag még valahol máshol is. Ezért van itt ennyi MLM-es kolléga

Idézek gma-tól (aki egyébként nálunk is kommentált):
Egyébként pl. Haszprus-nak nagyon igaza van: Én meg azt várom el hogy egy haverom ne HAZUGSÁGGAL hívjon oda valahova.
Abszolút. Ha ilyennel találkozik valaki, érezze magát feljogosítva arra, hogy az első 10 percben az előadás kellős közepén látványosan hazamegy én nem erre lettem meghívva címszóval…
Aztán idézek Otto Normalverbrauchertől:
Nem a stílust ajánlottam figyelmetekbe… :-D
Nekem sem fekszik egynémely blogos stílus, de a tartalma szerintem jó!
És még egy gma-tól:
abszolút, elég nagy tanulságok vannak benne. Legszívesebben elolvasatnám minden kezdő mlm-essel…
Én támogatom a dolgot, javaslom a Haszprus überblog rendszeres olvasását minden kezdő vagy akár tapasztalt MLM-esnek és a kedves vevőiknek is!

Itt pedig Mainframe-et és Tamást méltatják

Haszprus, most egy világ dőlt össze bennem. Itt link a rózsaszín vattacukorfórumra?

Zatesz Tökmindegy milyen számokat találok ki, a lényeg a kitaláláson volt, és szó nem volt Angliáról, Ausztriát mondtam. Így is, úgy is ugyanannyit érnek a kitalált számaim, ha 250-et írok, vagy ha 750-et. Nem?
Számok? A jutalék a köv: (…)
Nem, nem, nem, b+. Nem akarok számokat hallani. Nem akarok statisztikákat és kimutatásokat. Azt akarom LÁTNI, a SAJÁT SZEMEMMEL hogy valaki kőgazdag, és ez az MLMből lett meg neki tisztán. Mert ezt ígérik, és kizárólag ezt nem látom. Látom a boldog embereket akik nem rabszolgák (legalábbis nem a főnökeik rabszolgái, hanem a saját rögeszméiké), akik akkor dolgoznak, amikor akarnak, akik a semmiért is kapnak pénzt… Elvileg. Gyakorlatilag eddig csak a csődöt láttam. Hallani persze hallottam mást, mivel az MLM sikereitől hangos minden média, de hát istenem, pár éve meg a balatoni cápától és a mecseki tigristől volt hangos.
Stressz, baszogatás, hétvégén is meló…
Ehelyett van stressz (hogy elérd a következő szinteket), baszogatás (vagy az 'oktatóid' Téged hogy miért nem haladsz elég jól, vagy Te a 'vevőidet' hogy vegyenek cuccot), és hétvégén is meló (mert miért ne). Mielőtt azt mondanád hogy De neeem!, közlöm hogy ezeket a tüneteket testközelből láttam exbarátnőmön, szóval…
Haszprus Na, ezt nem hittem hogy megérem. Engem idéznek más fórumokon… Mivé lett a világ?

mainframe szia Gyuri vagyok, ez egy szexhírdetés amúgy?



Ha ennyire undorodtok az MLM-től minek veszitek a termékeiket? Gondolok itt a Microsoft, Toyota, Gillette, Avon, Oriflame, Brókernet, OVB… termékeire, szolgáltatásaira. Most gondolom néztek, mert ezek boltokban is kaphatók. Vagy a termékeket megvenni nem bűn, csak dolgozni a cégnél, hogy olcsóbb legyen számodra, vagy ha komolyan gondolod pénzt is keresni vele? Tegnap néztem meg a Távkapcs című filmet. Jól felvázolja, hogy ha az ember alkalmazottként próbál sikeres és gazdag lenni mit kell feladnia cserében. Abban viszont teljesen igazatok van, hogy aki átveréssel próbál elcsalni valakit egy bemutatóra az nem tisztességes dolog. És nem is lesz sikeres elmondhatom.

Az MLM-ben közel se éri az embert annyi stressz és baszogatás, mint egy alkalmazotti munkaviszonyban. Nálunk a baszogatás nem is létezik, a motiválás annál inkább. Viszont kell egy nagyfokú kitartás és elkötelezettség, ami a munkahelyen nincs.

Zatesz, szerintem itt senkinek semmi baja azzal ha valaki MLM-mel megy tönkre vagy véletlenül megcsinálja vele a szerencséjét. tegye nyugodtan.

Azzal van bajunk, hogy eközben
- rém ostoba módon a saját barátaikat áldozzák fel a megélhetés oltárán. a kapcsolati tőke kifejezés mond valamit? ők ezt herdálják el.
- kamuval hívnak meg és még a prezentáció közben sem derül ki jódarabig hogy miről van szó, mennyi ideig fog tartani
- fogjul ejtenek órákra egy rém kellemetlen szituációban
- hamis ígéreteket tesznek a várható jövedelemre vonatkozóan
- robotként viselkednek

Azokkal az MLM-esekkel akik kapásból közlik hogy miről van szó, és úgy hívnak meg valahova, semmi bajom sincs. Megadják neked a választás lehetőségét, rajtad áll hogy elfogadod-e. Nekem nem adták meg. Én ezeket az embereket leírtam.

A Microsoft mit árul MLM-ben? Csak mert 10 éve követem az IT dolgokat és még nem hallottam róla hogy bármit is árulnának így.

Tegye fel a kezét, akit a Microsoft, a Toyota, a Gilette valaha megkeresett azzal a szöveggel, hogy gyere hozzánk, kevés munkából meggazdagszol. Továbbá az is tegye fel a kezét, akit Avon vagy Oriflame terjesztők megkörnyékeztek azzal, hogy gyere te is nem csak, hogy terjesztőnek, de mindjárt koordinátornak. Nem érzem úgy, hogy ezek a cégek lennének az MLM tipikus példái.

Zatesz
Tegnap néztem meg a Távkapcs című filmet. Jól felvázolja, hogy ha az ember alkalmazottként próbál sikeres és gazdag lenni mit kell feladnia cserében.
Ja, hogy te Adam Sandler filmekből tájékozódsz az élet dolgairól…? Nem irigylem a szexuális életedet…
(az előttem szólókkal meg egyetértek)

Sok ember éli úgy az életét, ahogy abban a filmben, aztán 40 felé rájön, hogy nem is élt igazán.
Haszprus 5 pontjához a véleményem:
1.) egy barátomat nem áldoztam fel. Volt aki azt mondta, hogy nem érdekli és ennyi. Azóta is jó barátok vagyunk.
2.) senkit nem szoktam kamuval elhívni és mindig megkérdezik, amire válaszolok is hogy meddig tart. Persze több szokott lenni, mert a sör ott tart minket és beszélünk másról is.
3.) ha neked a sörözés kellemetlen szituáció, akkor maradj otthon Mónikashowt nézni. Egyébként az egyik társam emberei úgy szoktak eljönni hozzánk házhoz, hogy már ők érdeklődnek a termék iránt.
4.) A jövedelmekre mindenki rá szokott kérdezni, ezért szoktunk mondani összegeket amiket el lehet érni. Persze nem B.Miki havi millióival állunk elő és azt is megszoktuk mondani, hogy ez csak attól függ, hogy az ember mennyire gondolja komolyan. Általában a szponzorom meg is szokta mutatni az utolsó havi számláját.

Persze lehet ezt rosszul is csinálni és ezek az emberek rontják el a cégek hírnevét. Sajnálom, hogy ilyen élményben volt részed. Nekem is volt ilyen tapasztalatom Dodekaéderrel kapcsolatban. Erőszakal kellett elszabadulnom éjfélkor és még nekik állt feljebb, hogy ne verjem át a munkatársakat, amikor ők az idejüket áldozták rám. Sőt az egyik üzlettársamat megfenyegette egy csicskafigura, hogy kiszámlázza neki az eltöltött időt, miután nemet mondott neki. Vannak ilyen kretének is.

Zatesz erről van szó, a kreténekről. én már a topic elején (itt: Haszprus) is kifejtettem hogy semmi gondom azzal ha valaki, pl. te, korrektül megmondja hogy mire hív el, egyszerűen csak nem megyek el és kész, mert nem érdekel. nem írnám le most megint ugyanazt, amit az első 40 kommentben (tessék visszaolvasni az első 40-et)…

Ja és sörözés helyett vázolnám hogy mi volt nálunk, bár ezt is leírtam már, de muszáj megint: elhívtak valami egész más indokkal, majd kezdett a srácnál sokasodni a családtag, mondom nofene véletlenül két találkozó is szerveződik itt, egy szülői/rokoni meg egy haveri. aztán egyszercsak a srác anyjának elkezdtek felállítani egy projektort meg egy notebookot, mondom jólvan biztos mutat valami vicces videót vagy családi nyaralást. helyet foglal mindenki, én a szoba végében. a szoba kijáratához kb. 20 családtagon kellett volna átverekednem magam.

Bekapcsolja a projektort, és megjelenik: pénz és idő. Na mondom szegény srác anyja ezzel égeti a fiát hogy itt ránktámad a szülői hülyeségével, biztos milyen égő a srácnak is. De gondoltam 5 perc és vége.

A nő egyébként azt kezdte magyarázni hogy ő orvosként nem lett túl sikeres, mert ez meg az, de most itt elmondja nekünk a tutit hogy mire kell ügyelni az életben. Az első 5-10 percben még mindig nem hangzott mlm előadásnak és bíztam benne hogy két perc és vége, különösen hogy a nő nem adott az előadáshoz semmilyen tartalomjegyzéket, nem közölte hogy ez most itt még sokáig fog tartani, nem mondta hogy valami nagyívű terv van a fejében, és különösképpen nem kérdezte meg hogy érdekel-e bárkit is az ő kurva többórás előadása, amit (mármint hogy miről lesz szó és milyen hosszan) véletlenül sem osztott meg velünk.

Telik-múlik az idő, már másfél órája nyomja a nő a showdert, olyan sebességben, hogy véletlenül se tehessen fel senki semmi kérdést (a társaságból a nőn kívül másfél órán át senki se, mert megmukkanni! Ez kurvára nem baráti hangulat volt, hanem fegyenctábor). Erre gondosan ügyelt is egyébként, hogy szemkontaktunk véletlenül se legyen, nehogy kifejezhessem neki puszta tekintetemmel hogy hova is kívánom őt. Óranézegetés, iszogatás a pohár vízből, ujjal kopogás a karfán, látványos unatkozás, ezekkel próbáltam kifejezni hogy most már mennék. Nyilván ekkor jóideje rájöttem már hogy mi is a helyzet, én itt egy rohadt nagy átbaszás áldozata vagyok, és kurva ideg voltam a srácra meg az anyjára. Egy óra után ránéztem a srácra (aki az én székem mögött álldogállt) és egyértelművé tettem számára a tekintetemmel hogy mégis mi a faszt képzelnek. A srác részéről világbékét árasztó mosoly volt a válasz, úgyhogy folytattam az előadás hallgatását, nem akartam kellemetlenkedni a haver (ma már csak így idézőjelben) egész családjával. A többiekről ekkor még nem is feltételeztem hogy be vannak szervezve, azt hittem őket is ugyanúgy átkúrták ők ketten.

Hazaérve beszéltem pár ismerőssel, akik ráébresztettek hogy valszeg jócskán be volt szervezve ott a fél társaság, még az is előfordulhat hogy szinte csak én nem tudtam róla, és jött is neten az igazolás: egy olyan srác tett a blogomon szemrehányásokat azért hogy volt képem eljönni (így! Tommey), akivel neten már váltottam pár szót korábban is, és meg voltam győződve hogy szerencsétlent szintén jól átkúrták. Hát nem.

Na. Szóval ezek az újabb infók az én mlm-es tapasztalatomról.

A nő egyébként, amikor látta hogy távozok (rajta keresztül voltam kénytelen, a projektor, a fal, és a nő között, alig fértem el, rendkívül kellemetlen volt hogy az egész család előtt kell elhagynom a helyszínt), semmit se bírt reagálni, ugyanúgy robotpilóta üzemmódban nyomta tovább a kis előadását szakadatlanul, csak fizikailag közben megkerültük egymást. Nem volt utasítás benne arra vonatkozólag, hogy mi történjen, ha valaki elhagyja a helyszínt.

A srác lekisért a földszintig (ezt nem én akartam, hanem ő), ahol tovább győzködött arról hogy ez milyen jó és hogy mi a bajom. Ez is teljesen robot stílusban zajlott, de ezt a részt már kifejtettem itt: Haszprus.

Jó barátok voltatok előtte? Tartod azóta vele a kapcsolatot? Ahogy leírtad elég szánalmas az ilyesfajta becserkésző taktika. Nekem leégne a pofámról a bőr. Ezek után megértem az álláspontodat.

Ezek után megértem az álláspontodat.
Zatesz- Zatesz Na, eddig tartott. Grat.
A témához már nem akarok hozzászólni, mert csak ismételném magam, és az MLM-es szokás. Meg fáraszt is már a dolog, ilyen szinten nem érdekel. Ők tudják hogy ez életük nagy lehetősége, én meg tudom hogy ettől kell távoltartanom magam. Mondom: vallás.

Zatesz köszi, akkor ezzel zárjuk is ezt a topicot, mert nekem is unalmas már. Szolgáljon viszont okulásként minden mlm-ező számára. Ha nem is azügyben hogy mlm az maga a sátán, hanem hogy hogyan nem kéne csinálni, hogyan vágja tönkre a kapcsolatait az ügyetlen mlm-ező, miközben esélyt sem hagy arra, hogy közben hasznot húzzon a dologból (hiszen egy kapásból átvert ember nem lesz utána az ügyfele). mindezek a dolgok kiderülnek nagyjából az első 40 hozzászólásból és a Haszprus-ből.

Végül álljon itt egy idézet, amit egy mlm-ező írt erről a topicról:
elég nagy tanulságok vannak benne. Legszívesebben elolvasatnám minden kezdő mlm-essel…

Az alap MLM témához már nem tudok hozzászólni, itt próbálkozom!
Szóval két kezemen már nehezen(ha megerőltetem magam, egyáltalán nem) tudnám megszámolni, hány olyan ismerősöm van, akik valahol megpróbálkoztak az MLM-mel. Legyen szó akár Brokernetről, MBI-ról(Brokernet II.) vagy Forever Living Products(na erről majd még mesélek). Ugyanennyi azoknak a száma, akiknek a profit tapasztalat formájában szállt alá! Most indult egy új, a nevét nem tudom, de az egyik lány, aki megkeresett vele, azt állította, hogy páran a Brokernettől mentek át (no comment). Szóval amúgy most még vagy 2 tucat ismerősöm lesz, akik jól beszopják ezzel(de most még az új autójukban ülnek már előre, remélem érthető ). A hülyeség gyorsan terjed…

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Hallottatok már az MLM Akadémia Képzési Központról?
Ha igen, ki mit hallott, netán tapasztalt ott.
Őszintén érdekel a vélemény, mert hallottam mindenfélét róla.
Köszi


98) attis (nem regisztrált)
Elég nagy sztárok vannak ezen az oldalon!
Imádom h itt mindenki ért mindenhez, hogy mi az az mlm, hogy az miért jo és h az miért szar.
Aki csinálja, azthiszi jol csinálja és nem esik le neki h balfasz és saját magát meghazuttolva elhiszi h igen ebből lesz nekem luxusházam… Aki csinálja, és profi benne, az meg nem itt fog irogatni h ez milyen jo. Mer ők leszarják h mit hisznek az emberek, tudják h nekik jó és kész. Akik nem értenek hozzá mindenki okosabb itt mindenkinél. Szidjátok a balfaszokat, akik meg kétségbeesve mentegetőznnek h milyen jó… Ez baromság.
Jah, én egy pénzzügyi cég fiókvezetője vok, 2 irodám van, és havi átlag 500 ezer bevétel, és 20 éves. És hiszed vagy nem a cég MLM.
Hogy ezek után te mire gondolsz nem érdekel, bár ird le szivessen elolvasom… Viszont ha engem is leszolsz, légyszi ird utánna h hol keresel ugyanennyit…
Várom a kommenteket.
Üdv

attis, 500k a bevétel? És mennyi a kiadás? Mi az hogy hol keresel ugyanennyit… amikor 1 szóval se írtad, hogy mennyit keresel.

Ja hogy nálad bevétel=profit? Profi lehetsz vazze. Komolyan tolod, és értesz is hozzá, az biztos

100) p. (nem regisztrált)
Hahó

Egy másik helyen már leírtam a véleményem és a tapasztalatom, de bemásolom ide is, hátha tanul valaki belőle

Én az FLP-t kezdtem el, sikeres is voltam benne (de csak nagyon rövid ideig, mert abbahagytam). Azért hagytam abba, mert amit Te is észrevettél az Amway-es barátaidnál: olyan, mintha agymosáson mennének keresztül. Én is ilyen voltam. Csak annak éltem, csak arról tudtam beszélni, semmi más nem érdekelt, csak embereket keresni, stb. Ami még közrejátszott az abbahagyásban: a sok ferdítés és hazugság. Ebbe most nem mennék bele, a saját topicjában leírtam minden ezzel kapcsolatos véleményem. De egy biztos: a mi országunk túl kicsi szerintem az MLM-hez. Persze ettől még sokan keresnek sok pénzt vele, mint mással is egyébként.

Leírtam, hogy mi az, ami nem tetszik ebben az egészben, többek között pont az ilyen félrevezetések, hogy nem piramis, hanem tölcsér". De a legjobb, hogy ezen még az FLP-sek is röhögnek - és ezt TE nagyon jól tudod szerintem.

A másik, amiből elegem lett, hogy nekem pontosan azokkal a hazugságokkal KELL etetnem a népet, hogy sikeres legyek, amikkel minden FLP-s is eteti.

Kezdjük azzal (bár már leírtam), hogy a legnagyobb kamu az, hogy az aloe földek kilencvenvalahány százaléka az flp kezében van. Ez egy bődületesen nagy ferdítés, mégis mindig elhangzik.

Folytassuk azzal, hogy van a Nemzetközi Aloetanács, vagy mi a bánat. És ugye mindig elhangzik az a kijelentés, hogy a minősítő pecsétjüket szinte alig találod meg más termékeken… Na persze, vessünk csak erre az oldalra egy pillantást:

Companies, Products & Raw Materials Completing IASC Certification

Hát a termékek összességéhez képest az FLP csak egy kis porszem.

További hazugság (ezt szeretem a legjobban): ha bemész egy bioboltba, ugyanilyen minőségű temréket csak a sokszorosáért kapsz. Nos, én voltam olyan hülye (mert általában szeretem tudni, hogy az, amit csinálok, miről szól) és elmentem több bioboltba és többféle termékkel összehasonlítottam az FLP-s cuccokat. Az eredmény: átlagban a FELÉBE, vagy HARMADÁBA kerülnek a hasonló, kizárólag természetes anyagokat tartalmazó és tartósítószer meg színezékek nélküli termékek az FLP megfelelő termékénél. Naná, hiszen ki kell fizetni a felsővonalakat is valamiből

Ennyit erről. És akkor jössz nekem a lesajnáló (egyébként tipikusan FLP-s ki ha én nem) stílusoddal, meg hogy fogalmam nincs arról, hogy ki vagy. Kedves Holly, elárulok Neked egy titkot: baromira nem érdekel, hogy ki vagy. Az én szememben az az FLP-s nem komoly, aki agymosott módjára ugyanazt a hülyeséget szajkózza, mint a többi. Majd ha lesz saját véleményed és nem az előadáson elhangzott baromságokat írod le szó szerint, talán elfogadlak vitapartnernek, de az egyértelmű hazugságok ellenkezőjéről soha nem fogsz meggyőzni, hiszen amiket leírtam, annak bárki utána nézhet…

A - szerinted - sikertelenségemről pedig csak annyit, hogy az első hónapban annyi pontot hoztam, hogy a szponzorom MIATTAM lett supervisor (azóta SEM lépett feljebb, pedig minden idejét erre cseszi el, igen jó csoportban van és nem hülyegyerek). Mellesleg több pénzt kerestem 3 hónap alatt, mint a szponzorom 6-7 hónap alatt. Nos, ennyire voltam sikertelen. Csak tudod Te azt hiszed kedves Holly, hogy minden a pénz. Nekem nem minden. Vannak sokkal fontosabb dolgok. Pl. Emberi kapcsolatok. Én nem fogom leépíteni a barátaim. És én nem fogok tudatosan (miután utánanéztem dolgoknak) átverni más embereket. Mert annyit nem ér az egész.

Ja és még valami: kössz szépen, jól vagyok. És passzív jövedelmeim is vannak - igaz nem az FLP-ből. Bár én azt nem nevezem passzív jövedelemnek, ahol ugyanúgy kell egy minimum pontértéket csinálni havonta, hogy FELVEHESD a passzív jövedelmet… Ugye-ugye. Még egy igen nagy ferdítés az FLP-nél. De hát ezt már megszoktuk "

101) p. (nem regisztrált)
Folyt:

1. - a termékek valóban kiválók

2. - a termékek lehetnének sokkal olcsóbbak is (nem igaz, hogy csak 20-30% árrés van rájuk téve, ugyanúgy minimum 400-500%-kal drágábbak, mint az előállítási költség) Ugye elég vicces, amikor azt mondják, hogy a gyártótól közvetlenül vásárolok. És ki hozza be az országba? A gyártónak a magyar leányvállalata, de a szállítási költséget nem ők fizetik, hanem a termék árába van kalkulálva.

3. -
A piac pedig soha nem fog telítődni. Itt is megvan a kellő számú lemorzsolódás és az ebből adódó törzsvásárlói kör újraelosztása, mint a gazdaság más területein is. És mindig lesznek új generációk és távozó generációk. Mellesleg a lakosság 1,5 %-ka ismeri ezt az egészet. Akkor túltelített?"

Na igen, itt az egyik olyan pontja az üzletnek, ahol kurva nagy ferdítések mennek. Emlékezzünk az Amway-re… Hasonló mint az FLP, ha nem lehetne piacot telíteni, akkor az Amway-be miért nem érdemes már régóta belekezdeni? Mert ismeri mindenki és senki nem akar hallani sem róla. És itt el is érkeztünk oda, hogy az FLP-t - bár csak 1,5%-os a kártyával rendelkezők száma - is rengetegen ismerik már. Tapasztalatból mondom, 10 eberből 5 tuti ismeri. LEgalábbis Magyarországon (ja jut eszembe? A 1,5% a régióra vonatkozik és nem az országra, az országban ez az arány nagyságrendekkel magasabb, pláne azoknak az aránya akik ismerik az FLP-t és hallani sem akarnak róla…)

4. - Aki jár a rendezvényekre, az láthatja, hogy hónapról-hónapra új igazgatók jönnek ki félmillás fizuval.

Ugyanakkor ebben teljesen igazad van, csak azt nézd meg, hogy havonta hány igazgató jön ki és hány új diszkontos belépő van… Átlagban minden 1000. belépőből lesz igazgató…

5. - Az meg szintén nem túl jó dolog, hogy igazgató szinten ugye 100 pontos forgalomnál valóban 500 körül keresel, de 100 pontos forgalmat igen kevesen csinálnak no manager-i pontban… Meg ugye az oldaltartásról ne feledkezzünk meg, mert ha az nincs meg, akkor cseszheted a pénzed…

6. - Ami nekem nem szimpi az az, hogy van egy kurva jó, tényleg zseniális termékalap, DE összevissza kamuznak… Ugye azt állítják, hogy a boltokban alig lehet olyan Aloés cuccot találni, amin rajta van a minősítő pecsét, nos itt látható az összes termék, ami rendelkezik ezzel a pecséttel:

Companies, Products & Raw Materials Completing IASC Certification

Nos ebből a Forever termékeknek a száma az összeshez képest igen elenyésző…

Szintén furcsa volt az az állítás, hogy a világ Aloe termelésének a 96 (vagy 92?) százaléka a cég kezében van… Tekintsük csak meg ezt a linket:

Welcome to NYALOE.COM

40% of Aloe of the world comes from Namyang Aloe Inc.

Na ennyit erről. Szóval jó az FLP, de sokkal jobb lenne, ha a jó dolgokra mennének rá és emellett nem menne a népbutítás ezerrel… Ha az ember utánanéz ezeknek a dolgoknak, akkor simán megtalálja ezeket az oldalakat. Csak a legtöbb ember elhisz mindent. Ja és ugye mondanom sem kell, hogy az összes gélben van tartósítószer (Nátrium Benzoát, illetve a berryben Kálium Szorbát is…) és nem egy termékben vannak mesterséges szerek, édesítő pl, stb.

A végére annyit, hogy az FLP-ből kurvára meg lehet élni! Akkor, ha képes vagy félretenni az érzéseidet (vagy ha nincsenek egyáltalán rossz érzéseid az üzlettel kapcsolatban). Én is, amikor azt csináltam, amit kellett, pénzt kerestem vele. Amikor a fenti dolgokra szépen apránként rájöttem, meg leestek, akkor azt mondtam, hogy a termékek jók, azokat használom, de mivel az üzlet csak úgy működik, ahogy én nem akarok viselkedni, ezért nem ezzel fogok foglalkozni. De ettől még tény, hogy aki komolyan csinálja, az szarrákeresheti magát vele."

És folytathatnám..

102) Lacza (nem regisztrált)
Sziasztok.
Én egy biztosítótársaságnál dolgozom, ami egy kicsit hasonlít az MLM-hez
Sok ismerősöm van és sokan akartak beszervezni MLM rendszerbe, persze nem sikerült nekik
A legpoénosabb az volt, amikor meghívtak egy olyan helyre egy előadásra, amiről nem árulták el, hogy miről lesz szó..Befizették helyettem a 2000 ft-os regisztrációs díjat. Elmentem, meghallgattam. Az igazgató tartotta az előadást, aki egy félig roma ember volt, aki szegény családból származik állítása szerint. Persze kilós aranylánccal jár a nyakába és ott állt a 7-es bmw-je az étterem előtt, ahol az előadás volt. Állítóéag ebből gazdagodott meg.
A lényeg, hogy a cég kifejlesztett egy légtisztító gépet, ami egyben takarítógép, meg még van egy csomó más funkciója. Az ára 450 ezer ft Ezt nem kel eladnia annak, aki belép, csak embereket kell küldeni ezekre az előadásokra, viszont mindenképpen kell vennie egyet. Ezt megteheti részletekben is, de az első részletet mindenképpen le kell tennie 2 napon belül, ami 45 ezer forint. A többit majd a beléptetett emberek utáni jutalékból levonja a cég. Minden egyes ember után 50 ezer forint jár(bruttó).
Megmondom őszintén láttam benn fantáziát, de nem léptem be, mert úgy gondolom jobb helyre is rakhatom azt a 45 ezret.
Én azt mondom lehet vele pénzt keresni, de ha valaki nem érez magában annyit, hogy belevágjon és komolyan foglalkozzon vele, az hagyja a francba és ne vágja át vele a barátait, hogy milyen jó, ha nem hisz benne.
Üdv:Lacza
.

103) FLPsérült (nem regisztrált)
Van benne valami igazság, hogy csalás az egész MLM rendszer. Nem tagadom egyszer én is bele estem a NAGY hibába, elkezdtem foglalkozni az FLP-vel. Befektettem 100forintot(mert hogy az pillanatok alatt vissza jön )fél évet vártam és a negyede nem jött vissza! Napokat mentem folyamatosan ismerősről ismerősre, mire rájöttem semmi eredménye nincs, se pénz semmi, és rájöttem hogy milyen gusztustalan dolgot tettem ismerőseimmel, hogy több év után megkerestem álszent szöveggel(amit tanítottak),hogy mi újság, merre dolgozol stb, utána persze egyből rátértem a dologra, volt aki elindult, de szerencsére már ők is abbahagyták, mert az időm elment vele, a benzinmutatóm örökké lefekükd tőle haszon meg semmi.

EL KELL FOGADNUNK A TÉNYT!DOLGOZNI KELL!MLM-BŐL SOSEM LESZ PÉNZÜNK!
Persze kivéve ha nem tudsz bele fektetni milliókat, szinteket vásárolni meg ilyesmi! De őszíntén ebbe a mai világba örülök, hogy lyuk van a seggemen (már bocs)

Csá mindenkinek! Örülök hogy megoszthattam véleményem

(ja a termékekkel bajom nincs, mert én is használom, tényleg jó, tényleg kurva drága , csak az üzlet egy nagy átbaszás!)
Ennél a bejegyzésnél a hozzászólásod csak engedélyezés után jelenik meg (kivéve ha trusted user vagy).
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...