Haszprus

iWIW pro & kontra MLM :)

©   Haszprus   |   iwiw life mlm szánalmas

Kaptam egy üzenetet wiwen, havi x (sok) Ft kereseti lehetőség, mindez azért mert szimpi vagyok, ha érdekel, találkozzunk, beszéljük meg. Elég gyanús volt a levél, de azért nem teljesen triviálisan… Megnéztem az illetővel közös ismerőseimet, találtam is egyet szerencsére. Nem voltam rest, fel is tettem neki a kérdések kérdését.

Szia *!
Nem tudod, ez a * * ismerősöd (wiwen) valami MLM-es arc?
Köszi

Szia Haszprus!
AZ, ForeverLiving termékeket árul, sztem hajtsd el a fenébe, én is ezt tettem.

MLM forever Kit lehet ebbe még 2008-ban beszervezni?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 31 hozzászólás


MLM is a tax on people who are bad at math.
(Eredetileg lottery-vel van, de szerintem így is megállja a helyét

Hogy lehet egy ilyen levél nem teljesen triviálisan gyanús? Úgyértem, sok pénz csak, mert szimpi vagy?

Ott lehet kiszúrni, hogy sosem mond részleteket (címszavakban sem, akkor sem ha már ötvenszer rákérdeztél), személyesen akar beszélni. Ez mindig MLM-re utal.

mainframe, mondott részleteket, hogy miről is lenne szó, mik a terveik stb meg azt is leírta hogy félre ne értsem, nem ügynököket keres ez egyben válasz The GuNN-re is

Tamás,

Haszprus: persze, hogy nem ugynokoket keres, csak a penzed

Igazából az a szomorú, hogy rohadtul sokan bedőlnek az ilyeneknek. Ez azért van, mert még mindig van, aki csinálja és lám megél abból, hogy a birkák mennek utána… Én körülbelül 2x kaptam ilyet. Elküldtem a picsába egy válaszlevél keretében aztán jelentettem az iwiw üzemeltetőknek az emberkét némi magyarázattal, hogy az ilyeneket miért is kell bannolni…

Amúgy gyakran nem egyből (értsd megérkezik az értesítő róla) olvasom el az ilyen leveleket, Így amikor megnézném, hogy milyen üzenetet kaptam, gyakran már a nevük se szerepel ott. Megjelenik a -, azaz hatékonyan törlik őket az icsába . Az olyat meg már el se kell olvasni…

adamo, értesítőket azonnal kikapcsolni az icsábaaa

Haszprus, Nálam is ki vannak a'icsába… De csak ünnepek előtt nyomtam offot rajtuk, mert számítottam rá, hogy bebombázzák az üzenetfiókom.

Egy nagy zöld csíkban ezt olvastam ezen az oldalon:
egon, még nem szóltál hozzá. Komolyan nincs semmi véleményed?

Megszólítva érzem magam, és persze véleményem is van, így hát kifejtem.

Először is ott kezdem, hogy érintett vagyok a témában, hiszen jómagam is dolgozom egy konkrét MLM rendszerben. Nem az FLP, de most nem is ez a lényeg.

Véleményem szerint a korrekt mlm rendszerek elég komoly kiugrási lehetőséget jelentenek azok számára, akik változtatni akarnak, most akarnak változtatni, és így. A többiek önmotiváció hiányában nem fogják elvégezni azt a munkát, amit a szisztéma javasol, és ehelyett folyamodnak a kényelmesebb, de ugyanakkor sokkal zavaróbb és kevésbé (vagy egyáltalán nem) sikeres módszerekhez. (Lásd iwiw)

Tehát valóban nem való ez mindenkinek, de aki lát benne fantáziát és hajlandó is dolgozni a szisztéma szerint, annak ez eredményes.

Ezzel kapcsolatban néhány gondolat:

1) nem fogsz 1-2 hónapon belül milliókat keresni!
A hálózatod nem egyik pillanatról a másikra épül ki, hanem folyamatos, kemény munka árán. Ennek megfelelően a jövedelmed sem azonnal emelkedik a magasba.

2) most induló mlm rendszer, legyél első, az a tuti
Ha te vagy az első, ki a fene akar másodiknak hozzád kapcsolódni? Egy korrekt mlm rendszerben teljesen mind1, hogy időben mikor kezded, az a lényeg, hogy milyen szerkezetű üzletet raksz össze. Az után megkapod a neked járó jutalékot.

3) hülye vagy, ha nem csinálod ezt, ez az egyetlen üdvözítő megoldás
Ez hülyeség. No comment.

4) itt nem kell eladni
De igen. Elvégre a forgalom után kifizetett jutalékokból élünk. Persze lehet ezt szépíteni, de attól ez még tény. Az más kérdés, hogy ki mit akar eladni.
Én elsősorban az üzletben rejlő lehetőséget (vagyis hogy passzív jövedelmeket keress, ami ezáltal biztosítja, hogy az időd és pénzed egyszerre meglehet), másodsorban, ha valaki kér tőlem valamilyen terméket, nem mondok neki nemet. Ezt hívhatjuk eladásnak is.

5) Ha ez olyan marha jó lehetőség, akkor miért nem csinálja mindenki ezt?
Fentebb már leírtam, hogy ez csak azoknak működik, akik változtatni akarnak, most és így.
Ha a 3 közül akár csak az egyik nincs meg, akkor az illető nem fog dolgozni, aminek az a következménye, hogy nem fog eredményeket elérni ebben.

A fentiek miatt nem is célom, hogy beszervezzek mindenkit, mert legfeljebb egy tök jó klub leszünk, de ha senki nem dolgozik, mert nem érdekli, akkor pénzt se fogunk keresni. Én mindössze olyan embereket keresek, akikre a 3 tényező közül, mindegyik igaz. De ennek a keresésnek is megvan a formája, ami nem a spammelés!

Tény, hogy sok pénzt keresni mással is lehet. Pl. egy jó diplomával egy jól fizető állást el lehet érni, és van, aki ezzel tökéletesen beéri. Van jó munkája, van jó fizetése, és elégedett. A különbség mégis óriási. Ha valaki olvasta Robert Kiyosaki Cash Flow c. könyvét, az tudja, mire gondolok. (aktív jövedelem vs. passzív jövedelem)

A hálózatokban rejlő lehetőségeket talán így lehet jellemezni:
Inkább részesüljek 100 ember munkájának 1%-ából, mint csak a saját munkám 100%-ából!

Nem véletlen, hogy a meki, börger, fornetti, de akár a bankok is egyfajta hálózatot épít(ett) ki. Az ilyen hálózatok tulajdonosai elég nyugodtan alszanak.

Egy mlm egy hasonló lehetőséget kínál, amit bárki le tud másolni, ha akar. Ennyi.
Lesz, aki él vele, lesz, aki meg nem.

Egyébként nem kell mlm ahhoz, hogy hasonló sikert érjél el. Elég, ha létre tudsz hozni egy olyan vállalkozást, ami egy idő után nélküled is megbízhatóan tud működni, és tudja termelni neked a passzív jövedelmedet akkor is, amikor te már esetleg nem is foglalkozol vele.

Anyázást nem kérek, csak a véleményemet mondtam el.
Írtam volna még egy kicsit, de azt olvastam a képernyőn, hogy fogjam rövidebbre magam.

egon, köszi, örülök h írtál egy ilyen kulturált megvilágítást a másik oldalról
Nem véletlen, hogy a meki, börger, fornetti, de akár a bankok is egyfajta hálózatot épít(ett) ki. Az ilyen hálózatok tulajdonosai elég nyugodtan alszanak.
csak nem gazdagszik meg a krumplisütő srác a pult mögött, hm?

Haszprus, Nagyon jó kérdés!
csak nem gazdagszik meg a krumplisütő srác a pult mögött, hm?
A krumplisütő srác alkalmazott, egyértelmű, hogy nem fog azzal meggazdagodni, hogy krumplit sütöget. A meki tulajdonos és a krumplisütő srác nem üzlettárs, hanem mondjuk főnök és beosztott. Egész más felállás.

Ha párhuzamot akarunk vonni a kettő között, akkor az alábbi lehet egy példa:

Egy mlm rendszerben minden tag egymástól független üzletnek tekintendő, és mint független vállalkozó, hasonló jogokkal bír, mint pl. egy meki tulajdonos, azaz lehet(nek) alkalmazottja(i). Csak nem krumplit sütögetni kell majd az alkalmazott, hanem pl. titkárnak, akire az egyre növekvő plusz terheket rá lehet rakni.
Pl. szemináriumjegyek elszámolása, kezelése, különféle adminisztratív jellegű feladatok, stb. (Megjegyzem, ezt az elején mindenki maga csinálja, csak ha már nagy a hálózat, akkor elkél a segítség.)

A krumplisütő srác nem lesz meki tulajdonos, legalábbis sokkal kisebb esélye van egy saját mekit indítania, mint mondjuk az említett titkárnak elindulni az mlm üzlettel, a saját független üzletével.

Egyébként nem kell mlm ahhoz, hogy hasonló sikert érjél el. Elég, ha létre tudsz hozni egy olyan vállalkozást, ami egy idő után nélküled is megbízhatóan tud működni, és tudja termelni neked a passzív jövedelmedet akkor is, amikor te már esetleg nem is foglalkozol vele. (Ilyenről ugyan még nem igazán hallottam, de miért ne fordulhatna elő?)

Én 2,5 éve dolgozom alkalmazottként, és hiába szeretem, amit csinálok, attól még bosszant, hogy hetente (5 munkanap után) csak 2 napom van pihenni, ami persze semmire se elég, és egész évben is mindössze 21 szabadnapot kapok max., amit sok helyen nem feltétlenül akkor adnának, amikor szükségem lenne rá.
(Jó hír, hogy 'már' 45 éves korodra eléred a plafont, azaz a max. 30 szabadnapot! Ezt persze meg lehet még néhány nappal toldani, pl. gyerekenként +2 nap/év.)

(Egyetemistaként ugye van kapásból 40 munkanapnyi nyári szüneted, plusz ünnepnapok, plusz amit még csinálsz magadnak, csak a hallgatói jogviszony önmagában nem eléggé jövedelmező.)

Ehhez képest egy mlm rendszer egészen más - számomra vonzóbb - perspektívát nyújt.
(Aki kételkedik, az gondoljon arra, hogy ha csak a fele lenne igaz, annak, amit egy tájékoztatón mondanak neki, már akkor is megéri.)

Nekem ez a véleményem, és ugyanakkor tiszteletben tartom mások véleményét és döntését is.

egon, ok de kénytelen vagy belátni hogy az mlm bizniszben a legtöbben a fagráf levelein (alján) vannak*, kvázi beosztottként, azzal a különbséggel, hogy még fizetésük sincs, nem úgy mint a mekiben a krumplisütőnek. és tekintve hogy az mlm-re rávehető emberek sora véges, és így 2008-ban már elég szűkös is (ld. pl. itt a blogon a kommentek), így elég valószínű, hogy aki manapság becsatlakozik, az képtelen lesz maga alá szervezni bármiféle hálózatot, mert egyszerűen nincs kiből.

* vagy legalábbis az aljához közelebb, elég ha ránézel egy fagráfra, és érteni fogod hogy miért nem gazdagodik itt meg az emberek jórésze az mlm-ben feépülő fagráf egy ilyen dolog… nem a tetején vannak sokan, hanem az alján
mondhatod hogy összetévesztem a piramisjátékkal az mlm-et mert itt nem csak a beszervezésből van lóvé hanem a termékeladásból is, de ha tényleg ott vagy az alján és ablaktisztítót árulsz az öt ismerősödnek, akkor mitől is keresel jobban mintha bármi egyebet csinálnál?



Több 'kérdést' is megfogalmaztál, egyesével válaszolok rá.
legtöbben a fagráf levelein (alján) vannak*, kvázi beosztottként, azzal a különbséggel, hogy még fizetésük sincs, nem úgy mint a mekiben a krumplisütőnek
Ha valaki elindul az üzlettel, már az első hónapban tud magának pénzt keresni, például eladással. Emellett senkinek nem ajánljuk, hogy kapásból ott hagyja a jelenlegi munkahelyét (tehát még nyugodtan sütögesse a krumplit ), mert úgysem tud 'főállásszerűen' napi 8 órát ebben dolgozni. Főleg nem az elején. Javaslatok alapján legyen az üzletből rendszeresen legalább 3-szor annyi jövedelmed, mint a jelenlegi munkahelyeden, mielőtt azon gondolkozol, hogy ott hagyod a munkahelyedet. Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy a munkahely elhagyása esetén a kieső jövedelmet kellő mértékben pótolni tudja az itt megkeresett jövedelem.

- Ez akkor azt jelenti, hogy az elején nem hogy több, de inkább kevesebb pénzem és időm lesz?
- Igen! Ez azonban csak átmeneti állapot, ha cselekszel is és nem csak vársz.
(ld. pl. itt a blogon a kommentek)
Ugye nem gondolod, hogy a kommentekből egy reprezentatív felmérést lehetne készíteni?

Az eddigi statisztikák szerint egyébként 100 emberből 76 embert egyáltalán nem érdekel semmi ilyesmi. Az más kérdés, hogy ezt milyen formában adják tudtodra.
A 76 ember közül kb. a fele az, akinek el tudsz adni terméket legalább egyszer, a többitől semmit nem lehet várni.

A maradék 24, aki belép, abból kb. 10 ember az, aki üzlettel fog foglalkozni, a többi 14 csak vásárol(gat), amikor épp szüksége van valamire.

A 10 - üzletben gondolkodó - emberből kb. 3-an fogják nagyon komolyan venni az üzletet és ők fogják a legtöbb pénzt keresni az üzletből. A másik 7 is fog pénzt keresni ebből, de ők kisebb üzletben gondolkodnak, ezért kevesebbet is fognak keresni.
és tekintve hogy az mlm-re rávehető emberek sora véges, és így 2008-ban már elég szűkös is (ld. pl. itt a blogon a kommentek), így elég valószínű, hogy aki manapság becsatlakozik, az képtelen lesz maga alá szervezni bármiféle hálózatot, mert egyszerűen nincs kiből.
Egyrészt minden évben vannak új 18 évesek, tehát folyamatos utánpótlás van.
Másrészt sok embernek változik az életkörülménye, amikor megváltozhat a hozzáállása ehhez az üzlethez. Ismerek olyat, aki harmadszor lépett be az üzletbe és először keres csak pénzt. Az első kettő próbálkozása alkalmával nem volt profi, aki beléptette.

Például mobiltelefonja szinte mindenkinek van, mégis töménytelen mennyiségben adnak el újabb és újabb készülékeket minden évben.

Matematikailag levezették ugyan néhány éve, hogy ilyen ütemben haladva jónéhány hónapon belül abszolút telített lesz a piac, mégis közel 50 éve folyamatosan növekedik az üzlet, és magyarországon még nagyon kevesen foglalkoznak ilyennel. (Nagy a fluktuáció is.)
Mellesleg már 5-10 évvel ezelőtt is hangoztatták, hogy 'már késő elkezdeni, mert már mindenki ezt csinálja'. Ezzel szemben a mai napig is elég jelentős forgalomnövekedés zajlik.
miért nem gazdagodik itt meg az emberek jórésze
Az ok rendkívül prózai. Azért, mert nem csinálják az üzletet. Ha hiszed, ha nem, a legtöbb ember - aki belép - nem akar üzletet építeni, csak egyszerűen kihasználni a 30%-os törzsvásárlói kedvezményt, a 10 ill. 30 eurós visszatérítést, az ingyenes házhozszállítást, a minőségi exkluzív termékeket és a kényelmet. A legtöbben ezért lépnek be, és ezzel meg is elégszenek. Aki üzletben gondolkozik, az meg jól 'összegyűjti' a csak vásárolni akarókat is, nem csak azokat, akik szintén üzletet akarnak.

A gráffal kapcsolatban:

Aki perpill a képen lévő gráf legalján van, ugyanazzal a lehetőséggel bír, mint aki a gráf tetején, vagyis egy hasonló gráfot hozzákapcsolhatsz a levélhez és ott máris keletkezett egy jövedelmező üzlet. Tulajdonképpen a bónuszkülönbség módszere okozza, hogy kereshetsz sokkal többet, mint aki 'fölötted' van. Akit érdekel, annak privátban vagy személyesen szívesen kifejtem, hogy pontosan mi alapján és hogyan működik nálunk a kifizetés.

Itt ugyanis csak a véleményemet akartam leírni, bár sikerült néhány egyéb infót is leírnom.

egon, szép ez a gráfhozzácsapolás, te most gyakorlatilag azt mondod hogy az mlm fagráfja ha úgy akarod, végtelen, tehát nem feltétlen van alja? magyarán azt állítod, nincs ember aki rosszul jár az mlm-mel, mert mindenki tudja bővíteni maga alatt végtelen mélységig a fát? ha ez mégsem így van, akkor továbbra is azt mondom hogy a gráfon látható hogy az mlm-mel tetemes mennyiségű ember nem fog tudni pénzt keresni, ld. még Tamás.

Nem ezt állítottam, sőt, ha elolvasod a teljes kommentet, akkor kiolvasható belőle, hogy:

100 emberből mindössze
- 3 fog meggazdagodni
- 7 fog pénzt keresni (árrés és/vagy bónusz)
- 14 fog csak vásárolni kedvezménnyel, pénzt nem fog keresni
- 76 ember nem is foglalkozik ilyesmivel.

Tehát gyakorlatilag 90 ember a 100-ból (őket hívhatjuk tetemes mennyiségű embernek) nem fog egy fillért sem keresni ebből. Vagyis valóban sokan nem fognak ebből pénzt látni.

Költői kérdés: ha már megvan a választási lehetőséged, te melyik csoportba kerülnél legszívesebben?
te most gyakorlatilag azt mondod hogy az mlm fagráfja ha úgy akarod, végtelen, tehát nem feltétlen van alja?
Mindig van 'alja', de csupán a te döntésed, hogy maradsz az alján vagy inkább felépítesz egy kis hálózatot.

Ha úgy tetszik, az 'alja' is folyamatosan változik.
magyarán azt állítod, nincs ember aki rosszul jár az mlm-mel, mert mindenki tudja bővíteni maga alatt végtelen mélységig a fát?
ez két külön kérdés, és csak laza kapcsolat van a kérdések között.

Rosszul az járhat az mlm-mel, aki nem azt csinálja, ami ahhoz szükséges, hogy azt vehesse ki belőle, amit akar. Legrosszabb esetben ugyanott fog tartani, mint amikor elkezdte.

Mindenkinek megvan a joga, hogy 'bővítse maga alatt a fát'. Hogy ezt milyen mélységig teszi, az már az ő dolga. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy azzal, hogy már van üzlettársa, már nem csak egyedül bővíti az üzletet, hanem - jó esetben - az üzlettársa is.

Szándékosan nem fogalmaztam szélsőségesen ('mindenki', 'senki', 'végtelen'), hanem pár kommenttel feljebb is azt írtam, hogy ez csak azoknak való, akik változtati akarnak, most és így.

Az emberek meg változnak: a fiatal felnő és potenciálisan érdekelheti majd ez a lehetőség. Idősebbeknél meg bekövetkezhet olyan esemény, ami miatt érdekessé válhat számára az üzlet. Tehát mindig lesz utánpótlás.

Az, hogy valaki nagy lelkesen elindul az üzlettel, teszem azt, eljön egy szemináriumra is, kifizeti a jegyet, a szállást, de ha utána nem dolgozik az üzletben, akkor nem fog pénzt keresni, és ekkor persze, hogy úgy fogja felfogni, hogy ő elbukta a jegy és a szállás árát.

Ez tök hasonló az egyetemhez is. Ha te nem használod a tudásodat a jövőben, akkor igazából kidobott pénz volt amit a koleszra/albérletre/könyvekre/stb. költöttél, mert otthon is lehettél volna és akár dolgozhattál is volna.

A másik dolog, hogy ez egy vállalkozás, egy üzlet, egy 'befektetés', amiből az emberek ugyanúgy meg akarnak élni, mint más ember alkalmazottként.

Ez nem egy karitatív szervezet, aki mindenkinek alanyi jogon osztogat sok-sok lóvét.

Ugyanúgy, mint ahogy semelyik vállalkozási tevékenységre sem igaz, hogy ha valaki azt csinálja, akkor tuti meg fog tudni belőle élni.

Egy programozó ugye jól keres? A kérdés, hogy vajon mindenki, aki programozó, ugyanúgy jól keres, mint az az egy? Szerintem nem.

Az MLM nem csodaszer, nem cél, csupán egy eszköz!
Mi a fontos? Hát a cél, amit el akarunk érni.
Vajon az mlm, mint eszköz segít a célunk elérésében?
Ha igen, akkor használjuk. Ha nem, akkor ne használjuk.

Most már megyek aludni, mert reggel még be kell mennem a munkahelyre is.

17) Kreator (nem regisztrált)
Tetszik az érdemi vita köztetek.(egon vs. Haszprus) Jó magam 4 éve dolgozom MLM rendszerben, és most úgy döntöttem könyvet írok róla. Miközben a témával kapcsolatban böngésztem akadtam rá a ti külön kis vitátokra. Egon világosan látja az MLM előnyeit és buktatóit. Én még hozzáteszem a magyar agy még mindig arra van programozva, amit 50 - 60 éven keresztül sulykoltak. A vállalkozás rossz! Az alkalmazotti létforma na az a világ! Az átlag ember fel sem tudja fogni milyen az, amikor az embernek 7 számjegyű a fizetése, még akkor sem, ha ez bruttó. 35 éves vagyok nem az MLM által preferált passzív jövedelem a célom.
Szeretném felnevelni a gyermekeimet, úgy hogy, amit kell megadhassak nekik. 2004 márciusában kezdtem MLM-el foglalkozni. 2005- februárjában kaptam az első 7 számjegyű fizetésem. 2006 júliusa óta nincs kötelező ügyfélkapcsolatom, csak a munka társaim vannak.
…és ez nem egy sikersztori itt nálunk a cégnél, ami gyakorlatilag 96 óta a piacon van.
Hát részemről ennyi!
Szép estét nektek!

Kreator

Kreator, bruttóban számolod a jövedelmedet?

Kreator Duma… Fotót, nevet, számlakivonatot, bizonyítékot. Mert ilyen sztorit (még akkor is ha nem siker-), már hallottam ezret, aztán valahogy mégsem látom ezt a valóságban.


Kreator: Mielőtt nekiállsz könyvet írni, inkább olvass. Kezdd mindjárt a helyesírási szabályzattal!
A vállalkozás rossz! Az alkalmazotti létforma na az a világ!
Szerinted ma Magyarországon ez a szemlélet uralkodik? Elég sok sikeres vállalkozót ismerek, de sokkal kevesebb olyan embert, aki az mlm útján lett gazdag. (Konkrétan egyet se. :| )

22) Kreator (nem regisztrált)
Hát akkor mennyünk szépen sorjában! Igen bruttóban számolom a jövedelmem, mert nálunk vagy társas vállalkozó az ember fia, lánya, vagy egyéni vállalkozó.
Mainframe, én nem reklámozni szeretném magam és a céget, ezért ha megadsz egy privi mail címet nagyon szívesen küldök szla. Kivonatot, nevet, sőt még fényképet is, bár nem tudom ettől a te életed hogyan fog megváltozni?
Olthyer, kicsit konkrétabban?
Montana, én nem azt mondom, hogy gazdag vagyok, bár érzelmileg biztosan! Engem jelen pillanatban már nem a pénz mozgat! Szeretem a munkám, azt teszem, amit szeretek ez nekem jó! Örülök, hogy sok vállalkozót ismersz! Te magad milyen formában keresed a kenyered? A helyesírásom mindig is csapnivaló volt, de nem akadályozott meg abban, hogy szerezzek egy villamosmérnöki diplomát.

Kreator, ha megadsz publikusan egy nevet meg a cég nevét, hogy beazonosítható legyél, az még nem reklám, én személy szerint nem értem, ezt miért kellene privátban közölni. Ki is csillagozhatod a cég nevét, egy-két betűt meghagyva

Ami meg a forintban hétszámjegyű fizetést illeti, ha van is ilyen, az nyilván nem csak úgy a levegőből jön, hanem attól a sok szerencsétlentől, akik a faszerkezet legalján csücsülnek, megvették a belépő csomagot és aztán nem találták meg a számításukat (mivel pusztán a forgalmazott termék árréséből ennyi nem jöhet össze, hiszen ekkor a terméknek magának jóval drágábbnak kéne lennie, mint a piacon hagyományosan kapható termékeknek). Pénz csak úgy nem terem magától, ahol valakik nyernek, ott másvalakik súlyosan veszítenek, és én személy szerint nem más kárán akarok hétszámjegyű fizetést kapni.

Számoljunk csak egy kicsit utána egyébként a dolgoknak. Magyarországon van kb nyolcmillió ember, aki az MLM-be legálisan beszervezhető (tehát mondjuk a gyerekeket ne számítsuk bele ebbe a körbe). A nyolcmilliós számot a szavazati joggal rendelkező állampolgárok száma alapján becsülöm. Magyarországom párhuzamosan rengeteg MLM vállalkozás fut (ld. mlm.lap.hu), de egyszerűség kedvéért tekintsünk úgy, hogy csak öt van. Feltételezzük, hogy ahhoz, hogy valaki igazán sikeres legyen az MLM rendszerben, sok energiát kell befektetnie és egyszerre több rendszerben nem tud effektíven benn lenni. Ez redukálja a várható értékben egy MLM-hálózatra jutó emberek számát 1.6 millióra. Ebből Egon számai alapján 10% fog pénzt keresni (7+3%), az 160 ezer ember. Ha egy ember átlagosan d másikat szervez be, akkor kiszámolható, mekkora lehet az MLM fa várható mélysége: 160000 <= 1+d+d^2+d^3+…+d^k, keressük azt a legnagyobb egész k-t, amelyre ez teljesül. d=5 nekem egy igen optimista alsó becslésnek tűnik, ennyiből még biztos senki nem gazdagszik meg, de számoljunk csak ennyivel. Ebben az esetben k=7, illetve egy picivel magasabb, de 8-nál mindenképpen kisebb. Nyilván a fa legalsó egy-két szintjén lévők a dologgal még nem járhatnak jól, ezért szintén elég optimista becslés alapján az első 5 szint nyerhet az ügyön. Ez 3906 ember. A maradék 156 094 ember szív, mint a torkos borz. Persze becslések vannak a fenti levezetésben elég rendesen, ezért ha valaki ezeket pontosítani tudja (különösen d értékét és egy átlagos MLM rendszerben lévő emberkék számát, amit én 160 ezerre becsültem) és újra tudja számolni a gondolatmenetet, akkor ne tartsa magában.


25) Kreator (nem regisztrált)
Kedves Tamás!

Az eszmefuttatásod rém pontosnak, és ami a lényeg érhetőnek tűnik ebből a szempontból igazad is van. A mi rendszerünk egy nyolc lépcsős rendszer. Én jelen pillanatban 5. szinten vagyok. A lényeg viszont, hogy nem kézzelfogható termékeket értékesítünk(ezt hívják szolgáltatás marketingnek)!A mi cégünk 1997 óta van jelen a magyar ingatlan és lakáspiacon és a stratégiai terméket úgy hívják, hogy vissza nem térítendő állami támogatás.Minden 18. életévét betöltött magyar állampolgárnak jár! 1996/CXIIItv. Ezt a támogatást be tudjuk építeni az ügyfél meglévő hitelébe, az új hitelébe, és meg tudja kapni csak úgy simán megtakarításként! Mint mondottam nem szeretnék reklámot csinálni a cégnek, de hogy megértsétek az elejéről kell kezdeni! Milyen esélyei vannak ma egy magyar fiatalnak, hogy saját ingatlanhoz jusson ön erőből? Milyen hosszú időre vesz fel hitelt, és hajtja igába a fejét?
15 - 20 - 25 év? Nálunk ezt 5-8 év alatt végigviszi! Lakáscélok márpedig ebben az országban még egy jó darabig lesznek! A hálózatunk létszáma jelenleg 1100 - 1200 fő az ez évi tervek alapján ezt szeretnénk kb. 3200 főre fejleszteni. Az anyacég ezt a létszámot Szlovákiában már el is érte pedig a lakosság száma fele mint a miénk! Nem gondolom, hogy ez a rendszer bármikor is felhígulna, vagy telítődne! Az az ügyfél, aki egyszer megérezte milyen 30% vissza nem térítendő támogatást kapni, az esetek 78%-ban újra szerződik velünk! Természetesen vannak olyanok a rendszerben akik sokkal jobban keresnek mint én, és abban is igazad van, hogy vannak olyanok is akik rosszabbul. Hidd el itt igazán rajtad múlik mennyit szeretnél keresni. A legfőbb ér pedig, nincsenek átverések, termékbemutatók, nincs mellébeszélés! Csak tények vannak és számok!
Azt hiszem ennyi alapból!

Kreator

Minden 18. életévét betöltött magyar állampolgárnak jár!
Akkor minden hajléktalan azzal kezdené, hogy felveszi ezt a támogatást Ha a lakáselőtakarékossági támogatásra gondoltál (legalábbis az 1996/CXIII. tv. Ezt írja le), ott bizony tudtommal pénzt kell befektetni ahhoz, hogy abból majd valami visszajöjjön, és ehhez állami támogatásként max évi 72eFt jön hozzá, de ez csak akkor, ha abban az évben a megtakarítás 240eFt, tehát havi 20eFt (tények és számok, ugye). Ha van havi 20eFt megtakarított pénzem, akkor azt inkább befektetem értékpapírba (ahogy azt teszem is)… meg amúgyis, itt még nem is számoltam a közvetítő hasznával, nyilván ők sem ingyen csinálják az egészet.
(Hm, deja vu érzésem van, mintha ezeket a köröket már lefutottam volna valakivel egy másik topicban a Brokernet kapcsán).
Ezt a támogatást be tudjuk építeni az ügyfél meglévő hitelébe, az új hitelébe
Érdekes, ezt a bankom is meg tudta csinálni.
meg tudja kapni csak úgy simán megtakarításként
Ha továbbra is a lakáselőtakarékosságról van szó, akkor AFAIK 8 év után kaphatja csak meg, ellenkező esetben csak akkor, ha lakásvásárlásra használja fel. (Ezeket most a törvény szövegéből néztem ki, remélem, azóta nem helyezték hatályon kívül…).
Nem gondolom, hogy ez a rendszer bármikor is felhígulna, vagy telítődne!
Minden beszervezés-alapú rendszer telítődik, amint elfogynak a beszervezhető emberek, az meg mindig bekövetkezik, ha a lakosság nem végtelen. (Igen, van születés meg halálozás, de ezeknek a folyamatoknak az időállandója jóval kisebb, mnt ahogy a beszervezés-alapú rendszerek taglétszáma állítólagosan növekszik).

Update: érdekesség: ha 8 szint van és 1100-1200 fő, akkor (egyenletes elágazási tényezőt feltételezve) egy tag átlagosan 2.53-2.57 tagot szervez be. Nem mintha ennek bármi jelentősége lenne, csak szeretek számolni.

27) Kreator (nem regisztrált)
Drága Barátom Tamás!

Én nem igyekszem okosabbnak tűnni mint amilyennek látszom! Nem elég olvasni a törvényt érteni is kell.

Akkor minden hajléktalan azzal kezdené, hogy felveszi ezt a támogatást

A lakáscél azért nem árt hozzá! 8. év után szabadon felhasználható valóban!

Érdekes, ezt a bankom is meg tudta csinálni.

Nagyon jó! Ebből is látszik hogy működik. A bankod szerinted kinek a partnerértékesítője?
Mivel ő maga nem tudja ezt neked odaadni, mert nincs rá jogosultsága, a mi termékünket adta el neked! A bankodba oda kellett menned? A bankodba fizetned kellett az adott szolgáltatásért? Képzeld nálunk ugyanannyi, csak nem kell kimozdulnod otthonról és szombat vasárnap is az ügyfél rendelkezésére állunk!…és, ami lényeges különbség! A bank mindig is a saját profitját fogja védeni! Mi pedig az ügyfél érdekeit! A bank egy 5 milliós hitel mellé odatesz 1db számlát és fizetteti veled 15 -20 évig! Mi odateszünk 2db számlát és 64.000ft havi törlesztéssel a 5 milliót 93hó alatt elfelejti sz ügyfél.

Minden beszervezés-alapú rendszer telítődik, amint elfogynak a beszervezhető emberek,

Az ingatlanok mennyi idő alatt amortizálódnak? Tudod, festés, felújítás stb.?
4-8 év? Akkor nem lenne jó ismét felhasználni a támogatást? Mert a törvény erre is lehetőséget ad! Egy vissza nem térítendő támogatás, egy futamidő alatt, egy adószámhoz.
Mennyi is a befektetéseid hozama? Mekkora összeget kötsz is le egyben, szemben a max. 20.000ft-tal? Van esetleg 8 éves fix garanciád az adott hozam mellett? Egyáltalán milyen garanciáid vannak?

A létszámmal kapcsolatban pedig csak annyit, hogy nem szívlapátokkal toljuk befelé a jelölteket! Én megnézem nagyon is hogy kivel fogok együtt dolgozni! Jelemzően az egyik legfrissebb üzleti igazgatónk egy soproni 23 éves egyetemista srác!
További szép estét!

Kreator

Szerintem valamikor ilyentájt zárható a topic Tamás, ha nincs ellenedre, akkor akár zárd is le, én nem akarom elvenni előled a válaszlehetőséget. (Amúgy zárnám, szvsz onnantól nincs miről beszélni hogy vki bruttóban nézi a jövedelmét )

Kreator Regisztrálj, és küldök privátban címet. Most így kicsit nem tudnék hova, ugye…

Haszprus, Zárom is, mert túlcsordult a bullshit-számlálóm

Tamás, akkor még egy gyors topiczáró smiley

Ez egy lezárt bejegyzés, nem fogad több kommentet.