The GuNN

Word help needed

©   The GuNN   |   howto

Na remélem vagytok, akik jobban kenitek ezt, mint én. Azt szeretném megoldani Wordben, hogy ha van egy adott dokumentumom, legyen mondjuk 5 oldalas, akkor az ismétlődő mezőket ne kelljen újra és újra beírni 5 oldalon keresztül. Tehát ha például egy kft nevét akarom leírni minden oldalra de más és más helyekre, akkor valami olyat kéne, hogy én megadom az első helyre a kft nevét és ő a többi helyre magától beírja. Próbáltam már Autotexttel és Fieldekkel megoldani, de valahogy sosem azt értem el, amit szerettem volna. Egyébkébt Word for Mac 2008 -ról van szó, ami szerintem a legújabb sima PC-s Word megfelelője. Vagy olyasmi. Ötleteket köszönöm.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 9 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Keyword: körlevél

Csinálsz egy táblázatot az _adatokról_, csinálsz egy sablon doksit, ahol megfelelő helyeken hivatkozol az adatokra, aztán generál neked belőle olyan doksit, amiben már nem hivatkozások, hanem maguk az adatok vannak ott beírva

Bővebb howto @ word help, ennyit tudok, kb 8 éve csináltam ilyet és azóta _teljesen_ másképp működik

Köszi, megnézem. Egyébként a nevetséges az, hogy amíg a teljesen ingyenes OpenOffice vagy micsoda nevű szarban ezt Mezők -kel kb. 5 kattintásból meg tudtam csinálni, addig a 100k -s Wordben már egy délután óta ezzel szarakodom.

Ha egy délutánt eltököltél vele, akkor nem lett volna egyszerűbb sima copypaste-el?
Vagy ha az a lényeg, hogy nem tudod előre a kft nevét, akkor beírsz a helyére valami máshol biztos elő nem forduló stringet, majd amikor később megtudod mi kell oda, végrehajtasz egy cserét az összesen.

Persze Haszprus megoldássa valószínűleg jobb, de az enyémhez szinte 0 wordismeret kell.

Jaja körlevél, bár az csak akkor hasznos ha ezt 20* elkéne végezned mindig más kft-vel. Különben egyszerűbb ha valami segédprogramba egy billentyű kombóra beállítod a kft nevének beszúrását.


Nord, The GuNN, az elő nem fordulő string egyébként nem rossz ötlet

The GuNN, keep cool, feel the power of zen

Haszprus, Azért vágod, hogy moderáltam utólag? Fejlődőképes vagyok!


Egyébként a megoldás végül valóban a Körlevél lett.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...