The GuNN bejegyzései - 26 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére. The GuNN ezekben a témákban írt:


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2008
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2007
-
-
-
-
-
-
-
-
-
The GuNN

Ingyen hitel?

©   The GuNN   |   l0lzor life sux szánalmas

Többször akartam már írni erről a témáról, de valahogy csak most jutottam el idáig. Gondolom mára már mindenkinek ismerős a történet, hogy ha tv-t, mikrót, akármit akarsz venni, akkor mindenhol tolják a pofádba, hogy Öcsém, ne viccelj! Te ki akarod fizetni egybe?! Háfigyeljémá'! Vedd meg nálunk részletre! Mi most ingyen hitelt adunk neked! Aztán fogja magát a jóhiszemű customer és nekiáll számolgatni. Egy tv esetében mondjuk cirka 200 ezer forintról van szó. Megveszem most egybe, és akkor mondjuk a büdzsémben lesz egy viszonylag jelentős output, vagy megveszem tényleg erre a jópofa csakmostcsakitt ingyenhitelre és akkor kényelmesen havonta törlesztek 10-20 ezer forintokat. A hülyének is megéri.

Azonban szerintem ezt csak addig gondolja valaki, amíg közvetlenül a hitelfelvétel előtt sor nem kerül az ún. hitelképesség-vizsgálatra. Ez a képződmény a XXI. század nagy csodája. Elmondom, hogy szerintem ez hogy néz ki.

The GuNN

Popdaráló

©   The GuNN   |   l0lzor life tv

Az milyen, hogy tegnap bekapcsolom a tv-t, megy a Popdaráló és egyszer csak látom benne az egyik barátomat versenyzőként? Majdnem kiestem a fotelből, annyira meglepődtem. Néztem egy darabig, de elég hamar kiesett, gondoltam akkor is frankó, hogy így mert szerepelni. Erre ma dumálunk, mondom neki, hogy láttam tegnap, grat meg minden akkoris ha nem jutott valami messzire. Erre mondja ő, hogy Hagyjad már, a múlt hetit kellett volna látnod! Mér, abba is szerepeltél? Ja, azt meg is nyertem. Erre nézem a popdaralo.hu -n, hogy a múlt héten megnyerte a fődíjat és elvitt 3 milliót. Lol?

The GuNN

Word help needed

©   The GuNN   |   howto

Na remélem vagytok, akik jobban kenitek ezt, mint én. Azt szeretném megoldani Wordben, hogy ha van egy adott dokumentumom, legyen mondjuk 5 oldalas, akkor az ismétlődő mezőket ne kelljen újra és újra beírni 5 oldalon keresztül. Tehát ha például egy kft nevét akarom leírni minden oldalra de más és más helyekre, akkor valami olyat kéne, hogy én megadom az első helyre a kft nevét és ő a többi helyre magától beírja. Próbáltam már Autotexttel és Fieldekkel megoldani, de valahogy sosem azt értem el, amit szerettem volna. Egyébkébt Word for Mac 2008 -ról van szó, ami szerintem a legújabb sima PC-s Word megfelelője. Vagy olyasmi. Ötleteket köszönöm.

The GuNN

Jelszó a jelszavakra?

©   The GuNN   |   howto hwsw

Habár sosem tartottam eddig különösebben fontos kérdésnek, mára mégis azt gondolom, hogy az embernek felettébb kellemetlen tud lenni, ha akár egy sima közösségi site jelszavához is hozzáfér valaki, akinek nem kellene. Továbbra sem hiszem, hogy egyszerűbb jelszólopásokkal komolyabban vissza lehet élni de egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy nem jó érzés megtudni, hogy nem tudunk belépni mondjuk az emailünkbe, vagy akár az iwiwes profilunkba. Sokáig úgy voltam vele, hogy volt egy faja jelszavam és azt használtam mindenhova. Anno, amikor volt két emailcímem meg egy online manager accountom ez persze még nem okozott különösebb fejtörést, úgy voltam vele, hogy ha valaki valahogy hozzáfér a jelszóhoz, akkor egye fene, így jártam. Ma azért már más a helyzet, simán kerülhetek kellemetlen de akár megalázó helyzetbe is ha kitudódik 1-1 jelszavam. Szóval gondolom, ma már csak úgy megy, ha az embernek van legalább 5 különféle bonyolult és erős biztonsági szintű jelszava. Csakhogy így az ember egy idő után eljut oda, hogy nem tudja mindig egyből, hogy melyik site melyik accountjához melyik pass tartozik. Van, aki arra esküszik, hogy szintén egy jelszóval védett szövegfájlba vagy valamilyen más állományba rejti az összes többi jelszavát és pillanatnyi tudatzavar esetén onnan bogarássza ki. Szerintem ez is csak félmegoldás. A kérdés tehát az, hogy létezik erre egyáltalán épeszű megoldás? Mik a tippek? Mik a szokások? Egy jelszó mindenek felett? Egy jelszó mindenhova és akkor sosem felejtjük el? Mindenhova külön jelszó? Akkor meg előbb-utóbb magunk sem fogjuk tudni mikor melyiket. Szóval?

The GuNN

Olvasói levelek 080229

©   The GuNN   |   blog olvasói levelek szánalmas

Feladó: soliman

Címzett: The GuNN

Küldve: 2008. február 28. 23:21 (tegnap)

archiválva törlés

Szia! Azt sem tudod miről beszélsz,fiam.Akkor miért mondod.(örök téma)Maradnál csöndben és csak figyelnél.Többet érnél vele.Amúgy(biztos)fasza gyerek vagy.Máshoz is így szólsz hozzá?

És még egy kis mellékes infó:

regisztrált: 2008. február 28., csütörtök 23:13

itt járt: 2008. február 28., csütörtök 23:30

hozzászólások: 0

letöltött lapok: 29

feladott privát üzenetek: 1 (0 olvasatlan)

kapott privát üzenetek: 1 (1 olvasatlan)

The GuNN

Kereskedelmi tévék

©   The GuNN   |   life

Észrevettétek, hogy a nagyobb kereskedelmi tévéken a híradósoknak divat nem ismerni az adott csatornán éppen futó műsorokat? A híradók végén szokás beolvasni, hogy mik következnek azután. Rendszeresen előfordul, hogy elkezdi mondani a következő film vagy sorozat címét majd félúton megakad, lenéz a lapjára és ilyen félig fitymáló, félig meglepődött arckifejezéssel olvassa tovább:


Maradjanak továbbra is velünk mert következik a Shark, a Törvény...

...Törvényszéki ragadozóóó?!
The GuNN

Toldi Estéje

©   The GuNN   |   barátok film

És az ősz levente, e szavakat szólva,
Kiugrék a sírból, mintha ifju volna;
Háborús tenger lőn lelke, melynek habja
Tűzokádó hegytől fel vagyon forralva
S monda: „Vidd hírül az öreg cimboráknak,
Hogy a vén bajnokot sír fenekén láttad:
De a lelke ott lesz a viadaltéren,
Vérbosszúját állni az idegen véren.

Arany János: Toldi Estéje

The GuNN

Elhunyt Heath Ledger

©   The GuNN   |   film life

28 éves korában elhunyt Heath Ledger. Korai, gyengébb filmjeitől eltekintve egy jó színészt vesztettünk el. Heath, we will miss you.

Heath Ledger és Jake Gyllenhaal a Túl a barátságon c. filmben
The GuNN

Isten városa

©   The GuNN   |   life

Amikor ezt írni kezdem vegyes érzéseim vannak. Joghallgatóként nehéz ilyen esetre észérvekkel és higgadtsággal reagálni. Ugyanis ilyen státuszomban mindig a szabályok embere kell legyek és ezen szabályokat elé kell helyeznem minden dühnek, indulatnak és vágynak. Néha azonban ez nem egyszerű.

Amikor a címadó filmet láttam megnyugtató volt arra gondolni, hogy a hetvenes évek Rio de Janeiroja messze van tőlünk és hogy ilyen ma Európában nem fordulhat elő. Akkor még nem tudtam, hogy Kiskocka Magyarországon van és hogy a XI. század Európájának bűnözője ő. A legborzasztóbb azonban mégsem ő maga. Nem az, hogy ő gátlás, félelem, kétség, lelkiismeret és bűntudat nélkül tesz meg bárkivel bármit, hanem az, hogy erre a felnőtt, képzett társadalom nem tud mit reagálni. Az emberek egyszerűen széttárják a kezüket és bevallják, hogy ehhez fogható borzalommal és agresszióval még sosem találkoztak és fogalmuk sincs mit kell vele csinálni. Egyszerűen annyira túl van ez már minden határon, hogy normális ember tehetetlen ezzel szemben. Így válik lehetségessé nyomban, hogy a zabolátlan gonoszság és erőszak gátak és fékek nélkül tombolhat szerte a városban. Megtörtént egyszer, megtörtént kétszer, megtörtént negyvenszer és semmi reakció. Azt hiszem van olyan elsöprő agresszió és romlottság, ami ellen egyszerűen a szélsőségektől többé-kevésbé mentes társadalom nem tud mivel védekezni. Nincsenek meg a megfelelő hatékonyságú és erejű eszközei. A kérdés itt az tehát, hogy kell-e, szabad-e a társadalomnak felvennie a kesztyűt és alkalmazkodni az új követelményekhez. Alkalmazkodni, mint megerősödni, könyörtelenné és hasonlóan kegyetlenné válni. Vagy nem és akkor marad a jog, az észérvek és a humánum amik nyilván szép és erényes dolgok de kérdéses, hogy tudják-e tartani az iramot az új idők bűnözőjével.

The GuNN

Állami cégek?

©   The GuNN   |   life

Nem kezdem el én is, hogy milyen fostalicska ez a MÁV, hogy ezt így össze tudta hozni. Persze nem csak a MÁV, hanem a BKV, a Volán és az összes többi. Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy innen, kívülről nekem nagyonis úgy tűnik, hogy az ilyen - különböző hivatalokból jól ismert - igénytelen, büdös és olcsó öltözetű hölgyemények és hasonló külsejű férfi társaik, akik ott ülnek az ilyen állami cégek különböző szintjein és hozzák a döntéseket, tehát irányítják az egész purdét, szóval ők szerintem egyáltalán nem értenek ahhoz, amit csinálnak. ÉS ez még csak a kisebbik baj. A nagyobb az, hogy ezt nemhogy nem ismerik be, de még úgy is tesznek, mintha értenének hozzá, és fel vannak háborodva, ha számon kérik őket. Nem tudom, milyen kvalitásokkal kell rendelkeznie egy MÁV-os vagy mondjuk egy BKV-s főarcnak, de abban majdnem egészen biztos vagyok, hogy jobban tudnám csinálni azt, amit ők csinálnak.

Az legalábbis egészen biztosan nem jutna eszembe, hogy hipp-hopp, lelőjem az egész vasutat, mert holnap akár havazhat is. Nekem ne adjanak évi 10 milliós prémiumokat meg ne adjanak havi 1 milliós fizetést. Adjanak egy elfogadható bért, meg mondjuk valami sikerdíjat, miután felmutattam valamit, és természetesen korlátlan hatalmat a cégen belül. Komolyan mondom, még én lennék a legboldogabb, ha látnám, hogy sikeresen pucolom ki a szart, és működni kezd a dolog a sok vén geci és munkájuk után, akik ott teszik az eszüket napról napra azzal a kiöregedett orvosokra jellemző gőggel, hogy ők úgyis jobban tudják.

The GuNN

Life is sux

©   The GuNN   |   film

Az van, hogy itt figyel a gépemen a film és nem merem megnézni. Amíg nem nézem meg addig simán gondolhatom azt, hogy ez a _legjobb_ ilyen film a világon, viszont ha már megnéztem, akkor onnantól kezdve már csak 50% esélyem van rá, hogy kurvajó legyen. Vagy jó, vagy nem jó. Bazi nagy dilemma, úgy érzem kevés vagyok ehhez.

The GuNN

Alföldi a Nemzeti élén?

©   The GuNN   |   life színház

Az baszna be, ha egy Alföldi Róbert helyett nem lehetne jobbat találni A Nemzeti élére. Nekem személy szerint ugyan semmi bajom nincs vele, amíg a heti hetesben bohóckodik hetente egyszer és pár év gyakorlás illetve némi tapasztalat után akár még jó rendező is lehet belőle, de azért egy Nemzeti Színház élére tudjunk már találni egy súlyosabb, nagyobb jelentőségű személyiséget.

The GuNN

Bringázás 2007

©   The GuNN   |   bringa

Idén keveset tudtunk bringázni ezért egy barátommal elhatároztuk, hogy csinálunk egy hosszabb, nyárbúcsúztató tekerést. A táv: Budapest - Zalaegerszeg. Szombat reggel 6 óra 30 perckor indultunk innen, a Kodály Köröndről még hárman. Csabi (a képen kék-fehér szerelésben) csak Sukoróig tudott velünk jönni, neki ugyanis másnap indult a vonata Horvátországba és csak ennyire volt ideje (értsd: ő onnan visszajött egyből). Egyébként Sukorón álltunk meg először egy hosszabb (~15 perces) pihenőre majd onnan irány Siófok. Siófokra 13 órakor értünk be és egy 60 perces pihi után mentünk tovább. Szerencsére a Balatonparton végig tudtuk hozni a 35 km/órás átlagot utána viszont már jelentősen gyengültünk és lassultunk. Sármellékre érve nekem már nagyon fájt a bal térdem és az állapotom miatt is izgultam kicsit, a társam pedig pont addigra lett jobban (neki Siófok után volt nehezebb visszaülni a bringára). Ott ismét egy hosszabbat pihentünk (~30 perc) majd mentünk tovább Zalacsány felé. Sajnos közben eléggé sötét lett és hát a 7-es út nem annyira kedvez a bringásoknak a kivilágítatlan falvak között. Hiába volt onnan nevetségesen kicsi a távolság Egerszegig, addigra már fáztunk, sötét is volt és sok helyen emelkedett az út, örültünk ha a 20-as átlagot tartani tudtuk. A végén 22:45 körül értünk be Zalaegerszeg centrumába. A 16 óra 5 perc menetidőből 11 óra 50 perc volt az, amit tisztán a nyeregben, tekeréssel töltöttünk, a maradék (igen jelentős idő) pedig a kisebb-nagyobb pihenők. A vége egyébként 248,68 km lett, ami szerintem nem annyira kevés így egy napra tekintve, hogy minimális felkészüléssel vágtunk neki. Jövőre talán jobb lesz.

Zalaegerszegre egyébként bejött értünk unokatesóm, aki a közelben egy faluban lakik, nála aludtunk az utolsó képen a kosár szőlőt ő adta, nyilván nem volt nálunk lefele .

The GuNN

Btk. 172.§

©   The GuNN   |   life

172. § (1) Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem talán megérne ennyit, ha egyszer egy ilyen motoros őrültet látnék elvágódni az éjszaka közepén miután egykeréken próbált végigrohanni az Andrássyn cirka 150-nel úgy, hogy közben a nyeregben állt (!). Szóval nem bántanám, meg semmi, odamennék hozzá, remélhetőleg addigra már dőlne belőle a vér, hangosan felnevetnék, megtapsolnám és tovább ballagnék. És nem azért mert irigy vagyok a motorjára, az életstílusára, mert ő ezt mind megteheti, hanem azért mert speciel leszarom, hogy neki milyen motorja van és hogy ő mire képes vele. Manapság már szinte minden sarkon különböző versenyek vannak, el lehet rá menni de nem hiszem, hogy a város közepén kell éjszaka mindenkit fárasztani azzal, hogy ő aztán most mennyire überbasszájba. Nem érdekel. És kész.

The GuNN

Ilyen van?

©   The GuNN   |   life

Ez ma előfordulhat Európában?

...szombaton reggel otthonában holtan találták az 54 éves Ny. Margitot, aki keringési rendellenességek és traumás sokk miatt hunyt el.

A nőt - az első vallomás alapján úgy tűnt - a saját lánya halálra verte.

...azonban kiderült, hogy a 32 éves lány fenyegetések és hónapok óta tartó kínzások után a szörnyű büntényt magára vállalta.

...az utóbbi évek egyik legbrutálisabb bűncselekményére derült fény.

A letartóztatott három ember hónapok óta terrorizálta és kínozta szomszédait.

...parazsat égettek Tímea mellén...

A gyerekek ugyanis állítólag maguk is részt vettek a két nő bántalmazásában, Timeát olykor a kezén keresztül ütött szegekkel rögzítették a falhoz, és többször is megszúrkálták.

...Juli, aki most különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanújával előzetes letartóztatásban ül, három gyermek anyja.

Volt, hogy a polgármesteri hivatallal szembeni parkban, sőt a hivatal kertjében tépték meg a két nőt, akik hiába rohantak be segítségért, senki nem törődött velük.

The GuNN

Olvastam: Világok harca

©   The GuNN   |   film

Kaján vigyor jelenik meg az arcomon mindig, ahányszor csak úgy kezdi valaki egy adaptációval kapcsolatban a post experience-t, hogy Nem ismertem az alapsztorit., még akkor is, ha ezt a Józsi mondja (írja). Hiszen ilyenkor jogosan merül fel a kérdés az olvasó individuumban; vajon akkor mégis mit vár a filmtől az adott esztéta? Mert én speciel az Odüsszeusz c. filmtől sem azt vártam anno, hogy Homéroszt (illetve barátját Odüsszeuszt) bevarázsolja 1997-be, hanem azt, hogy ami már megvan könyvben x ezer éve, azt most láthassam filmen is (miután ismertem az alapsztorit, teszem hozzá). Szóval az, aki csak azért mert 2006 van, megkérdezi Odüsszeusztól, hogy mit lámázik annyit azzal a kurva hajóval, az már bocsánat a szóért, de fogalom nélkül van.

Szerény meglátásom szerint egy _adaptáció_ pont azért az ami, hogy 2006–ban (or wheneva’) visszaadja nekem azt, ami nem 2006–ban lett megírva, elképzelve. Éééés igen, amikor beülök az 1898–as War of the Worlds _adaptációra_ akkor pontosan azt várom, hogy jöjjön a sok butuska de hatékony warmachine, pusztítson, gyújtson, taposson, az összes puhatestű meg szaladjon és sikoltson ahogy bír. Legyen káosz, legyen rombolás, aztán pedig egy pillanat alatt tűnjön el minden és lőn világosság. EZÉRT FIZETTEM, EZT VÁROM A WAR OF THE WORLDS-TŐL, és nem pedig azt, hogy mivel most már 2006-ot írunk, a film vége felé egyszer csak eszébe jusson valakinek, hogy mivel lehet kiírtani a gonosz erőt és megelőzni a fenyegető igát. Éppen ezért nem tudom elfogadni azt a teóriát sem, hogy Spielberget leírhatnánk egy impotens kóklernek, főleg nem egy olyan életmű után, mint az övé. Hiszen nem csinált mást az arc jelen esetben sem, mint fogott egy könyvet, ami tetszett neki (és még rengeteg más szerencsétlennek) és áttette az ő idejébe az ő elképzeléseivel, amibe nyilván nem fér már bele, hogy megváltoztassa azt, ami körül az egész matéria realizálódott. És guess what, ha Spielberg szobrász lenne, akkor egy életnagyságú tripod szobrot csinált volna 2006-ban, úgy, ahogy azt ő a könyvben olvasta. (gyk: ha elmegyek egy depeche mode koncertre akkor utána nem írom meg, hogy bazmeg, nem ákos énekelt)

Adaptáció a kulcsszó, amit kerestek drága feleim. Alapigazság ez, melyet nem szabad szem elől téveszteni hosszú útunkon ami ezen a koszos és görbe ösvényen vezet.

Függöny!

The GuNN

Laptop vásárlás

©   The GuNN   |   hwsw

A családban lassan aktuális lesz egy laptop vételezése. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy mire kell figyelni, mik legyenek mindenképpen benne és hogy ár/érték arányban mi a legnyerőbb. A Laptop.hu kínálatából nézelődtem, olyan 200 ezer körüli gépeket, ennél sokkal többet nem fogunk rászánni és jó lenne, ha maradnánk az említett honlap, cég kínálatánál, mert csak.

Szóval többnyire gépelésre, wördözésre, kis netezésre, és olykor-olykor dvd írásra, nézésre kellene, hogy mindenképp alkalmas legyen, ennél sokkal többre nem nagyon. Nyilván nem feltétlenül kell felhasználni a ~200k-s összeget de azért nem is a leggagyibbra kell rábökni. Segítsetek, ki mit és miért javasol.

The GuNN

Forradalom 2006?

©   The GuNN   |   life

Úgy gondoltam, talán van értelme itt is feltenni a kérdést, ami mostanában annyira divatba jött. Szóval legyen ez egyfajta fórum a különböző érveknek, véleményeknek. Ki mit gondol, mennyiben erkölcsi vagy politikai válság ez, mennyiben van ma Budapesten forradalom, mi lehet a vége, ki mit remél? Természetesen szigorú de pártatlan cenzúra mellett.

The GuNN

Bringa megint

©   The GuNN   |   bringa

Na ha már mindenki bringázik keresztül-kasul a blogon, akkor gondoltam én is megosztom a nagyérdeművel a szívügyem. Szóval nem nagyon akarom elkiabálni, de úgy néz ki, ő lesz a legújabb kedvesem. Itt van róla néhány adat. Ha jól tudom ez ugyan 2003-as modell viszont ezen 105-ös szerelés van amíg a 2006-oson csak Tiagra. Elvileg ez annak ellenére drágább, hogy régebbi.

Szorítsatok először is azért, hogy mihamarabb alattam lehessen, aztán pedig azért, hogy a monti után szépen át tudjak állni.

The GuNN

Indiana Jones IV. - A New Hope

©   The GuNN   |   film

Hoppá hoppá mire bukkantam. Indiana Jones and the Temple of Doom - 1984, written by George Lucas. Ez az első Star Wars epizód után 7 évvel készült. A bárban a film legelső pár jelenete játszódik, majd miközben Dr. Jones menekül egy pillanatra villan be csak a neontábla Ben Obi-Wan Kenobi nevével, én is csak véletlenül vettem észre. Mindenesetre érdekes.

update: A Wikipedián is megemlítik, hogy a neve feltűnik a filmben

The GuNN

X-Men: The Last Stand (X3)

©   The GuNN   |   film

X-Men: The Last Stand - 2006. Szóval Jean Greynek azért kell meghalnia, hogy Főnix feltámadhasson . Azt javaslom, hogy csak az menjen el moziba és nézze meg a filmet, aki utána nem azzal kezdi, hogy mekkora hülyeség az egész. Igen, az egyik repülni tud, a másiknak kék a színe, a harmadik meg mozgatja a fémet. És akkor mi van? Ez képregény, annak pedig nagyon jó. Látványvilágban jobb, mint az előző kettő, és a sztori sem elcsépelt. Úgyhogy ajánlom mindenkinek, aki szereti a MARVEL-t, aki szereti az X-Ment és aki szereti az akciódús, de néha meseszerű képregenyeket (a francba is, a képregénynek az a dolga, hogy meseszerű legyen).

The GuNN

Kisiklottak (The GuNN)

©   The GuNN   |   film

Kötelező darab. Nem csak Clive Owen es Jennifer Anniston miatt, hanem a sztori miatt is. Tipikus példája annak, hogy hogyan kell viselkedni az életben. Vannak akik csendben hagyják, hogy keresztül menjenek rajtuk és vannak, akik bármi áron, de elégtételt vesznek. És persze vannak azok, akik tettetik, hogy balekok, aztán bármi áron elégtételt vesznek.

Nem szólsz
The GuNN

Durr, durr és csók

©   The GuNN   |   film

Ígérem leszállok a filmekről, csak még ezt hadd. Kiss Kiss Bang Bang -2005. Először valamiért meg sem akartam nézni, aztán persze hamar rájöttem, hogy nagy hiba lett volna kihagyni. A sztori üt, a szereplők hibátlanok, de az egészben a legjobb a szöveg. Olyan dumákat lenyomnak, hogy tapsoltam a röhögéstől. Spoilert nagyon nem akarok, úgyhogy jobban nem is mennék bele, csak ajánlani szerettem volna mindenkinek, aki eddig esetleg nem látta volna.

Perry: [Leaving Party] I'm talking money...
Harry: A talking monkey?
Perry: Talking monkey, yeah. Came here from the future, ugly sucker, only says 'ficus'.

Genre: Action / Comedy / Crime / Mystery / Thriller
Plot Outline: A murder mystery brings together a private eye, a struggling actress, and a thief masquerading as an actor.
User Rating: 7.9/10 (9,125 votes)

The GuNN

V, mint Vérbosszú

©   The GuNN   |   film

Na, gondoltam írok én is egy filmes élményemről, hátha. Szóval V for Vendetta - 2005. Egyesek szerint ellentmondásos, szerintem viszont perfekt. Annyi mindenesetre bizonyos, hogy az imdb-n nem véletlen az a 8.2-es átlag. A Mátrix alkotói hozták a szokott színvonalat és minőséget a főszereplő kiválasztásáról nem is beszélve, ahogy Mr. Smith szaval, az valami isten (és azért van benne akció is bőven). Szóval a HÜT értékelése: különösen ajánlott.

Remember, remember, the fifth of November, gunpowder treason and plot. I see no reason why the gunpowder treason should ever be forgot.

Genre: Action / Drama / Sci-Fi / Thriller
Plot Outline: A shadowy freedom fighter known only as V uses terrorist tactics to fight against his totalitarian society. Upon rescuing a girl from the secret police, he also finds his best chance at having an ally.
User Rating: 8.2/10 (39,704 votes)

The GuNN

Backslash - A hiányzó láncszem

©   The GuNN   |   barátok hwsw life

A legenda szerint Worf agyából pattant ki az ötlet, hogy mekkorát robbanna egy ilyen _újság_. Aztán amikor nagyjából két éve összehívott hármunkat a második emeleti 1 szobás bútorozatlan lakásába, előadta. Előadta, hogy arra gondolt, hogy kellene egy olyan újságot csinálni amilyen még nincs. Legyen mondjuk informatikai, hiszen ehhez még értünk is valamennyire. Aztán legyen mondjuk az átlagnál igényesebb, hogy ha valaki meglátja az utcán és kicsit is foglalkozik kompjúterrel, akkor a kezébe akarja venni. Aztán legyen mondjuk ingyenes. Mekkorát fog pukkanni, te jó ég, ingyenes informatikai magazin ami mindennek a tetejébe nem a szokásos wc papírra van nyomva, hanem igényes, csillivilli papiruszra. Szóval mutogatta ott a képeket közben csillogó szemekkel áradozott róla, A mérete ilyen lesz, hogy ezzel is feltűnést keltsen, ennyi oldal lesz, a dizájn is kész, tessék, szerintem szupi meg amúgyis, most mi baj lehetne. Ez jellemző volt rá. Ez a sugárzó, sokszor már-már buta és irrealalisztikus optimizmzus, persze ezt akkor még nem tudtuk. Talán ezért is hittünk neki. Hirtelen ott abban a pici lakásban négyen elhittük, hogy Worf valami hatalmas ötlettel állt elő és ha akarjuk, hamarosan újságkiadó lesz belőlünk.

The GuNN

Vágjunk bele

©   The GuNN   |   barátok fejlesztés történelem

Szeva, én vagyok a Haszprus ÜberTeam (továbbiakban HÜT) legújabb tagja. Azt hiszem, némileg eltérő színt jelentek itt a blogon belül több szempontból is, egyrészt a kollegáktól eltérően, nekem lövésem sincs az informatikáról, éppen ezért jogásznak készülök, másrészt pedig én vagyok az, aki ezen blog keretein belül a trusted level összes szintjét bejárta, kezdve a legalacsonyabbal és mint láthatjátok - hála a diplomáciának - eléggé felküzdöttem magam, így éppen az überblogger státuszban tetszelgek. Ez egyszer jó nekem, hiszen végre eleget tudok tenni az Ej, erről de beszámolnék valahol rángásaimnak, aztán pedig jó Neked, hiszen még akár jót is írhatok, ami esetleg elnyeri a tetszésed. Mondjuk amíg nem írtam sehova, valahogy biztos voltam benne, hogy némely gondolatomat szuperul meg tudnám osztani a külvilággal és milyen érdekfeszítő és lebilincselő tudnék lenni, aztán most valahogy mégis izé, izgulok. Na, de majd csak elmúlik.

Szóval véleményem szerint kicsit talán másfajta postokra számíthattok majd tőlem, mint a többiektől, de persze az sincs kizárva, hogy olykor-olykor valami technikai jellegű témához is hozzászóljak. Végülis techblog vagyunk vagy mifene. Mindenesetre az biztos, hogy tőlem ritkán fogtok a kódolásról vagy a Macről olvasni. Inkább élményekről, gondolatokról, ötletekről, remélve, hogy jó hallgatóságra találok bennetek és esetleg én is plusz egy okot szolgáltatok majd arra, hogy idelátogass. Na, kezdetnek ennyi, drukkoljatok!

És persze én is szeretnék köszönetet mondani a szüleimnek, a barátaimnak, de legfőképpen Haszprusnak, aki lehetővé tette, hogy mindez megtörténjen.