Haszprus

Firefox 3

©   Haszprus   |   hwsw

Sajnos elszállt a hosszú bejegyzés amit arról írtam hogy a firefox egy bugos szar, így a hármas verziója is. Úgyhogy csak röviden: a fenti képet itthon már kétszer megkaptam, odabent pedig a telepítés utáni 5 perc alatt 20x lefagyott.

Firefox 2 telepítőt pedig a távozásom előtti percekben nem sikerült találnom már neten, de hétfőn tovább keresek asszem.

Én komolyan sajnálom hogy pillanatnyilag ez a legjobb böngésző ami a piacon létezik. Az IE6 a maga idejében istencsászár volt, és _SOHA_ nem fagyott, vmint a felhasználói felülete nem volt egy bughalmaz. A firefox, nos az más tészta… Cserébe sajnos ez az egyetlen böngésző ami rendesen bővíthető és lépést tart a web fejlődésével.

Az egésszel az a problémám, hogy a firefox messze nem annyira minőségi cucc, mint amilyennek reklámozzák, meg amekkora hájpot csapnak körülötte.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 49 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

FF3-at beta4 óta defaultként használom, és soha egy fagyás vagy egy bug, pedig nem hobbi netező vagyok. Az FF3 final sem produkált semmi furcsát eddig.

Csepi, ez a worksforme kategória

update: másik jellegzetes bug hogy rendre bezárás után még pluszban task managerből vagyok kénytelen kilőni a firefox.exe folyamatot…

Szerintem az a gond, hogy túl sok extensiont használsz és azok akadnak össze és lassítanak. Megoldás? Hát, le kell mondani némi kényelemről a stabilitás érdekében.

keepcop, leszámítva hogy a munkahelyen a safe mode-ot is kipróbáltam, ami ugye letiltja az összes kiegészítőt

Beta 3 óta használom a FF3-at, kb beta 5 óta semmi gondom nem volt vele, egészen a véglegesnek kikiáltott verzióig, ami elkezdte, amit néha a FF2 is csinált. Kb naponta egyszer elszáll, felzabálja a proci nagyrészét és leállítás után külön ki kell lőni task managerből.
Valószínűleg valamelyik extension csinálhatja, ami most vált FF3 kompatibilissé, és ezért csak most jelentkezett a probléma, eddig még lusta voltam megkeresni melyik.

Nord, mennyire kézenfekvő lenne, ha láthatnánk firefoxban, h melyik extensionünk mikor frissült, nem?

Se kikapcsolás utáni memóriában ragadás, se 100%-os prociterhelés, és van jó pár addon-om. Nem lehet, hogy épp 1 addon bugja miatt van ez?

Haszprus, Trükkösen megoldható: meg kell nézni a Firefox profilkönyvtárában, hogy mikor módosultak utoljára az adott extensionhoz tartozó állományok.
Egyébként, azt hiszem, hogy el kell vetnem az extensionos elméletemet, mert amik most mennek, azok már mentek RC1 alatt is.

Nekem bugmentes volt eddig, bár nem is vagyok olyan power user mint egyesek, nem nyúzom annyira de nekem megfelelt

Tényleg nem a Firefox lehet a hibás, inkább az extensionok, nekem a 2-es se fagyott le sose, meg mióta 3-ast használok(beta3), azóta ez se. Egyszer se.

Mit basztam el, hogy nekem működik?

Opera.

Amúgy én is most Firefox 3 használatára kényszerülök, és azt leszámítva, hogy eszi a memóriát mint kacsa a nokedlit, semmi bajom nincs vele.

Mefi, én nézegettem a többi gömbészőt is (főleg mert by default Konquerort használok), ha sok szar van nyitva, mindegyik száz megákat lefoglal. Becsukogatod, kevesebbet

Jelentem itt is jól megy.
Mondjuk ezek az új gombok meg ikonok olyanok mintha visszamentünk volna 10-15 évet design-ban (tudom, retro).

Levente, odabent safe mode-ban se megy, teccikérteni?

Jelentem sokadikként, hogy nálam is jól szuperál. RC-k óta megy a hármaska és eddig nem fagyott illetve a kettesnél is két kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor fagyott ki.

Érthetetlen a problémád, mert a Firefox a nagy átlagnál igenis remekül működik. Valami spec szoftver zavarhat nálad be, amit mind otthon, mind a munkahelyeden is használsz. Vagy talán bizonyos oldalaknál jön le?

Haszprus, Ez viszont egy másik érdekes dolog. Minél több az extension, a firefox annál tovább marad a bezárás után a tasklistben és kezdi el a háttérben mentegetni az extensionök beállításait és egyéb dolgokat amiket ilyenkor kell (?)… Zavaró dolog, de megszokható. Itt eltelik jópár másodperc mire onnan is eltűnik.

értem, a firefox 3 a bugtalan szoftver

Haszprus, Nem, de azért biztos használható lesz. A 3.0 telepítése az Istennek sem akart egyszer sem befejeződni, pedig sokat próbáltam. Éltem a gyanúval, belenéztem a könyvtárába. Valahogy azért mégis csak bemásolta az állományokat. Jelentem, fut! A könyvjelzők pokolásával fél órát szenvedtem, eléggé átláthatatlan volt. Azért még nem keseredtem el. Ízlelgetem. Jelenleg otthonról, kettesből böngészek. Az jól bevált, itt egy darabig biztosan nem cserélem le.

Az IE7 megkeseríti az életem. Operát már csak azért sem használok, hogy a hitvitákat egész életünkben folytathassunk párommal. Olyan kedvesen szoktuk szidni egymás gépét, programjait, szoftvereit, hogy imádom. (Így szórakozik egy informatikus pár…) Egyébként az Opera kb. ugyanannyit eszik, mint a FF (próbágattul). Lányos rigolya: az Opera felszínezve is csúnya.

Az IE6 szerintem is egészen rendben van, a bajaim vele:
1.) Nem füles.
2.) Ha lefagy, az összes ablaka elszáll, hiába futnak külön.
3.) Nem visszaállítható a fagyás előtti állapot.

1.) Kényelmi szempontból jó lenne.
2.) Valamit elrontottak.
3.) Hasznos lenne a 2.) miatt.

Anett

Olthyer, az ie6-ot csak stabilitási szempontból említettem, remélem te is




Haszprus, a felhasználó a szűk keresztmetszet akkor ebben az esetben…

Haszprus, Ezt nem mondta senki. Nyilván valami összeférhetetlenségi probléma akad nálad és ezért fagy… Nem bírja a képed! TESSÉK TUDOMÁSUL VENNI!

Ralesk, nem tudom, nekem az Opera 80 megánál soha nem eszik többet, akármennyi fül van nyitva. A Firefox viszont az átlag három-négy füllel (több nincs, minek) lazán eszi a 120-130-at.

Szerintem Haszprus nem ért hozzá, mondtam, hogy nem bölcsészre kellett volna menni…

Isti, még nem késő, majd megszavaztatom veletek

Képünkön a Firefox 3 két http-választ összekever.

Update, bug bug hátán, újabb képünkön a firefox 3 az előző screenshotot rosszul, homályosan jeleníti meg. Ne kérdezzétek, hogy ez hogyan lehetséges, el se bírom képzelni. A bug jelentkezik a Google Docs ikonsorában is időnként (pl. ennek a kommentnek az írásakor), de eddig ráfogtam hogy biztos valami nem kompatibilis ott a ffx3-mal. Itt viszont egy mezei png-t jelenít meg hibásan, szóval kompatibilitási problémáról szó sem lehet.


Hedge, nem erről van szó, a firefox. Exe hosszútávon is beragad bezárás után. (_hosszú_ távon, nem másodpercekre vagy percekre)

Haszprus leginkább tényleg az extensionök kigyalulását tudom ajánlani (a disable nem mindig elég – pl. a totem médialejátszó beépülő modulja nem FF3 ready és magával rántja az egészet, ezen a disable nem, csak a törlés segített ), de ez valóban nagyon nagyon gáz

Újratelepítve idebent, műxik.


Csepi, attól még bugos és a többi probléma nem oldódott meg…

Haszprus, nálam még mindig hibátlanul működik!

Nálam jól ment a kettő, most a hárommal próbálkozok. Utóbbi simán kezeli az ilyen 50-100 megnyitott tab-ot is, szóval tetszik.

lymmz, Hogy sikerül 50-100 ablakot nyitnod és azokat átlátni, vajone?!

Hedge, pl. ha egy galériában vagy, ahol a képeket szeretnéd előcache-elni, hogy csak bezárogatni kelljen, a letöltés ne legyen idő…

Hedge, vagy myVIP jócsajok klubot nézegetni!

Sosenem voltam Tűzróka hívő. Meg tudom érteni, akik szeretik, de én már csak maradok oldszkúl. Maxthon 4 potm! Alapvető ragaszkodásomat az egérmozgás alapú parancsok adták meg a Maxthonhoz, benne van már a kezembe, és a FF3 közben sem tudtam ezt levetkőzni. Vagy van oda is valami hasonlót alakító extension?

zUlU, szerintem ezek közül valamelyikre gondolsz:
addons.mozilla.org/…/39
addons.mozilla.org/…/12
Bár azt konkrétan nem tudom, hogy az egérparancsok ugyanazok-e, mivel még soha nem használtam ezeket, én konkrétan a billentyűzetről vagyok képtelen leszokni

zUlU, Az egérparancsok átállíthatóak az all-in-one gestures-ben, ha nem egyeznének. Operában is varázsolok néha, és emlékeim szerint sok mozdulat ugyanaz.

Hedge, én is szoktam ilyen mennyiségű lapot megnyitni, és határozott javulás, hogy míg a FF2 20-30 körül már iszonyatosan belassult, a FF3 simány visz akár 100at is gond nélkül.

dankoi, Megerősítem. Deviantarton egyszerre sok-sok (általában nagy méretű) képet nyitok, és egy kis elakadás sincs az újjal. Ezzel nőtt még egy fokot a szememben.

Olthyer Jó-jó, tudjuk hogy szado-mazo pornót nézel, nem kell ködösíteni. Kell az inspiráció, MIstress Anett? (Lassan lejövök majd erről a poénról egyébként, csak még szivatlak vele egy kicsit, amíg friss. )


mainframe, Nem gond, én is jókat nevetek.

Most viszont adom a magas labdát: fejléc ötletre mi jutott eszembe a poénkodásodról? Két nő alak a képen. Akik uralják a blogot, és rettegésben tartják a fiúkat: Mistress Anett és Domina Judit… Persze azt még nem tudom, hogy mit fognak csinálni a képen… Talán felajzott szamarakat uszítanak rátok.

Olthyer
Persze azt még nem tudom, hogy mit fognak csinálni a képen…
Ez mindaddig teljesen mindegy, amíg bőrszerkó lesz rajtatok.

Ah, azt hiszem pont jókor olvastam végig ezt a threadet. Teaser videó is lesz esetleg lányok?

30+ tab esetén ajánlom a Tab Kit extenzsönt, mer' van benne multi-row (többsoros) tabbár, mint az Operában. És elég mókás, amikor előjön az a régi IE feeling (a mindenféle extra/reklám sávval), mert több helyet eszik meg a képernyőből a tabbar, mint maga az oldal, amit nézel

Pas
30+ tab esetén ajánlom a Tab Kit extenzsönt
Ez jól jönne, de a hivatalos add-on oldalon rákeresve nincs az első oldalon (=jóeséllyel egyáltalán nincs). Egy pontos nevet, vagy egy linket kérhetek rá? Köszi!

addons.mozilla.org/…/5447 ah, még experimentááális stádiumban tartja a fejlesztő [szégyellje magát!]

jomel.me.uk :: Tab Kit itt a kieg. honlapja, ott találsz felhasználóneve/jelszót a sandboxhoz (az Addons Mozilla.org - AMO tesztrészlege jobbhíján).
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...