A Batarang nevű chrome extensionnel tudod debugolni és sebesség-optimalizálni az angularjs oldaladat. Sebesség-optimalizáció címszó alatt nagyjából hasonló feature-t kapsz mint amit php-ben az xhprof vagy xdebug adna, megláthatod hogy mely function hívásokkal telik el az oldalad legnagyobb időhányada. Állat.

Például a YOULOG-ban észrevehető volt már szemmel is, hogy beszaggatott, amikor begépelt valami keresőszót az ember. Nem tudtam igazából, hogy vajon melyik rész lehet a lassú, meg amúgy ez az első angular cuccom amit valaha írtam. Na nézzük Batarangben:

Mint látható, az oldalon töltött idő 66%-a, azaz 763 msec azzal telt, hogy a fejlesztes keresőszó begépelésének hatására lefutott ez a pár kis redundáns filter. Nosza optimalizáljunk valamit rajta:

Miután a userFilter futtatásának számát redukáltam 2-re, már csak 393 msec telik a filterrel, így az oldal 66%-a helyett már csak 44%-át töltjük itt, nyertünk közel 400 msecet (!!!!!), ami bőven érzékelhető is, mert ez a lag a gépeléskor a karakterek megjelenését is késleltette.

Emeletes csúcskirály!

Ps. a dolgot a userFilter memoizációjával tovább lehetne gyorsítani, nem beszélve arról ha minden adatműveletet átemelnék a controllerbe.

Két könyvet tudok most megemlíteni Angular JS témában, az egyik az O'Reilly féle 200 oldalas AngularJS címre hallgató. Ezt úgy gondolom hogy 200 oldalon át semmi olyat nem mond szinte amit 1-2 hét minimális gyakorlati kódbökdöséssel ne tudna meg az ember, ez ilyen dummies könyv, tényleg pár perc alatt átpörgethető és érzed hogy nem mond semmit. A másik a 600 oldalas ng-book Ari Lernertől, na ez faszának tűnik, és többek közt az optimalizációra is kitér, mégha 10 oldalnál nem is szán rá többet, de a memoizációt is innen szedtem egyébként, és ez látványosan egy mélyebb könyv.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 6 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Hat meg kell mondjam egesz hetvegen atomszar hangulatom volt de ez teljesen jobb kedvre deritett

Note for myself: azt az angular konyvet olvasni kell meg

Irtam ma az utobbi konyv elso par oldala alapjan egy todo appot angularral, hat ez valami beszaras komolyan. Ezt a cuccot egyszeruen elvezetes tanulni, mert annyira konnyen annyira latvanyos dolgokat lehet csinalni vele… Nagyon jo!

Angular könyv? Valódi, kézzel fogható? Mi az?

eL Geri, Az utolso bekezdesben irtam roluk egy kis velemenyt. En az ng-bookot ajanlom.

Haszprus, Konklúzió: előbb olvas, aztán kérdezz! Köszi!

Es irtam ma bent egy kurvajo direktivat meg mindenfelet angularban uuuaaaoooh aahhh jeaahhh! csak szetmegy a fejem, de amugy most nagyon orulok magamnak
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...