Haszprus

Telefonok

©   Haszprus   |   hwsw történelem
Volt egy idő, amikor olyan telefonok jelentek meg, hogy azt mondtam: „wow”.

Manapság undorodva figyelem a nokia.com-ot, vagy a néha szemem elé kerülő újsághirdetésekben feltűnő telefonokat, kerüljenek ki bármely cég kínálatából. Egyszerűen rondák. Nagyok. A billentyűzetük használhatatlan. A billentyűk között nincs elválasztó tér. Ez szerintem roppant idegesítő. A színes kijelző tökéletesen fölösleges, a legtöbb esetben nincs szükség rá. Nagyon gyerekcipőben jár még ez a dolog. Majd ha nagyobb felbontás lesz.

Persze én magam is belátom, hogy nem lehet egyből nagyfelbontású cumókat árulni, mert akkor ki fizetné meg a fejlesztési költségeket? Ígyhát először eladjuk az alacsony felbontású szarokat, majd pár év múlva a nagyfelbontásúakat, addig is biztosítva érezzük a következő néhány év fejlesztési vonalait. Nyilván már most is lehetne nagyobb a felbontás, hiszen sok digitális fényképező keresőjébe, ami mindössze 1 négyzetcenti méretű, képesek többszázezer pixeles kijelzőket építeni, a méret tehát azt gondolom nem volna akadály.

A jelenlegi felbontásuk mellett ezek a telefonok nem használhatóak másra, mint anyagi státuszunk szimbolizálására, esetleg saját szórakoztatásunkra melyet pusztán az előidéz, hogy szeretjük a technológiai játékszereket. A jelenlegi színes kijelzők használati értéke azonban közel nulla.

A jelenlegi helyzetben olyan szolgáltatásokat látok, mint háttérkép, megválasztható telefontéma… Ez utóbbira külön felhívta valaki a figyelmem, hogy vigyázat, nem színt választhatok, hanem témát! És ettől boruljak térdre. Faszság.

Mindeközben valószínűleg akik elélveznek a 0,5 - 1 megapixeles übergáz minőségű telefon-fényképezőtől, ugyanaz a réteg fikázza szét a négy megapixel alatti hagyományos fényképezőket.

A konzumer-idiotizmus elérte azt a szintet, ahol már fizikai fájdalmat okoz nekem.

Azt hiszem, holnaptól szakadt cuccokban járok és leülök a földre. És te hová ülsz?

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 6 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

ez a jelenség eddig is létezett nemcsak az it fronton hanem úgy a világban minden dologban, csak neked itt van a határ ezexerint. akik szerint gáz a 4mpx alatti gép azoknak is valszeg van határ csak máshol, lehet hogy életükbe fel se fedezik szegénykék. megin másoknak meg annyira máshol van a határ, hogy el se kezdenek olyan dolgokat venni amire nincs elengedhetetlenül szükségük, de nem azér mer nem tehetik meg hogy megveszik. a nemtúl igényes, olcsóbb másodosztályú ruhákban való járás és földön ülés okainak a forrása itt van valahol, amiről még régebben beszéltünk egyszer mircen hogy méris és nemtuttam megmondani naon, most kb ez igy rávilágit legalábbis sztem. legalábbis én ebből vezetem le azt hogy megértem vagy megérteni vélem az olyan embereket akik olyan "márcsakazéris" alapon igénytelen cuccokban nyomják. pl lehet hogy hamarosan annyira eleged lesz az ilyen négymegapixel-fudegáz tipusu emberekből, hogy aszondod hogy najóvan baze csakazéris veszek egy kétmegapixeles gépet, stb, hogy legyen okotok engem savazni és én örülök hogy engem savaztok mer addigis távolságot tartok tőletek.
földön ülni meg király főleg rokkoncerten a tömegben mer akkor a magas hangokat felfogja a tömeg és csak a mélyeket hallja az ember, aztán amikor újra feláll, mármint az ember, akkor újra meghallja a magasakat is.

hát most egy fokkal azt hiszem közelebb kerültem a punk filozófiához. :| érdekes.

milyen telefonod van most?

nokia 6510 (ilyen) 2002 május óta, ami akárhogy is nézzük, szép kort jelent egy mobil életében. A mai napig szeretem, folyamatosan gondolkodom is egy új előlapon a karcok miatt. Ami miatt mégse, hogy a farmerom zsebe 1-2 hónap alatt újra lekoptatná a tetejét.

Elég kömény,h most,mikor először nézem a kommentokat,a "bemutatós" avatárod jelenik meg...
Fura,hogy így érzel az ilyen típusú emberek iránt,egyszer úgy emlékszem beszélgettünk erről,de akkor nem foglaltál ilyen egyértelműen állást.Persze lehet,hogy csak nem akartál/nem volt kedved,avagy azóta drasztikusabban méred fel a helyzetet.Én maximálisna melletted vagyok,de nem ülök a földre... Még megkarcolódna a vadiúj 6990-esem (van olyan? )

Nem emléxem erre a beszélgetésre, és ezt a kommentet nem inkább a fényképezős témához akartad írni? Mert ebben a bejegyzésben nem írtam emberekről, ill nem is tom hogy most pontosan miről beszélsz.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...