Haszprus

Fotós kiadvány? - Haszpra Olivér :)

©   Haszprus   |   fotózás történelem

Tisztelt Haszpra Olivér!

A digicam oldalon talalkoztam a fotoival, amik nagyon megtetszettek. Tervezek egy kis peldanyszamu, csak kulfoldon (USA) megjeleno kiadvanyt, amihez budapesti fotokat keresek. Kerdesem az lenne, hogy hozzajarulna-e ahhoz, hogy az On neve feltuntetesevel felhasznaljam a fotoit? Amennyiben igen, akkor az osszes Budapest temaju fotoja erdekelne, amiket a kovetkezo cimre kuldhet: [censored] Vagy egyeb esetben kerem mondja meg, hogy milyen feltetelekkel hasznalhatnam a fotokat.
Valaszat elore is koszonom!

Udvozlettel!

[censored]

Mi a véleményetek? Vajon milyen feltételeket lehetne szabni? Joghallgató kollégánk véleményére is kiváncsi vagyok

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 8 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Ingyééé had vigye, kint felfigyelnek rád, kimész ösztöndíj, hálivud, és egy nap úgy kirugnak a munkahelyedről, egy szó nélkül, mint ma a legjobb barátomat/kollégámat....
Kurva egy világban élünk...

várom a tárgyhoz tartozó véleményeket
poénkodást offtopicolást kimoderálom innen

oh, micsoda megszolitas
sztem ahogy manapsag egyesek dolgoznak, orulhetsz, h egyaltalan kerte a hozzajarulasod.
egyebkent siman megjatszhato a dolog, nev, url es egyeb elerhetosegek feltuntetesevel, szal csak ha neked megfelelnek az egyeb dolgok is (elhelyezes, esetleges altaluk vegzett utomunka a kepeken), akkor bolints ra. referencianak mindenkeppen jo, bar nem tudom, mennyire akarsz fotozassal foglalkozni.
ha meg esetleg keresni is akarsz a dolgon, akkor mondj egy arat, amit nem szegyellsz, maximum kicsit lejjebb faragnak belole.

Nos,szerintem jogilag mindeképpen védesd le a képeidet. Ha fizenek érte, akkor legyen letisztázva, hogy a jogot is megvásárolják, vagy csak egyszeri megjelenésről van szó.
De ha nem is fizetnek legalább azt érd el, hogy a képen vagy a tartalomban szerepeljen a neved. Ebben az esteben is védesd le,talán az artisjus oldalán van valami információ erről.

Amúgy meg garatula!!!

az artisjus nem foglalkozik fotokkal, csak irodalmi es zenei muvekkel, es egyebkent is csomo feltetele van a tagsagnak, altalanosagban ajanlanam inkabb a szerzoi jogi torveny vonatkozo reszet. www.mahasz.hu/m/hu/jogdijakrol_f10.php (vagy az egeszet www.mahasz.hu/m/hu/jogdijakrol.php)

nincs olyan smiley,aminek dollárjel van a szeme helyén?
Viccen kívül én tuti anyagi követelményeket támasztanék, ez nem hinném, h akkora felfutási lehetőség (egy nagy katalógusban /a világ másik végén.../ ott a neved pár fotó alatt), hogy annyira hálásnak kéne lenned...
Szóval PÉNZ!

Haszprus szerintem add neki ingyen, csak tuntesse fel a neved meg az oldalad cimet

En az RTLnek meg egy ujasagnak mindenfele levedes nelkul eladtam a fotokat

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...