mainframe

Hotdog blogok

©   mainframe   |   fejlesztés life

Nos, feleim, mint azt tudjátok, utolsó kis műblogger vagyok, és nincs is rendes blogom. A Hotdog.hu című, fiataloknak szánt, színes szagos interaktív portálon próbálok valami blognak látszót elkövetni, eleddig inkább kevesebb mint több sikerrel. Na de ma gondoltam merészet és nagyot, és megnéztem, kik is ott az ászok a blogscene-ben. Már csak azért is, mert az én blogomat a siralmas 600valahányadik helyre osztályozták. Nos, íme két kép. Ez a bloglista . Ha csökkenő sorrendben kérdeziktek le az eredményt, akkor jön a frankó, ami mindent elmond.

A legdurvább dolog, hogy 16 blogger 30 felett van a Top20-ban!! (2006.06.26. 2:14-es információ) Ha megnézitek a Hotdog imidzsét, és úgy alapvetően a tálalását (itt láttam viszont először az Apám Beájulna című remekmű szlengnek nevezett műszavait), ordít róla hogy 25 év felett ez már nem neked való. Komolyan. Ha 25 fölött még mindig a Hotdogon fogok browse-olni, lőjetek agyon. Elképzelem, milyenek ezek az emberek. Az a típus lehet, aki 40 évesen is az e-klubban nyomul, meg beleszuszakolja magát egy kivágott, feszülős rózsaszín topba, mert ha ilyen van rajta, majd biztos 20-nak nézik. Peeeersze. Nem akarom túlragozni a dolgot, szerintem értitek azt a benyomást, aminek nyomán ez a bejegyzés született...

És itt az első helyezett blog. A dizájn, és a tartalom is külön-külön büntet. Mondjuk az előbbi bocsánatos bűn, a Hotdog elég nehezen formázható. Most már sejtitek, honnan az én nagy meg-nem-értettség érzésem? Ha összehasonlítási alap kell (a Mire föl nagy a pofád?-kezdetű kérdéseket megelőzve, bár ez nem olyan platform... ) itt az én blogom

(A világ legügyetlenebb, bújtatott önreklámját olvashattátok...) Persze ez nem komoly. Tényleg ki vagyok akadva, és csak másodsorban fogjátok megnézni emiatt a blogomat.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 6 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Eddig személy szerint hanyagoltam a hotdogos blogokat - egytől eltekintve -, de most hogy ránéztem a toplistára, azt javasolnám, hogy próbálj ki valami rendes blogszolgáltatót (Freeblog, Überblog) Ha MAMKA naplója a top#14 akkor itt valami nincs rendben Egyébként, nem biztos persze, de sztem azért lehet top#14 mert underground küldözgetik a linkjét egymásnak poénként

Ami meg a top#1-et illeti, nemtom. Szóval sztem itt a hotdogon az tud sikeres lenni, aki odajár csetelni ezerrel és társaságot épít maga köré, nem pedig az, aki érdekes témákról ír vagy ilyesmi. Legalábbis így első ránézésre nekem ez jön le.

A hotdog nem támogatja a blogolást. A hotdog a community-építést támogatja. Ezt legjobban az támasztja alá, hogy a blogoknak még csak normális épeszű url-jük sincs, amit az ember megjegyezhetne hogy visszatérjen, mindenki csak egy azonosító egy hosszú megjegyezhetetlen url-ben.

Szvsz a hotdog nem a blogokról szól, ha blogolni akarsz akkor freeblog, blogter. Most már a freeblogon is van integrált hozzászólási lehetőség, rss, címkézés, meg mittomén még mi.

Update, most egy picit alaposabban (pár percre) belebrózoltam a hotdog felépítésébe. Ez a szájt a társkeresésről/haverkodásról szól, az hogy van blog-lehetőség, az csak amolyan legutolsó pluszfeature, nekem úgy tűnik.

És azt is megfigyeltem, hogy a Top blogok mind dugig vannak tömve ilyen egypálcás, csillogó animated (2-3 képkockás) gifekkel. Olyan tendenciák ezek, amiknek nem is akarom tudni az okát (Mer' az olyan kúúúúúl...).
És a profilok se semmik. A 2. helyezettet érdemes komparálni az enyémmel, ami a 15000. körül van.

Azt a franc, ez a Mamka blog uberigenytelen egy joszag. Ha nem tudnam a hotdog statjabol, hogy egy 51 eves norol van szo, azt hinnem, hogy egy csokevenyesedett agyu magamutogato 7-8 eves kislanyrol van szo, aki itt tanul irni / fogalmazni. Borzaszto.
Szerintem ne keseritsen el, hogy ezen a hotdogon nem ersz el tul nagy nepszeruseget az irasaiddal. Ezeket az embereket nem valoszinu, hogy erdeklik a magasroptu gondolatok magyar kifejezesekkel kapcsolatban, engem viszont igen. Ugyhogy amit ide irsz Haszprus blogjaba, azokat mindig szoktam olvasni
A tizeneves idiotak (es persze a visszamaradott mamokak) meg maradjanak a csillogo, 2-3 kepkockas animacioknal, tartalom nem is kell, legyen eleg szamukra ez a nepszeruseghez.

Nem mellesleg most latom, hogy Mamka teljesen veletlenszeruen ut szokozt a mondatok es irasjelek koze. Az effele igenytelensegnel nem igen van olyan, amit jobban utalnek. 3 mondatnal tovabb nem is birtam...

NeoXon Hát...köszi! Ez most komolyan feldobta a kedvemet!
Az egyetlen gond, hogy ott lehet mindeféle vackot (hátizsák, svájcibicska, ilyesmi) venni pontokból, amit az ember a népszerűségéért kap, itt meg nem. És én vagyok olyan hülye, hogy ráharapjak az ilyesmire...
Haszprus, legyen itt is ilyen! Haszprusos törölköző, macskaszem, teleobjektív, meg mittoménmi! Vagy a bloggergárda plüssfigurából. Fogyna mint a cukor! (plüss Mainframe, amit ha megnyomsz, azt mondja: Szar az egész világ!)

Közellenség bloggerek arcképe wc-papírra nyomtatva?

Látom értesz a mörcsöndájzinghoz!
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...