Haszprus

IMDB-s filmjellemzés

©   Haszprus   |   fejlesztés film

Régen, amikor még csak annyit írtam 1-1 filmről, hogy v. nemyo, idéztem mindig az imdb-ről adatokat, meg a plot outline-t, időnként a user commentet is, ha egyetértettem vele, vagy kellően tartalmasnak ítéltem.

Most, hogy a blogon egészen mások a filmajánlók, nevezetesen nem 1-2 szóra korlátozódnak hanem hosszú sorokat tesznek ki, szükség van-e még az imdb-ről copyzott angol összefoglalóra?

Az én privát véleményem az, hogy nincs, de nagyon érdekelne mások véleménye.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 10 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

A kopizottra nem, de egy x/x-es jellemzés nem rossz dolog. Meg tehetnél valami osztályzó kütyüt ide, mert minél több ember mondja meg véleményét, annál jobb.

mefi otletet tamogatom, szerintem felesleges az imdb, az ottani ertekeles altalaban meg sem kozeliti az en velemenyemet peldaul.

Jó mondjuk Shamalt csak rossz filmekre ül be, ez köztudott.

IMDB nem érdekel, de az pl. szerintem jó, hogy van link az IMDB-re. Meg 1-2 hivatalos infó a filmről, rendező, műfaj ilyesmi. Legalábbis én így csinálom, mert így szeretem.

Én örömmel fogadnám, ha nem kéne mindig becopyzni. Elég fárasztó... Egy link megteszi. Aki akarja, megnézi ott. Arról nem is beszélve hogy az IMDB-s pontozás néha tényleg nem takarja a valóságnak azt a szeletét, amin át én nézem a filmet.

Az osztályozó kütyüt illetően: ha lesz ilyen, szerintem úgy lenne érdemes, mint ahogy a Homáron vgy a Csáp Gézán van, szóval lenne egy olvasói értékelés, ami módosítható, meg egy szerzői, ami fix.

mainframe: Eh Nos, akkor Mf most hivatalosan is feloldozlak az imdb-infók copyzásának terhe alól 2005 márciusa óta nem tartom szükségesnek az imdb infók copyzását, és azóta nem is copyztam (többiek se) ha jól látom az archívumban, ellenben tőled néha kitöröltem - ezek nem tűntek fel? Már-már azt hittem, valami vallási meggyőződésből ragaszkodsz foggal-körömmel az imdb copyhoz

Mefi, Tamás: oks thx. Nem tudom, gondoltam már rá amikor mefi & shamalt is bevezette ezeket, de szerintem nem lenne ilyen osztályzó cuccra megfelelő érdeklődés…

Haszprus Tradicionalista ember vagyok, tudod jól... Egyébként nemtom, belémrögzült, hogy régen csináltad, és akkor biztos kell vagy mi. Tőlem meg általában nem törölted, ha jól emlékszem, hanem megfelelő formára hoztad. Egyébként ilyen kis osztályozó-gizmókra tuti lenne igény, és végre talán megúsznánk az egykommentes okosjúzereket, akik megmondják, hogy a Hajnali Osonás című délkoreai vizsgafilm alapjaiban fordította fel a lelkivilágukat, és hülyék vagyunk. Kattintana egyet, és ennyi az elégtétel. (remélem)
Én már rég nyafogok egy rating systemért is, ami végülis valamelyest a névfelfújós dobozzal megvalósult, de még mindig jól esne valami kis csillag vagy ikon vagy jel, ami a nevünk mellett tudatja, hogy kik is vagyunk itt. Ld. pl. rpg.hu fórum. Az szerintem elég bő megoldás. Abból talán még vissza is lehetne venni, úgy is jó lenne...

Ha már IMBD, akkor én a PORT.hu - Mozimûsor és film adatbázis -t ajánlom. Személy szerint többet használom, mint az imbd-t, nemrég ott is bevezették a kommentelési lehetőséget,
bár úgy tűnik nem izgultak rá a népek.

Haszprus, van ilyen mefinel is?
Mefi, en alapvetoen jo filmekre akarok beulni, csak a vegere mindig rosszak lesznek beloluk

egyebkent szerintem lenne erdeklodes, 20-30 szavazat altalaban mindig jon
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...