mainframe

Idegesítő reklámok

©   mainframe   |   hwsw life reklám

Kíváncsi vagyok, miért nem készül törvény a minősítetten idegesítő, már-már káros reklámok ellen. Illetve még arra is, hogy egyes weboldalak miért tesznek ki ilyesmit a saját felületükre? Én anno (többek között) azért szoktam le a freemailről, mert rendszeresen megjelentek olyan reklámablakok, amik szándékosan eltakartak gombokat, és nem, vagy csak nagyon nehezen lehetett őket bezárni. Vagy ott van a DeviantART-on megjelenő, valami mobilos csengőhang-letöltő oldalt reklámozó (van még ember aki pénzért tölt le csengőhangot? ) banner ami ha fölé kerül a kurzor (akár csak miközben áthúzod fölötte), elkezd nyomatni az épp aktuális slágerekből 2-3 s-t. (Ájdonvannahííír, ájdonvannanóóóó...)

Az ilyen kinek jó? A fogyasztónak tuti nem. A cégnek sem hiszem hogy túlzottan nyereséges, mert többen pártolnak el emiatt a cégtől mint ahány (elmeháborodott?) vevő odamegy. Az oldalak is tuti buknak rajta forgalmat, mint azt fentebb már illusztráltam. Van valami reklámtörvény, de az egyelőre kimerül olyasmikben, hogy nem lehet nemiszerv a reklámban. Hurrá, meg vagyunk mentve...
No, de most komolyan: szerintem az ezt szabályzó testületet vastagon pénzelik a multik hogy lehessen ilyet is, a webmesterek meg elég hülyék hozzá hogy ilyet kirakjanak. Vagy átverik őket. (El tudom képzelni hogy a szerződésben egy x*y-os felületről van szó, ám arról semmi, hogy az zenélni kezd ha odamutatunk.). Vagy ők is meg vannak véve kilóra. Szar az egész.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 19 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Korábban én is reklámokat láttam, de x éve reklámok nélkül szörfölök.
Elégedett adblock plus felhasználó vagyok.
Adblock plus - a boldog élet titka.
Vigyor, fény megcsillan a fogsoron, kutya ölbeugrik, kisgyerek a háttérben.

Nem is értettem, miről beszélsz. Adblock plus a te barátod. Bár az ökölvívók hátáról tényleg nem szűr.

Van valami reklámtörvény, de az egyelőre kimerül olyasmikben, hogy nem lehet nemiszerv a reklámban


Azert ennel joval tobb tilalmat tartalmaz a reklamtorveny, viszont az altalad emlitett reklamok szerintem alapvetoen nem karosak. (vo: a tékomos orbitron es a megaharcosok, apu, kezdodik, kezdodik, kezdodik, kezdodik, kezdodiiiiiiiiik tartalmu melyenszanto reklam meg engem idegesit rohadtul, megis megjelenik a tvben, furcsa is lenne, ha szubjektiv kategoriakent bevezetnek az idegesito reklamok tilalmat, egyreszt, mert mindenkinek mas idegesito, masreszt, mert alapvetoen az osszes reklam idegesito

Egyebkent a versenytorvenyben vannak meg vicces dolgok, az egyik kedvencem az ertelmezo rendelkezesek kozul:
l) Játék: olyan áru, amelyet egyértelmûen játék céljára terveztek és gyártottak.

Erről az idézett definícióról ez jutott eszembe az Uncyclopediából:
Rekurzió: lásd rekurzió.
A legidegesítőbb reklám egyébként eddig az a zenélős plakát volt a buszmegállókban, nem tudom, emlékeztek-e rá… Továbbá sok pénzt lennék hajlandó fizetni annak (utólag), aki kifejleszti az off-line automatikus spamszűrőt, ami előre kidobálja a postaládámból a beledobált szórólapokat és a Reader's Digest UTOLSÓ LEHETŐSÉG! BIZALMAS OKIRAT! Öne lehet egy vadiúj autó, mellékelten küldjük a kulcsot, Önnek csak annyi a teendője, hogy… típusú leveleit. A webes reklámokat legalább ki lehet szűrni…
(Én egyébként a Flashblock-ra esküszöm, az egy az egyben kiszűri az összes Flash-es animációt is)

Hát ez utóbbi überfeature megoldható egy *.swf szűrővel adblockban

Arra azért gondoljatok, hogy az egységsugarú user nem is tudja, hogy létezik adblock, nemhogy nem használja.
Én is használok valami adblocker-t, lehet h csak a Firefox beépítettjét.
Shamalt Van ami szubjektíven, a tartalma miatt idegesítő, és van, ami objektíven az. A reklám ne játsszon nekem zenét ha nem akarom, illetve ne gátoljon meg engem istenadta jogaim biztosította funkciók elérésében. Szerintem ez alap kéne, hogy legyen.

Szerintem az, hogy objektive idegesito, fogalmilag kizart, de persze ertem mire gondolsz

Haszprus Úgyszintén ehhez a táborhoz tartozom Az élet szép

mainframe Az egységsugarú user még csak a Firefox -ról sem tud nagy átlagban, nemhogy ADblock plus -t használjon.. (kivétel azok az ismerősök, akiknek mi feltelepítjük)
TV-s reklámokra pedig már régóta van több megoldás: távirányító, WC, konyha, stb. Mindemellett az én technikám a legjobb: nem nézek TVt

Haszprus: Akkor is elérhető egy kattintással a flash? Flashblock esetén megjelenik egy play ikon az swf helyén, amire kattintva elindul az animáció.



Anyám, mint egységsugarú júzer:
Jéé, nekem itt mindig villog ilyen szar, és úgy idegesít, neked miért nem?! Mert ez nem az a böngésző, amit te használsz, ez egy másik, látod, itt ez a kis piros-kék róka. Hű, dejó!
És vígan használja azóta is a maga kis explorerét.

Montana: ez van, az egysegsugaru juzernek nem eri el az ingerkuszobet, hogy akar a google-be beirja: reklam blokkolas, reklam tiltas. Szerintem negy klikkbol fel tudna barki tenni az adblock-ot, de nem. Ezert aztan mi hiaba gondoljuk, hogy ez sokakat, hogy zavar, hat nem. Csak minket a reklamszakma meg orul, es gennyesre keresi magat. Raadasul meg minoseget sem kell produkalniuk, a standard fogyasztok megeszik a primitivet is.

Csatlakozom az előttem szólóakhoz, FF + AdBlock Plus-nak nincs párja.
Viszont több gépes hálózatban (egy nettel) sztem jobban megéri egy tűzfal +
pgl.yoyo.org/adservers
Szinte minden tűzfalra le van fordítva.
Mi vállalati szinten ISA 2004-re tettünk ilyet, és átirányítottuk az összes kérést egy olyen helyi oldalra, amin csak egy felirat jön be: [REKLÁM]. Így az összes villogó, zenélő, prünytyögő csík helyett csak ez a felirat szerepel. Ezzel megtízszereztük a net sebességét (mert ha jobban megnézzük, az esetek többségében egy oldal lényegi tartalma megabájtban kb annyi, mint egy reklám. És egy oldalon néha van 10-15 reklámblokk is)
~250 gépnél ez már szemmel látható javulást jelent.
Ha jobban belegondolok… mondjuk be van egyszerre kapcsolva ~100 gép… percenként 1 oldal… az percenként ~1000 reklámblokk kitiltva. Hmm… mondjuk adverticumnál befizetek egy reklámblokkra… azt beteszem a [REKLÁM] felirat helyére… ennyi megjelenítésért azért biztos fizetnek már jó kis pénzet :-D

Zsír módszer, mi 3 gépes routeres-tűzfalas megoldásban toljuk, ki fogom próbálni sztem!
A dolog második feléhez pedig javaslom a Deleriumtól a Self-Saboteur-t. (értitek…)

Rengeteg reklám nem külön adserverről szolgálódik ki.

Haszprus: akkor azokra még mindig ott a Flashblock (Adblock, Adblock Plus, whatever), csak a többi akkor már legalább le sem töltődik.

18) psy (nem regisztrált)
Alapból nem csak adserver oldalak vannak benne. Valamiért még a primposta. Hu-t is kitiltotta alapból… Szóval gondolom, hogy ez egy olyan project lehet, hogy aki felfedez egy olyan oldalt, hogy valahogy reklámok jönnek róla, akkor lehet küldeni. Nem olvastam át, csak a fájlt töltöttem le. Bár frissíteni kéne lassan, mert a fentebb említett Ájuvánáhíííír ájuvánánóóó-t nem tiltja…

Az Adblock Plus megoldotta minden gondomat!
Még az Ájdonvannahííír-t is. Sőt, az ads by google-öket is, bár azt már annyira megszoktam, hogy nem is idegesített.
Egyszóval király!
UI: Nekem meg az Apu, kezdődik, kezdődik, kezdődik…! tökismeretlen. Ezért jó a tunerkártya. Reklám? Hang levesz, tálcára letesz, zene indít.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...