Haszprus

Korrekt subjecteket a népnek

©   Haszprus   |   bme fejlesztés howto hwsw

Mi lenne ha az info****@sch.bme.hu -ra csak korrektül kitöltött subjecttel lehetne levelet küldeni? Értem ez alatt a kötelező .*\[.*\].* (vagy ha úgy tetszik *[*]*) formázású subjecteket.

Nemkorrekt subjectű leveleket listatagok esetén visszapattintja, nemlistatagok (pl. tanárok) esetén pedig: mint eddig (azaz pl. küldi a listatulajnak, stb).

Alaptantárgyakra közismertek a rövidítések (ld. pl. wikin a tárgyak rövidítéseinek listája), egyéb levelekre meg lehetne pl. használni az [egyeb] subject-prefixet.

Ez egy ötlet, egy kidolgozatlan felvetés, ami sztem egyrészt működőképes lehetne, másrészt sokak életét könnyítené meg. (elsősorban a masszívan filterezőkét)

Már amennyiben technikailag egyáltalán megoldható.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 8 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Nekem meg például rendszeresen jelennek most meg olyan subjectek, amikből néhol hiányzik a szóköz karakter. Lehet, hogy bennem van a hiba, de szerintem a space-re csak a \x20 karakter szolgál, azt meg azért csak nem nyeli le random (és csak info**** leveleken) a KMail…

Nem tapasztaltam ilyet
Illetve pl. formálismódszerekésbeszédinformációs rendszerek jegyzet subjectű levelem valóban van, de kötve hiszem h nem szándékosan írta így. nem beszélhetünk tendenciáról

Van szerencsem belelatni, hogy megy a hallgatok kozti kommunikacio egy mas egyetemen. Egyreszt nem levelezolistat hasznalnak, hanem hircsoportot, masreszt minden targynak van sajatja. Csak azokat a hircsoportokat jegyzed elo, amiket felvettel targyakat, nem kell szurni.
Emellett persze van szazegy mas hircsoport is duma jelleggel.
Nekem bejon.

Még nagyon régen javasoltam h legyen minden tárgynak saját levlistája, nem lett. Hogy ez mér jó, az passz. Szerintem mindenki fel tud iratkozni fél évente 6 levlistára, rosszabb esetben ennyire se kell másrészt ez a neptunból kinyert adatok alapján hihetetlen egyszerűen automatizálható is lenne félév elején. (hiszen a neptun tudja h mit vettél fel, és tudja h mi az email címed. Kell még más adatot megadni egy levlistára feliratkozáskor?… még esetleg lehetne tárgyanként egy csekkbox neptunban h akarod-e járatni a tárgy levlistáját és akkor az élvezet maximális.)

Outlookban pillanatnyilag 46 db igen összetett filterem van + gmaillel is már előfilterezem a cuccokat. Egyszerű megoldások rule…

A hírcsoport meg lehet hogy jó, de az tuti hogy ilyet kevesen használnak és külön sw kell rá (mindenkinek a saját kedvenc levelezője helyett), úgyhogy mégse annyira.

Nálunk párszor felvetették már, hogy hasonlóképp kéne menjen (vagy speciel a kötelező infós tárgyak mindegyikének egy levlista, és ha már nem érint, úgyis leiratkozol róla), de mindig az lett belőle, hogy nem bírná el a szerver.

AZ INFORMATIKUSOK KARÁN.

Észmegáll, right?

Haszprus Miben jobb az Outlook a Thunderbirdnél? Te miért Ms-t használsz?

Mi az hogy miért Ms-t? Lol, először is nem Ms-t használok, hanem Outlookot, másodszor azért, mert jobb, überprofi filterei vannak, és jónéhány egyéb profi megoldása, harmadszor pedig azért, mert megszoktam és nem érzek váltási kényszert, negyedszer azért, mert van benne integrált task és naptárkezelés amikből különösen az utóbbit igen aktívan használom, és még emlékeztetőket is dobál nekem windows felületen. Jóideje nem néztem már a Thunderbirdre, de amikor kipróbáltam anno, akkor lassú volt és vicces módon, ha hosszan nyomvatartottam a levelek fölött a delete-et, akkor nem addig törölte a leveleket amíg a delete nyomva volt, hanem ahánynak érzékelte a delete-"lenyomásokat" (tudjátok, key repeat rate v vmi ilyesmi), azaz elengedtem és azzal kellett szembesülnöm hogy még törölgeti jó hosszan a leveleimet. Ez pedig olyan dolog, amit csak egy komplett idióta találhat ki, így hát a thunderbird nálam el lett könyvelve valaminek amihez a közeljövőben bottal se akarok hozzányúlni.

Haszprus Világos, akkoriban még nem használtam levelezőprogramot.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...