Haszprus

Érvelés- és tárgyalástechnika

©   Haszprus   |   howto life

Nem egyszer előfordul a neten, hogy az ember valakinek reagál egy nyilvános fórumon írt felvetésére, ám vita közben kiderül hogy ellenfele, vagy egy újonnan becsatlakozó illető eszméletlen primitívséggel bír, válaszai a legcsekélyebb logikát nélkülöző marhaságok, amiket könnyedén cáfolhatnál, ám fokozódó agresszivitásával nem akarod felvenni a versenyt, mert nem akarsz leereszkedni abba a szellemi nyomorba, amiben ő leledzik.

Mit teszel?

Parázol hogy kívülálló számára úgy tűnhet, hogy ellenfeled megnyerte a vitát? Gyalázkodási versenybe bocsátkozol?

Részemről előfordul, hogy egy smiley-val zárom a témát. Ezzel jelzem hogy elolvastam, ám sem az érveit, sem a személyét nem tartom a továbbiakban válaszra méltónak.

Mennyiben változtat a taktikádon, ha moderátor vagy? Mennyiben változtat a taktikádon, ha te vagy a hely gazdája? De leginkább, mit teszel ha egyszerű látogató vagy?

Kérdéseimet elsősorban nem az elmúlt napok történései kapcsán teszem fel, bár kétségtelenül nélkülük ez a bejegyzés nem jött volna létre. A bejegyzés címe azonos a BME egyik nagyszerű 2 kredites közismereti tantárgyáéval.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 13 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Moderatorkent torlom, nem moderatorkent pedig a kifinomult kurvaanyazas hive vagyok. Eloszor, utana pedig mar nem meltatom valaszra.
A post illusztracioja hatalmas.

Te a súlyodra irányuló beírásokat törlöd leginkább. Mondjuk én is ilyen dagadt geci lennék lehet engem is zavarna, hogy folyton felhívják rá a figyelmem. Még szerencse, hogy nem vagyok.



Lehet hogy azért, mert elvégeztem a fenti tárgyat, és még néhány társát, de úgy érzem, nem hagyhatok provokációt szó nélkül, vitát lezáratlanul. Naivan hiszem hogy az emberek újragondolhatják a nézeteiket attól, hogy felhívom a figyelmüket azok helytelen mivoltára. Hiszem, hogy egy primitív ember ráébredhet saját primitívségére, és a változás útjára lépjen. És igen, mindenek felett zavar, ha kívülről úgy néz ki, hogy vesztettem. De kit nem?
Gyalázkodási versenybe nem szállok be, ha ilyen szintre süllyed a vita, akkor valami Haszpruséhoz hasonló módszerrel szállok ki. Onnan már úgyis egyértelmű a vége (hogy lehetne igaza annak, akinek a legsúlyosabb érve az, hogy mi anyám foglalkozása…?). Egyszer történt olyan, hogy annyira kiakasztott egy kritika, amivel illettek, hogy orális akciók lebonyolítására szólítottam fel a kritizálót, de nem érte meg, tényleg lejárattam vele magam, és a másik fél parasztsága sem lett jobban megvilágítva. Olyat soha többé.
Moderátorként nyilván sokszor a könnyebbik utat választom, és egy kattintással csírájában fojtom el a vitát. Mert lusta vagyok, és nem is érek rá.
Ha történetesen gazdája lennék egy helynek, és nem kifejezett profilja lenne az oldalnak/témának a vita, akkor bizony kőkemény fasiszta módon tiltanék/törölnék minden vitára emlékeztető dolgot. Mert az én házam az én váram. Ott az pofázik be, akinek megengedem.
Egyébként imádok érvelni, értelmesen vitázni. Csak ahhoz ritka a jó partner.

mainframe, csak a primitivek szamara fog ugy tunni kivulrol, hogy elvesztetted a vitat, masok pedig a valos helyzetet fogjak latni. Masreszt pedig vannak olyanok, akiket nem lehet eltantoritani a fejukben uralkodo ostobasagtol, ilyen esetekben pedig nem eri meg a faradsagot az egesz vita.

Igyekszem elekrulni, ami nem nehez, ha csak annyi helyre kommentel az ember, mint en. Ha meg megis elofordul, akkor csendben balra el, amig elcsitulnak a kedelyek.
Ha lennek valahol moderator, plane a sajat szemetdombomon, gondokodas nelkul torolnek.
Egyszeru vagyok, mint egy faek? Lehet, de tudom a helyen kezelni az Internetet.

Egyelőre az az álláspontom, hogy sosem törölnék kommentet, de ha nagyon ellepnék az oldalamat a retardáltak, akkor nyilván megváltozna a véleményem.
Egyébként ha senki nem reagál az anyázásokra, akkor eltűnnek a gyökerek, tapasztalatból tudom.

Kivéve ha a site tulaja a gyökér

Haszprus Ezt most nem veszem magamra, bármennyire is értem a célzást. Vagy önirónia volt? Haha.

Isti ne is vedd magadra, az illetők akikre gondoltam nem látogatói ennek a blognak

Haszprus Á, reméltem is, én is ismerek egyébként ilyeneket, sőt van egy domain, ahol koncentráltan vannak jelen. (Nem publik hostingrol beszélek, bármennyire is kecsegtető a gportalra gondolni. )

Az az igazság hogy az érvelés- és tárgyalástechnika kifejezésre keresve a google-ön máris elsők vagyunk, megelőzve többek között a tantárgy adatlapját, eheh…
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...