life - 2007 június - 6 megfelelő bejegyzés.

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Montana

Üdv! (Montana a fedélzeten)

©   Montana   |   fejlesztés hollandia life történelem

Sziasztok! Én lennék a legújabb társszerző. Először is szeretném megköszönni mindazoknak, akik bíztattak és támogattak , de főleg Haszprusnak, hogy ideenged. Egy pár szót magamról: BME műszaki infó, most éppen bizonytalan időre jegelve, Fernuni Hagen, infó félgőzzel. Fórum-, blog- és csokifüggő vagyok, szívesen főzőcskézek, szeretek kirándulni és utazni. Tőlem nem fogtok olyan szép fényképeket látni, mint a többiektől, legfeljebb szemléltetés céljából, ha nagyon muszáj. Nem fogtok szakmai témáról olvasni, hadd ne részletezzem, hogy miért. Filmekről se, hacsak nincs számottevő érdeklődés az Oroszlánkirály 5 vagy a Gagyi romantikus vígjáték 32 iránt. És hogy örüljetek, smink- és randitippek, horoszkóp és divat témákról se. Jó, de akkor miről?!

Mint az a kommentjeimből is kiderült, egy ideje Hollandiában élek, így adja magát, hogy az itteni dolgokról írjak időnként egy-egy posztot. Nem ígérem, hogy rendszeresen, azt se, hogy érdekesen, de azért igyekszem. Most jelzem, nem fogom minden alkalommal körülírni, hogy a legtöbb holland ilyen, persze akadnak kivételek, úgyhogy nem akarok általánosítani. De, általánosítok és kész, egyszerűen a hollandok. Szóval, mi jut eszedbe, ha Hollandiára gondolsz? Sajt, szélmalom, bicikli. (És persze fű ) Nagyjából ezek körül fognak forogni az írásaim.

Haszprus

Kosbor

©   Haszprus   |   fotózás life

Mond nektek valamit a Kosbor? Más néven ifj. Farkas Gyula digitális diáriuma (backup itt). Ma tökvéletlenül elvetődtem oda (b3ck említette vhol), és az alábbi történést észleltem egy tegnapelőtti bejegyzésben:

A képen Pirit, illetve Kareszt láthatjátok.

Na, nem tudom, ez már egyfajta híresség azt hiszem.

gy.k. Kismaros-Zebegény éjszakai túra

Update jún. 26. 12:27: Farkas Gyula reakciója

Haszprus

Hőség

©   Haszprus   |   life

Tilos a fürdés a szökőkútakban, 500-1000 forintos bírságot szabhatnak ki a pancsolókra.

Elég komoly.

Továbbá a néhány éve divatbajött extrémidióta vízosztás helyett miért nem építenek ki néhány utcai csapot. Amit egész évben lehet használni. A hülyék. Istenem. Idiocracy megy ezerrel sajnos, és ez nagyon szomorú.

Haszprus

Fényt a szemnek

©   Haszprus   |   life

Majd valahogy meg kéne oldjam normálisabban az íróasztalom világítását, mert pillanatnyilag (illetve már fél éve) egy állólámpa van rátéve, mivel az asztali lámpám 15 wattos kompaktja rendkívül kevés. Ugye a probléma az, hogy maga az asztal batárnagy, én meg igénylem a fényt. További probléma, hogy nincs az asztalnak közvetlen baloldalán fal, amire fel lehetne szerelni pl. egy neont. 80 centire van a faltól, onnan a neon fénye szertefoszlik. Az asztal túloldalán ablak van, ami nyílik, tehát mennyezeti függőlámpával óvatosan kell bánni, nem jöhet akárhova. De a mennyezeti megoldáshoz eleve mesteremberre van szükség, így az nem is olyan könnyen járható út. Jobboldalon szintén nincs fal, de ha lenne is, jobbkezes vagyok, úgyhogy oda nem lenne jó.

Valami egyedi megoldás kellene, valami függőlámpa aminek erős fénye van de nem melegít, és nem is ocsmány, és nem is szóródik szét túlzottan. És jó lenne ha mozgatható is lenne, mert sokszor tanulok asztalra feldobott lábbal (utálok asztalnál ülve olvasni, kényelmetlen), aminek következménye, hogy ugye kb. egy méterrel odébb kerül a megvilágítandó felület. Tényleg nem egyszerű ügy.

Haszprus

Érvelés- és tárgyalástechnika

©   Haszprus   |   howto life

Nem egyszer előfordul a neten, hogy az ember valakinek reagál egy nyilvános fórumon írt felvetésére, ám vita közben kiderül hogy ellenfele, vagy egy újonnan becsatlakozó illető eszméletlen primitívséggel bír, válaszai a legcsekélyebb logikát nélkülöző marhaságok, amiket könnyedén cáfolhatnál, ám fokozódó agresszivitásával nem akarod felvenni a versenyt, mert nem akarsz leereszkedni abba a szellemi nyomorba, amiben ő leledzik.

Mit teszel?

Parázol hogy kívülálló számára úgy tűnhet, hogy ellenfeled megnyerte a vitát? Gyalázkodási versenybe bocsátkozol?

Részemről előfordul, hogy egy smiley-val zárom a témát. Ezzel jelzem hogy elolvastam, ám sem az érveit, sem a személyét nem tartom a továbbiakban válaszra méltónak.

Mennyiben változtat a taktikádon, ha moderátor vagy? Mennyiben változtat a taktikádon, ha te vagy a hely gazdája? De leginkább, mit teszel ha egyszerű látogató vagy?

Kérdéseimet elsősorban nem az elmúlt napok történései kapcsán teszem fel, bár kétségtelenül nélkülük ez a bejegyzés nem jött volna létre. A bejegyzés címe azonos a BME egyik nagyszerű 2 kredites közismereti tantárgyáéval.

Haszprus

T-elemarketing

©   Haszprus   |   life

T: Jónapot kívánok, xy vagyok a T-******-tól. *** ***-t keresem.
H: Jónapot, ez egy hirdetés? - kérdezem rutinosan, mivel nem először hív már a T-* ilyen célból.
T: …Micsoda?
H: Telemarketing?
T: …Nem, nem az.
H: OK.
T: A T-****** egy új szolgáltatására szeretném…
H: Viszonthallásra [klikk]

Amúgy megígértettem már velük, hogy szedjenek le a telespam-listájukról. Örülök, hogy betartották az ígéretüket. Egyébként ez egy hihetetlen pofátlan dolog, mármint a telemarketing. Vajon van vmi mennyiségi szabályozás, hogy milyen gyakran kereshetnek meg? Nem lenne jó ha odáig fajulna, ahol az email-spamek tartanak.