Haszprus

PHP/JS/AJAX fejlesztésgyorsító cuccok

©   Haszprus   |   ajax fejlesztés javascript php

Először arra gondoltam, létrehozok egy bejegyzést a Propelnek, de kezdetnek inkább csak egy ilyen általánosat… ki milyen külső cuccokat használ php alapú webfejlesztéshez? Nem projektspecifikus cuccokra gondolok (pl. free webgaléria, stb), hanem általánosan használható, beépíthető dolgokra (mint pl. adatbáziskezelő réteg, template rendszer).

Én elsősorban a bloggal szórakoztatom magam, és itt nem az a cél hogy gyorsan fejlődjenek a dolgok, hanem hogy magam fejlesszek ki mindent. Hobbiból. Ennek megfelelően eddig nem is nagyon vettem be külső fejlesztéseket a projektbe, egy éve bekerült egy Smarty (ami nem jött be végülis), és most nemrég a prototype.js, igaz ez nem php, hanem js/ajax. Na ilyesmikre gondoltam. Nyomassad, miket használsz, mire jó, stb.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 3 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

A billentyű az külső eszköznek számít?

Viccet félretéve, én semmi ilyet nem használtam (tény, hogy nem is volt soha olyan komoly webes munkám, ami igényelte volna), de AJAX-szal már ügyködtem.

Nos a saját fejlesztésű CMS-ben én külső segítségként a template kezeléshez Smarty-t illetve AJAX szinten a prototype + script|aculo|us párost használom. Bár utóbbiak helyett lehet, hogy a közeljövőben váltok jQuery-re, mert ahogy észrevettem sokkal több a support és külső fejlesztés hozzá. Egyébként minden más PHP-s dolog (adatbáziskezelő réteg) saját fejlesztés… Max ötleteket loptam innen-onnan.
Oh nem is… A mailekhez a PHPMailer-t használom. Külön class írására lusta voltam

Symfony, mint az már szerintem kiderülhetett, plusz prototype, script.aculo.us, Propel, mivel ezek mind a Symfony integrált részei.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...