The GuNN

Alföldi a Nemzeti élén?

©   The GuNN   |   life színház

Az baszna be, ha egy Alföldi Róbert helyett nem lehetne jobbat találni A Nemzeti élére. Nekem személy szerint ugyan semmi bajom nincs vele, amíg a heti hetesben bohóckodik hetente egyszer és pár év gyakorlás illetve némi tapasztalat után akár még jó rendező is lehet belőle, de azért egy Nemzeti Színház élére tudjunk már találni egy súlyosabb, nagyobb jelentőségű személyiséget.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 35 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Pályázók se voltak nagyon komolyabbak, ahogy én néztem. Ha jól emlékszem ketten voltak összesen, a másik nem is tudom ki volt, de inkább az Alföldi, nem olyan rossz ő azért.



Tudtommal négy érvényes pályázat érkezett. Ebből Alföldit találták a legalkalmasabbnak. Nem tudom ki volt a többi pályázó, de mint tudjuk a lobbi számít és biztos vagyok benne, hogy mindegyik oldalról megvolt… Tehetséges és sokrétű rendező, kevés tapasztalattal, de ettől még ez nem von le semmit a képességeiből. Egyelőre kár véleményt alkotni egy olyan dologról amibe még bele sem kezdett. Megkapott egy posztot és merem mondani - mivel volt szerencsém személyesen is többet beszélgetni vele régebben, ismerem valamelyest a hozzállását a színházhoz és az élethez - a legjobb tudása és igyekezete szerint áll majd helyt ott. És a Heti Hetesben való szereplés miatt egyáltalán nem írnék le valakit… Megmutatja egy másik oldalát is, amivel valljuk be, még több ember szemében lett szimpatikusabb közéleti figura… Én szurkolok neki és kiváncsian várom mire lesz képes.

Hedge, Nem. A Heti Hetes miatt nem írok le senkit de azért azt elvárom, hogy a Nemzeti igazgatója ne jelenjen meg hetente benne. Mert nem illik és pont. Nem oda való. Egy Nemzeti igazgató ne foglaljon állást (legalábbis ne így), ne szórakoztasson és ne így lobbizzon. Egy Nemzeti Színház igazgatója mögött legyen rengeteg tapasztalat, tiszteletre méltó és tiszteletet parancsoló múlt, millió meg egy rendezéssel és legyen neve (meg sem említem, hogy ne a Nemzeti élén kezdje bontogatni a szárnyait). Nem csak itthon, a világban is.

The GuNN, Az itt a gond, hogy az általad leírt kritériumok kizárják olyanok jelentkezését, akik fiatalok, esetleg új dolgokért lelkesednek, vagy kicsit nyitottabbak az újdonságok felé. Jordán Tamást én kiváló színészként ismertem, de sajnos Ő a korából fakadóan már nem volt olyan rugalmas, mint amilyen rugalmas egy fiatal lehet. Alföldivel akárhány interjút láttam, mindig nagyon normálisan és kulturáltan nyilatkozott. Én a fiatal kora és bohém kinézete ellenére sem láttam pletykalapokat harsogni róla, és nem nagyon lehetett hallani, hogy botrányokba keveredett volna.

Számomra a szexuális irányultságától, a Heti Hetesbeli szerepléseitől teljesen függetlenül egy karakteres színészt, egy remek rendezőt, és egy szeretnivaló személyiséget jelent Alföldi Róbert neve, és egyáltalán nem érzem problémának, hogy nincs mögötte több tucat rendezés, nem fedi ezer ránc a vonásait.

The GuNN
Egy Nemzeti igazgató ne foglaljon állást (legalábbis ne így), ne szórakoztasson
Ha nem szórakoztathat, akkor pont a színészeket zárod ki, akik pedig szerintem egy olyan tapasztalattal rendelkeznek, ami jól jöhet egy ilyen színház vezetésében.

Amúgy én azt hallottam, hogy a többi pályázatokból oldal tömegek hiányoztak, és azzal magyarázták, hogy a sokszorosítás közben eltűntek.

Nem vagy te egy kicsit kurvára konzervatív? Miért jó az hogy mindennek az éllén olyan ember áll, aki már fél lábbal a sírban van? Azért ilyen fos ez az ország, mert ilyen vén faszokat bíznak meg mindennel, akik még mindig azt hiszik, hogy 1960-at írunk. Így jó hogy soha nem lesz semmi változás.
Én spec örülök neki hogy ő lett az új igazgató, mert fiatalos, hát ha kitalál valami jó dolgot.

A Nemzeti nyitásakor már kitalálta az Ember Tragédiáját. Nekem annyi elég is volt.


Egyébként ebben a súlyosabb ember szindrómában szenvedett szerintem anno a Magyar Televízió is (ahogy sokminden más szintén). Normális ember kellett volna oda is igazgatónak, fiatalos, új lendülettel, és akkor nem úgy gondolnának sokan a királyi televíziókra, mint valami nézhetetlen szarra.

The GuNN, Ez egy marha konzervatív hozzáállás és egyáltalán nem értem, hogy egy közszereplés, ahol ő mint ember semmivel sem írja le magát, miért nem illik egy Nemzeti Színház igazgatójához? Pontosan SuexID-val értek egyet, hogy azzal, hogy nem engedjük a fiatal, bizonyított tehetségeket ilyen posztok közelébe a kreativizmust gátoljuk. És Te pont emellett foglalsz állást. Alföldi sosem titkolta, hogy nagy vágya a Nemzeti Színház élére állni és egy igazán jó, minőségi programmal szolgálni. Hitte, hiszi és ezt számtalan helyen hangoztatta is…

Mefi, Pontosan ugyanez a példa jutott az eszembe nekem is…

Most vagy olvassa Alföldi Robi az überblogot vagy tényleg egy olyan ember, aki tudja, hogy mit vár el tőle a közvélemény: Heti hetes: távozik az egyik oszlopos tag



Csodálkozom, de nem olyan nagyon, ma már minden lehetséges. Inkább szomorú vagyok!
Igények? Hol? Miért! Irgalom atyja ne hagyj el!

Szerintem semmi baj nincs Alföldivel, tényleg értékelni kéne hogy nincsenek 'sztárbalhéi', meg egyéb hasonlók. Az hogy hol szerepel, szerintem az ő dolga, még amellett is hogy a Heti Hetes egy iszonyat gyenge műsor. Az meg mióta szempont hogy milyen korú? Szerintem erre a posztra nincs korhatár.
Ha huszonéves politikusok mondják meg nekem a frankót nap mint nap (…NOT! ), akkor nem érzem cikinek hogy nem 80 éves a Nemzeti igazgatója.

Itt egy másik pályázó véleménye az eredményről:
''Nem savanyú a szőlő, nem a vesztes vádolja a győztest, itt tényleg csaltak.

Amikor ez az egész bírálati machináció kiderült, én olyan csalódott lettem állampolgárként, ami alapjaiban rendített meg.

Ötvenéves evangélikus adófizető polgárként, és három diplomás heteroszexuális színházigazgató férfiként úgy ítélem meg, hogy a csalás az bűn'' - fogalmazott Balikó a Dunántúli Naplóban
Érdemes megnézni, hogy melyikük munkája lett (többször) elismerve!

A másik, hogy a színházigazgató posztra szerintem nem volt felvételi kritérium, hogy
- evangélikus
- adófizető
- heteroszexuális
legyen.

Aki ennyire kihangsúlyoz ilyen dolgokat, az már bűzlik.

Balikó ismerőse például a Magyar Köztársaság [Hungary], illetve még ő is, bár utóbbit csak a poén kedvéért másoltam be.

Az, hogy 3 diplomája van, talán jelent valamit, ha ezen a területen szerezte meg azokat. Egyébként szintén nem tartozik ide.

Az, hogy máshol már volt színházigazgató, max. előny, de nem garancia semmire.

egon, No igen. Elég gusztustalan… És akkor még képes odanyomni, hogy nem savanyú a szőlő. Az ilyen embereket köszönöm szépen, de nem kívánom látni a Nemzeti Színház élén.

Egyébként Balikó úr ismerősei között több cég, csoport, stb. van, mint élő személy. Legalábbis első blikkre.

De ez már tényeg nevetségessé teszi szerintem: újabb ismerős

Ez önmagában már minősítheti is.
3 diplomával a zsebében elhiszi, hogy Hungary ismeri őt… LOL

Ti is nagyon releváns szakmai ítéletet mondtok most róla Az viszont releváns lenne, hogy vajon milyen csalásról beszél.

Haszprus, Mondjuk nekem már ott elbukik valaki, hogy a szexuális és vallási hovatartozására hivatkozva véli magát különbnek egy olyannal szemben, aki mint EMBER bizonyított is. Meg egyáltalán… Ki a tököm az a Balikó?

Hedge, ki a tököm az a Balikó: nem tudom, de pont ezért ne akard a pórnépre bízni a szakmai döntéseket… nyilván minden szakmának megvannak azok a nagy koponyái vagy szakértői, akik egyébként egy szűk körön kívül egyáltalán nem ismertek, azon belül meg elismertek.

nem azt mondom hogy Balikó ilyen, de fogalmunk se lehet róla.

mondjuk a nyilatkozata tényleg gázos, de feltételezem hogy a konzervatív olvasók körében óhajtott ezzel szimpátiát nyerni.

Haszprus, Nem, de azért Te sem mondod azt, hogy az alapján ahogy nyilatkozott ő egy szimpatikus ember?!
mondjuk a nyilatkozata tényleg gázos, de feltételezem hogy a konzervatív olvasók körében óhajtott ezzel szimpátiát nyerni.
Vagyis tipikusan seggnyaló típus

Hedge, még1x: semmit sem számít hogy te vagy én mit gondolunk róla, mert mi nem azt döntjük el hogy szakmailag jó döntés-e őt oda tenni, hanem kb. hogy szimpi-e az arca, meg hogy egyáltalán ismerjük-e.

ja izé amikor azt mondom hogy gázos a nyilatkozata, akkor azért vegyük számításba azt is, hogy nem tudom milyen csalásról beszél, érdemes lenne tudni, talán változtatna a dolgok megítélésén.

Haszprus, Ezzel tisztában vagyok.. Nem is akarom, hogy számítson… De attól még ez az ember egy vértől duzzadó hímtag marad. Igazából csak az utókornak hagyok róla életrajzi fecniket, hogy ha később valaki a Balikó névre keres és az überblogot dobja ki a Google csakis jót olvashasson erről a drága teremtésről

Bocs, de az ilyen emberektől valami elszáll nálam és nem tudom magam tűrtőztetni
(és nem azért, mert meleg vagyok… Jobban szeretem a p***t, mint Kossuth a hazát…)

alföldi nemzeti blog - Google keresés (top 8)

rákerestem hogy milyen csalásról is van szó:
Így tehát a pályázatoknak is dokumentumértékűeknek kell lenniük. Ha pedig az úgynevezett fénymásolás folyamán az én 40 oldalas megszerkesztett anyagomból csak 9 kerül a bírálók elé, akkor joggal mondhatják azt, ha Balikó ezt nevezi pályázatnak, akkor az nem értékelhető, ne is beszéljünk róla. ( BAMA.hu - BAMA )
na? korrekt? te nem lennél kiakadva mint állat?

Haszprus, Én ezt nem is vitattam. Csupán azon vagyok kiakadva, hogy Balikó, mint ember ettől még nem kellene, hogy Alföldi személyét burkoltan sértegesse… Itt főként a 'heteroszexuális' kijelentésnél borult ki nálam a bili…

Nyilván, hogy én is rohadt pipa lennék, de vagyok annyira ember - így egy diplomával a kezemben, heteroként és katolikusként -, hogy nem a pályázat győztesére vetném az első követ, mert lehet, hogy egyszerűen ő semmiről sem tehet. Az eljárás módja tényleg gusztustalan… Ez nem kérdés…

Hedge, Balikó egy szóval nem mondta hogy Alföldi volt, aki csalt. Valakik azonban eltűntették a pályázatának a 80%-át.

Bár kétségtelen hogy a csalásról szóló bekezdésben a nemi hovatartozás emlegetése a legtöbb embernek Alföldire tereli a gondolatmenetét…

Haszprus, De a heterozás neki szólt… És részemről itt lezártam az egészet, mert annyira érint csak a dolog, hogy évente talán ha 2x megnézek ott egy előadást… Ha azokkal nincs gond akkor tőlem egy hindu hermafrodita is vezetheti a Nemzetit.

Hedge, engem még ennyire se érint, és a heti hetest se nézem viszont ha már az én blogom van ez a topic, gondoltam bekommentelek kicsit

Hedge
Jobban szeretem a p***t, mint Kossuth a hazát
Ezt a szöveget lenyúlom ha megengeded.

mainframe, Csak nyugodtan Gyakran kell használnod? A hosszú haj teszi ugye?

Haszprus, elhatárolódom a konzervatív blogolvasók nevében

Ugyanakkor az elejével tökéletesen egyetérte, nem tudom megítélni a pályázatot hitelesen erre vannak a pályáztatók akik közé ezek szerint csalók keveredtek.

A zöld rendkívül nyugtató szín

Hedge Hehe, nem a szexualitásom megerősítése végett, egyszerűen csak tetszik.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...