life - 2007 december - 5 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


Haszprus

2007 évösszegzés

©   Haszprus   |   energiablog haszpra olivér life történelem

Idén ismét megszemezgettem kicsit a történelem kategóriát, és a következőkre bukkantam:

  • Labort tartottam két harmadéves bme műszaki informatikus csoportnak Számítógép labor 5-ből (oracle, sql, xsql, jdbc, php), aminek a bevállalása így utólag életem egyik legjobb döntése volt: egy csomót profitáltam belőle szakmailag, és jót tett az önbizalmamnak is. Ezzel elindított egy folyamatot, amihez asszem egy csomó járulékos dolog köthető.
  • Elég sikeres tavaszi félévet zártam (35 kredit + számelm szig + labvez)
  • Voltam egy skandináv körúton
  • Bekerültem az 1.2 Rendszerfejlesztés szakirányra
  • Belekóstoltam kicsit a franciába (igaz, az őszi félévkezdés körüli bonyodalmak miatt felhagytam vele, de most már legalább tudom hogy bármikor folytathatom)
  • Szeptemberben lecseréltem végre a teleszkópot a bringámon, így visszanyertem a tekerési kedvemet, és csináltam is rögtön pár extrém túrát (hogy csak egyet mondjak: éjszakai hegyi bringa egyedül )
  • Idén is megismerkedtem néhány új arccal
  • Ismét szerveztem (szerveztünk) egy-két dolgot.
  • Beálltam 66 kg környékére, megtartottam egy relatíve egészséges étrendet, nem hagytam fel a tavaly megkezdett sportolással
  • Idén is megkerestek egy-két dologgal, ezek közül kiemelnék két állásajánlatot, amiket néhány nap eltéréssel kaptam. Az egyikről nem írtam publikusan, a másikról meg csak nyomokban, viszont bízom benne, hogy a jobbikat sikerült elvállalnom, és hogy szakmailag igen sokat fogok tőle fejlődni, amellett, hogy immáron lesz 5x8 órás munkatapasztalatom is. A legelején rövidtávon gondoltam erre az állásra, de ha sikerül összeegyeztetni a bme-vel, akkor asszem minden adott, hogy szívesen maradjak náluk hosszabb távon is.

És bár van még pár óra hátra, de boldog új évet mindenkinek!

The GuNN

Alföldi a Nemzeti élén?

©   The GuNN   |   life színház

Az baszna be, ha egy Alföldi Róbert helyett nem lehetne jobbat találni A Nemzeti élére. Nekem személy szerint ugyan semmi bajom nincs vele, amíg a heti hetesben bohóckodik hetente egyszer és pár év gyakorlás illetve némi tapasztalat után akár még jó rendező is lehet belőle, de azért egy Nemzeti Színház élére tudjunk már találni egy súlyosabb, nagyobb jelentőségű személyiséget.

Montana

Zselégyertya

©   Montana   |   howto life

Anyám jár kézimunkaszakkörbe. (Nem röhög! Komolyan.) Karácsonykor mindig szoktak egymásnak valami apróságot vinni, de persze ilyen helyre nem lehet boltban vett dolgot, kézzel kell, hogy készüljön. Anyám idén marha egyszerűen elintézte: Montana.igazi.neve, ugye megcsinálod? Mindegy, hogy mi, legyen 14 egyforma ajándék. Így esett, hogy a hétvégét gyertyaöntéssel töltöttem. Na de azért nem volt ez ilyen egyszerű.

mainframe

...meg az orvosok is.

©   mainframe   |   health howto life szánalmas

Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért nem képes ebben az országban senki normális munkát végezni, csak ha kitömik a zsebét vagy fegyvert fognak a fejéhez? A legtöbb esetben kb. ugyanannyi erőfeszítésbe kerülne megcsinálni jól is mint szarul, mégis az utóbbi van hatalmas túlsúlyban. Nemrég varrni kellett rajtam egy sebet, és a varratszedés után valamivel úgy láttam mintha bennemaradt volna még egy darab cérna. De megnyugtattam magam, hogy á, biztos beképzelem és csak a helye. Aztán amikor napokkal később sem múlt el a gyanúm, meg jobban meg is néztem, kiderült hogy igazam volt. Gondoltam biztos olyan magától felszívódó cérna. De akkor minek kellett a varratszedés, meg hát 1 hónap alatt azért már felszívódott volna, gondolom, szóval nem. Így hát kis házi beavatkozással kiszedtem (Rambo tőlem tanulta...), és újra bebizonyosodott, hogy valóban. Vagy 1 cm cérna (inkább egy ilyen merevebb damil ez igazából), amit sikerrel bennem hagytak az orvosok. Ollé. És ez egy ötperces rutinműtét volt, 0 komplikációval. Félek mi lesz ha tényleg valami bajom lesz.