Haszprus

Canon 350D vs 700D vs 70D vs M

©   Haszprus   |   350d barcelona fotózás todo

na megtisztíttatom 350d-t, kémiai tisztítás lesz, mondták h tiszta dzsuva az egész éreztem is h fos mint atom
70d-t simán vennék, a váz nagyon tetszik
csak el kéne döntsem h veszek-e mellé vmit (kitként h olcsóbb legyen)
meg elég bonyolult a használata sztem
szóval érződik rajta h ehhez bizony rutin kell (ahogy a 350d-hez is kellett, és mivel nem használtam ANNYIT ezért sokáig kevésbé voltak jól komponáltak a képeim mint kompakttal)
az EOS M-re mondták a boltban h felejtsem el, kurva kényelmetlen nagyobb obikkal stb. ez reális is sztem hisz egy tégla és kész

Röviden összefoglalva, mielőtt kimegyünk Barcelonába, elgondolkodtam, hogy nem kéne-e venni valami fényképezőt. Az sem egyértelmű, hogy a 350D-t vigyem-e, hiszen nagy (egy egész táskányi, ugye), és már nem annyira szeretem, hisz 9 éves. Ez utóbbin segíthet egy vérfrissítés akár 700D-re. 70D felé pedig egyértelműen minőségibb dolgok készíthetőek. A keresőjével teljesen lenyűgözött, brutál, brutál. Az EOS M mellett pedig szólna ugye hogy kompakt, cserébe teljes obipark-csere, ami nem feltétlen akkora gond egyébként, hiszen a jelenlegi cuccokat meg el lehet adni. De azért tartok tőle. Nem tudom, nem tudom, és nincs sok időm gondolkodni, meg kéne szokni a gépet még Barcelona előtt, bármit is veszek. A 70D kezelését pl. kisebb kutatómunka kitanulni, amennyire éreztem. Legalábbis hogy rutinosan menjen minden. Bár most csak negyed órát volt a kezemben, az igaz. Gondolkodom rajta.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 9 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Na döntöttem, 70D lett. Remélem még ma kihozzák.
válasz 1 like

Haszprus, Jól döntöttél!
Kíváncsi leszek a véleményedre.

350D nagy volt, és vettél egy 70D-t?
Érdekes elgondolás…

Fotózás téren legjobb döntésem volt, amikor canon 1dmk2 + L obikat lecseréltem egy sony nex5 + kitobi párosra. Azóta nem nyűg magammal vinni, elfér, könnyű, kicsi.

Amúgy 350d után óriási előrelépés lesz a 70d. Talán leginkább zaj tekintetében, iso 800-1600 szinte bármikor gondolkodás nélkül használható. Beltérben, kevés fénynél nagyon jó.

WiZARD, az a baj h se elotte se utana nem sok hobbi kepet lattam toled

350d tul nagy volt ahhoz kepest h elavult volt.

Zajszintet meglatjuk, engem a kereso meggyozott h ez egy mas vilag

MILC-et meg ki se próbáltál ugye?
azt mondták, hogy… hány tényleg nagy objektíved is van?

1D-n volt jó keresőm, de nem mondhatom, hogy hiányzik.

Dslr-rel eljutottam oda, hogy inkább el se vittem magammal, mert nagy, nehéz, stb. Nem fotózok sokat, de többszörösét fotózom nexxel, mint előtte canon cuccokkal.

WiZARD, Esetedben ezt el is hiszem epp ezert neked tok jo a MILC, tudom h 1D-vel sose fotoztal akkor se ha nalad volt.

Nalam 70D kezhezveteltol instant get volt, majdnem helyben megvettem reggel a boltban, csak azert nem kb mert gondolkodnom kellett h kitben vegyem-e vagy sem… Es pl a 700D nem. Atgondoltam jol a dolgot emellett, ugy erzem. En tukrossel is sokat fotoztam es szeretnék ujra, csak 350D-vel mar nem volt izgi. Ha ezzel se lesz, max eladom. Worst case.

Egyebkent kitben vettem 18-135 IS STM-mel, ha mar egyszer a HD video es a fokuszalas az egyik fo elonye (pl 700D-hez kepest), akkor legyen mivel kihasznalni.

Ugyanitt 350D frissen kemiai tisztitva (9000 Ft) elado, Sigma 18-125 elado (szinten frissen tisztitva).

dankoi, koszi
Remelem hetvegen mar ezzel fozothatok q varom aludni se tudok

Én egy EOS M-met vettem, de csak, mert nem akarok nagy vázat cipelni a kényelmetlenségét kompenzálja, hogy nem kell egy baromi nagy oldaltáskával turistáskodnom. De nem is vagyok olyan elvakult fotós arc, hogy zavarjon a többi hátránya.
válasz 1 like

Na nekem meg ebben a pillanatban derult ki h bar a megrendelesemet elvileg tegnap ki kellett volna hozniuk, de mivel nem tettek, ezert hetvegen mar nem is fogjak, mert bar egy szoval sem irjak (szvsz) de az expressz kiszallitas hetvegen nincs.
Fasza.
Ket lehetoseg van:
1) megyek es veszek boltban 70D-t
2) megyek es megnezem az eos M-et es gondolkodom h mi legyen

Nektek milyen obijaitok vannak hozza btw?

70D-t vettem végül az eredeti elképzelésemnek megfelelően. Hordozhatóság kevéssé szempont, nem gyakori használatra vettem, úgy voltam vele hogy ha 1-2 havonta előszedem már akkor is megérte.
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...