szánalmas - 50 megfelelő bejegyzés

Mutass mindent

Jelöld be, hogy főbb mely kategóriákat akarod olvasni, vagy ha csak egyet: kattints a nevére.


mindet
jan
feb
már
ápr
máj
jún
júl
aug
sze
okt
nov
dec
2011
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2006
-
-
-
-
-
-
-
-
2005
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2004
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Haszprus

Hova? 2024-03-28

©   Haszprus   |   life

Hova bazdmeg??

Melyik számlán? Faszom.

Kibaszott kretének.

(Valóban lejár a jogsim és fogalmam sincs h melyik szolgáltatónak okoz ez gondot. Ez a második értesítés amit kapok róla, persze nem említi h melyik szolgáltatóról van szó, most akkor folyton kapni fogom ezt az értesítést? Mi van ha nem töltök fel újat mert nem tudom hogy hova kéne? B+)

(Az sms feladójától rendszeresen jönnek mindenféle random szolgáltató üzenetei, nem lehet a szám alapján beazonosítani h miről van szó. A szövegre is próbáltam ráguglizni, nincs rá találat.)

(Az ultra igényes dátumformátumot magyar szövegben nem említem.)

Haszprus

Nem lesz miről beszélni

©   Haszprus   |   life

Egyik haverom megjegyezte hogy ha túl sok dolgot leírok neten, akkor élőben már nem lesz miről beszélni.

Mostanában nem is nagyon akarok.

De kicsit visszakanyarodnék ahhoz az érzelmi és értelmi félhalott csajhoz, akiről írtam 2 bejegyzéssel korábban. Szóval úgy adódott hogy jártunk szűk másfél hónapot (a kapcsolat körítésével együtt mondjuk duplaennyi időről beszélünk), és ezidő alatt én pont két cég közötti időt töltöttem, meg vizsgaidőszakban voltam. Elmentem dolgozni az új céghez (tehát a csaj aznap találkozott a dolgozó Olivérrel először), első napomon találkoztunk, és felvetettem azt a megfigyelést felé, hogy egy órányi beszélgetés alatt sem kérdezte meg hogy milyen az új cég, milyen a napom. Az volt a válasz: már megírtam messengeren, és küldtem képeket is.

Óh. Akkor nincs kérdésem. Jó tudni hogy az ember párja ennyire érdeklődő. Olyan emberek vannak hogy egyszerűen beszarsz. És csak azért szívom a fogam hogy egy ilyen ember miatt képes voltam besérülni, még így 4-5 hónap távlatából sem tértem magamhoz.

Haszprus

És?

©   Haszprus   |   life

Tegnap indulás után eszembe jutott, hogy nincs nálam rágó, bementem hát a MOL kútra, letettem egy rágót a pultra, csak ez lesz - mondtam, és kivettem a kis kötegemet a zsebemből ami kártyák és pénzek kombinációja, előkerestem a bankkártyámat és odanyújtottam.

Pultos csaj neheztelően rám néz, majd utalásképpen ennyit odavet: Már beütöttem hogy készpénz lesz.

Lemerevedek egy másodpercre, nézek rá, köpni-nyelni nem tudok, majd megkérdezem:
- És?

Csaj: Most tényleg egy rágót kártyával akarsz kifizetni?

Szisszegtem egyet, otthagytam a csajt faképnél, és megvettem a rágót a másik kúton.

Nekem MI KÖZÖM van ahhoz a tényhez, hogy ő mit hitt?! Különösképpen ezt ilyen stílusban tálalva. Talán esetleg: Ne haragudj, beütöttem hogy készpénz lesz, tudnál esetleg készpénzzel fizetni?

Nehogymár ő mondja meg hogy mivel fizetek (nem biztos, hogy fel akarom váltani a 20 ezresemet egy rágóért, vagy pl. kiszámolva van nálam másvalamire, akármi. Közöd?!)

Haszprus

BKV / közter a k..edves

©   Haszprus   |   bkv life

Van bérletem, 9800 Ft-ért vettem, de megvágtak a bkv-n hogy nem volt bérletigazolványom. 12000 Ft-ra, akármennyit szövegeltem hogy az enyém és mai a dátum és most vettem. Hát a kedves mamátok. Amúgy tudom hogy ez a szabály hogy kellene bérletigazolvány de még soha egyetlen ellenőr se kérte számon rajtam, meg se említették hogy kéne. Ez egy közterületis volt. Nem írtam alá, de átadtam a személyimet. Utólag hülyeség volt, szerintem nem kutathatta volna át a zsebemet vagy bármi, semmit se tehetett volna. Csak nem tudtam h ennyibe fog fájni. De mindjárt csináltatok bérletigazolványt és megyek az akácfába, megpróbálom kidumálni. Ha nem sikerül, akkor 2000 Ft-ot kell fizetnem, merthogy van érvényes cuccom. Illetve remélem a bérletigazolványom ma már érvényes lesz. Nemtom annak hogy megy a kiállítása, sose csináltattam, mert minek, sehol se kérik, és nagy, meg plusz egy vacak amit cipeljek.

Ps lehet mondani h én voltam a hülye. Szerintem nem kellett volna megvágjon, és ezt neki is kifejtettem elég részletesen.

Haszprus

BKV-s matek

©   Haszprus   |   bkv l0lzor life szánalmas

30 napos BKV bérletet akartam venni mai (feb28) kezdődátummal.

Emberünk teker egyet a pecsétjén, és rányomja:

Február 28 - március 27.

Igazából számítottam a dologra, ezért rávezetően megkérdeztem tőle:
- Biztos, hogy 30 nap van a két dátum között?
- Igen.
- Akkor köszönöm, mégse kérek…

Ugye értitek, hogy amennyiben február 28-ig nem jött rá, hogy február csak 28 napos, akkor az elmúlt teljes egy hónapon keresztül 28 napos bérletet árult a faszi?

Haszprus

Öthatvan

©   Haszprus   |   élelmezés l0lzor life mátrix szánalmas

A céggel együtt költözött a régi székházból az újba a trafikos néni is. Ma lementem venni egy bombát, aminek amúgy napi szintű vásárlója voltam a régi helyen, kemény 310 forintért (szoktam venni mellé csokit és/vagy ice tea-t is btw). Kérdezem mennyi lesz, mire ő vigyorogva: 560.

Nem akartam a képébe röhögni hogy jól van akkor asszem most láttuk egymást utoljára. A másik szárnyban levő büfében 380 ugyanez, a régi helyen 310 volt, itt meg 560, hát tessék már számolni, üzleti érzék mint olyan? Hány helyen jövök át reggel ahol tudok bombát venni? De ha nem, akkor még mindig ott a másik szárny.

Haszprus

Elvitelre

©   Haszprus   |   life szánalmas

Azt már megszoktam, hogy rendszeresen elfelejtenek szalvétát adni a mekiben ha elvitelre kérem a kaját (szoktam is külön szalvétáért elmászni amíg várok), de az azért túlzás, hogy a kertész salátához ma nem adtak villát. @#%! (Legközelebb már a McFlurryhez se lesz kanál - oldd meg…)

ápr. 28. 13:12 ma sem adtak, a gecik. De túljártam az eszükön és magamtól vettem villát.

ápr. 29. 13:25 ma sem adtak, kezd koncepciónak tűnni a dolog.

Balage

Leszophat a Fibernet

©   Balage   |   hwsw l0lzor magyarország meló szánalmas tv

Ezeket a sorokat ezért írom, hogy aki esetleg nem tudná, hogy a Fibernet milyen szar cég az most megtudja. A történet úgy kezdődött, hogy reggel felkeltem, látom a modemen semmi se világít, jól van mondom remek, megint nincs internet. Kimegyek, hogy akkor nézek addig TV-t, de az se ment. Jól van, akkor felhívom az ügyfélszolgálatot, hogy akkor ez most mégis miért van. Nem tudnak semmit, de 72 órán belül kijavítják a hibát, remek. Még jó hogy van mobilinternetem és tudtam azzal pótolni a veszteségeket. Délután jövök haza és eszembe jutott, hogy valaki mesélte az ügyfélszolgálaton, hogy azért nem volt 4 hónapig adás a tévében, mert tévedésből kikötötte valami idióta szerelő a kábelt. A biztonság kedvéért felmásztam a betonoszlop tetejére ahol futnak a kábelek láss csodát, valami barom reggel kicsavarhatta a kábelt az elosztóból, mert szépen fel volt tekerve és az oszlop közepére lerakva. Á, nem voltam ideges csak egy picit. Visszatekertem és láss csodát egyből működött minden. Ezek után természetesen felhívtam megint a Fibernet ügyfélszolgálatot, hogy ezt mégis hogy gondolták. Ami a legszebb volt az egészben, hogy ők se tudtak erről semmit, mert se tartozásunk nem volt, se pedig munkalap nem volt kiállítva, hogy ki kéne kötni a tévét. Na, erre szoktam mondani, hogy no comment...

mainframe

Vatera levélsablon

©   mainframe   |   net szánalmas

Kattintsatok a képre hogy megcsodáljátok a vatera egyik új szolgáltatását, nevezetesen hogy automatice kiegészíti a levelet üdvözléssel és elköszönéssel. De nem ám akárhogy...

Aki nem értené amit lát (Addig remélem eljutottunk hogy a privacy-kobold lefestette a címzett nevét zölddel, és a feladóét feketével. Amit nézni kell, azok a halványpirossal kiemelt részek.), annak kifejtem szóban is: Igen, az automatikusan rátett rész más amikor írod az üzenetet, mint amit végül elküld. Vatera, thou faileth epicly. (Listázási díjat bezzeg volt agyuk bevezetni, no comment.)

mainframe

A Blikk Magyarország legolvasottabb napilapja

©   mainframe   |   magyarország reklám szánalmas szociotrip

A pletyka többé nemcsak a restek és a gonoszok kenyere, hanem üzletté vált, amit ipari méretekben, pimaszul űznek.(...) Csupán azért, hogy az érzéketlen és lusta emberek elfoglalhassák magukat valamivel, hasábok tömegét töltik meg meddő pletykával.

Ezen a téren – mint az üzleti élet más ágazataiban is – a kínálat teremti meg a keresletet. Az ily módon illetlenül ellesett pletyka minden egyes cseppje maggá válik, amiből még több sarjad ki, és a terjesztéssel egyenes arányban rombolja az erkölcsöt és a társadalmi normákat. Még a látszólag ártatlan pletyka is sokat tud ártani, ha széles körben és kitartóan terjesztik. Lekicsinyít és eltorzít. Kicsinyít azáltal, hogy ellenkezőjére fordítja a dolgok viszonylagos fontosságát, eltörpítve az emberek gondolatait és törekvéseit. Amikor az egyes személyekre vonatkozó pletyka a nyomtatás révén mintegy magasabb rangot kap és elfoglalja a közösség szempontjából valódi érdeklődésre számot tartó dolgok helyét, nem csoda, hogy a tudatlan és mások iránt tapintatlan emberek eltévesztik, mi fontos és mi nem az. Mivel a pletykát könnyű megérteni, és az emberi természetnek azt a gyenge oldalát veszi célba, ami sohasem huny szemet egészen mások botlásai és balszerencséje fölött, nem lepődhetünk meg azon, hogy a tehetséges elmék érdeklődését is kiváltja. Banalitásával lerombolja a gondolatok szilárdságát és az érzések finomságát egyaránt. Hervasztó hatása alatt semmiféle lelkesedés vagy elragadtatás sem szökkenhet szárba, és nem juthat kellő táplálékhoz semmiféle emelkedett, nemeslelkű fellángolás.

Warren & Brandeis: A magánszférához való jog (1890)

mainframe

A saját kollégáid

©   mainframe   |   bme life magyarország szánalmas

Vannak dolgok amik kihozzák belőlem a trágár állatot, és további dolgok egyenesen radikalitásba hajló megoldásokat ültetnek el a gondolataim közé, de ami ma történt, azért legszívesebben személyesen osztanék ki pár kedvezményes veselerúgást. Kaptam ugyanis karácsonyra egy kifejezetten drága felsőkategóriás esernyőt (ötjegyű összeg), amit ma az egyetemen a gépterem elől (tanfolyam közben) egész egyszerűen elloptak. Száradni tettem ki a reggeli eső után, a többi 20-30 másikkal egy kupacba. Valószínűleg egyetemista vitte el, mivel csak az enyém hiányzott (ha külsős jött volna be kifejezetten lopás céljából, akkor már mindet viszi). Valószínűleg egyenesen valaki a gépteremből ahol a tanfolyam van, ugyanis végig nyitva volt az ajtó, és semmi gyanús mozgást nem érzékeltünk a terem előtt. Szerintem amikor kimentünk szünetre, vagy amikor valamelyik késő megjött, az látta, megtetszett neki, és eltette mert miért ne.

Több visszautat is biztosítottam az elkövetőnek hogy kihátráljon a helyzetből, mert megkérdeztem a társaságot amikor együtt volt hogy ugyan nem keverte-e össze valaki a sajátjával, nézzék meg. Ekkor simán visszaadhatta volna hogy bocsi, vak vagyok, senki meg se szólja érte. Utána mondtam hogy oké, ha valaki szándékosan tette el, akkor csak tegye vissza ugyanúgy a terem elé valamikor (mondjuk ebédszünetben amikor senki sem látja), nem lesz retorzió. Ez sem valósult meg. Ezután még nekiállhattam volna rendőrséggel meg motozással meg mindennel fenyegetőzni mint egy megfaszult kisnyugdíjas, de inkább eltekintettem attól hogy megalázzam magam nyílt színen, és elkönyveltem hogy ez egy ilyen hely.

A BME, 2009-ben, Magyarország elit egyeteme, Európa szívében. És a hallgatók egymástól lopnak. Gratulálok hozzá.

Az ilyen és hasonló esetek váltják ki nálam azt a reakciót hogy amint jön egy külföldi állásajánlat, úgy hagyom itt ezt a mélységesen alja szar országot és benne ezt a mocskos rohadék társaságot mint a szél. Mert milyen már hogy ha van egy átlagon felüli bármid, azt mindig két kézzel kell fognod (komolyan az első alkalom volt hogy szem elől tévesztettem az ernyőmet) különben a saját kollégád lop meg, akivel együtt ülsz előadáson, együtt állsz sorba büfében, talán reggelente kezet is fogtok, és súgsz neki vizsgán. Ha szép autód van, felejtsd el az utcán parkolást, mert meghúzzák (irigységből, hepajból, akármiből), lenyúlják, letörik a tükrét, stb. És ugyanez az analógia alkalmazható kb. mindenre. Járj mindenféle ütött-kopott, gagyi szarral, azokat hátha nem teszik még jobban tönkre, nem lopják el, nem basszák szét. Amíg csak a szokásos bűnöző elemek keverik a bajt, akiktől minden normális ember távol tartja magát, addig rendben van. De ez már elfogadhatatlanul beteg helyzet hogy az lop meg aki mellettem ül előadáson.

mainframe

Louis Vuitton, mert megérdemled bazmeg

©   mainframe   |   l0lzor life reklám szánalmas

Nemrégiben magára vonta a figyelmem ez a cég, és elkezdtem filózni pár dolgon. Például hogy ez tipikusan egy olyan márka, ami azért drága mert megteheti (és akkor itt hatszámjegyű drágáról beszélünk, ami öt, az valószínűleg hamisítvány). Semmi plusz esztétika, alapanyag, minőség, funkció, vagy bármi. Értem és tudom hogy az Adidas cipők is drágák, mert Adidas, de akkor a név már feltételezi hogy különleges és/vagy magasabb minőségű anyagokból, csúcstechnológiával készített, tartós, szép árut fogok kapni. A LV esetében már simán szemre is sérül ez a sor, ugyanis a táskáik nagy része bűnronda, olyan mint a legszarabb kínai gagyik akárhol. Anyagukra nézve nem arany meg platina csatok, csincsillaprém díszek és kaméleonbőr külső, hanem a szokásos réz, marhabőr meg műszálas belső.

Kitaláltam egy olyat, hogy gyárthatnák a cuccaikat egyenesen műbőrből, valami hangzatos állatvédő szlogen mellett, és a sok csökött celeb simán kicsengetné érte a félmillát változatlanul, sőt, még szívesebben, mert hát ez így állatbarát, éééérteeeed? A tömegek meg nyilván tömött sorokban követnék őket. Az LV meg röhögne a markába, mert eladta a műanyagtáskát kínai dizájnnal százezrekért. Reális? ...Sajnos az. Rábukkantam a termékskálájukban egy olyan táskára (lehet hogy több is van, én az elsőig jutottam el, tovább nem érdekelt), ami lélegző olasz műbőr. Gratulálok, és csak azt sajnálom hogy nem a felsővezetésükben dolgozom, mert egy kerékre jár az agyunk.

A következő ötletem az volt, hogy a hamisítás elkerülésére kifejleszthetnének vmi azonosítós-hologramos-regisztrált-faszomtudja eredetiségigazoló cuccot. Aztán szépen átnyergelnék a gyártást kizárólag erre a cuccra, és ládaszám adhatnák el a kínai hamisítóüzemeknek, akik a fél karjukat odaadnák érte. Talán még jobban jövedelmezne mint a mostani dolgaik, és lényegesen kevesebb melóval.

És ami végül totál betette az ajtót LV-ügyben, az ez a hír volt. Értitek, LV-éknál összehordták egy kupacba a selejtes táskákat, vmi éhbéren dolgozó munkásuk összevarrta belőlük ezeket a szörnyeket, megkértek egy ügyeletes menő designert hogy adja hozzá a nevét, és piacra dobták. És ha már csak 29-et sikerült kiszenvedni, akkor már miért ne 7,2 millióért. Beyonce volt az a szerencsés agyhalott celeb aki azonnal állt is sorba egyért. Igazi idiótának néz ki azon a képen az elbaszott óvodai szakkörös relikviájával, ahogy vigyorog mert van neki olyan.

mainframe

Ha már lúd...

©   mainframe   |   howto hwsw net szánalmas zene

Úgy kezdődött az egész, hogy beszívtam egy vírust, ami az USB-s adathordozókat támadja. Mivel jött? Egy Mininováról töltött ISO-editorral, amivel épp WIndowst akartam telepíteni a pendriveomra. Hogy ezt miért nem vette észre a Norton 360, rejtély. Mindegy, a megoldás egyszerű volt, sikerült pusztakézzel megküzdeni a vírussal. De ugye a baj nem jár egyedül, hanem csőstül jön. Ezért mindjárt azzal folytatódott a dolog hogy a Norton egyszercsak kitalálta hogy aktiváljam újra, addig ő nem működik (lehet hogy a vírust is már ezért nem észlelte). Ennek az a hibája, hogy nem tudom aktiválni (az indokokat találd ki magad), csak telepítéskor ügyesen. Az meg már mikor volt, a fájlok azóta hol járnak...

Szóval itt álltam védelem nélkül, és nekem márpedig kellett volna a PartitonMagic teljes verziója, mert össze akartam vonni két partíciót, amiből az egyik megüresedett a 1,5TB-s külső vinyóm megérkeztével (majd mindjárt lesz ez is, nyugi...). Végül sikerült, de paráztam hogy nehogy megint vírus legyen a vége. Szép türelmesen megvártam míg összemergeli a két partíciót, aminek a végén kedvesen-udvariasan hibával leállt a szentem. Újraindítottam, és hát látom hogy az egyik partíció helyén csak formázatlan üres hely van. Szerintetek melyik helyén? Naná hogy annak amelyik tele volt. Ez 50GB zenét jelent, ami most nagyrészt archiválatlanul csak úgy huss, eltűnt a semmibe. Ezután egy félperces művelettel összeraktam a két meghajtót, hiba nélkül. Persze hogy csak akkor basz be a ménkű ha az jelentős adatvesztéssel is jár. Potyára nem, mert minek. Hálisten megmaradt a winamp playlistje, tehát tudom mit kéne beszerezni újra, de a mininova nem volt elérhető se tegnap, se ma. Bármi egyéb igen, csak az nem.

Aztán ott van ez a külső vinyó. Ez egy olyan állat, hogy ha indításkor be van dugva, akkor a Windows nem indul, mert inkább ezzel szöszmötöl (erről akar indítani, vagy nemtom...). Nem, nincs benne a bootszekvenciában, sőt, amennyire én látom, a gépem nem is tud USB-s eszközről bootolni. Megpróbáltam átdugdosni az összes létező USB portba, hátha valamelyikre nem izgul, de sajnos ugyanaz van minddel. Úgyhogy bekapcsolásonként dugdoshatom ki-be. Mondjuk ettől eltekintve tökéletes, és ugye ez sem a meghajtó hibája, ugye... Továbbá itt az új monitorom. Lecsekkolom pixelhibáért amint hazaértünk vele barátnőmhöz, semmi gondja. Aztán hazahozom magamhoz, beépítem a végső helyére, belövöm, miegymás, és másfél napi használat után látom hogy van egy fekete alapon kék pixel a jobb szélén. Szerintetek most menjek tönkre idegileg, vagy mi...? A hab a tortán csak egy apróság: dual display-es felállásban a Chrome az elsődlegesnek kijelölt monitor felbontását használja teljes méretnek, akármelyik monitoron van is helyileg. Lol?

A legszebb az ilyenekben, hogy sosem egyenként, időben jól elosztva történnek, hanem ilyen burst-ös jelleggel. Szóval már nem érne felkészületlenül ha holnap akár be se kapcsolna a gépem, mert miért ne... Kérdéseim hozzátok, hogy értelme is legyen a posztnak, ne csak a nyivákolás:

  • Mit ajánlotok Norton 360 helyett? Olyasmi kéne ami nem nyaggat folyton, és van benne tűzfal, víruskereső és -irtó, illetve valami optimalizációs eszköz (defragmentálás, ilyesmi) is.
  • Aki ismerős ilyen témákban, az javasolhatna valamit a külső vinyó problémájára, hogy hogy lehetne mindig bedugva.
  • Végül, de nem utolsó sorban mondjátok meg, az isten szerelmére, ugye nem csak velem baszik ki a mininova, hanem mindenkinél szar?
Köszi előre is.

Balage

Győri vendégszeretet

©   Balage   |   barátok bowling idézet life sör szánalmas

IRCQuote fight! In the ring:

Balage
fasza volt a bowling
gyori vendegszeretet...
*** mesélj!!
Balage
szal az volt, hogy mentünk bowlingozni
direkt foglaltam pályát 4 órára
mert mondták 5től csoport érkezik
4kor elkezdünk bowlingozni
16.20kor mondja a faszi hogy itt a csoport
***
Balage
mondom neki: és???
hát hogy itt vannak
mondom neki és ez engem hol érdekel
hát hogy távozzunk

Észleltem egy olyan személyes levélnek álcázott típusú spamet ami valahogy átjutott a szűrőn, és mindjárt keresetlen válaszra is méltattam (naivan bízva abban hogy nem spambot csinálja, és ezúttal be is igazolódott a gyanúm), majd továbbküldtem a Homárnak. Igaz, nem az én bejelentésem alapján, de lehozták a dolgot. A spammerem azonban gyorsabb volt, és válaszolt. (Ami azért nem mindennapos, ezért is gondoltam hogy megírom ilyen backstage-finomság gyanánt a levelezésemet vele.)

mainframe

Elnyomás vol.2

©   mainframe   |   magyarország net szánalmas

Úgy néz ki hogy az Egyetemistahatározó című mókás fikázóblog ugyanolyan sorsra jutott mint a Dugnám blog. Bár ez hivatalos levételnek kevésbé néz ki, inkább hacknek, vagy fenyegetés nyomán történő önkéntes felégetésnek. Legalábbis szomorú, de inkább szánalmas, hogy itthon senki nem áll olyan biztos talajon önértékelésileg, hogy megkímélje magát az ilyen blogok okozta idegességtől. Aki egy ilyenen felhúzza magát, annak szerintem ez kéne legyen a legkisebb probléma az életében. (Ez nyilván felhívás keringőre, fikázzátok Mainframe-et, hátha kiakad, és meghazudtolja önmagát. )

Szóval szomorú idők járnak a mi úgynevezett szólásszabadságunkra. Vagy legalábbis az internetes részére. Ami pont elég.

mainframe

Traktorblokád

©   mainframe   |   külföld life magyarország szánalmas

És az megvan, hogy a Magosz blokáddal fenyegeti a nagyfelvásárlókat és a feldolgozókat, ha nem emelik a gyülölcsök felvásárlási árát? Erről csak nekem jut eszembe a védelmi pénz intézménye, vagy a közönséges zsarolás/terrorizmus (persze ez is csak amolyan suttyó lightweight nyugatbalkáni módon)? Meg amúgy alapjáraton is a belem fordul ki az ilyen primitív, erőből történő megoldásoktól. Ez nem a kőkor, hogy van nagy traktorom, akkor elállom az utat, és én vagyok a jani. Nem tartom szerencsésnek, hogy lassan 20 éves kapitalizmusunkban a gazdák még mindig úgy érzik, valami kiemelt rangjuk van, és nekik járnak olyan pénzek, jogok, juttatások, amik senki más ugyanolyan egységsugarú kereskedőnek nem. Ők kapnak kártérítést mindenféle környezeti tényező alapján, stb. Miért, ha egy cégvezető meglép a kasszával, és emiatt elveszítik az értéküket a tőzsdén lévő részvények, akkor a brókereket kárpótolják? (ha igen, akkor is hosszas pereskedés és huzavona után) Vagy a tűzijátékon kitört vihar áldozatául esett kézműveseket, akiknek odalett több havi munkájuk, kárpótolták?

Most éppen az a Magosz problémája, hogy szerintük a gyümölcsfelvásárlók kartell-gyanúsan tartják alacsonyan az árakat. Namost ezzel kapcsolatban két dolog: Ők meg nem pont kartell-gyanúsan (és akkor még számba sem vettük a blokádot) próbálják felverni az árakat? Akkor most ki dönti el hogy ki csinál rosszat? Óvónéni? Illetve: nem lehet, hogy azért csak ennyiért veszik meg a felvásárlók, mert más helyről kicsit drágábban, de ugyanúgy beszerezhetnék? (külföld, stb.) Ennek sem az a megoldása, hogy hőbörgünk meg elálljuk az utakat traktorral, hanem hogy felhozzuk a termelési színvonalat (támogatás, juttatás, stb., és azért nyilván valahogy majd el lesz adva az a gyümölcs, annak az árát is be lehet forgatni) európai szintre, hogy versenyképesek legyenek az itthoni árak, nem? Ha meg ez annyira lehetetlen, akkor sajnálom, de lehet hogy más után kéne nézni. Nem véletlen hogy Uganda kevés szilíciumchipet gyárt. Ha nálunk drágán megy a mezőgazdaság, akkor vagy megoldjuk hogy versenyképesek legyenek a termékeink (alacsony ár és/vagy jó minőség), vagy becsődölünk. Kapitalizmus, az van. Meg kéne vele barátkozni, mert mi akartuk.

(A téma előmoderált, kérjük mellőzzük a köcsöggyurcsányozást (értem ezalatt az összes már unásig csépelt aktuálpolitikai kirohanást), és kíséreljünk meg az adott problémával foglalkozni. Lehet benne Gyurcsány ha muszáj, de legyen értelme, plz.)

mainframe

Vonuljunk fel mi is

©   mainframe   |   bkv howto life magyarország szánalmas

Elmondom mi a bajom a mai Gay Pride felvonulással, de nem az amire gondoltok. Hanem az, hogy emiatt áll a nagykörút (egyéb helyszínekkel egyetemben). Igen, a 4-6-os is (illetve kétrészletben, pótlóval, háromnegyed szakaszon, stb.). Valaki magyarázza meg, hogy akárkinek támad valami ötlete, érzése, gondolata, akármije, annak miért kell ezt feltétlenül valami felvonulásban kiélnie? Ez ennyire jó buli? Miért van, hogy ha valaki elégedetlen a kormánnyal, vagy csak simán a választott pártja rendezvényére megy el tömegesen, vagy meleg, vagy akármi, az azonnal összeverődik egy párszázas-ezres tömegbe, és végigvonul a város egyik létfontosságú ütőerét képező főúton?

És ide tartozik az összes idióta városi rendezvény, a nevetséges másfélkilométeres futóversenyek elhízott belvárosi kispolgároknak, a futáshoz tudvalevőleg ideális (not) aszfalton, a tapinthatóan sűrű szmogban, illetve az amúgy támogatandó Critical Mass is. Miért, ó miért kell azzal felhívni a figyelmet magára mindenkinek, hogy egy napra megbénítja a város amúgy sem jól működő közlekedését? (jó, tudom, a BKV ilyenkor nem termel veszteséget, legalább ) Miért nem tudtak a melegek pl. a Városligeten át vonulni?

Tudom, hogy ez így van Nyugaton is (minden amerikai filmben egy felvonulás forgatagában rázza le az üldözőit a főhős), meg hogy ez kell hogy felhívja a figyelmet, meg miegyéb, de szerintem nem mindenáron. És szerintem az ilyenkor dugóban/lezárt utcában/akárhol megrekedt autós hangos kurvaanyázása teljesen jogos. Ha holnap eszünkbe jut, hogy az Überblogot még nem ismerik elegen, és ezért végig akarunk menni gyalog a Róbert Károly körúton, akkor mi a fasz van? Mindenki állj, mi most megmutatjuk magunkat? (És pontosan ezért sz@rom le hogy épp a melegek vonultak fel. Tőlem lehetett volna a Alkoholista Fókaidomárok Önismereti Köre is.) Értitek...

(Tudom, beszóltam a Critical Massre. Tépjetek szét.)

Hirtelenfelindult poszt, mert Mf unalmában beleolvasott egy villamoson utazó néni válla fölött a sztármagazinjába (fujjnemszabad), és két egymást követő oldalon két olyan személlyel találkozott, mint XY, a Fábry Show-ban bemutatott vécésnéni (sic!), illetve YX, az M1 Telesportjának az egyik műsorvezetőnője (aki terhes, ez a hír). A mi sztárjaink, kéremszépen....

A kommentek között pedig olvashattok egy kezdeményezést a női pólus kiegyensúlyozására itt a blogon.

The GuNN

Ingyen hitel?

©   The GuNN   |   l0lzor life szánalmas

Többször akartam már írni erről a témáról, de valahogy csak most jutottam el idáig. Gondolom mára már mindenkinek ismerős a történet, hogy ha tv-t, mikrót, akármit akarsz venni, akkor mindenhol tolják a pofádba, hogy Öcsém, ne viccelj! Te ki akarod fizetni egybe?! Háfigyeljémá'! Vedd meg nálunk részletre! Mi most ingyen hitelt adunk neked! Aztán fogja magát a jóhiszemű customer és nekiáll számolgatni. Egy tv esetében mondjuk cirka 200 ezer forintról van szó. Megveszem most egybe, és akkor mondjuk a büdzsémben lesz egy viszonylag jelentős output, vagy megveszem tényleg erre a jópofa csakmostcsakitt ingyenhitelre és akkor kényelmesen havonta törlesztek 10-20 ezer forintokat. A hülyének is megéri.

Azonban szerintem ezt csak addig gondolja valaki, amíg közvetlenül a hitelfelvétel előtt sor nem kerül az ún. hitelképesség-vizsgálatra. Ez a képződmény a XXI. század nagy csodája. Elmondom, hogy szerintem ez hogy néz ki.

mainframe

Voll-módszer extends Kuruzslás

©   mainframe   |   health life szánalmas

Olyan esetem volt hogy megkészültök ((c) Belgä)! Elmentem a családdal húsvét alkalmából lazítani egy ilyen wellness-szerű hotelbe. Ott volt egy ilyen rendezvény, hogy általános állapotfelmérés. Na most erről kiderült hogy egy ügyesen bújtatott termékbemutató (hangsúlyozom semmi ilyen hülyeségről szó nem volt, ez egy rendes, fizetős (ráadásul nem is keveset fizetős) tartózkodás volt). Itt a sztori, hallga csak!

The GuNN

Olvasói levelek 080229

©   The GuNN   |   blog olvasói levelek szánalmas

Feladó: soliman

Címzett: The GuNN

Küldve: 2008. február 28. 23:21 (tegnap)

archiválva törlés

Szia! Azt sem tudod miről beszélsz,fiam.Akkor miért mondod.(örök téma)Maradnál csöndben és csak figyelnél.Többet érnél vele.Amúgy(biztos)fasza gyerek vagy.Máshoz is így szólsz hozzá?

És még egy kis mellékes infó:

regisztrált: 2008. február 28., csütörtök 23:13

itt járt: 2008. február 28., csütörtök 23:30

hozzászólások: 0

letöltött lapok: 29

feladott privát üzenetek: 1 (0 olvasatlan)

kapott privát üzenetek: 1 (1 olvasatlan)

mainframe

Agyhalál

©   mainframe   |   iwiw life net szánalmas

Ezt a körlevelet most kaptam iwiw-en:

"Küldd el ezt az üzenetet 15 embernek a következő 143 percben, utána nyomd meg az F6-ot, és annak a neve jelenik meg aki igazán szeret!!!!!!!!!! Hihetetlen, de igaz!!!!!!!!"

Tessék velem sírni.

mainframe

Úristen, mit tettünk...?!

©   mainframe   |   bme fejlesztés hwsw szánalmas

Egy rövid idézet ((C) egon) abből az időből, amikor még régi jó neptununk volt, és nem tudtuk megbecsülni:

"Majd ha bevezetik a Neptun.NET-et... Hmm, fincsi lesz..."

Amikor ezt olvastam olyan érzésem volt, mintha a Terminator N+1-ben találna a főhős egy megégett újságcikket a romok között, hogy A nép izgatottan várta a Skynet mai üzembehelyezését. Egyfelől lol, másfelől omg.

Haszprus

iWIW pro & kontra MLM :)

©   Haszprus   |   iwiw life mlm szánalmas

Kaptam egy üzenetet wiwen, havi x (sok) Ft kereseti lehetőség, mindez azért mert szimpi vagyok, ha érdekel, találkozzunk, beszéljük meg. Elég gyanús volt a levél, de azért nem teljesen triviálisan… Megnéztem az illetővel közös ismerőseimet, találtam is egyet szerencsére. Nem voltam rest, fel is tettem neki a kérdések kérdését.

Szia *!
Nem tudod, ez a * * ismerősöd (wiwen) valami MLM-es arc?
Köszi

Szia Haszprus!
AZ, ForeverLiving termékeket árul, sztem hajtsd el a fenébe, én is ezt tettem.

MLM forever Kit lehet ebbe még 2008-ban beszervezni?

mainframe

...meg az orvosok is.

©   mainframe   |   health howto life szánalmas

Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért nem képes ebben az országban senki normális munkát végezni, csak ha kitömik a zsebét vagy fegyvert fognak a fejéhez? A legtöbb esetben kb. ugyanannyi erőfeszítésbe kerülne megcsinálni jól is mint szarul, mégis az utóbbi van hatalmas túlsúlyban. Nemrég varrni kellett rajtam egy sebet, és a varratszedés után valamivel úgy láttam mintha bennemaradt volna még egy darab cérna. De megnyugtattam magam, hogy á, biztos beképzelem és csak a helye. Aztán amikor napokkal később sem múlt el a gyanúm, meg jobban meg is néztem, kiderült hogy igazam volt. Gondoltam biztos olyan magától felszívódó cérna. De akkor minek kellett a varratszedés, meg hát 1 hónap alatt azért már felszívódott volna, gondolom, szóval nem. Így hát kis házi beavatkozással kiszedtem (Rambo tőlem tanulta...), és újra bebizonyosodott, hogy valóban. Vagy 1 cm cérna (inkább egy ilyen merevebb damil ez igazából), amit sikerrel bennem hagytak az orvosok. Ollé. És ez egy ötperces rutinműtét volt, 0 komplikációval. Félek mi lesz ha tényleg valami bajom lesz.

mainframe

Reklámszünet, faszom...?

©   mainframe   |   film life reklám szánalmas tv

Nem, nem, és nem akarom elhinni, bazmeg, hogy az RTL Klubon részletes, 15-20 perces rallyhíreket kapok bazmeg a filmem KÖZBEN, a reklámszünetben (nyilván a kötelező 15 perc reklám után, pluszban...). Rendesen, kommentátorral, mindennel, ilyen összefoglaló. Mikor nézném a Ponyvaregényt, faszom. Hát hova bír még lejjebb süllyedni a magyar kereskedelmi televíziózás, faszom? Kurvamód fel vagyok baszva, ha nem lenne kivehető a szavaimból...

Haszprus

BKV 2008: Több átszállás, kevesebb járat

©   Haszprus   |   bkv life szánalmas

BKV 2008: Több átszállás, kevesebb járat - Index.

Mert megérdemeljük A 14/114-es ill. 86-os megkurtítása határozottan röhej, előbbi járatok rendszeresen fullon (!) vannak (ráadásul a 4-es metróra hordanák a népet), a 86-os eltűnése pedig jelentős utazási időtöbbletet jelent az amúgy sem rövid úton azoknak, akik a 3-as busszal érkeznek és észak felé haladnának Budán. Csepelen a 38A-t nyírják ki, bevallottan utasvesztéssel számolva. Mert ugye a II. Rákóczi Ferenc út is arról híres hogy ott sosincs dugó, üljön persze mindenki autóba További ritkítások, járatmegszűntetések és -kurtítások a cikkben.

Most már értitek, miért népszerűsíti Demszky a bicót. Hamarosan úgyse lesz itt más

De persze a taxi jellegű (kihívható) éjszakai járatokra marhanagy szükség van a hegyvidéki kerületekben (ahol ugye tipikusan nem telik autóra/taxira), nem beszélve a mozgáskorlátozott-barát közlekedési eszközökről vagy liftekről a metróba állomásonként milliárdokért, meg ilyesmi. Fenti járatritkításoknak köszönhetően a többségből is mozgáskorlátozottat csinálnak Tekintsétek inverz felzárkóztatásnak. Rulez.

Csak azt nem értem, hogy ha Bp-en vissza akarják szorítani az autózást, akkor a BKV-t miért nyírják, és a 4-es metró projekt legutóbbi pármilliárdos költségcsökkentésében miért pont a kelenföldi P+R parkolót vágták ki…

mainframe

A .sqm vajon mi?

©   mainframe   |   hwsw net szánalmas

Ezért meg levehet a Microsoft bőnyállal. Hetek óta agyalok hogy mi a fasz az a sok szemét a c:\-n, erre ez. És még kikapcsolni sem lehet. Ellenben figyeljük meg a cikk vége felé a finom rábeszélést hogy deee, te akarsz adatokat küldeni magadról az MS-nek. Eszem-faszom megáll.

mainframe

Így hirdetnek ők

©   mainframe   |   life szánalmas

Magyarázat:

  • Az első az a hirdetés a Goldmann téri aluljáróban és környékén, amit már szóban jól kiröhögtünk...valahol, valakikkel. A következő már ilyen lesz: MUNKA! 06XX...
  • A másodikat is a Goldmannon lőttem, kicsit kevésbé olvasható, ezért kiírom: Ikrek erotikus takarítást vállalnak Nem, nem hívtam fel. Te megteheted. Ott a szám. Én legalábbis hacknek nézném.
  • A harmadik a legkülönösebb: a Fővám téren és közvetlen környezetében van felragasztva, igen sok példányban. Mindre ugyanott, ugyanúgy, ugyanazzal a piros filccel fel van írva hogy SAJNÁLOM. Így. Finom találgatás: Így udvarolnak a közgázosok? (El is határolódnék a saját kérdésemtől.)

A személyiségi jogokra meg az adatvédelemre meg magasról, barátaim. Aki kitette az utcára, az ne sírjon semmiért.

Update 22:30:: Oké mégis sírt valaki a személyiségi jogokért, ugyanis tényleg hoax volt a második cucc. SCH kupafeladat. Gondolhattam volna. (Gondoltam is, igazából.) Úgyhogy a szám most már el van mosva, ne is hívjátok.

mainframe

Veszélyes kombináció: Idióta nettel

©   mainframe   |   life net szánalmas

Mottó: Aki szerint baccpapuccsal ajtót letépni ősi román szokás, az sikeres ember nem lehet.

Kinek ismerős a fenti mondat, vagy valamely részlete? Aki Homárt olvas, annak biztosan. Ott egy időben be is szüntették a kommentelési lehetőséget a sok odagyűlő hülye miatt. A másik nagy divat amit én ott láttam először, de azóta egyre töb helyen vélek felfedezni, az az elsőzés. A festői szépségű Falvédő községből érkezettek kedvéért elmondom: ez annyit takar, hogy az a májercsávó aki egy bejegyzéshez az első kommentet írja, aminek tartalma ugyan nincs, csak talán annyi, hogy első, vagy ez, valami elménc humorbonbonnal ötvözve. (pl. első baccpapucs).

A kérdésem a következő: ilyen nyilvánvalóan idióta szubkulturális szokások hogy képesek létrejönni? Ezek nem csökkent mentális képességű 12 éves kölykök akiknek ez a menőség fokmérője. Ezek komoly felnőtt emberek, a társadalom széles skálájáról (merthogy a Homárt igen sokan és sokfélék olvassák).

Ez a post eredetileg sokkal hosszabbnak készült, de félbehagytam, és időközben elszállt az ihletem. Majd körbejáruk kommentben. Vagy nem.

Haszprus

Multi Level Marketing, MLM

©   Haszprus   |   barátok life mlm szánalmas

Szoptatok már be MLM előadást? Hogy meghívtak valahova és jött a kurva nagy átbaszás?

júl. 18. 02:52 ajánlott olvasmány: Mainframe #24-es kommentje az MLM-es agymosásról.

júl. 30. 21:34 összejött egy csomó tök értelmes és érdekes komment, komolyan érdemes elolvasni őket.

szep. 04. 10:09 egy kicsit arról, hogy mi történt azon az mlm-es előadáson, amire meghívtak. ez nem a teljes sztori.

Haszprus

Retard Nation

©   Haszprus   |   hwsw iwiw szánalmas

Igen, azért lett egyszercsak user id-je (l_uid), mert regisztrálta magát. Miután a guglival eljutott a blogra a myvip regisztráció keresőszavakkal. Rengeteg ilyen van.

Mindeközben az általa talált oldalon (ahol ő regisztrálta magát) a következő üzenet olvasható:

Ha iwiw meghívó, vagy myvip meghívó amit keresel, akkor tudnod kell: nem küldünk egyiket se. Semmi közünk az iwiwhez vagy a myviphez.

Végül pedig:

Doctor: Don't worry scrot. There are plenty of 'tards out there living really kick ass lives. My first wife was 'tarded. She's a pilot now.
(Idiocracy)
mainframe

No munkához idő kell

©   mainframe   |   life szánalmas

Történt egy nap, hogy egy mesterember kezdett fúrni a ház előtt, és láttam, hogy egy ilyen kapaszkodókorlátot installál a lépcső mellé. Na mondom, akadálymentesítés, épp a napokban beszélgettünk róla Haszprussal. Az egész nap tartó zajt elviselem, mert Európa, ugye... Mire jövök le délután, látom hogy ott a korlát, de először rossz helyre fúrta fel, és áttette odébb, otthagyva az előző fúrás nyomát, ahogy volt. Este jöttem vissza, a korlát már sehol, ellenben ott fúrt a szomszéd lépcsőháznál, és ugyanazt a korlátot applikálta fel. Sokfélét gondoltam akkor, de elsősorban nem értettem mi a helyzet. Aztán amikor most, hetekkel később sincs korlát, se itt, se a szomszédban, ellenben a fúrásnyomokat meg a munka után maradt hulladékot itthagyta, másfajta gondolataim kezdtek lenni. Összeb@ssza itt a házat, ideszemetel, zajong egész nap, és lófasz eredménye sincs. Ugyanezt eljátszotta a szomszéd lépcsőházzal, és még ki tudja hánnyal. Vagy mert nem találta a címet, vagy mert piált, vagy mert simán egy hülye. Képzett munkaerő, óje.

Haszprus

Kiszel Tünde - Worst Song Ever

©   Haszprus   |   szánalmas zene

Nem tom mi a szám valós címe, de ez is lehetne. A klipbe már belepörgettem valamikor régebben, amikor linkelték a YouTube-ról, de nem különösebben érdekelt. Most linkelték megint, és gondoltam nemcsak belenézek, hanem hangot is adok rá. Egészen megdöbbentem, azt hittem biztos valami tipikus popzene lesz, és totál nem. Hogy megy a szélgéppel fújt hajhoz ez a lassú szám? Viszont nem ez a lényeg, hanem hogy valami hihetetlen hangzásvilága van a dolognak, és most elsősorban Kiszel Tünde hangjára illetve énektehetségére gondolok. Nem tudom, ennek a nőnek tényleg ilyen hangja van vagy ez valami effekt? Nem nézek tévét, nem tudom hallottam-e már valaha beszélni (énekelni tuti nem). Akárhogy is, fájdalmas. Ki találta ezt ki? Egyáltalán mit keres Kiszel Tünde a médiában? Na jó, nyilván hozza a megfelelő nézettséget. Erre van igény.

Update 12:54: lapzárta után érkezett: A televíziózás alkonya - Lexike! Ez kész, ezen majdnem könnyesre…

Ps. tudom hogy mindez 3 hónapos, sajnos/szerencsére nem vagyok naprakész a mocsokból

mainframe

Elkommercializálódás

©   mainframe   |   life reklám szánalmas

Csak szerintem gáz, hogy a boxolóink nagyrésze Exclusive Change feliratot visel a hátán?! Ha megnézitek, egyik ellenfélen sincs ilyesmi. Azt már úgy megszoktuk a szemünkkel, hogy mindenhol arénaszerte reklám reklám hátán, de ez azért már a legvadabb kapitalista szemének is sok. Várom mikor jönnek majd a logós kontaktlencsék, a pénzért viselt céges tetkók, a hajba nyírt emblémák, és ilyesmik. A szar multiknak adjuk a testünket (is)? És miért kell nekünk élenjárni mindig az ilyen hülyeségekben?

Update: A legutóbbi boxgálán pont nem volt ez a feature. De csak azért hogy ne tudjak ujjal mutogatni.

mainframe

KTH - Hírek a frontról (PC)

©   mainframe   |   bme life szánalmas

/*politically correct verzió, pártatlan tudósítás a lövészárokból*/

Tegnap indult az indexfelvétel, 12:30-tól a KTH-ban. Gondoltam ha kezdésre odamegyek, csak nem lesz akkora halál. Odaértem, és de... R épület aulája dugig emberekkel, várják mikortól lehet sorszámot kérni. Előrecápáztam két ismerőshöz, akik már egy ideje ott állhattak. Az elméleti kezdési időpont után vagy 10 perccel kijött egy ügyintézőhölgy, és közölte hogy a gép nem működik (ezt mondta, hogy ez alatt mit kell érteni, rejtély), de rögvest megcsinálják. Tapsviharral jutalmazta a tömeg, nekem meg már akkor rossz előérzetem kezdett lenni... Újabb 5-10 perc után kijött, hogy hát ez nem megy. De egyből jött is a válságforgatókönyv, aminek kihirdetéséhez ki is sétált az aula közepére, majd kinyilatkoztatta, hogy jól nyissuk ki a fülünket, mert csak egyszer mondja el... Egy döbbent csönd közepette történő még döbbentebb összenézésnél nem futotta többre.

A terv az volt, hogy rendesen, régimódi sorba kellett állni egy-egy szoba előtt, karonként. Ennek a kivitelezhetőségéről ekkora skálán nem akarok értekezni. Egy a lényeg, hogy a tömeg odacsődült a lengőajtóhoz, és én ekkor láttam meg azt, ami végleg elborzasztott: azért nem haladunk tovább, mert a szobák előtti folyosó is dugig van emberekkel. Ez volt az a pont, ahol én feladtam. Legalábbis egy időre.

Ugyanis egy gyors kondi után (~2,5 óra) visszanéztem, hogy mi lett azóta. Olyan kép fogadott, mint egy menekülttáborban. Mindenki elgyötört arccal ül amin csak lehet, ha nincs min, a fal mellett. Maradék helyeken embertömegek ácsorognak. És minden ÁLL. Semmi jövés-menés, vagy ilyesmi. A sorszámkiadó automatára ragasztott A4-es lapra pedig az van írva, hogy karonként az adott sorszám után (alább felsorolva) már nem szolgálnak ki senkit aznap. Mindez mondjuk fél 4-kor, szóval örüljünk hogy még nyitva voltak. Mehettem haza, remélve hogy a szerdai jegybeiratásomig azért valahogy majd hozzájutok az indexemhez. Nincs happy end.

Update 2006.12.12.: Ma sikerült felvennem. Letéptem egy számot, elmentem a dolgomra, visszamentem háromnegyed óra múlva, és már le is voltam hagyva 4-5-tel. De nem hagytam annyiban, bementem, és kedveskedtem egy sort az ügyintézőlánynak, mire ő betett a sorba, még mosolygott is. Pedig az elején komolyan morcos volt...

Haszprus

Neptun.net roxx

©   Haszprus   |   bme hwsw szánalmas

Hétfő
00:00 regisztrációs hét (tárgyfelvétel) kezdete
00:01 a Neptun.net lehal
09:xx kiraknak egy feliratot, hogy karbantartás miatt üzemszünet

Kedd
01:20 részemről még mindig nem jutottam be.
22:07 a reghéten először, látom a bejelentkezési formot

Szerda
xx:xx Ma nem láttam a neptun bejelentkezési képernyőjét se. Reggel 8-tól ígérték, hogy menni fog. Ja. Remélem nem ez számít a végleges üzemállapotnak.

Csütörtök
03:39 A következő üzenetet tették ki tegnap este: A hiba javítást tovább kell folytatni, reggel 8 óráig csak időszakos üzem várható. Egy mondat, egy hiba. Tehát legjobb esetben csütörtök reggel kezdődik a reghét? Valaki nagyon vicces akar lenni. De most már kurvára jöhetne egy levél a dékántól/rektortól hogy kedves hallgatók a reghetet meghosszabbítottuk egy héttel vagy a félév elmarad vagy valami ilyesmi, mert ez már nem vicces.

[...] Ezért a tárgyfelvételi időszakot 2006 szeptember 14. éjfélig meghosszabbítjuk. [...]
Kövesi János
Oktatási rektorhelyettes

Végre nyilatkoztak. (Biztos olvasták a blogomat.)

I love Neptun.net. Tudom, hogy 15 ezren járunk a BME-re, és ez nagy terhelés, de azért a régi neptunba a reghét/vizsgaidőszak első 2-3 órája után mindig simán be lehetett jutni.

IRCQuote fight! In the ring:

Balage 22:00
csá
nézted a tüzijátékot?
Haszprus 22:06
ott voltam b****g
hali
szarrááztam
a gépemnek meg nem vittem tokot
10 mp után már csavarni lehetett a ruhámból a vizet
kicsit fostam is nehogy agyontapossanak meg ilyesmi, mert amikor elkezdett esni akkor elszabadult a pokol, és ilyenkor előfordulnak balesetek... durván megindult a tömeg...
szemüveg rajtam volt, lóf***t se láttam megin, a szél meg majnem lefújta rólam
kezem meg tele volt a fényképezővel meg állvánnyal úgyhogy levenni se tudtam pedig úgy jobb lett volna
aztán álltam 40 percet a goldmann téri aluljáróban
van 1-2 kép a vége felé
voltunk páran
gépnek szereztem zacsit
úgy néz ki egyelőre, hogy túlélte
bár vizes lett kicsit
a f***ér nem halasztották el másnapra vagy valami
mit mutatott a tv?
Balage
hát
már ment amikor elkezdett esni az eső
hát a tv2 kidőlt, a végén már csak 1 kamera ment a lánchídról
az is dőlt össze vissza
Haszprus
rofl
Balage
az m1 se tudott közvetíteni
Haszprus
lol gecc
szánalmas
Balage
telefonált a gondel takács hogy elázutt a stúdió és már az agregátorok is leállnak
rtlklub is 1-2 kamerával közvetítette
de ott is szétesett a kép
kb végig a lánchídat mutatták 1 kamerával és így dőlt jobbra balra
Haszprus
de egyébként nemtom mit láttál magából az esőből de úgy képzeld el hogy komolyan mondom eleinte kis szemerkélés, megindult a tömeg szép lassan, aztán 10 mp alatt ilyen iszonyat hideg lett, átázott az egész ruházatom, a szél meg fújt mint állat, majd megfagytam, ilyen körülmények között reszketve jutottam el a goldmannig
dülöngélő kamera lol
hát igen, kemény szél volt
vitte a szemüvegemet (!)
Balage
te, itthon tapasztaltam, nyitva az ablak, 2mp után majdnem kivitt a huzat
és ömlött az eső
bence mondta hogy kidőlt egy csomó fa a városban
Haszprus
nem igaz h nem bírták ezt előre jelezni
a másik meg
ha már ez a helyzet, f***ér nem álltak le a tűzijátékkal?
belenyomnak egy rakás zsét és senki se látta ezexerint
dülöngélő kamera... baz
Balage
mondták a stúdióban
hogy ketten fogják már a kamerát
Haszprus
Balage
hát mert nyilván nem lehet leállítani
Haszprus
mérnem
mér nincs egy terv erre az esetre?
Balage
mert kicsit költségesebb lenne megint lezárni a fél várost
egy estére
Haszprus
hmm
Balage
meg az az 1 millió ember, annak a fele gondolom vidéki
Haszprus
hát nemtom
Balage
az mit csinál addig,
Haszprus
de azok úgyse láttak semmit
mindenki menekült mint állat, mondom, attól féltem agyontaposnak vkit
Balage
hát aki ott volt már hajnalban hogy jó helye legyen
az lehet ott maradt
Haszprus

előtte villámokat próbáltam fotózni
nem volt jó előjel
Balage
Haszprus
kiváncsi vok mi lesz ebből a hírekben
szerintem le kellett volna állítani
Balage
szerintem nem
Haszprus
mer te tv-ből nézted
mondjuk ha leállítják akkor még a fanatikusok is csatlakoztak volna a taposó tömeghez
Balage
2en meghaltak

Update 2006. aug. 21. 00:12: WiZARD is ott volt…

WiZARD23:04
met.hu/…
mondjuk percre pontosan lehetett előre tudni...
Haszprus23:05
akkor wtf?
ménem halasztották el?
WiZARD
nemtudom....
elhalaszthatták volna
Haszprus
állítólag nem érdeklődtek a szervezők omsznél h milyen idő lesz...
ezt nehéz elhinni
sztem eltusolják
bár f*sztudja
tévések is odamentek besz*pni rendesen
WiZARD
hát de ha érdeklődtek akkor mérnem tették át?
mer látszólag a tüzijáték cuccain kívül minden sz*rrá ment
tehát pont az kibírta volna ha holnapra átteszik
Haszprus
mert vmi fejes gondolom úgy döntött hogy kibírják azt a kis esőt
Haszprus

Ismerlek. Ismersz?

©   Haszprus   |   hwsw iwiw net szánalmas

Az iwiw-vel szemben a myVIP-t nem veszem komolyan. Éjjel mondta WiZARD, hogy lett ismerősök száma szerinti top100-as lista az oldalon. Mondom jólvan, bekattintgatok mindenkit, nem érdekel a myVIP-s profilom. Ez volt 01:30-kor. Az első 5 percben 2-en visszaigazoltak, reggelre pedig 25-tel nőtt az ismerőseim száma.

Na ehhez szóljatok.

Update 09:42: ezen bejegyzés írása alatt még négyen visszaigazoltak

mainframe

Töri érettségik

©   mainframe   |   life szánalmas

Barátaim, ilyen mélyen még nem voltam lesújtva, mióta… nem is tudom, mióta… Szóval ma sikerült megtekintenem a közép- és emeltszintű történelem érettségiket. Igen, az ideit. Örömmel tudatom veletek: kezdünk felzárkózni az USA-hoz. Olvassátok, és kommentoljatok. Ha erre tudtok szavakkal reagálni.

PDF file-ok, egyébként. Na megyek vissza, sírni.

Haszprus

TV színvonal 2005

©   Haszprus   |   life reklám szánalmas tv
Belenézek a tévébe, mit látok? Egy dolog hogy miféle népek vannak a Mónika showban, a másik és egyúttal sokkal durvább, az a tv-shop szerű műsor ami a show-t követte. Rózsaszín háttér, egy fószer beszél valami tisztítószerről, mellette maga Mónika. Pár másodpercig azt hittem ez valami paródia, de nem, ez egy reklám b##meg, ahol rövid idő múlva még valami porszívógyár szakértője is feltűnt, aki jól ismeri a porszívógyár termékeit, mert csak így tudnak maximálisan megfelelni vásárlóik igényeinek. Teccikérteni? Csak akkor tudnak megfelelni a vásárlói igényeknek ha ez az öltönyös fószer jól ismeri a porszívókat meg a tisztítószereket. Ennél a fél perces betekintésnél tovább nem néztem a műsort, úgyhogy egyebet nem tudok. A készüléket kérem kapcsojjaki.
Haszprus

Sztárok országa

©   Haszprus   |   life szánalmas

IRCQuote fight! In the ring:

Balage
Dani kepzeld kivel talalkoztam tegnap
Balage
Lent volt a zpben a Bigbrother balint, a popey, meg vv oki
Balage
multkor meg lent volt a Pako
Haszprus
én meg vv3 tommyboyt láttam
(fiR3|off)en meg multkor westend mozinal egyik vv-s f###t
Haszprus
tele van az egész város kib###ott sztárokkal
Balage
egyszer lattam az indiant is
Balage
Haszprus
sztárok országa ez, én mondom