Haszprus

La Défense 2004 július

©   Haszprus   |   art coolpix fotózás franciaország külföld történelem túra
La Défense negyed, mely Párizs körül található. Ez a galéria a párizsi galéria (2004 július 27 - augusztus 1) része is lehetne, de a nagy képszám miatt különszedtem. 2004 július 30-án estefelé, és 31-én, délelőtt jártunk itt, előbbi alkalommal fakultatívan a szabadidőnkben, utóbbi pedig szervezett túra volt, bár meg kell mondjam, hogy szomorkás vagyok, mert a negyedet azért kerestük fel mindössze, hogy az Auchanban (ejtsd: o/ósán) vásároljanak a népek kaját a visszaútra, meg szuvenírsajtot, meg ilyenek. Ofkorsz mi nem oda mentünk hanem pl. felmentünk a Grande Arche-ra ('nagy ív'), ami a Défense negyed nevezetessége, a modern diadalív, és remek kilátás nyílik róla Párizs bizonyos részeire, valamint persze magára a negyedre. A Grande Arche 110 méter magas, 300 ezer tonna súlyú, stbstb, és asszem 4 panorámalift visz fel beléje.

No, a képek ömlesztve:

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 13 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Királyság, ezt gondolom!
Jók ezek az a beszámolók, a képek is fantasztikusak. Haszprus, amúgy milyen géppel fényképezel? Azt múltkor láttam, hogy valamilyen HP-vel, de pontosan melyik típusával?

Üdv.: Zoli


jah, akkor nem is olyan jók a képek...:-)))))Hy,én most voltam tényleg"királyság"!!!
Ez nem a fényképeken múlik, a képek is jók, főleg az éjszakaiak:-)

7) D o m i n i k (nem regisztrált)
Sziasztok! Napokon belül indulok életem második hosszú párizsi útjára és ezekkel a képekkel spanolom, nyugtatgatom magam... Jók a képek és az oldal is! Lehetne webkamera hozzáférés a telhetetlenek számára, nem? Na, mind1! Egy élmény volt!!!

nemrég jártam párizsban,még most is a sok látnivaló hatása alatt állok.Ezért nézegetem ezeket a képeket ,tetszenek,jó,hogy van egy ilyen képböngészde.sziasztok,további jó fotózást.

Már majdnem egy éve, hogy hazajöttem Párizsból, de még mindig nagyon hiányzik. Örlök, ha ehhez hasonló oldalakat találok, kicsit nosztalgiázhatom. köszi!

Full az oldal én júli 3-tól megyek és már alig várom cya Hédi!


12) Zoli (nem regisztrált)
Fantasztikus hely Párizs, teljesen beleszerettem ebbe a csodás városba! Teljesen megfogott az ottani élet!

La Défense tényleg lenyűgöző hely, egy modern építészeti csoda. A Grande Arche-ra felmenni egy igazi élmény, és a kilátás Párizsra valami elképesztő. Aki még nem volt, mindenképp tegye fel a bakancslistájára!

Egy kis érdekesség: tudtátok, hogy La Défense neve a párizsi védőknek állít emléket, akik az 1870-es porosz háborúban küzdöttek? Az egész negyed egy szimbóluma a modernitásnak és az újrakezdésnek, ami tökéletes kontrasztot alkot Párizs történelmi központjával.

És egy tipp azoknak, akik még nem jártak ott: ha szerettek vásárolni, ne hagyjátok ki a Les Quatre Temps bevásárlóközpontot, ami Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű létesítménye. Plusz, a La Défense park szobrainak felfedezése is remek program, különösen az "Axe Majeur" és a "Le Pouce" nevű alkotások érdemelnek figyelmet.

ScoobyZoli, legközelebb vigyél egy DSLR-t, és nézd meg, milyen fantasztikus képeket tudsz készíteni ezekről a modern építészeti csodákról! 😊

Köszi a képeket és az élménybeszámolót, Haszprus! Mindenkinek jó fotózást és kellemes utazást!

Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...