Haszprus

Kreditrendszer a blogon

©   Haszprus   |   fejlesztés történelem
Azt mondtam Marcellnak, és komolyan is gondoltam, hogy a legközelebbi blogfejlesztés egy olyan script lesz, ami maximalizálja a naponta beküldhető bejegyzéseim számát. Tekintve, hogy nem tudom kontrollálni magam. A probléma az, hogy így elnézve a bejegyzéseimet, nem sokat hagynék ki belőlük túl szívesen. Igazából napi 2 bejegyzésre gondoltam maximalizálás alatt, de az egyszerűen kevés. Valószínűnek tartom, hogy csinálok valami kreditrendszert ami különféle szabályok alapján fog engedélyezni számomra bejegyzés-publikálást. Mert a nonpublik bejegyzésírás tiltását túl brutálnak tartanám. Bár kétségtelenül effektívebb lenne ha nem cache-elhetném a publikálásra váró bejegyzéseket. Majd csak lesz valahogy, mert mint tudjuk
Olyan még nem volt hogy sehogy se lett vóna. Mindig vót valahogy. ™
Jelenleg naponta átlagban 3,6 bejegyzés születik a blogon (havi 106). Azt hiszem következőképp fog kinézni az új szabályozás:

  • Naponta 0-tól 24 óráig max 4 bejegyzés.
  • Az utolsó 168 órában 24 bejegyzés (átlagolva 3,42 bejegyzés/nap).
Ez a szabályozás nagyjából lehetővé teszi, hogy ugyanannyi bejegyzést írjak mint most, de csak akkor ha nincs szórás, hanem mindig az átlagot nyomom. Márpedig ha megnézzük, vannak hónapok, amikor 77 bejegyzésem volt (2004 február, március), és vannak, amikor 136 (2003 október). Először is utóbbi nyilván nem fog mostantól előfordulni, ez már nyereség, másodszor nyilván nem nyomtam eddig sem mindennap 3-4 bejegyzést, hanem volt hogy kihagytam napot (ami ezután is lesz), és volt hogy akár 7 bejegyzést is írtam, na ilyen nem lesz, ez a második nyereség.

Update 17:43: megvalósítva. Viszont megjegyzendő, hogy mégis a brutálisabb metódust választottam: privátba sem tudok írni, amíg a limit át van lépve (el van érve). Bejegyzéseket szerkeszteni tudok.

Update 20:20: még azt megoldottam, hogy azért ne legyen olyan nap, amilyen pl. a holnapi lenne a fenti szabályok szerint. Ne legyen olyan nap, amikor egyetlen bejegyzés sem készülhet. Egy bejegyzés bármely napon készülhet, akárhogy is haladtam túl az utolsó 7 napra megszabott 24 bejegyzéses limitet.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 20 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

fogadni mernék, hogy te most kurvára unatkozol

Viszket a tenyerem hogy nem írhatok bejegyzéseket

ez már ilyen jackass-es önszopatás


Az.
De ennek értelme van. Lényege hogy kevesebbet gépezzek. Vagy bejön, vagy nem, ezt nem lehet előre tudni. Szükség volna arra, hogy mindenféle téren megregulázzam magam, mert eszetlen időt rabol tőlem a gép.

kurva egyszerű: kapcsold ki. esetleg lszerezz barátnőt, ha még nincs

Kikapcsolás néha elég, néha nem. Mindig csak ideiglenes sikerekhez vezet, mert "visszakapcsolódik"
Barátnő momentán erre a problémára nem nyújt megoldást, mert nem konkrétan azzal van a bajom, hogy sokat töltök a géppel, hanem hogy keveset a tanulással, ergo cseberből vederbe.

inkább barátnő, mint tanulás. ha már. viszont. nem tanulni kell. csak eredményesen végezni.

Nem tapasztaltam túl sok tárgyból hogy lehetne pl. szomszédokra építeni, kijegyzetelt anyagra meg aztán végképp nem, mert az ciki.

Mit ertesz az alatt hogy: "kijegyzetelt anyagra meg aztán végképp nem, mert az ciki" ?

Azt, hogy 1-2 alkalommal készítettem már, de sosem került elő a kis papírocska, mert körbenéztem és senkit se láttam puskázni. Márpedig a puskázás sztem csak akkor elfogadott, ha kollektíven művelik

Ja, ugy. Azt hittem ugy erted hogy ciki abbol tanulni, amit az oran jegyzetelsz.


Azért nem láttad, mert mi, többiek, ügyesen puskázunk

Vazz,Haszprus,megin' lenyúlod a szövegemet!Az "Olyan még nem volt..."-kezdetü az én licencem!
(na jó,vicc volt... )

És még mindig nincs morcos smiley... > : (
Hm.




Amúgy mainframe most veszem észre itt elsiklottam valami felett. Az "Olyan még nem volt [..]" nem a te szöveged, én máshonnan ismerem, éspedig ... megtudod, ha kattintasz a ™ linkre az idézet mögött.

Én így ismerem:

"Olyan még sose volt, hogy sehogy se lett volna. Etén volt 5 percig, aztán mindjárt lett valahogy."
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...