Haszprus

Csóványos

©   Haszprus   |   12e 350d art barátok fotózás történelem túra

Kurvajó volt!

04:45-kor keltem
06:20 tali a Borároson
06:55 vonat Kismarosra
07:30 Kismaros, 1 doboz borsodi (+ útközben rumos tea)
08:35 busz Királyrétre, innen gyalog
12:10 Nagy-hideg hegy
14:10 Csóványos (938 m)
17:32 Kismaros
20:00 127.0.0.1

Voltunk kilencen. A túra atomkemény volt, még most is fáj a lábam, lábfejem, talpam, térdem, térdem mögött, vállam (slr-nek azért megvan a maga kellemes kis súlya), és mindemellett úgy járok mint valami hadirokkant, nem is igen tudom kinyújtani a lábam. A terep. Maga a Csóványos egyértelműen bringázhatatlan, legalábbis jelenlegi tudásommal (és most csak a lefelére gondolok, felfele még tolva is esélytelen). Kicsit lentebbi részeken viszont atomjó bringatúrákat lehetne ejteni. A táj valami eszméletlen gyönyörű, de ilyen tempó mellett nem tudtam normálisan fotózgatni. Pl. obit csak kétszer cseréltem, úgyhogy a portrék szerény mennyiségben vannak jelen, mert zömében 10-20mm-en lőttem.

A képek többsége ISO400, szerencsére elég jó napsütés volt, úgyhogy az F10 környéke és 1/200 befigyelt sokhelyen (köszönhetően a fehér hónak is). Nagyon meg vagyok elégedve velük. Egyetlen problémát az alacsony szögben érkező napsütés jelentette, amit nagylátónál fokozottan nehéz a képen kívülre helyezni.

Még annyit, mert később valszeg vissza fogom nézni, hogy 0-5 fok környéke lehetett (az előrejelzés szerint), vihart jósoltak de lényegében szélcsend volt, gyakran fáztam, ám még gyakrabban izzadtam, amiben pedig mindez történt: fent 4 réteg (ujjatlan, mez, kardigán, bringás dzseki), lent 2 réteg (gatya+jéger), vékony sál, sapka, eleje felé maszk, vmint 0-2 kesztyű (ujjatlan bringás + téli cérna). Időnként jöhetett volna még egy réteg fentre, de nem volt vészes. Jéger nélkül viszont absz. halál lett volna, thank god hogy vittem.

Ja és a kocsma előtt percekig fejtegette pár barátságos ember hogy ezért a maszkért egy fradimeccsen megvernének. Biztos.

RSS: hozzászólások ehhez a bejegyzéshez 8 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!

Atomkirály volt, még engem is gyötör az izomláz.
Túra közben többször is átkoztam magam, hogy bevállaltam… de mostmár máshogyan gondolom. Fantasztikus érzés, amikor eléred a célt, és legjobb amikro vízszintesen lehetsz az ágyaban sajgó végtagokkal.
Egyébként kb. 22km-t tettünk meg.

Boldogítson a tudat, hogy ennél durvább túrát nemigen tudunk csinálni hazánk szerény adottságai miatt kivéve mondjuk ugyanezt éjszaka bringával lámpa nélkül

Jaja, és mindezt leeresztett gumikkal, fék nélkül.

Atyaúristen, mekkora látószög ez? Minek mindenhova? Fáj a szemem már…

Jó kis túra lehetett.

bikerrr azért mindenhova mert
  • nem volt időm obikat cserélgetni
  • kisebb látószögű képeket csináltak a többiek
  • szvsz ahhoz h minél többet befogjak az erdőből, tájból, szép nagy látószög kell
  • tetszik

Oké, csak beleszédültem. Meg beleremegett a föld.

8) Nagymester (nem regisztrált)
Kerékpárral járhatatlan lenne Csóványos? Hát igen, elképzelhető… Főleg mivel most jártam ott
Felfele valami iszonyat szenvedés volt, de lefele szerintem teljesen OK!
Kék jelzést egyetlen embernek sem ajánlom
Hozzászólásod:


Nem vagy bejelentkezve, de...

A)
hozzászólhatsz regisztrálatlanul...

B)
ha regisztrálva vagy, bejelentkezhetsz...